26 Ocak 2009, Pazartesi 07:42:16

Kıbrıslı havacılar Yavrukuş tesislerinde buluştu

KKTC Hava Federasyonu'na ait Geçitkale Devlet Hava Alanı içindeki Yavrukuş Havacılık Tesisleri'nde haftasonu yapılan olağan mali genel kurula federasyona bağlı 6 havacılık kulübünün temsilcileri katıldı.

Havacılık Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Mali Genel Kurul Toplantısı, Divan Başkanlığı'na Mehmet Karamanoğlu, Taksim Albulut ve Tolga Ersuz'un yönetiminde sürdürüldü.

KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Pilot Serdar Turganer, Genel Kurula katılan üyelere hitaben yaptığı faaliyetleri özetleyen konuşmasında,  Federasyonu'nun 3 yıllık kısa geçmişine karşın havacılığı ülke düzeyine yaymayı başardığını bildirdi.

Çağdaş alt yapı gereksinimlerinin tamamlanmasından sonra yurt içinde ve yurt dışında Türkiye, Slovanya ve Fransa'da uluslararası şampiyonalara katılıp değerli başarılar elde edildiğini anlatan Turganer,  2008 yılında ülkede bir ilke imza atılarak gerçekleştirilen Hava Oyunları Festivali ile ülke çapında havacılığa özel ilgi ve sempati uyandırdırıldığını vurguladı. 

Hava sporlarıyla gençlere ülke sevgisi yanında dinamizm, pozitif enerjı sağlandığını belirten Turganer, spor yanında ülke sivil havacılığına, çevre ve yangın konularına da çözümler üretmekte olduklarını kaydetti. KKTC Sivil Havacılığının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Başbakanlık ve KTHY ile protokol imzalanarak bu güzide kurumumuza 4 Kıbrıslı Türk gencinin pilot olarak yetiştirildiğini, bunların halen 2. pilot olarak çalışmakta olduklarını, bu yıl biri bayan olmak üzere 4 pilot daha yetiştirilmek amacıyla hazırlanan projenin uygulamaya başlandığını anlatan Turganer, eğitimleri devam eden pilot adayların en geç 2010 yılında hem federasyonda hem de hava yollarında göreve başlamalarının hedeflendiğini açıkladı.

Turganer, gerek Türkiye gerekse dünya ölçeğinde elde edilen havacılık başarılarıyla gururlandıklarını, bu başarılar için genç havacılara yöneticilere ayrıca teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Başkan Turganer'in konuşmasının ardından Mali İşler Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özaltıner'in Mali Raporu üyelerin bilgisine getirmesi, raporun oybirliğiyle onaylanması, dilek ve temenniler bölümüyle mali genel kurul çalışmaları tamamlandı.

Kıbrıslı havacılar Yavrukuş tesislerinde buluştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000