13 Mart 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY Teknik'te Panaroma denen şirket hala çalışanlarının maaşlarını ödemedi şirketi aradıklarında teknik sebepler diyorlar o teknik sebepler her ne ise artık ve ne olacağı da belli değil. Bu konu ile ilgili de bi haber yapmayı düşünüyormusunuz ? Saygılar , Sevgiler . . .
  • Biz önce kırar dökeriz ondan sonra tamir etmeye uğraşırız Rusya krizinde olduğu gibi devletler arası ilişkiler çok önemli komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü iyi bir sözdür Avrupa bölgesinde bizim en fazla ihracat ithalat yaptığımız ülkeler Almanya Hollanda tamam bazen siyasette yanlış anlamalar olmuştur ama bizim siyasiler uyanık değil hemen gaza geliyor arada bir sürü sivri sineğin olduğunu unutuyorlar Pkk Feto gibi ondan sonra ağza alınmayacak sözler üslup çok önemli bu durumda Rusya krizi gibi olacak şimdi olay taze aradan bir zaman geçsin işler yine rayına oturacak ve bunlar söylediklerinden pişman olacaklar ve bizim milyonlarca vatandaşımız o ülkelerde en büyük zararı onlar görecekler zaten ırkçilık had sahfada ev cami kundaklamalar sokaklarda darp acaba hiç bunlar siyasilerin aklına gelmiyormu ateşle oynadıklarının farkında değiller
  • istediğimiz an istediğimize,herkese koyarız postamızı artık eski türkiye yok ayılın artık.herkes haddini bilecek,bilmeyene itinayla bildiririz.
  • Aklı selim, protein sentezi yapabilen, ülkesini ve vatanını seven, okuduğunu anlayacak kadar ortalama zekaya sahip bireyler zaten neyin nasıl olması gerektiğinin farkında olmalı ve oldurulmalı aksi halde bırakın havacılığı, turizmi bu ülke bitik demektir. Mahalle yanarken komşu kadın saçını tararsa yazıklar olsun bu ülke için can verip toprak altında yatanların kemiklerini sızlatanlara, birilerine yalaka ve yardakçılık yaparak cep dolduranlara...
  • Sadece havacılık mı sanıyorsunuz bu gerilimden tüm iş alemi etkileniyor. Avrupa firmalarına otomobil parçaları üreten bir firmadan mühendis/yöneticiyim son dönemde yeni proje alamıyoruz. İşler Doğu Avrupa ülkelerine kayıyor. Ayda iki kez iş için Almanya'ya giderim geçen Cuma Münih havaalından pasaporttan geçmem 40 dakika sürdü. Pasaportumda 100 tane Almanya giriş çıkış mühürü var polis bana hala neden geldin nerede kalacaksın ne zaman döneceksin diye soruyor. Önümdeki Amerika'lıyı bilgisayara dahi kaydetmeden pasaportunu 10 saniyede damgalıyor beni sorguluyor. Müşteri buraya gelmeye çekiniyor. Her hafta uçuşlardaki transit yolcunun azaldığını görüyorum. Yazık değil mi bu ülkleye o müşteriler kolay kazanılmıyor ama biri efelenecek diye kaybetme riski var. bir kere yurt dışına çıkmamış adam oturduğu yerden vatan millet sakarya diye höykürüyor. Bizim biryerimizden ter akıyor dışarda iş yapalım diye, o işler olmasa millet dışarılarda gece gündüz iş kovalamasa görürsünüz hanyayı konyayı.
  • THY 13 değil 14 şehre uçuyor FRA MUC DUS STR TXL HAM CGN HAJ NUE LEJ BRE FMO FDH FKB
  • Adamlar Türkiye karşıtı ne kadar kesim varsa desteklesin. Teröristlere gözümüzün içine baka baka destek versin. Gelsin merkel kendi ülkemizde bize ukalalık etsin biz de almanyayı kaybetmeyelim. Adamlar ak sütten çıkmış kaşık biz tü kaka. Hırsızın hiç mi suçu yok! Biz gerekirse peynir ekmek yeriz. Sen dert etme.
  • Adamlar Türkiye karşıtı ne kadar kesim varsa desteklesin. Teröristlere gözümüzün içine baka baka destek versin. Gelsin merkel kendi ülkemizde bize ukalalık etsin biz de almanyayı kaybetmeyelim. Adamlar ak sütten çıkmış kaşık biz tü kaka. Hırsızın hiç mi suçu yok! Biz gerekirse peynir ekmek yeriz. Sen dert etme.
  • EVET yazdiklarimizi yayinlamayan editörlerr
  • EVET ZORUNAMI GITTI KORKMAYIN BU SEKTORDE OLAN BIRI OLARAK RIZIK SORUNUNUZMU VAR COK BEGENDIGIMIZ ULKENIN VATANDASI OTELDEN CIKIP ALISVERISMI YAPAR YAPARSIN PAKETI 500 EUROYU ÖDER YER ICER GELIR KORKMAYIN BU KADARRRRR

Yapmayın Allah Aşkına…

Ülkeye yeni zararlar vermek için yarışır hale geldik. “Yapmayın Allah Aşkına” diyorum. Ülkenin çıkarları tüm siyasi geleceğinizden daha öncelikli olmalı. Başta Almanya olmak üzere hiçbir Avrupa ülkesini kaybetmeye değmez.

Yıllardır dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan Berlin Turizm Fuarı’na gidip nabız yoklamaya çalışırım. Bu yıl en karamsar yıl olarak gördüm fuarı. Tabi Türkiye açısından. Kimi görsem “Ne olacak bu gidişat” diye soruyor.

Harbi ne olacak bu gidişatın, bu siyasi gerilimin hali.  Sadece Türk Hava Yolları Almanya’nın 13 şehrine doğrudan uçuş yapıyor. Almanya en fazla turist aldığımız ülkelerden biri. Aynı zamanda en büyük ihracatı da Almanya’ya yapıyoruz.

Turizmciler düşünceli, havacılık sektörü endişeli. Kendi iç siyasetimizi Avrupa’da şekillendirmeyelim. Orada çıkartacağımız suni gerilimlerin ne turizme ne de havacılığa bir faydası olur.

Almanya’yı kaybetmeyelim. Almanya hem kendi vatandaşlarımzın yoğun bulunduğu bir ülke hem de Almanların ülkemizi ziyaret ettiği vazgeçilmez bir pazar.

Rusya ile barışmanın verdiği gaz ile Avrupa’ya sırt çevirmemek gerekir. Her daim Avrupalı turiste ihtiyacımız var.

Gördüğüm kadarı ile bütün havayolu şirketleri Rusya için yarışıyor. Böylelikle Avrupa pazarı ve özellikle de Almanya boş bırakılıyor. Rusya sezonluk, Avrupa ise tüm yıl olarak düşünülmeli. Havacılık sezonluk düşünülmemeli. Dolayısıyla siyasi egoları bir tarafa bırakıp ekonomik gündem ile meşgul olmak gerekir.,

Siyasilerin yıktığını sektörün tamir etme mecburiyeti hasıl edilmemeli. Bir havayolu şirketinin yetkilisi ile bu konuları konuşurken tam da düşündüğüm gibi sözler ediyor; “Siyasilerin kavgasını biz tamir ediyoruz” derken işlerinin zor olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Değişik bilgiler alıyorum. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Alman havayolu şirketlerinin uçmak istediği bazı hatları iptal ediyor.  Sebebi sorulduğunda cevap verilmiyor.

Uçuş istenen bazı havalimanlarına da izin verilmiyor. Örneğin Germania Havayolları’na Ordu-Giresun Havalimanı için izin verilmedi. Hangi neden ile olursa olsun izin verilmeme mazeretini anlayamıyorum. Devletimiz o havalimanlarını neden yapıyor. Bölge kalkınsın, insanların ulaşımı kolaylaşsın, turizm gelişsin diye. O halde neden izin vermiyoruz. Doğrudan milliyetçilik hamaseti yapmaya gerek yok. Kimse benim kadar milliyetçi olmasın. Ama gerçeklerden de kaçamayız. Milliyetçilik ülkeyi düşünmekle olur. Kösteklemekle değil.

Aklı selim davranmak zorundayız. Türk Hava Yolları'nı, Onur Air’i, AtlasGlobal’i, Pegasus’u, Corendon’u düşünmek zorundayız.

Yukarıda da belirttiğim gibi sadece THY Almanya’nın 13 şehrine uçuş yapıyor. Diğer şirketlerimizi de düşündüğümüzde önemli bir döviz girdisi sağlanıyor. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Tabi bunların yanında otellerimiz, havalimanlarımız da bu yolculardan para kazanıyor. Ekonomi bir bütün olarak düşünülmeli. Aksi taktirde zarar hanemize daha çok eksi yazarız.

Havacılığımızın 2016 yılında yaşadığı yıkımın bir nebze 2017 yılında telafi edilmesi beklenirken, kendi ayağımıza kurşun sıkacak eylemlerden uzak durmalıyız.

Sonuç olarak duygularımızla değil mantığımızla hareket etme zorunluluğumuz var.

Yapmayın Allah Aşkına…

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Merhaba Ali bey ; ~ 7 yıl önce
THY Teknik'te Panaroma denen şirket hala çalışanlarının maaşlarını ödemedi şirketi aradıklarında teknik sebepler diyorlar o teknik sebepler her ne ise artık ve ne olacağı da belli değil. Bu konu ile ilgili de bi haber yapmayı düşünüyormusunuz ? Saygılar , Sevgiler . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 7 yıl önce
Biz önce kırar dökeriz ondan sonra tamir etmeye uğraşırız Rusya krizinde olduğu gibi devletler arası ilişkiler çok önemli komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü iyi bir sözdür Avrupa bölgesinde bizim en fazla ihracat ithalat yaptığımız ülkeler Almanya Hollanda tamam bazen siyasette yanlış anlamalar olmuştur ama bizim siyasiler uyanık değil hemen gaza geliyor arada bir sürü sivri sineğin olduğunu unutuyorlar Pkk Feto gibi ondan sonra ağza alınmayacak sözler üslup çok önemli bu durumda Rusya krizi gibi olacak şimdi olay taze aradan bir zaman geçsin işler yine rayına oturacak ve bunlar söylediklerinden pişman olacaklar ve bizim milyonlarca vatandaşımız o ülkelerde en büyük zararı onlar görecekler zaten ırkçilık had sahfada ev cami kundaklamalar sokaklarda darp acaba hiç bunlar siyasilerin aklına gelmiyormu ateşle oynadıklarının farkında değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pota treni ~ 7 yıl önce
istediğimiz an istediğimize,herkese koyarız postamızı artık eski türkiye yok ayılın artık.herkes haddini bilecek,bilmeyene itinayla bildiririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 7 yıl önce
Aklı selim, protein sentezi yapabilen, ülkesini ve vatanını seven, okuduğunu anlayacak kadar ortalama zekaya sahip bireyler zaten neyin nasıl olması gerektiğinin farkında olmalı ve oldurulmalı aksi halde bırakın havacılığı, turizmi bu ülke bitik demektir. Mahalle yanarken komşu kadın saçını tararsa yazıklar olsun bu ülke için can verip toprak altında yatanların kemiklerini sızlatanlara, birilerine yalaka ve yardakçılık yaparak cep dolduranlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı Yolcu ~ 7 yıl önce
Sadece havacılık mı sanıyorsunuz bu gerilimden tüm iş alemi etkileniyor. Avrupa firmalarına otomobil parçaları üreten bir firmadan mühendis/yöneticiyim son dönemde yeni proje alamıyoruz. İşler Doğu Avrupa ülkelerine kayıyor. Ayda iki kez iş için Almanya'ya giderim geçen Cuma Münih havaalından pasaporttan geçmem 40 dakika sürdü. Pasaportumda 100 tane Almanya giriş çıkış mühürü var polis bana hala neden geldin nerede kalacaksın ne zaman döneceksin diye soruyor. Önümdeki Amerika'lıyı bilgisayara dahi kaydetmeden pasaportunu 10 saniyede damgalıyor beni sorguluyor. Müşteri buraya gelmeye çekiniyor. Her hafta uçuşlardaki transit yolcunun azaldığını görüyorum. Yazık değil mi bu ülkleye o müşteriler kolay kazanılmıyor ama biri efelenecek diye kaybetme riski var. bir kere yurt dışına çıkmamış adam oturduğu yerden vatan millet sakarya diye höykürüyor. Bizim biryerimizden ter akıyor dışarda iş yapalım diye, o işler olmasa millet dışarılarda gece gündüz iş kovalamasa görürsünüz hanyayı konyayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 7 yıl önce
THY 13 değil 14 şehre uçuyor FRA MUC DUS STR TXL HAM CGN HAJ NUE LEJ BRE FMO FDH FKB

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi canım ~ 7 yıl önce
Adamlar Türkiye karşıtı ne kadar kesim varsa desteklesin. Teröristlere gözümüzün içine baka baka destek versin. Gelsin merkel kendi ülkemizde bize ukalalık etsin biz de almanyayı kaybetmeyelim. Adamlar ak sütten çıkmış kaşık biz tü kaka. Hırsızın hiç mi suçu yok! Biz gerekirse peynir ekmek yeriz. Sen dert etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi canım ~ 7 yıl önce
Adamlar Türkiye karşıtı ne kadar kesim varsa desteklesin. Teröristlere gözümüzün içine baka baka destek versin. Gelsin merkel kendi ülkemizde bize ukalalık etsin biz de almanyayı kaybetmeyelim. Adamlar ak sütten çıkmış kaşık biz tü kaka. Hırsızın hiç mi suçu yok! Biz gerekirse peynir ekmek yeriz. Sen dert etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VEHAMET CIYE ~ 7 yıl önce
EVET yazdiklarimizi yayinlamayan editörlerr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vehametci tellal ~ 7 yıl önce
EVET ZORUNAMI GITTI KORKMAYIN BU SEKTORDE OLAN BIRI OLARAK RIZIK SORUNUNUZMU VAR COK BEGENDIGIMIZ ULKENIN VATANDASI OTELDEN CIKIP ALISVERISMI YAPAR YAPARSIN PAKETI 500 EUROYU ÖDER YER ICER GELIR KORKMAYIN BU KADARRRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000