27 Ekim 2010, Çarşamba 08:08:18

Eski Başsavcı, AP'nin KTHY kararını yorumladı

Rum eski Başsavcı Alekos Markidis, AP Hukuk Komitesi’nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü’yle ilgili kararınıKTHY'nin ve CTA Holidays’in Ercan Havaalanı’na doğrudan uçuş yapılması talebine karşın Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ret kararını onayan İngiltere Temyiz Mahkemesi kararına dayanarak aldı.
  • KTHY PERSONEL MAASLARINI BILE ODEMEDEN TARIH OLDU. BÖLE BIR HAVA YOLUNA NASIL DOĞRUDAN UÇUŞ VERILIR DI KI .
  • ZAMANINDA BERABER YASADIKLARI KIBRIS'LI MUSLUMAN TURK'LERI YOK ETMEYE CALISANLAR ISTE BU HIRISTIYAN RUMLAR. 74' TE TURK ASKERINI ADETA ZORLA ADAYA DAVET EDEN YINE BU HIRISTIYAN RUMLAR. YAPILAN REFERANDUM ILE TURKLERLE YINE AYNI SARTLARDA YASAMAYI KABUL ETMEYEN YINE AYNI HIRISTIYAN RUMLAR. SONRADA SOYTARI GIBI TUM DUNYAYA MAZLUM ROLU OYNAYARAK AGLAYAN VE SIZLAYAN YINE AYNI RUMLAR. RUM VE ERMENILER BU DUNYANIN KAN EMICI ASALAKLARIDIR. ASIL TURK MILLETI ISE ICLERINE YERLESTIRILMIS GENETIGI ILE OYNANMIS SOZDE TURK'LERLE BU ASALAKLARIN VE TUM DUNYANIN OYUNCAGI EDILMEK ISTENMEKTEDIR. BU GIDISE DUR DIYECEK YONETICILERIN OZLEMI ILE YASIYORUZ. INANIYORUZKI O GUNLERDE YAKINDA HEMDE COK YAKINDA GELECEK.

Rum eski Başsavcı Alekos Markidis, Avrupa Parlamentosu (AP) Hukuk Komitesi’nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü’yle ilgili kararını; Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve CTA Holidays’in Ercan Havaalanı’na doğrudan uçuş yapılması talebine karşın İngiltere Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ret kararını onayan İngiltere Temyiz Mahkemesi kararına dayanarak aldığını öne sürdü.

Markidis AB’nin KKTC’yle doğrudan bağlantı kurulmasına müsaade edemeyeceğini, bunu yapması halinde Rum yönetiminin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını ve davayı da kazanacağını iddia etti.

Alekos Markidis; Avrupa Parlamentosu Hukuk Komitesi’nin, KKTC limanlarından AB ülkelerine ticareti düzenleyen Doğrudan Ticaret Tüzüğü’yle ilgili aldığı son kararı Alithia’ya değerlendirdi.

İngiliz Temyiz Mahkemesi etkili oldu

Markidis, AP Hukuk Komitesi’nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü’yle ilgili kararını; Kıbrıs Türk Havayolları Şirketi ve CTA Holidays Şirketi’nin; Ercan Havaalanı’na doğrudan uçuş yapılmasına ilişkin İngiltere Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ret kararını onayan İngiltere Temyiz Mahkemesi kararına dayanarak aldığı görüşünü ortaya koydu.

Ercan’a direkt uçuş yapılmasının “yasadışı olduğuna” ilişkin, gerek İngiltere Asliye Hukuk Mahkemesi’nin gerek Temyiz Mahkemesi’nin Uluslararası Hukuk’a dayanarak verdiği kararın İngiltere mahkemelerinde artık özgün bir karar haline geldiğini, AB’nin de başka devletlerle, “yasadışı olmamaları koşuluyla” bağlantı kurabileceğini savunan Markidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti bu davalara ilgili taraf olarak katıldı. Bu kararlar, AB’nin ve AB ülkelerinde çalışan bütün mercilerin dikkate almak zorunda olduğu kararlardır” dedi.

KKTC’nin “yasadışı bir devlet olduğunu” iddia eden Markidis, bu böyle olduğu sürece Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün uygulanamayacağını, ancak Rum yönetiminin ve yetkililerinin Avrupa Parlamentosu’nda rahat davranmaması gerektiği uyarısında bulunarak şunları söyledi:

“Çünkü Avrupa Parlamentosu’nun son kararı, çok önemli ve hukuki açıdan çok ikna edici olmasına rağmen; işgal bölgeleriyle doğrudan bağlantı kurulması yolu bulunmasında ısrar eden bazılarının tavrından anlaşıldığı üzere bu meselede siyasi bir renk tonu da var.

Ancak Avrupa Parlamentosu’nun kararından sonra bizim cephaneliğimizin güçlendiği kuşkusuzdur. Bu karar; aksi umulmasına rağmen daha sonra doğrudan bağlantı onaylanırsa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağına ve böyle bir bağlantıyı bertaraf edeceğine eminim. Birileri meseleyi yeniden Avrupa Parlamentosu’nun gündemine getirmek isterse de başaramayacak.”

Markidis, Avrupalı yetkililerin Rum yönetimine karşı olumsuz tavırlarına neden olanın; 2004 yılında Ada’nın iki tarafında eşzamanlı olarak düzenlenen referandumlarda Rum tarafından çıkan sonuç değil, referandumların ardından Rum yönetimi tarafından uygulanan siyasi vitrin olduğu görüşünü belirtti.

“Müzakereler kesilirse zor duruma düşeriz”

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Alekos Markidis, Kıbrıs Türk ve Rum tarafları arasında yürütülmekte olan doğrudan müzakerelerin başarısız olması ve zorunlu olarak kesilmesi halinde Rumların çok zor duruma düşecekleri uyarısında bulundu, bunu şöyle izah etti:

“BM Genel Sekreteri ve uluslararası camia, müzakerelerde ilerleme kaydedilememesinin sorumluluğunu bize yüklerse sözde KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesi yönünde bir çaba harcanacak. Her gün işittiğimiz, Türk uzlaşmazlığına ilişkin bütün açıklamaların uluslar arasında karşılığı olmayacak. Çünkü Türk uzlaşmazlığı olduğu konusunda ikna etmeyi başaramadık. Türkiye; yapıcı bir oyun oynadı, biz bunu etkin şekilde göğüslemeyi başaramadık.”

Eski Başsavcı, AP'nin KTHY kararını yorumladı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY PERSONEL MAASLARINI BILE ODEMEDEN TARIH OLDU. BÖLE BIR HAVA YOLUNA NASIL DOĞRUDAN UÇUŞ VERILIR DI KI .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ZAMANINDA BERABER YASADIKLARI KIBRIS'LI MUSLUMAN TURK'LERI YOK ETMEYE CALISANLAR ISTE BU HIRISTIYAN RUMLAR. 74' TE TURK ASKERINI ADETA ZORLA ADAYA DAVET EDEN YINE BU HIRISTIYAN RUMLAR. YAPILAN REFERANDUM ILE TURKLERLE YINE AYNI SARTLARDA YASAMAYI KABUL ETMEYEN YINE AYNI HIRISTIYAN RUMLAR. SONRADA SOYTARI GIBI TUM DUNYAYA MAZLUM ROLU OYNAYARAK AGLAYAN VE SIZLAYAN YINE AYNI RUMLAR. RUM VE ERMENILER BU DUNYANIN KAN EMICI ASALAKLARIDIR. ASIL TURK MILLETI ISE ICLERINE YERLESTIRILMIS GENETIGI ILE OYNANMIS SOZDE TURK'LERLE BU ASALAKLARIN VE TUM DUNYANIN OYUNCAGI EDILMEK ISTENMEKTEDIR. BU GIDISE DUR DIYECEK YONETICILERIN OZLEMI ILE YASIYORUZ. INANIYORUZKI O GUNLERDE YAKINDA HEMDE COK YAKINDA GELECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000