20 Ocak 2011, Perşembe 08:29:29

İngiltere'deki şirket isim hakkı için mi kuruldu?

Kıbrıs Postası yazarlarından Yurdagül Beyoğlu, KKTC'nin yeni havayolu şirketinin gündemdeki konularından birini köşesine taşıdı. Peki, Beyoğlu ne dedi? İşte o yazı...
  • HELAL OLSUN SN A.ULUTURK.
  • Bunun açıklamasını ben yapayımda herkes bilsin neyin ne olduğunu..yeni kurulan şirketin adının en olacağını bilenler bu işin içinde devletin akrabalarının ingilterde olan yakınları ile şirket kuruldu alalece birşirket ofshore havacılık şirketi aynı bankalar gibi...ve devlet yeni havayolu şirketini kurdu ve ardından şimdi ingilterede bu isimle sıkıntı başlayacak ordaki yani ingilterdeki şirketin i sim hakkını almak isteyecekler ve yine devlet birilerine kıyal geçecek aynı kthy de yaptığı işi yıllarca aldı personeli siyasi rant için ve işin içinden battı deyip şirketi kapattı şimdi milyonlarca dolar verip bu şirketin isim hakkını alcak ve kendi yandaşına yine kıyak geçecek eğer gazeteciler size söylüyorum siyasilere değil araştırın ve görün

Yeni Hava Yolu şirketinin Kuzey Kıbrıs Hava Yolları adıyla kuruluş anlaşması imzalandı ancak yine de “oh” çekemedik.

Sebebi aynı isimle kurulmuş bir şirket olduğu yönündeki söylemler.

Kuruluş imzalarından sonra siyasi parti liderlerinden görüş almıştık. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, konuyla ilgili ilk bilgiyi verdi bize.

İngiltere’de daha önce North Cyprus Airlines LTD adıyla başka bir şirketin bulunduğunu, kurulmuş şirket varken bizim kurduğumuz şirketin

İngiltere’ye uçup uçamayacağının açıklanması gerektiğini söyledi Denktaş.

Bunun üzerine internetten konuyu araştırmaya giriştim. Bu isimde şirket var ancak, ilginçtir ki telefonlarına ulaşılmıyor!

Zaten şirketin kendi sitesinde bir uçak resminden başka bir şey yok. Acente bağlantılarını aradığınızda da numaranın hizmet dışı olduğu söyleniyor.

Bir gazetemiz konuyu manşetine taşımış. Şirketin İngiltere’de 7410901 Şirket numarasıyla 18 Ekim 2010 tarihinde kurulduğunu yazmış gazete.

Habere göre,  North Cyprus Airlines LTD’in iki uçağı varmış ve Şirket uçaklarını Avrupa’nın çeşitli şehirlerine uçuşlar yapmak üzere değişik şirketlere kiralıyormuş.

Buraya kadar olan kısım tamam. 

Olabilir…

Ama biraz düşününce insanın aklına desiseler üşüşüyor.

Öncelikle havayolunun kuruluş tarihine dikkat etmek lazım: 18 Ekim 2010.

Yani KTHY Yönetim Kurulu’nun toplanarak ''kontrollü iflas'' kararı aldığı günde kurulmuş bu havayolu.

Tesadüf mü?

Sanmam.

Tesadüfün böylesi “kör gözüm parmağına” olur…

Öyleyse diğer noktalara geçelim tekrardan.

Bir şirket kuruluyor ve belirtilen numaralara ulaşamıyorsunuz.

İrtibat kesik, bilgi alamıyorsunuz bununla ilgili.

Anadolu’da bir ilçede, at arabasının arkasında yazan cep telefonu numarasını düşünüyorum!

Arabacı cep telefonu yazmış irtibat için.

Ve koca havayolu şirketinin telefonu yok!

Kulağımıza gelen; “iki uçağı var, kiralıyor…”

Sorular birbiri ardına geliyor:

Bu şirketi kim kurdu?

Öyle ya, kolay mı bir Havayolu şirketi kurmak. Biz 3 uçaklı bir havayolu için bunca zahmet çekerken kim palas pandıras becerdi bu işi?

Veya işin başka boyutu; Bu iş için gece gündüz demeden çalışan yetkililerimiz, böyle bir havayolu şirketinin var olduğunu bilmiyorlar mıydı?

(Muhtemelen biliyorlardı, zaten konu imza günü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’e sorulmuş.  Saner’de böyle bir şirketin olabileceğini, ancak Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın uçuşlarını etkilemeyeceğini söylemiş!)

***

Bu tür ticari konularda fazla bilgim olmasa da yeni havayolumuzun isminin Kuzey Kıbrıs olacağını haber alarak –alelacele- aynı isimde bir şirket kurulduğu geliyor aklıma.

İngiltere’deki şirketin uçakları belli bir süreliğine kiraladığını, isim hakkını devrettikten sonra bu işten-kârını alarak- sıyrılacağını düşünmekteyim.

Ve birilerinin, İngiltere’deki şirkete, kurulacak yeni havayollarının ismini fısıldayıp destek verdiğini!

Yurdagül BEYOĞLU
KIBRIS POSTASI

İngiltere'deki şirket isim hakkı için mi kuruldu?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
HELAL OLSUN SN A.ULUTURK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunun açıklamasını ben yapayımda herkes bilsin neyin ne olduğunu..yeni kurulan şirketin adının en olacağını bilenler bu işin içinde devletin akrabalarının ingilterde olan yakınları ile şirket kuruldu alalece birşirket ofshore havacılık şirketi aynı bankalar gibi...ve devlet yeni havayolu şirketini kurdu ve ardından şimdi ingilterede bu isimle sıkıntı başlayacak ordaki yani ingilterdeki şirketin i sim hakkını almak isteyecekler ve yine devlet birilerine kıyal geçecek aynı kthy de yaptığı işi yıllarca aldı personeli siyasi rant için ve işin içinden battı deyip şirketi kapattı şimdi milyonlarca dolar verip bu şirketin isim hakkını alcak ve kendi yandaşına yine kıyak geçecek eğer gazeteciler size söylüyorum siyasilere değil araştırın ve görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000