03 Eylül 2011, Cumartesi 14:40:56

"ESKİ ÇALIŞANLAR İSTİHDAM EDİLECEK"

Uzun bayram tatili sonrasında yoğun bir çalışma temposuna ailesi ile birlikte Karpaz’da dinlenerek hazırlanan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, son gelişmeleri ve hükümetin hedeflerini değerlendirdi...
  • ÇOK KOMİKSİNİZ 2007 DE ÇIKANIN NE ALAKASI VAR :)
  • 2007 yılı başında ekonomik gerekçeler sebep gösterilerek işten çıkarılan herkes tekrar devlette işe alınacak Mı?
  • 13.ve 14. maaşları geri vereceklermiş istihdam için
  • Kimsenin personel bir kini yok. Ama sendikaya karşı herkesin kini var. Şirketi göz göre göre batırdı şimdi de çadırlarda sözde eylemler ve ajitasyon yapmaya çalışıyor. Bunları daha önce düşünecektiniz diyeceğim ama sizde o vizyon yok ki ? Devlet işe alacağına sendika maaş ödesin.
  • KKTC turizmine en büyük zararı veren KTHY çalışanlarının bir günahı yok. Tek suçları sendikanın peşinde koşmaları. Ercan havalimanında bağıra bağıra grev yaparak insanlara korku saldıkları günleri ne çabuk unuttular. Almayın devlete falan. Sendikacıların suçudur bedelini ödesinler.
  • Sendika sendika diye peşinden koşanlara şimdi ne oldu ? Sendikal hak demokratik hak lafından başka bir şey bilmezdiniz. Demokratik hak demek grev yapıp şirketi batırmak mı demek ? Hep bana hep bana politikasının sonu budur. Keşke biraz da şirketi düşünseydiniz. Ben de devlete alınmalarına karşıyım. Bu insanlara sendikaları bakmak zorunda. O işsiz bıraktı çünkü.
  • Koskoca şirketi sendikayla bir olup batıran kimdi ? Her şeye itiraz edip grev yapan kimlerdi ? 5 Kuruştan vazgeçmemek için sokaklarda Türkiyeye küfür eden kimlerdi ? 3 - 5 bin TL maaşı beğenmeyen kimlerdi ? Uçaklara hizmet verirken küfür edenler kimlerdi ? Sizler değil misiniz ? Şimdi neden kızıyorsunuz ? Hükümet ne yapsın ? Batmasını kendiniz istediniz. Bilal beyi bile arkasından teneke çalıp geri gönderdiniz. Şimdi hiç ağlamayın. Kendi düşen ağlamaz. Ve
  • O kadar işçinin işlerine geri kavuşması ve evlerine ekmek götürmesinin senin için bir önemi yok anlaşılan.Bu arada sendikalı olmanın suçu ne? Onlar herhangi bir siyasinin veyahutta bir cemaatin desteğiyle bir yere gelenlerden değil...
  • Sizdeki bu kin ve nefreti anlayabilmek mümkün değil.Birde ben olsam istihdam etmezdim diyorsun.Allah büyüktür , umarım aynı şartlar senin veya çalıştığın iş yerinin başına gelmez , KTHY çalışanlarının şirketin yok oluşu ile uzaktan veya yakından ilgisi yoktur.Çünkü şirket batmamış batırılmıştır.Batıranlarda siyasilerdir. KTHY'ye emek veren çalışanlar ;işçisinden müdürüne kadar sen ve senin gibilere kültür, iş bilgisi ve eğitim yönünden on basarlar.Kimin kimin peşinde koşacağını kimse sana ve senin gibilere sormaz. Merak etme ; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Bir gün sanada sıra gelir.
  • Ben olsam istihdam etmezdim. Bunlar bir işe yarasa KTHY nı kurtarırlardı. Hepsi sendikanın peşinde koştu ve topluca battılar. Sendika iş bulsun bu insanlara devlet değil.
Gündem Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre; son bayram tatilinde 600’ün üzerinde uçak seferin gerçekleştiğini anlatan Başbakan İrsen Küçük, yaşanan hava trafiğini yoğunluğu ve Pazar günü beklenen rekor sefer sayısının Ercan Devlet Havalimanı’nın yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Küçük, turizmdeki hedeflere ulaşılırken, hedefleri büyütmek için Ercan’ın özelleştirme programı çerçevesinde özelleştirilmesi, dolayısıyla da kapasitesinin artırılarak geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yeni yasama yılında Meclis komitelerinde 60 civarında yasanın bulunduğunu kaydeden Küçük, tatil öncesinde komitelerin yaz tatili boyunca çalışmaya devam etmesi konusunda alınan karara uyulduğunu ve epey bir yol kat edildiğini söyledi.
 
Pazartesi saat 11:00’de Başbakanlıkta UBP’li komite üyeleri ile özel bir toplantı gerçekleştireceğini de açıklayan Başbakan İrsen Küçük, komite üyelerinden süratle çalışmalarını tamamlamalarını ve bekleyen yasaları Genel Kurula sevk etmelerini isteyeceğini söyledi.

Ayrıca yasada Kıbrıs Türk Havayolları eski çalışanlarının durumu ile ilgili özel maddelerin de bulunduğunu açıklayan Başbakan Küçük, özelleştirme yasası kapsamında dileyen KTHY çalışanının devlet kadrolarında istihdamının önünün açıldığını müjdeledi. Yasaya göre Kıbrıs Türk Havayolları eski çalışanları içerisinde dileyen devlet kadrolarında istihdam edilecek. 
"ESKİ ÇALIŞANLAR İSTİHDAM EDİLECEK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
ÇOK KOMİKSİNİZ 2007 DE ÇIKANIN NE ALAKASI VAR :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2007 yılı başında ekonomik gerekçeler sebep gösterilerek işten çıkarılan herkes tekrar devlette işe alınacak Mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
13.ve 14. maaşları geri vereceklermiş istihdam için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimsenin personel bir kini yok. Ama sendikaya karşı herkesin kini var. Şirketi göz göre göre batırdı şimdi de çadırlarda sözde eylemler ve ajitasyon yapmaya çalışıyor. Bunları daha önce düşünecektiniz diyeceğim ama sizde o vizyon yok ki ? Devlet işe alacağına sendika maaş ödesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC turizmine en büyük zararı veren KTHY çalışanlarının bir günahı yok. Tek suçları sendikanın peşinde koşmaları. Ercan havalimanında bağıra bağıra grev yaparak insanlara korku saldıkları günleri ne çabuk unuttular. Almayın devlete falan. Sendikacıların suçudur bedelini ödesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendika sendika diye peşinden koşanlara şimdi ne oldu ? Sendikal hak demokratik hak lafından başka bir şey bilmezdiniz. Demokratik hak demek grev yapıp şirketi batırmak mı demek ? Hep bana hep bana politikasının sonu budur. Keşke biraz da şirketi düşünseydiniz. Ben de devlete alınmalarına karşıyım. Bu insanlara sendikaları bakmak zorunda. O işsiz bıraktı çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Koskoca şirketi sendikayla bir olup batıran kimdi ? Her şeye itiraz edip grev yapan kimlerdi ? 5 Kuruştan vazgeçmemek için sokaklarda Türkiyeye küfür eden kimlerdi ? 3 - 5 bin TL maaşı beğenmeyen kimlerdi ? Uçaklara hizmet verirken küfür edenler kimlerdi ? Sizler değil misiniz ? Şimdi neden kızıyorsunuz ? Hükümet ne yapsın ? Batmasını kendiniz istediniz. Bilal beyi bile arkasından teneke çalıp geri gönderdiniz. Şimdi hiç ağlamayın. Kendi düşen ağlamaz. Ve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kadar işçinin işlerine geri kavuşması ve evlerine ekmek götürmesinin senin için bir önemi yok anlaşılan.Bu arada sendikalı olmanın suçu ne? Onlar herhangi bir siyasinin veyahutta bir cemaatin desteğiyle bir yere gelenlerden değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizdeki bu kin ve nefreti anlayabilmek mümkün değil.Birde ben olsam istihdam etmezdim diyorsun.Allah büyüktür , umarım aynı şartlar senin veya çalıştığın iş yerinin başına gelmez , KTHY çalışanlarının şirketin yok oluşu ile uzaktan veya yakından ilgisi yoktur.Çünkü şirket batmamış batırılmıştır.Batıranlarda siyasilerdir. KTHY'ye emek veren çalışanlar ;işçisinden müdürüne kadar sen ve senin gibilere kültür, iş bilgisi ve eğitim yönünden on basarlar.Kimin kimin peşinde koşacağını kimse sana ve senin gibilere sormaz. Merak etme ; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Bir gün sanada sıra gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben olsam istihdam etmezdim. Bunlar bir işe yarasa KTHY nı kurtarırlardı. Hepsi sendikanın peşinde koştu ve topluca battılar. Sendika iş bulsun bu insanlara devlet değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000