03 Kasım 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İyi ki yazdınız, iyi ki haber yaptınız. Ali Bey , daha çok gelişme var. Sadece THK Üniv.değil lütfen uçuş okullarına da bakın. 4 gündür yakıt alacak parası kalmadı diye uçuş yapamayan okul bilin bakalım hangisi....
  • Sn.Ali Kıdık, THK tarafından üretilen ve ilk yerli uçak olan ''Türkkuşu''nun basın tanıtımı yapıldı , bu haber bir çok basın-yayın organında yer aldı, fakat sitenizde bu konu ile ilgili tek satır yer almadı. THK'de eğer bir yolsuzluk yapıldıysa bu yolsuzluğu oradaki bazı yöneticiler yaptı, THK tüzel kişiliği yolsuzluk yapmadı.Yani ,tavır alacaksanız THK tüzel kişiliğine değil , orada yolsuzluk yapan yöneticilere karşı alın.
  • Cidden kurum için canla başla , çalışan ömrünü kurum ve kurucusu olan mustafa kemal in ideallerine adamış , Atatürkçü idealist insanları yalanlarla, iftiralarla , kurumdan uzaklaştırmalarının sebebi daha rahat çalabilecekleri bi taban oluşturabilmek içinmiş
  • 6-7 yetki asması fitre zekat ve kurban bagışlarından toplanan hayır parasını zimmetine geçirmesini hırsızlıgını örtüyor mu?
  • 11 ayda 6-7 tane yetkiyi duvarına asan zat, bir günde de 21 tane tapuyu üstüne almayı hakkediyor mudur. Ben osman yıldırımı tanımıyorum ama 150 bin tl aylık kredi kartı harcaması yapan adama bu adam şöyle dürüst , böyle çalışkan ne dersen de . Benim ve menfaati olmayan herkezin tek söylüyecegi hırsızdır bu ADAM .
  • Siz israilemi hizmet ediyosunuz.
  • Yüzsüz olanın yüzü kızarır mı? Kızarmaz, çünkü o yüzsüzdür.
  • asalın ortağı pilotla osman yıldırım antalyada falanca restorantta yemek yemesi bazı teknik personellerin osman yıldırımla tanıştırılmsı damı yalan
  • Yukarıdan asağıyaTHK neyse ankara ve Selçuk ta odur yazıklar olsun ....
  • Selçuk efes havalimanı meydan müdürü Murtaza Turan ve meydanda işe aldığı oğlu bacanak ve kayımbiraderleri hakkında soruşturma açılır mı acaba ? Sanmıyorum...

YÜZÜNÜZ KIZARMADI MI?

Neresinden tutsam elimde kalıyor. Ne kadar söylesem dilimde tüy bitmekle kalıyor. Türk Hava Kurumu'nun içler acısı durumundan bahsediyorum. Bugün tutuklu bulunanları defalarca uyardım. Onlar ne yaptı? Bizi engellemenin yolunu aradılar. Tehditler gönderdiler. Kolumuzu, kanadımızı kıracak adam arayışına girdiler.

İsterseniz başa döneyim de şöyle bir hafıza yenileyelim. Ve bilmediğiniz noktaları da sizlerle paylaşayım.

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım'ın Onur Air'i almak istediği bilgisi geldiği sıralarda tam da kurumun kuruluş yıldönümü sıraları idi. Biz de davetli idik. Ankara'da yapılan kuruluş yıldönümü gecesinde Osman Yıldırım'a sormak istedim Onur Air meselesini. Köşe bucak kaçıverdi. Özel Kalem Müdürü İrfan Yıldız'a söyledim bu durumu.

Velhasıl Osman Yıldırım bu konuyu görüşmek istemedi ve biz haberi yayınladık. Kamuoyu bu durumu bizim haberlerimizden öğrenirken, kurum içinden bize gelen bilgiler hiç de iç açıcı değildi.

Gerçek habercilik yapan Airporthaber'e güvenen onlarca THK çalışanı durumdan bizleri haberdar ediyordu.

Kurulan paravan şirketlerin, alınan arsaların, Osman Yıldırım'ın onlarca aile efradını, yakın arkadaşlarını kuruma doldurduğuna dair belgeler liste halinde geliyordu.

Bize düşen bu iddiaları araştırıp yazmaktı. Biz de bize yakışanı yaptık ve yazarak görevimizi layıkıyla yerine getirdik.

Akyurt'ta alınan arsaları, Hakan Azemoğlu üzerine kurulan şirketi, Emre Yıldırım'ın THK'da çalışıyor olmasına rağmen dışarıda kurduğu şirketleri birer birer yazdık. Bu şirketler üzerinden THK üzerinden para kazanıldığını yazdık.

Aktarılan paraları, THK'nın saplandığı borç batağını belgeleri ile ortaya koyduk. Kurumda ipotek edilmeyen gayrimenkul kalmadığını, satılan gayrimenkullerin haddi hesabı olmadığını hep dile getirdik.

Ve biz bunları yazarken Osman Yıldırım'ın özel kalem müdürü İrfan Yıldız'a da söyledik. Hatta hiç unutmam Atlasjet Havayolları Ukrayna'da açtığı havayolu şirketinin lansman gününde uzun görüşmemiz oldu. Gidişatın kötü olduğunu söyledim. İstifa etmesini bu çirkefliklerin içinde olmaması gerektiğini izah ettim. Aldırış etmedi. Bugün anlıyorum ki çarkın içinde kendisi de varmış

Keza Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer'e de aynı telkinlerde bulundum. Aksini iddia ediyorsa çıkıp açıklama yapsın. Osman Yıldırım'ın kurumu uçuruma götürdüğünü, üfürükten projeler yapıyormuş görünüp kamuoyunu oyalayıp perde arkasında işler çevirdiğini defaatle söyledim. Kendisine de istifa etmesini önerdim. Hatta kendisi benimle görüşmek üzere randevu aldı ve İstanbul'da görüşmek üzere randevulaştık. Lakin randevuya gelmedi.

Bir gün uçak yapıyorum, diğer gün havayolu kuruyorum, ertesi gün Onur Air'i alıyorum bir başka gün hangar alıyorum gibi süslü kelimelerle bu ülkenin sorgulama meziyeti olmayan başta gazeteciler olmak üzere kamuoyu yanıltılmıştır.

İşte sonuç ortada.

Kurum itibarı yerlerde sürünüyor. Kendi itibarı onarılamaz yaralar almıştır. Osman Yıldırım'ın hala neden istifa etmediğini anlamış gibi değilim. Bana göre tutuklanma gereçkesi yetersizdir. Kurum didik didik edilerek sorgulanmalı.

Şubeler mercek altına alınmalı. Derhal kayyum atanmalı. Kurumda Osman Yıldırım'a ait tüm çalışmalar bağımsız kuruluşlar tarafından araştırılmalı. Altından çok pislikler çıkacağına eminim.

Şimdi adalete büyük iş düşüyor. Anayasa Mahkemesi'ne de büyük iş düşüyor. Zira bugün net bir şekilde ortaya çıkan olaylar zincirini yazdığımız haberler iki veya üç gün içerisinde anlamsız yasa sebebiyle yayından kaldırılmıştı. Hatta gözaltılardan sonra yazdığımız doğru haberler bile herşey apaçık ortada iken yayından kaldırma kararı veren mahkemelerin almış olduğu kararları Anayasa Mahkemesi'ne götürdüm. Umarım doğruluğu araştırılmadan verilen kararların yersiz olduğuna dair karar çıkar Anayasa Mahkemesi'nden. Aksi taktirde bu ülkede kurumları kendi çıkarları doğrultusunda yönetenlerin ekmeğine yağ sürülecektir.

Sorulması gereken o kadar çok soru var ki!

Ben birkaç tanesini sorarak savcılarımızın işini biraz kolaylaştırmak isterim.

Örneğin; Türk Hava Kurumu Isparta'daki hangarı kaç paraya aldı? Bu hangarın değeri nasıl tespit edildi?

Helikopterler piyasa değeri üzerinde mi alınmıştır?

Kuruma alınan uçakların alış fiyatları nasıl belirlendi?

Uçak çizimleri için kaç para ödendi? Fiyat hangi kıstaslara göre belirlendi?

Bu konu için Aydoğan Koç'a ne kadar para ödendi?

Uçak fabrikası ortakları arasında görülen Aydoğan Koç'a, şirkette aynı zamanda genel müdür görünürken 100 bin avro danışmanlık bedeli neden verildi?

Bir şirketin genel müdürü aynı zamanda o şirkete danışmanlık da yapabiliyor mu?

Ve kritik soru; Kurumun şu anda ne kadar borcu var?

Ben uzun yazı yazmayı sevmem. Lakin bu kurum hepimizin kurumu. 'Tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı var' sözü tam da bu kurum için geçerlidir.

Adalet. Umarım haksız yere işten atılanların, "yanlış yapıyorsunuz" diyenlerin sille tokat dövüldüğü kurumda adalet yerini bulur.

Türk Hava Kurumu yönetim kurullarında olanlar. Mütevelli heyetinde olanlar. Sizlerin gözleri bağlı mıydı? Kulaklarınız sağır mıydı? Kurumun bu duruma düşmesinde sizlerin de payı var.

Hadi artık asaletli davranma sırası sizde. Derhal istifa edin. Kurumun bir lokma kırıntısını haram olarak boğazından geçiren şube başkanları sizler de istifa edin. Kadıköy şubesinde kaybolan makbuzların peşin düşmeli savcılar. Satılan arsaların paralarının peşine düşmeli. Bu arsalar kimlere kaç paraya satılmış hepsi araştırılmalı.

Son söz adaletin. Adil adaletin vereceği karar hayırlı olsun.

YÜZÜNÜZ KIZARMADI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

tebrik ~ 9 yıl önce
İyi ki yazdınız, iyi ki haber yaptınız. Ali Bey , daha çok gelişme var. Sadece THK Üniv.değil lütfen uçuş okullarına da bakın. 4 gündür yakıt alacak parası kalmadı diye uçuş yapamayan okul bilin bakalım hangisi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMOKRAT ~ 9 yıl önce
Sn.Ali Kıdık, THK tarafından üretilen ve ilk yerli uçak olan ''Türkkuşu''nun basın tanıtımı yapıldı , bu haber bir çok basın-yayın organında yer aldı, fakat sitenizde bu konu ile ilgili tek satır yer almadı. THK'de eğer bir yolsuzluk yapıldıysa bu yolsuzluğu oradaki bazı yöneticiler yaptı, THK tüzel kişiliği yolsuzluk yapmadı.Yani ,tavır alacaksanız THK tüzel kişiliğine değil , orada yolsuzluk yapan yöneticilere karşı alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cidden kurum için canla başla , çalışan ömrünü kurum ve kurucusu olan mustafa kemal in ideallerine adamış , Atatürkçü idealist insanları yalanlarla, iftiralarla , kurumdan uzaklaştırmalarının sebebi daha rahat çalabilecekleri bi taban oluşturabilmek içinmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6-7 yetki asması fitre zekat ve kurban bagışlarından toplanan hayır parasını zimmetine geçirmesini hırsızlıgını örtüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
11 ayda 6-7 tane yetkiyi duvarına asan zat, bir günde de 21 tane tapuyu üstüne almayı hakkediyor mudur. Ben osman yıldırımı tanımıyorum ama 150 bin tl aylık kredi kartı harcaması yapan adama bu adam şöyle dürüst , böyle çalışkan ne dersen de . Benim ve menfaati olmayan herkezin tek söylüyecegi hırsızdır bu ADAM .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Siz israilemi hizmet ediyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yüzsüzler! ~ 9 yıl önce
Yüzsüz olanın yüzü kızarır mı? Kızarmaz, çünkü o yüzsüzdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asal balonu ~ 9 yıl önce
asalın ortağı pilotla osman yıldırım antalyada falanca restorantta yemek yemesi bazı teknik personellerin osman yıldırımla tanıştırılmsı damı yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 9 yıl önce
Yönetim kurulu başkan yrd. şirket müdürü ortakla yönetim kurulu başkanının yemek yemesinden doğal ne var :) veya bazı teknik personelin başkanla tanıştırılması nesi yanlış , osman yıldırımı savunan biri değilim ama 11 ayda duvarına 6-7 tane yetki asan kuruluşu takdir etmeniz gerekir.Sen sadece saçmalıyosun
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yukarıdan asağıyaTHK neyse ankara ve Selçuk ta odur yazıklar olsun ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Selçuk efes havalimanı meydan müdürü Murtaza Turan ve meydanda işe aldığı oğlu bacanak ve kayımbiraderleri hakkında soruşturma açılır mı acaba ? Sanmıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000