30 Temmuz 2010, Cuma 08:35:20

"DİREKT UÇUŞ İÇİN AÇILAN DAVA DÜŞEBİLİR!"

KTHY İngiltere Müdürü ve CTA Holidays Direktörü Atala Ulutürk, KTHY'nin Londra ofislerinin kapatılması durumunda İngiltere istinat mahkemesinde süren direk uçuşlarla ilgili davanın da düşebileceğini söyledi.
  • sen önce osman çakı kadar adam ol !!!
  • uçsen (pilotlar sendikası) ağustosun ortasında yaptıkları anlamsız grevle şirktimizi bu hale koymuştur ilk öncede sayınsendika kurucusu sadık gürçavdı ve arkadaşları şirketi yüz üstü bırakıp kaçmiştır şimdi acaba rahatlar vehuzurlularmı. osman çakı şu an nerede acaba yaptıklarınız unutulmayacak .
  • Atala Prens olsaydi Ingiltere de kalmak icin caba harcamasina gerek kalmazdi! Prensler istedigi herseye sahip olurlar. Ayrica VOLVO kullanmaz Rolls Royce tercihleridir. Aslinda Atalanin prens olmadigi uzucu bir gercek ama seninde bos konustugun kacinilmaz.
  • Gardaccim Atala Uluturk'un maasi ile ilgili yorumunuzu daha once Eski Ulastirma Bakani Sn Tacoyun onune koymustur.Iki maasin toplamini bir aylik maas olarak millete yutturmaya calistiniz ama tutmadi,Yine Yorumunuzu kimse yutturamaycaksiniz ,isterseniz gelin Volvo ile bir sight seen tur yaptirip bordroyu da size gostermis olalim.Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar!!!!
  • eskiden de aklıma geliyordu ama artık eminim akp ve ubp hükümetleri esas hain bunlar rumların yapamadığını onlar yaptı kimseye suç bulmasınlar !!!
  • zaten amaç bu ne sandınız ?
  • SN ULUTURK HER DEVIRDE KTHY NIN OLANAKLARINI KULLANIP LONDRA PRENSI OLARAK KALMAYI BASARDI. SIMDI DE SON CIRPINISLARI. VOLVO GITTI, BENZIN PARALRI GITTI, IZZAZ-IKRAM GITTI, 6 BIN PAUND + EKSTRA LAR GITTI. UGURLAR OLSUN SN ATALA.
  • KTHY Yİ GELEN VURDU GİDEN VURDU AHMET DERYA+BURAN ATAKAN A.Ş KTHY Yİ ÇÖKERTTİ.BURAN EFENDİ KENDİ KENDİNİ KAHRAMAN İLAN ETSİN DİYE SAÇMA SAPAN GREVLER YAPTIRTTI PERSONEL DE BUNA PİYON GİBİ UYDU ŞİMDİ BURANCIK KURTARSIN KENDİLERİNİ...
  • Sendika bu denli bir şirketi destekleyebilirdi ve öylede oldu, Burhan Atakan şirket getti, koltuk getti, artık kendi distrubütörlüğün olan Nike Mağazasındaki çalışanlara sendika kurarsın NikeSen....Gardaş
  • Sendika şu koskoca şirketi ne hale düşürdü....

Açık Gazete adlı internet sitesinde yer alan habere göre; Ulutürk, "Bu aşamada devam eden İngiltere istinat mahkemesinde KTHY ve CTA'in direk uçuşları davası var. Bu dava da sonuçlanmadı henüz. KTHY Londra ofislerinin kapatılması ya da tasfiye edilmesi durumunda bu davanın da düşmesi kuvvetle muhtemel gözüküyor. Bu konuyla ilgili de ilgililerin dikkatini çektik... Şu ana kadar resmi bir yanıt alamadık yetkililerden. Yazıyoruz. Telefonla görüşüyoruz. Bekliyoruz... Merkezden bir bilgi bekliyoruz..." dedi.

"YAZIŞMALAR YANITLANMADI"

Ulutürk gereken bilgilendirme ve yazıları Kıbrıs'taki KTHY merkezine gönderdiklerini belirterek şunları söyledi:

"İngiltere'deki gerek personel ve gerek ticari faaliyetlerle ilgili merkezden bilgi almamız gerekiyor. Bir kaç kez yazı gönderdik ancak net bir cevap alamadık. Buradaki tur operatörleri ve gerekse acenteler bir belirsizlim içerisinde. Vermiş oldukları bilet paralarını geri alma konusunda endişeleri var. Kıbrıs'taki merkez ve hükümet tarafından bu ödemelerin yapılması gerekiyor. Bununla ilgili de gereken yazışmaları yaptık."

"SLOTLAR KAYBEDİLEBİLİR"

Ulutürk, havalimanlarından uçuş hakkı 'slot'larla ilgili de şunları söyledi:

"Slotlarla ilgili de özellikle Heathrow ve Stansted'den haftada 35'e yakın sefer yapıyordu. Bu seferlerin yüzde 20'sinden fazlasının uçulmaması halinde bu slotlarda belirli zaman dilimi içinde iptal edilecek. Bu slotların değerleri gerçekten çok yüksek. 15 - 50 milyon dolar arasında değişen rakamlar bunlar."

"KTHY LONDRA CİRONUN YARISINI SAĞLIYOR"

"Kuzey ofisini güvenlik nedeniyle kapattık" diyen Ulutürk, "Personelin taciz edildiği şikayetleri alınıyordu. Personeli Pall Mall'daki ofise aldık. Pall Mall ofisimiz bilgilendirmek amacıyla açık. Gerekli bilgileri aldıktan sonra şirketin gidişatıyla ilgili bilgilendirme yapılacağını umuyoruz..." dedi.

"ÇALIŞAN SAYISI ZATEN ASGARİ"

Ulutürk kapatılması basına yansıyan KTHY Londra ofislerinin önemini de şöyle anlattı:

"KTHY İngiltere'deki 5 meydandan Kuzey Kıbrıs'a haftada 35 seferle en fazla turist taşımaktaydı. Heathrow, Stansted, Gatwick, Manchester ve Birmingham olmak üzere hizmet veriyordu. Özellikle Londra dışındaki hatlardan giden yolcuların tamamı İngilizdi. İngilizlerin gidememesinden kaynaklanan bir nedenle Kuzey Kıbrıs'taki otellerde de bir sıkıntı yaşandı. Turizmcilerin bu şikayetleri basına da yansıdı. Dolayısıyla KTHY'nin genel cirosunun yüzde 50-55'i de İngiltere hatlarından elde ediliyordu. Bu ofislerin kapatılması konusu zaman zaman haberlerden izleniyor. Bu ofisler kapatıldığı takdirde zaten düşük bir rakam olan 20 çalışanın işine son verilecek fakat buna karşılık şirketin elde ettiği hasılatının yarısından ve en çok yabancı turiste verilen hizmetten vazgeçilmiş olacak."

"TURİST GÜNEYE KAYIYOR"

KTHY'nin imaj kaybına uğramasından kaygı duyduğunu belirten Ulutürk şunları söyledi:

"Bir diğer sıkıntı da ara noktalarda Gaziantep, Adana, İzmir, Bodrum ve Dalaman hatlarında taşınan yolcularla ilgili. Buralara direk uçan tek tarifeli yolcu uçağı KTHY'ydi. Bizim uçamamızdan dolayı yolcular da aktarmalı ya da başka charter firmalarına iki üç katı bilet ücreti ödeyerek gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da şirketin itibarını zedeliyor. Otamatik olarak yolcu portföyü de dağılıyor. Özellikle Güney Kıbrıs'a ve başka alternatiflere gidiyor. Mayorka ve Mısır gibi ülkelere kayıyor. Ağırlıklı olarak Larnaka üzerinden yolcuların seyahat ettiğini izliyoruz.

Son günlere kadar bilet fiyatları da hat safhada yüksekti. Ağustos ayında bir seferde 800 euroya kadar çıkan seferler var. Dolayısıyla vatandaşların ve turistlerin Kuzey Kıbrıs yerine başka noktalarda tatil yapmalarına sebebiyet veriyor. Şu anda durum bundan ibaret."

Ulutürk, KTHY yöneticileri ve hükümet üyelerinin sıkıntıları yerinde görme ve mağdurları dinleme girişimleri olup olmadığı sorumuzu da "Bu ana kadar bize intikal eden bir girişim olmadı" diye yanıtladı...

"DİREKT UÇUŞ İÇİN AÇILAN DAVA DÜŞEBİLİR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen önce osman çakı kadar adam ol !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçsen (pilotlar sendikası) ağustosun ortasında yaptıkları anlamsız grevle şirktimizi bu hale koymuştur ilk öncede sayınsendika kurucusu sadık gürçavdı ve arkadaşları şirketi yüz üstü bırakıp kaçmiştır şimdi acaba rahatlar vehuzurlularmı. osman çakı şu an nerede acaba yaptıklarınız unutulmayacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atala Prens olsaydi Ingiltere de kalmak icin caba harcamasina gerek kalmazdi! Prensler istedigi herseye sahip olurlar. Ayrica VOLVO kullanmaz Rolls Royce tercihleridir. Aslinda Atalanin prens olmadigi uzucu bir gercek ama seninde bos konustugun kacinilmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gardaccim Atala Uluturk'un maasi ile ilgili yorumunuzu daha once Eski Ulastirma Bakani Sn Tacoyun onune koymustur.Iki maasin toplamini bir aylik maas olarak millete yutturmaya calistiniz ama tutmadi,Yine Yorumunuzu kimse yutturamaycaksiniz ,isterseniz gelin Volvo ile bir sight seen tur yaptirip bordroyu da size gostermis olalim.Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eskiden de aklıma geliyordu ama artık eminim akp ve ubp hükümetleri esas hain bunlar rumların yapamadığını onlar yaptı kimseye suç bulmasınlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten amaç bu ne sandınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN ULUTURK HER DEVIRDE KTHY NIN OLANAKLARINI KULLANIP LONDRA PRENSI OLARAK KALMAYI BASARDI. SIMDI DE SON CIRPINISLARI. VOLVO GITTI, BENZIN PARALRI GITTI, IZZAZ-IKRAM GITTI, 6 BIN PAUND + EKSTRA LAR GITTI. UGURLAR OLSUN SN ATALA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY Yİ GELEN VURDU GİDEN VURDU AHMET DERYA+BURAN ATAKAN A.Ş KTHY Yİ ÇÖKERTTİ.BURAN EFENDİ KENDİ KENDİNİ KAHRAMAN İLAN ETSİN DİYE SAÇMA SAPAN GREVLER YAPTIRTTI PERSONEL DE BUNA PİYON GİBİ UYDU ŞİMDİ BURANCIK KURTARSIN KENDİLERİNİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendika bu denli bir şirketi destekleyebilirdi ve öylede oldu, Burhan Atakan şirket getti, koltuk getti, artık kendi distrubütörlüğün olan Nike Mağazasındaki çalışanlara sendika kurarsın NikeSen....Gardaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendika şu koskoca şirketi ne hale düşürdü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000