19 Haziran 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • SN. ÇETİN BEY ALLAH SİZE UZUN SAĞLIKLI,HAYIRLIRLI,AİLENİZLE VE SEVDİKLERİNİZLE UZUN ÖMÜRLER VERSİN SİZİNLE ÇALIŞAN BİR İNSAN OLARAK NE DERECE DÜZGÜN DÜRÜST İYİ BİR İNSAN OLDUGUNUZU BİLİYORUZ BİLİNKİ SİZE UZAKTA DA OLSA DUA EDEN İNSANLAR VAR .ALLAH CC SİZDEN RAZI OLSUN
  • Çetinim birtanem ballı lokmam iyi bayramlar. Aydın Yıldırım
  • "Kendi kızımın, damadımın ve torunumun bu tür bayram tatillerinde İstanbul dışına bayramın ikinci günü çıkmayı düşünmeleri bizi mutlu ediyor." demişsiniz ya, bayramda tatil yapmak da neymiş hocam, bayram eş dost akraba ziyaretidir, şehirden tek çıkma sebebimiz ailemizi ziyaret etmek içindir. bu yazdığınız okununca, "bayramı tatil olarak kullanmak normal ama 2.günde başlamak koşuluyla" demek istediğiniz anlıyor ve bayramları tatil olarak kullanan herkesi özüne dönmeye davet ediyorum
  • Çeto'cugum meseleyi sen daha güzel anlatmışsın aslında, çılgın bekirin yazsısı o kadar da alıp köşenize taşınacak bir efsane değilmiş. Bekiri sevmem, ama yazıları... edebiyatı... sanatı güçlüdür. ama bu yazsısında hiç de bir parıltı yok aslında.. köşene taşıyarak en başta kendine halsızlık etmişsin. Vel hasılı kelam , konu iyi. Zamanlama MANİDAR :) senin de yazarlığın baya gelişti bu arada. Uzun yazıyorsun, dağıtıyorsun diye eleştiriyordum önceden... şimdi bak daha güzelleşi yazıların. Kısa kısa cümleler iyi oluyor. Okur yorulmaz böylece. Daha severek okur seni. Canım çetom. Daha da güzel yazacaksın eminim.. hadi iyi bayramlar. Zilin hep çalsın Çeto'cuğum... :)
  • Maalesef bazı şeylerin kıymetini ya kaybedince ya da yaşımız kemale erince anlıyoruz. Önemli olan genç ve akıl baştayken kıymet ve değer bilebilmek ki onu yapabilene de ne mutlu. Saygılar,hürmetler ve iyi bayramlar.
  • HİSSİYATIMI YAZININ İLK YARISINDA DİLE GETİRDİM.BEKİR COŞKUN İLE İLGİLİ KENDİ GÖRÜŞÜNÜZÜ DİLE GETİRMİŞSİNİZ. O İYİ DE HANGİ ÇANLAR, NEDEN BENİM İÇİN ÇALIYOR ANLAMADIM. ANNE VE BABAYI ZİYARET EDİN DİYEN BU YAZIDAN BU SONUCU ÇIKARTTIĞINIZ İÇİN SİZİ ALKIŞLIYORUM. SEVSENİZ DE SEVMESENİZ DE, KİM SÖYLERSE SÖYLESİN DOĞRU DOĞRUDUR.
  • Keşke bir yazar olarak,kendi hissiyatınızı kendiniz dile getirseydiniz, bekir coşkun bana göre milletin manevi değerlerini yıllarca hiçe saymış , hıristiyan kültürünü özümsemiş bir yazar,kusura bakmayın ama galiba Çanlar sizin için çalıyor, zili bilmem...

Zil sesinin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum

2004 yılının Ramazan Bayramı öncesi Bekir Coşkun bir yazı yazmıştı. Rahmetli Ahmet Nadir’in İstanbul’a taşınıp tek başına kaldıktan sonraki yalnızlığını kendisine ifade eden seslenişini okurları ile paylaşmıştı Bekir Bey.   Sonrada kendi görüşünü katmıştı altına.

Bende onun bu yazısını Ramazan Bayramına bir hafta kala sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazı bana hep annemle babam İstanbul’ dayken uzun bayram tatillerinde güneye gittiğimi hatırlatıyor. Yaş alıp, çoluk çocuğa karıştıktan ve anneyi,  babayı kaybettikten sonra insan bunun yanlışlığını daha iyi anlıyor ve üzülüyor. Her halde bu nedenle yazıyı özenle saklamış olmalıyım.

Eminim ki gençler de zil sesinin anlamını ileri de anlayacaklar. Ve sonra bakacaklar ki, anne ve baba bir daha dönmemek üzere çok çok uzaklara gitmişler. Ve kendileri anne, baba olmuşlar. Ve de bayram günü, gençlikte kendilerine hiç bir şey ifade etmeyen kapı zilinin çalmasını bekliyorlar.

Bilmem bu yazıyı bayramdan bir hafta önce sizlerle neden paylaştığımı anlatabildim mi?

Evet, bu köşede yer alan ve çalıştığınız şirketler, yöneticileriniz, iş yerlerinde yaşanan haksızlıklar vb. konuları irdeleyen ve çalışanların yaşadığı mağduriyetleri dile getirmeyen yazıların siz okurlar nezdinde prim yapmadığını biliyorum. Bu yazının da okunmayacağına eminim.

Ancak, ben bir babayım. Kendi kızımın, damadımın ve torunumun bu tür bayram tatillerinde İstanbul dışına bayramın ikinci günü çıkmayı düşünmeleri bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin büyük bir kısmının aynı inceliği gösterdiklerine inanmak istiyorum. Ve de diğer anne,  babaları da düşünerek bir hatırlatma yapmış olmak amacı ile Bekir Coşkun beyi köşemde misafir etmeyi görev biliyorum.

Bu Hatırlatmayı yapmak sana düşmez diyerek çizmeyi aştığımı düşüneniniz olursa hoş görsünler.

Hepinize bir hafta önceden iyi bayramlar diliyorum.

Zil sesinin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.

Nur içinde yatsın sevgili ustam, ilk Yazı İşleri Müdürüm Ahmet Nadir, İstanbul’a yerleştikten sonra dostlarını yitirmenin ve yalnız kalmanın acısıyla mektubunda yazmıştı:
Gönlüm kapı zilinin sesini özler
Ben de kendi kapımın zilini çalarım
Komşular kimi kimsesi yok demesinler...’

Kapının önüne geldiğinizde zili mi çalacaksınız, yoksa anahtarla mı açacaksınız kapıyı?
Kapının arkasında zil sesini bekleyen kimse yoksa...
Ya da varsa; kapının arkasına yaklaşan bir terliğin sesini duyuyorsanız...
Sevgili meslektaşım Emel Aygören Şen’in ‘Zil sesi’ mesajını almasaydım, ustamın ne demek istediğini ve ‘Zil sesi’nin önemini hiç düşünmeyecektim.
Dün ilk kez bizim kapının önünde durup zile baktım.
Hiç böyle bakmamıştım.
Bastım:
‘Dınnn...’
Bu, kapının arkasındaysanız ‘Arayan-soran-geleniniz var, yalnız değilsiniz’in sesidir

‘Dınnn...’

Eğer kapının önündeyseniz ‘Bekleyeniniz vardemektir.:
‘Dınnn...’
Bakıp bakıp bir gün elbette kapımızın zilinin artık çalmayacağını düşündüm.
Neyse ki ustam öğretti; zilimi kendim çalıp çalıp içeri kaçarım ve belki de seslenirim:
‘Kim o...’
Ya da...
Kapı zili çaldığında arkasında ben yoksam?.
Orasını söylemedi ama artık nasıl oluyor, biliyordur ustam.
Bugün bayram.
Kapı zilleri bugün daha anlamlılar.
Her zil sesi, yani ahbaplar, arkadaşlar, dostlar, akrabalar, komşular, çocuklar...
Her zil sesi vefa demek, özlem demek, hasret demek, sevgi demek.
Size mutlu bayramlar...
Kapınızın zili hep çalsın.
İyi ki kapı zilleri var.

Evet dostlarım. Sn. Bekir Coşkun işte böyle diyor.

Zil sesinin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

GVS.SF. ~ 7 yıl önce
SN. ÇETİN BEY ALLAH SİZE UZUN SAĞLIKLI,HAYIRLIRLI,AİLENİZLE VE SEVDİKLERİNİZLE UZUN ÖMÜRLER VERSİN SİZİNLE ÇALIŞAN BİR İNSAN OLARAK NE DERECE DÜZGÜN DÜRÜST İYİ BİR İNSAN OLDUGUNUZU BİLİYORUZ BİLİNKİ SİZE UZAKTA DA OLSA DUA EDEN İNSANLAR VAR .ALLAH CC SİZDEN RAZI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zııırrrrrrrrr ~ 7 yıl önce
Çetinim birtanem ballı lokmam iyi bayramlar. Aydın Yıldırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 7 yıl önce
"Kendi kızımın, damadımın ve torunumun bu tür bayram tatillerinde İstanbul dışına bayramın ikinci günü çıkmayı düşünmeleri bizi mutlu ediyor." demişsiniz ya, bayramda tatil yapmak da neymiş hocam, bayram eş dost akraba ziyaretidir, şehirden tek çıkma sebebimiz ailemizi ziyaret etmek içindir. bu yazdığınız okununca, "bayramı tatil olarak kullanmak normal ama 2.günde başlamak koşuluyla" demek istediğiniz anlıyor ve bayramları tatil olarak kullanan herkesi özüne dönmeye davet ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETO ~ 7 yıl önce
Çeto'cugum meseleyi sen daha güzel anlatmışsın aslında, çılgın bekirin yazsısı o kadar da alıp köşenize taşınacak bir efsane değilmiş. Bekiri sevmem, ama yazıları... edebiyatı... sanatı güçlüdür. ama bu yazsısında hiç de bir parıltı yok aslında.. köşene taşıyarak en başta kendine halsızlık etmişsin. Vel hasılı kelam , konu iyi. Zamanlama MANİDAR :) senin de yazarlığın baya gelişti bu arada. Uzun yazıyorsun, dağıtıyorsun diye eleştiriyordum önceden... şimdi bak daha güzelleşi yazıların. Kısa kısa cümleler iyi oluyor. Okur yorulmaz böylece. Daha severek okur seni. Canım çetom. Daha da güzel yazacaksın eminim.. hadi iyi bayramlar. Zilin hep çalsın Çeto'cuğum... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETO ~ 7 yıl önce
TEŞEKKÜRLER. İYİ BAYRAMLAR OLSUN. SİZİNDE KAPI ZİLİNİZ HEP ÇALSIN.
Çetin bey ~ 7 yıl önce
Maalesef bazı şeylerin kıymetini ya kaybedince ya da yaşımız kemale erince anlıyoruz. Önemli olan genç ve akıl baştayken kıymet ve değer bilebilmek ki onu yapabilene de ne mutlu. Saygılar,hürmetler ve iyi bayramlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DÜŞÜDÜRÜCÜ ~ 7 yıl önce
HİSSİYATIMI YAZININ İLK YARISINDA DİLE GETİRDİM.BEKİR COŞKUN İLE İLGİLİ KENDİ GÖRÜŞÜNÜZÜ DİLE GETİRMİŞSİNİZ. O İYİ DE HANGİ ÇANLAR, NEDEN BENİM İÇİN ÇALIYOR ANLAMADIM. ANNE VE BABAYI ZİYARET EDİN DİYEN BU YAZIDAN BU SONUCU ÇIKARTTIĞINIZ İÇİN SİZİ ALKIŞLIYORUM. SEVSENİZ DE SEVMESENİZ DE, KİM SÖYLERSE SÖYLESİN DOĞRU DOĞRUDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşündürücü ~ 7 yıl önce
Yanlış anlamayın, tehdit anlamında değil tabi ki, bana göre bir yazar kendi dimağından dökülenlerle sevilir, en azından benim için böyle, Ben herkesi okuyorum anlamaya çalışıyorum, Keşke Çetin Özbay okusaydım, kendi çizgisinde ki, Bekir Coşkun çok ayrı bir kulvar.Çizginizden kopmayın, bizim için değerlisiniz,ÇAN bu anlamdaydı, yoksa Sizi severek takip ediyorum.Üşenmeden her yoruma cevap vermeniz işinize verdiğiniz değerin ayrı bir yönü.Kapınızın zili hep çalsın herkesin.
Düşündürücü ~ 7 yıl önce
Keşke bir yazar olarak,kendi hissiyatınızı kendiniz dile getirseydiniz, bekir coşkun bana göre milletin manevi değerlerini yıllarca hiçe saymış , hıristiyan kültürünü özümsemiş bir yazar,kusura bakmayın ama galiba Çanlar sizin için çalıyor, zili bilmem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşün ~ 7 yıl önce
Bekir Coşkun'u yıllardır takip ederim. Milli hassasiyetlerimde Allah'a şükür bir değişiklik olmadı. Muhalif demek; vatan, millet düşmanı demek değildir. Şu kafanın içindeki beyni az biraz çalıştırın yahu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000