30 Aralık 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey, Merakımdan soruyorum, sizin yazdığınız bu olaylar acaba hangi ülkenin sivil havacılığında oldu. Afrika'da herhangibir ülkede olmuş olabilir mi? Sanki olay biraz ortada kaldı gibi. Anlaşılan odur ki bu olay kimseyi ilgilendirmemiş. Herhangi bir araştırma veya soruşturma açılmamış. Aynen 17 Aralık rüşvet olayına benziyor yıllarca olayla ilgili tüm kuruluşlara şikayette bulunulmuş kimse tınmamış operasyon yapılınca da bizim neden haberimiz yok diye yaygara.
  • Ali bey, Ulaştırma Bakanlığında Baş Rüşvetçi eski bir Müsteşar Yardımcısı vardı, ondan bir haber var mı? O nerelerdedir acaba? Mazot Kaçakçılığından ve iş takipçiliğinden yargılanıp hüküm giymişti. Bakanlıkta ki pislikleri arada gümbürtüye gitti sanıyor. Merak etmesin onun kirli çamaşırları bir gün mutlaka ortaya dökülecek. .
  • THK daki yolsuzluklar, akrabalrın işe alınması ile kurumun ve THK üniversitesi vakfının zarara uğratılmasının da üzerine gidiniz. Akademik personel alımında yapılan bir uygulamadan dolayı Adliyede görülen bir dava var sonuçlarından kamu oyunu lütfen haberdar ediniz
  • Arkadaşlar lütfen herkes kendine ait Kullanıcı adıyla yazsın. Gerçi hukuksal bir durum söz konusu olursa ilgili server da ip noları belli olduğu için kim nerden yazmış bellidir. O yüzden lütfen değişik plan programlarla nifak sokmaya ve zan altında bırakmaya çalışmayın. İyi yıllar dilerim. (TAHABEY)
  • Hatırlayan var mı? Son 10 yıldır Ulaştırma Bakanlığının herhangi bir kuruluşunda veya biriminde herhangi bir yolsuzluk soruşturulması yapılmışmıdır? Bakanlık veya bağlı, ilgili veya ilişkili Kuruluşlarındaki yüzlerce müfettiş mesleklerini unuttular. Aldıkları maaşları hakkedememenin vicdan azabı da cabası. Türkiye'de tuz kokmuş tuz.
  • tabi ya hic bi yolsuzluk yok hersey kurmaca ;) hepsi yalan bunların tabi yaa
  • Sky İflas ettik diye personelin hakedislerinin üzerine kondular. 4 haziranda şirketi kapatip kapi duvar oldunuz. Hic bir şekilde personel alacaklarini vermediniz. Bu nasil bir düzen. Bu nasil bir hile. Yillarca size emek veren personeli madur ettiniz batan iflas eden adam hamerlarla hala gezmez sizin o lüx hayatinizda hala hic bir degisiklik yok bu nasil iş sizde vicdan varsa odeyin insanlarin hakkini hakkiyla. Yaziklar olsun kul hakkini allaha havale ediyoruz.
  • Sevgili ali bey, Madem binali beyi bu kadar seviyordunuz niye kendisine bildiklerinizi servis etmediniz. Simdi mi akliniza geldi.Dhmi gercekten can cekisiyor. Ne basarisi allah askina...
  • Daha ATPL sınavları açıklanmadı. Bir sürü öğrenci ne yapacağını bilmeden hangi ay sınava gireceğini bilmeden idarecilerin keyfini bekliyoruz. Çokmu zor sınav tarihini belirlemek. Ek olarak. Lisans dairesi müdür vekili çok insancıl biri, ancak yönetmelikler yetersiz. Umarım SHT1 VB. Yönetmelikler tekrar elden geçirilir ve uygulanmaları için denetim-şikayet mekanizması geliştirilir.
  • Deveye sormuşlar inişi mi seversin yokuşu mu? Oda "ne oldu düz yolun canı mı çıktı?" Demiş. Ya kardeşim DHMİ'de hem her şey çok güzel olup, hem de tertemiz olamaz mı? Yani ne yapalım DHMİ'de güzel şeyler olduğu için kirli şeylere razı mı olacağız? Baksana kimsenin sesi çıkmıyor. Sanki herkes bir birini iyi bildiği için, senin ki benden de kara demeye getiriyorlar.

YOLSUZLUKLARI DEŞME ZAMANI…

Geçen hafta bakanlar kurulunda önemli değişiklikler oldu. Siyasi konulara değinmek yerine kendi sektörümüzle alakalı olanları yorumlayıp, önerilerimi de sıralayacağım.

Binali Yıldırım görevini yeni bakan Lütfi Elvan’a devrettiği sırada bende Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda  idim. Binali Yıldırım’ı karşılıksız sevdiğimi bir dost olarak gördüğümü bir kez daha belirtip, Binali Yıldırım’ı uğurlarken kulağıma fısıldanan şu sözleri aktarmak istiyorum.

“Gelirken dolup taşan burası, giderken kimsenin olmaması dikkatinizi çekti mi? Sadece siz buradasınız Ali Bey. Gerçek dostluğunuzu gösterdiniz” sözleri benim için kafidir.

Gerçekten de Binali Bey göreve geldiğinde ben yine oradaydım. Ve o koridorlarda adım atmaya yer bulamamıştım. Ama giderken sadece sevenler oradaydı.

Doğru yorumlayıp-yorumlamadığımı bilmiyorum ama hissiyatımı söylüyorum, sektöre bu kadar desteği-katkısı olan bir bakan, sektörün alkışları arasında uğurlanmalıydı. Ben böyle düşünüyorum.

Tabi, Binali Yıldırım her şeyi ince detayına kadar inceledi mi? Hiç mi hatası yok idi?

Elbette var idi. Ustalık dönemine daha titiz girmesini, yeni ekip kurmasını beklemiştim.

Bizim gibi dostane yaklaşanların görüşüne biraz daha önem vermesini beklemiştik. Eminim ki var olanlar, yazılanlar Bakan Yıldırım’a düzgün aktarılmadı. Bir defasında başımıza gelmişti.

Bizim yazdıklarımız bakan Yıldırım’a gazetecilik tabiri ile takla attırılarak yansıtılmıştı. Ama doğrusunu bizden öğrendikten sonda gerekli düzenleme yapılmıştı.

Neden bahsediyorum? Şu SHGM ile ilgili yazmış olduğum yazılardan bahsediyorum. Faruk Subaşı’nın 2012 yılında nasıl zengin olduğundan bahsediyorum. Bir dolu gayrimenkul aldığından bahsediyorum.

Asıl yolsuzluk, rüşvet, SHGM’de kılıfına uydurularak yapılıyor demekten bahsediyorum. Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın SHGM’ye el atması gerektiğinden bahsediyorum.

Ben Faruk Subaşı’yı araştırırken önüme çıkan rüşvet dekontlarından, jeep devir teslimlerinden bahsediyorum.  Bir başkanın Ankara’nın çeşitli yerlerinde aldığı değerli konutlardan bahsediyorum. Bu başkanın rüşvet aldığını bana itiraf ettiğinden bahsediyorum.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, SHGM’yi denetletmeli, eminim en büyük yolsuzluğun orada yapıldığına şahit olacak.

DHMİ biraz daha farklı. Kayırmalar, haksız rütbe edinmeler olsa bile, bundan on yıl öncesinin DHMİ'si ile arasında dağlar kadar fark var. Hatırlarım DHMİ'deki çantacılar dönemini. Şükürler olsun ki artık bu sözleri duymuyoruz, görmüyoruz, şahit olmuyoruz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda çalışan bir temsilci aracılığıyla Çukurambar’da SHGM yöneticisine götürülen rüşvetlerin peşine düşün Sayın Lütfi Elvan.  Gerektiğinde biz elimizdeki belgeleri paylaşmaya hazırız.

Binali Yıldırım’a güle güle derken, yeni bakana da hoş geldiniz diyorum...

YOLSUZLUKLARI DEŞME ZAMANI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Hangi ülke ~ 10 yıl önce
Ali bey, Merakımdan soruyorum, sizin yazdığınız bu olaylar acaba hangi ülkenin sivil havacılığında oldu. Afrika'da herhangibir ülkede olmuş olabilir mi? Sanki olay biraz ortada kaldı gibi. Anlaşılan odur ki bu olay kimseyi ilgilendirmemiş. Herhangi bir araştırma veya soruşturma açılmamış. Aynen 17 Aralık rüşvet olayına benziyor yıllarca olayla ilgili tüm kuruluşlara şikayette bulunulmuş kimse tınmamış operasyon yapılınca da bizim neden haberimiz yok diye yaygara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kirli çamaşır ~ 10 yıl önce
Ali bey, Ulaştırma Bakanlığında Baş Rüşvetçi eski bir Müsteşar Yardımcısı vardı, ondan bir haber var mı? O nerelerdedir acaba? Mazot Kaçakçılığından ve iş takipçiliğinden yargılanıp hüküm giymişti. Bakanlıkta ki pislikleri arada gümbürtüye gitti sanıyor. Merak etmesin onun kirli çamaşırları bir gün mutlaka ortaya dökülecek. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halıcı ~ 10 yıl önce
İran halıları duruyormudur? O genelde halı karşılığı iş bitiricilerdendi değil mi?
THK ~ 10 yıl önce
THK daki yolsuzluklar, akrabalrın işe alınması ile kurumun ve THK üniversitesi vakfının zarara uğratılmasının da üzerine gidiniz. Akademik personel alımında yapılan bir uygulamadan dolayı Adliyede görülen bir dava var sonuçlarından kamu oyunu lütfen haberdar ediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar lütfen herkes kendine ait Kullanıcı adıyla yazsın. Gerçi hukuksal bir durum söz konusu olursa ilgili server da ip noları belli olduğu için kim nerden yazmış bellidir. O yüzden lütfen değişik plan programlarla nifak sokmaya ve zan altında bırakmaya çalışmayın. İyi yıllar dilerim. (TAHABEY)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuz kokmuş tuz ~ 10 yıl önce
Hatırlayan var mı? Son 10 yıldır Ulaştırma Bakanlığının herhangi bir kuruluşunda veya biriminde herhangi bir yolsuzluk soruşturulması yapılmışmıdır? Bakanlık veya bağlı, ilgili veya ilişkili Kuruluşlarındaki yüzlerce müfettiş mesleklerini unuttular. Aldıkları maaşları hakkedememenin vicdan azabı da cabası. Türkiye'de tuz kokmuş tuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahabey ~ 10 yıl önce
tabi ya hic bi yolsuzluk yok hersey kurmaca ;) hepsi yalan bunların tabi yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky maduru ~ 10 yıl önce
Sky İflas ettik diye personelin hakedislerinin üzerine kondular. 4 haziranda şirketi kapatip kapi duvar oldunuz. Hic bir şekilde personel alacaklarini vermediniz. Bu nasil bir düzen. Bu nasil bir hile. Yillarca size emek veren personeli madur ettiniz batan iflas eden adam hamerlarla hala gezmez sizin o lüx hayatinizda hala hic bir degisiklik yok bu nasil iş sizde vicdan varsa odeyin insanlarin hakkini hakkiyla. Yaziklar olsun kul hakkini allaha havale ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANKEE ~ 10 yıl önce
Birde utanmadan mahkemede alacakları yok diyor. Bu kadar olur. Nasıl insan içine çıkacaksın. İnanamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Nasıl olsa bu dünyanın öbür tarafıda var. Sen bunca kul hakkının hesabını nasıl vereceksin. Birde burada yolsuzluklarla ilgili yorum yapıyor.
ilginc zamanlama !! ~ 10 yıl önce
Sevgili ali bey, Madem binali beyi bu kadar seviyordunuz niye kendisine bildiklerinizi servis etmediniz. Simdi mi akliniza geldi.Dhmi gercekten can cekisiyor. Ne basarisi allah askina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Varya ~ 10 yıl önce
Binali bey bu durum da buna benzer onlarca durum da servis edilmiştir. Ancak ben görmedim duymadım bilmiyorum. Sizde görmediniz duymadınız durumları var ya...
ATPL ~ 10 yıl önce
Daha ATPL sınavları açıklanmadı. Bir sürü öğrenci ne yapacağını bilmeden hangi ay sınava gireceğini bilmeden idarecilerin keyfini bekliyoruz. Çokmu zor sınav tarihini belirlemek. Ek olarak. Lisans dairesi müdür vekili çok insancıl biri, ancak yönetmelikler yetersiz. Umarım SHT1 VB. Yönetmelikler tekrar elden geçirilir ve uygulanmaları için denetim-şikayet mekanizması geliştirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınavlar ~ 10 yıl önce
Endişelenmeyin. Lisans Şube sizin için en uygun ve hızlı çözümü uretir. Siz güzel güzel derslerinize çalışın.
Düz yol yok mu? ~ 10 yıl önce
Deveye sormuşlar inişi mi seversin yokuşu mu? Oda "ne oldu düz yolun canı mı çıktı?" Demiş. Ya kardeşim DHMİ'de hem her şey çok güzel olup, hem de tertemiz olamaz mı? Yani ne yapalım DHMİ'de güzel şeyler olduğu için kirli şeylere razı mı olacağız? Baksana kimsenin sesi çıkmıyor. Sanki herkes bir birini iyi bildiği için, senin ki benden de kara demeye getiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000