28 Mart 2009, Cumartesi 08:17:46

KITSAB: "Haksız rekabet oluşturuldu"

KTHY’nin İngiltere’deki bir tur operatörüyle anlaşma yapmasının haksızlık yarattığını belirten KITSAB, turist taşımaya yönelik koltuk sayısının artırılmasını istedi...
  • Demekki yedirmemissiniz ,yedirin biraz.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), bir ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs için turizmin mutlaka kullanılması gereken bir cevher olduğuna işaret ederek, turizmi geliştirmenin tek yolunun da ulaşımdaki sıkıntıların aşılmasından geçtiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a turist gönderen tur operatörlerinden sadece bir tanesiyle yaptığı anlaşmayı eleştiren KITSAB, yaz aylarında otellerdeki doluluk oranı yüzde 40’larda kalırken, İngiltere’den turist getirilebilmesi için uçaklarda koltuk bulunmadığını bildirdi.

KITSAB Başkanı Özbek Dedekorkut ve yönetim kurulu üyeleri, turizm acentelerinin özellikle İngiltere pazarına yönelik yaşadıkları ulaşım sorununa dikkat çekmek için bugün Saray Hotel’de düzenledikleri basın toplantısında, KTHY’nin acentelere ayırdığı koltuk sayısını artırmasını istedi.

KTHY KOLTUKLARININ KAÇINI TURİST TAŞIMAYA AYIRACAK?

Dedekorkut, KTHY’nin geçtiğimiz günlerde 2 uçak daha alarak filosunu 7’ye çıkarmasına sevindiklerini, ancak bu uçaklarla artan koltuk sayısının kaçının İngiltere ve Almanya’dan turist taşınmasına ayrılacağının açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

“Uçak var ama Ercan’a inmiyorsa anlamı yok” diyen Özbek Dedekorkut, bu yıl temmuz ayında otellerdeki doluluk oranının yüzde 40 olacağının görüldüğünü, daha fazla turist getirmek isteyen acentelerin KTHY uçaklarında yer bulamadığını, bu nedenle İngiltere’den ek seferler istediklerini anlattı.

Dedekorkut, KTHY’nin bir tur operatörüyle fiyat anlaşmasına giderek hata yaptığını ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etti, aynı fiyatların daha az koltuk alan tur operatörlerine de uygulanmasını istedi. İngiltere’deki tur operatörlerinden bazılarının “artık Kuzey Kıbrıs’ı pazarlamayacağız” dediğini belirten Dedekorkut, fiyat farklarının sorun yarattığına işaret etti.

KITSAB Başkanı Dedekorkut, hiçbir tur operatörünün Larnaka’dan çalışmaya zorlanmaması gerektiğini belirterek, ancak “koltuk yok” demenin buna zorladığını kaydetti. Dedekorkut özetle şunları dile getirdi:

“Kuzey Kıbrıs bir ada ülkesidir ve turizm mutlaka kullanılması gereken cevherdir. Turizmi geliştirmenin tek yolu ulaşım sıkıntısını aşmaktır. KTHY milli hava yolumuzdur ve her şartta desteklenmelidir ama KTHY yöneticileri de şunu unutmamalıdır: Ellerindeki hava yolu Kıbrıs’ın ekonomisine katkı yapacağı ölçüde değerlidir. KTHY Ercan’a indireceği koltuk sayısını her yıl belki ikiye katlayamaz ama artırmak zorundadır. Geçen yıl İngiltere’ye 175 bin civarında koltuk arz edilmiştir. Bu yıl o rakam 140 binlere düşmüştür. Biz inanıyoruz ki 250 bine çıksa bile bu rakam, sektör gerekli çalışmayı yapabilir.”

HAKSIZ REKABET YARATILDI

KITSAB Yönetim Kurulu üyelerinden İsmail Çetin de, KTHY’nin bir tur operatörüyle garantili koltuk anlaşması yaparak ortaya haksız rekabet çıkardığı görüşünü ifade ederek, diğer tur operatörleriyle yapılan anlaşmalarla paket fiyatta 70-80 Sterlin fark ortaya çıktığını bildirdi.

Tüm tur operatörlerinin KKTC’ye turist taşımasının sağlanmasının amaçlanması gerektiğine işaret eden İsmail Çetin, aksi halde bazı tur operatörlerinin kaybedilebileceği kaygısını dile getirdi ve KTHY’nin tüm tur operatörleriyle aynı fiyattan anlaşmasını istedi.

Çetin, şu anda tur operatörlerinin temmuz ve ağustos ayları için KKTC’yi pazarlayamadığını, çünkü ulaşım sorunu bulunduğunu kaydederek, bundan ülkenin zarar göreceğini belirtti.
KITSAB Yönetim Kurulu üyelerinden Orhan Tolun ise, turistlerin ülkeye Ercan’dan getirilmesinin devlet politikası olduğunu belirterek, teşvikler buna göre verilirken, KTHY’nin uyguladığı politikanın devlet politikasıyla ters düştüğünü savundu.

STAR KIBRIS

KITSAB: "Haksız rekabet oluşturuldu"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Demekki yedirmemissiniz ,yedirin biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000