20 Ekim 2010, Çarşamba 08:06:28

"Bir türlü keyfimizi bulamıyoruz"

Kıbrıs Postası köşe yazarlarından Eşref Çetinel "Bir türlü keyfimizi bulamıyoruz" başlıklı yazısında KTHY'yi bile kurtaramayanlar KKTC'nin batışına nasıl engel olacaklarını sordu. İşte Çetinel'in o yazısı...
  • Zaten içinde KIBRIS hükümetinin olduğu bir havayolu kurulamaz. Çünkü Kıbrıs Hükümeti TC hükümeti tarafından tanınmıyor. Olaki ilerde bir anlaşma olur da kuzey ve güney birleşirse, o zaman Kıbrıs hükümetiyle olabilir..
  • lütfen biri bunlara engel olsun.aynı acılar tekrar yaşanmasın.içinde kıbrıs hukumetının oldugu bir hava yolu kurulmasın.
  • geçmiş olsun dileklerimi iletir, başka havayollarının başına gelememesi için temenni ederim. mesut
  • Sayın Çetinel şu kısa yazınızda herşeyi gayet güzel özetlediniz, tebrikler. Devlet sektörünün batmasına yardımcı olan Devletin ta kendisi gerçekten. O kadar sürede bağırıp çağırdılar, yapay olağanüstü olaylar oluşturarak hengameler yarattılar ve sendikaları bilakis bilerek ayağa kaldırttılar ama her işte olduğu gibi bizim yöneticilerimiz (ki demeye bin şahit ister) onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Sonunda ne olsu, Atlasjetin takkesi düştü keli göründü, ve en sonunda anlaşma olamadığını açıkladılar. Şimdi THY güdümünde, şahıs ortaklı şirket kurulacak(mış)! Peki ortaklar kim olacak acaba? Gemicik sahipleri şimdi Uçacık sahibi mi olacak? Hakkaten çok merak ediyorum doğrusu!!!!!!
İnsafımızın bam teline vurduğumuzda diyoruz ki “sürekli şikâyet etmeyi alışkanlık haline getirmek her halde gazeteci oluş işlevinde 4. gücü kullanmak refleksinden dolayıdır.”

Buna karşın düşündüklerimizle yaşadıklarımızı aktarırken yine de çok öznel değer yargılarının daracık çerçevesi içinde kalarak KKTC kimlikli yurttaş oluşun bezginliğini yansıtıyoruz.

Ve sonuçta diyoruz ki “marazi bir toplum olduk. Sürekli vizlamazsak yaşadığımızı hissetmiyoruz!”

Kaldı ki olay sadece bize mahsus da değil. Bizatihi yönetenler vizileyip sızlanıyorlar her Allahın günü. Belki battık falan demiyorlar ama “batmamak için şu tedbirleri almak, bunu yapmak zorundayız” nutukları atıyorlar.

Ve bekliyorlar ki inanalım: Tutun ki inandık. İnandık da bir yılı aşkın süredir batmışlığının mevlidi okunmasına karşın hâlâ şu KTHY’nın kadavrasını bile temizleyemedikleri gerçeğine vuran beceriksizliklerinin nesine inanalım? Elde ne uçak kaldı ne de bundan sonra uçabilir düşüncesinde yaşatılacak umut!

Üstelik bir yandan çalışanlarının ne olacağına cevap verilemezken, öte yandan ödenmemiş borcundan dolayı KTP’nin koydurttuğu haciz sonucunda sandalyelerinden masalarına kadar tüm mal varlığı da gidiverdi!

Dikkat edin batan bir bakkal dükkânı değildir. Bir devlet sektörüdür ve batıran da devleti yüceltmek iddiasında iktidara gelen (bizim) yöneticilerimizdir!

(Kıbrıs Postası)
"Bir türlü keyfimizi bulamıyoruz"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten içinde KIBRIS hükümetinin olduğu bir havayolu kurulamaz. Çünkü Kıbrıs Hükümeti TC hükümeti tarafından tanınmıyor. Olaki ilerde bir anlaşma olur da kuzey ve güney birleşirse, o zaman Kıbrıs hükümetiyle olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen biri bunlara engel olsun.aynı acılar tekrar yaşanmasın.içinde kıbrıs hukumetının oldugu bir hava yolu kurulmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçmiş olsun dileklerimi iletir, başka havayollarının başına gelememesi için temenni ederim. mesut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Çetinel şu kısa yazınızda herşeyi gayet güzel özetlediniz, tebrikler. Devlet sektörünün batmasına yardımcı olan Devletin ta kendisi gerçekten. O kadar sürede bağırıp çağırdılar, yapay olağanüstü olaylar oluşturarak hengameler yarattılar ve sendikaları bilakis bilerek ayağa kaldırttılar ama her işte olduğu gibi bizim yöneticilerimiz (ki demeye bin şahit ister) onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Sonunda ne olsu, Atlasjetin takkesi düştü keli göründü, ve en sonunda anlaşma olamadığını açıkladılar. Şimdi THY güdümünde, şahıs ortaklı şirket kurulacak(mış)! Peki ortaklar kim olacak acaba? Gemicik sahipleri şimdi Uçacık sahibi mi olacak? Hakkaten çok merak ediyorum doğrusu!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000