08 Haziran 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • İşin başında işin ehli olan, çalışarak makam sahibi olanlar olmayınca, YALAKALAR her daim gözde olur. Yaladıklarıda zamanında yalakalık yapmıştır.... Mevkii sahibi olunca beklentisi iş değil, yalakalık talebi olacaktır.... Çalışan çalışanı, yalaka yalakayı kollar....
  • İs hayatımızda o kadar cok yalaka var ki ortak karakteristiği bile oluşmuş, bu gerçekten cagimizin bir hastalıgi olması gerek.
  • mail adresinizi açık açık yazdığınıza göre, o adrese gönderdiğimiz yorumlarıda burada yayınlamanız gerekmez mi? Her yorumun beğeni taşımasını mı bekliyorsunuz. siz Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlının yalakası değilmiydiniz. Cem Bey basın başkanı neden yaptı? Sizinle ilgili bilgi alamayacağımızı mı düşündünüz.
  • Yalakalığı makama saygı adı altında maskeleyenler gene okumayacaklar bu yazıyı.Çünkü bu başlığın altındaki yazıyı okumak da cesaret ister, damar ister, yüz ister, omurga ister, ister de ister...İyisi mi onlar yine kolaya kaçsın, amma velakin mazrufa da bakar elbet bir gün tarih...O zaman yaladıkları zarfın tadı kalır sadece ağızlarında...
  • Cetin bey kaleminize , anlatimiza saglik olumsuz yazanlari da ciddiye almayin gerci onlarin seviyesizligini kibarca bertaraf etmissiniz bravo size.Osmanlidan bu yana(Osmanli oncesi turk hakanlarinda olmayan bir durum sonra osmanlilarda kurumsallasti.ilk biriki padisah haric) gelen saray a yaranma duygusu ile kral-padisah soytariligi , padisah yalamaligi kurumsallasmis bir hal almistir .Ulkemizin en buyuk sorunlarindan biridir ,liyakata degil yalamaliga prim verilerek adi bir duzen kuruldu yuzyillardir ve maalesef bagnaz kafali ucuz sark kurnazlarimizin on saflarda olmasi sebebiyle herdaim guncelligini korumustur ve maalesef ki korumaya devam edecektir.
  • Çetin bey derayı mahkeme kararı ve diğer belgelerle birlikte size mail olarak atacağım. Suç üstlenip terfi eden yalakaları.
  • Amcayı iyi kızdırmışlar yalnız. Karakalem rekoru kırmış. Ama biz anlamazdık sanırım keşke italik de kullansaydınız. Merak etmeyin hiç abartmış olmazdınız
  • Maalesef bu yalakalık Turkiyenin her iş dalında var ve kültürel bir marifet olmuş. Bunun değişimi sadece yönetimde olan ınsanlar değişirse ve yalakalığa kabul etmezse bir şeyler değişir. BU DA BOYLE BIR SEY OLUR: I HAVE A DREAM....... THAT ONE DAY I WILL WITH WORK IN AN ENVIRONMENT WITH OUT SUCK UP COLLEAGUES, THEY GET SOME ETHICS, THAT ONE DAY PEOPLE ARE VALUED FOR THEIR ASSETS AND FOR THE CONTENT OF THEIR CHARACTER........I HAVE A DREAM.
  • MERHABALAR. VAKİT AYIRMIŞSINIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM. YAZDIĞINIZ HER KONUDA, NOKRA VİRGÜL SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTEYİM. ÇALIŞMA YAŞAMININ OYUNCULARININ EN BÜYÜK ŞİKAYET SIRALAMASINDA İLK ÜÇE GİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM KONUNUN.HAL BÖYLE İKEN KONUYU SEVİYESİZ, YAZIYI DA BOŞ BULANLAR VAR. BU OKURUN YALAKALIĞIN EN ÇOK GELİŞMİŞ OLDUĞU ŞİRKETLERİMİZİN BİRİNDE, BELKİDE BİRİNCİ SIRADA BULUNAN BİR KURUMDA ÇALIŞTIĞINA VE BU MESLEĞİN ERBABI OLDUĞUNA EMİNİM. İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ ADİLİK VE YALANCILIK BU TÜRLERİN ORTAK KARAKTERİ. UTANMA DUYGUSUNDAN DA MAHRUM OLDUKLARI AÇIK SEÇİK ORTADA. ZİRA HERKES ONLARI TANIYOR AMA YALAKALIKTAN SAĞLADIKLARI KUVVETLERİNDE ÇEKİNDİKLERİ İÇİN AĞZINI AÇAMIYOR. TAKİBİNİZ VE AÇILIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.
  • çok seviyesiz ve boş bir yazı.

Yalaka koyun, kasabın keskin bıçağını övermiş

Evet  Arkadaşlarım: Veysel Çeliker beyin ifade ettiği gibi; YALAKALIK SEÇİLMİŞ İNSANLARIN İŞİDİR. BÖYLE BİR ŞEREF ( ? ) HER SOYSUZA NASİP OLMAZ. Onlar şirketlerimizin göz bebeği. Allah patronlara ve yöneticilerine  eksikliklerini göstermesin. Geçen hafta iki arkadaşımdan bir mail aldım. Gönderilen mailin başlığı “ % 100 Başarının sırrı. O müthiş Kelime ” Konusu ise yeryüzünün en eski mesleği olan YALAKALIK. Ne zamandır düşünüp işleyemediğim bu konuyu bu paylaşım yeniden aklıma getirdi. Düşündüm ki,  bizim işyerlerimizde gördüğümüz örnekler ( ? ) bu müstesna mesleğin onur temsilcileri olabilecek seviyede yukarıdalar emsallerinden. Hatta bu mümtaz mesleğin Ordinaryüs Profesör’ü sayılırlar. Bu konuda feyiz aldığımız bu yaradılışın üst seviyedeki temsilcilerini sektörün yarısından  fazlası tüm özellikleri ile tanıyordur mutlak.

İŞYERİNDE YEDİĞİNİZ HER DARBENİN ALTINDA “ O “ YALAKA VAR.

Olur ya, işyerinde yanlış bir şey yapar insan. Yüz kızartıcı bir husus da değildir üstelik. Tüm insanlar hata yapar ya. Hatta insan bu hatalarından ders alıyorlarsa sorun bile yoktır diye düşünebilirsiniz. Ancak bu YALAKALAR sayesinde bu hata bir süre sonra yine karşısına çıkacaktır insanın. Hemde modifiye edilmiş bir şekilde. Sizin için verilen İş yerinden uzaklaştırılma kararında  öne sürülen nedenlerden biri olarak. Ama sizin bir güvenceniz var. Geçtiğimiz ve daha önceki senelerde üstlerinizin sizin için  öngördükleri üst seviyedeki performans değerlendirmeleri sizin nasıl bir çalışan olduğunuzu ortaya koyacaktır. Sahi aklıma geldi. Sizde bu performans değerlendirmelerinin imzalı bir kopyası varmıydı? Yoksa bu YALAKALAR sayesinde bu hususla ilgili sorun yaşamanız mümkün olabilir. Sizi hiç tanımayan ve ne yaptığınızı bilmeyen birinin size karşı olması mümkün değil.  YALAKA  düzeninde ise bu olasıdır. Zira YALAKA hazretleri sizinle ilgili kurguladığı hikayeleri onlara anlatmıştır. Bir de bakarsınız ki, Müdürlüğü konuşulan bir çalışan yönetimden falan beyin yakını olan birinin şikayeti sonucunda işten atılmış. Bizim YALAKA ne mi yapmış.Ast üst ilişkilerini göz önüne alarak sessiz kalmış. Daha doğrusu iyi polis ve kötü polisi oynamış. Bu YALAKALAR her şeyi kitabına uygun hale getirerek çalışanı mağdur etme konusunda kendilerini usta zannederlerse de uygulamaların böyle gelişmediğini çoğunluk bilir ve olayları yaşadıkça da görürler.. Bu da beceriksiz taraflarıdır.Özetle kendi iş konuları dışında başka her türlü şeye akılları erer. Özellikle kuruluşlarda söz sahibi olan YALAKALARIN bazı insanları nasıl kayırdıkları ve bazılarını ise ne şekilde aşağıladıklarına ilişkin bir çok örneği sıra sıra dizmek mümkün Her şeyi yalakalığını yaptıkları kimsenin menfaatleri doğrultusunda planlayan bu kötü zihniyet  hak ve hukuk mefhumlarına yabancıdır..  İş yerinde kendilerinden olmayan çalışanlar aleyhinde kurgulanan  tüm  oyunların başrolünde bir YALAKA veya ona yakın çalışıp müteselsil YALAKALIK görevini başarı ile ifa eden bir yakının yalanları ve düzenbazlığı vardır. Hepimizin bildiği ve edebiyatçılar tarafından da ifade edildiği üzere “ BELLİ BİR AMAÇLA SÖYLENEN YALAN EN AHLAKSIZ YALAN BİÇİMİDİR.AMA MAALESEF YAŞANANLARDAN DA GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ EN ÇOK İŞE YARAYANLAR DA BU TÜR YALANLAR” Ve de bunu en iyi bilen hatta bunun ustası da işte bu YALAKALAR.

YALAKALARIN KARAKTERİSTİĞİ

Bu arada zamanımızda YALAKALIK yapılan kişinin üstün niteliklere sahip olması şart değil. Görünen o ki, bu eylem  YALAKALIK yapan kişinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde biri ise hiçbir sorun yoktur. Bir süre önce aynı konuda bir yazı hazırlarken, internetin bir köşesinde okumuştum. Amerika Birleşik Devletlerinde Brown Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koymuş. Bu araştırmaya göre bazı insanlarda YALAKALIK doğuştan mevcutmuş.. Neroscience dergisinde yayınlanan diğer bir araştırma da aynı sonucu vermiş. Kısacası bazı insanlar taşıdıkları genden dolayı doğuştan YALAKA olurlarmış. Evet,YALAKALAR şahsiyetsiz ve bir adım öte haysiyetsiz bir türdür. Aslında taptıkları gücün etkisi ile etrafa karşı kendilerini üstün gösteren zavallı ve aptal bir zihniyettir. Bu arada YALAKALAR kendi çıkarlarına aşırı düşkünlerdir. Aynı zamanda YALAKALIK yaptığı insanın sistem içindeki gözü ve kulağıdırlar.( Espiyon sözünü kullanmaktan hoşlanmıyorum ) Her ne kadar zekâ durumları buna pek uygun görünmüyorsa da bazen çizmeyi aşıp onun ağzı olmayı da meziyet addederler. Esasen YALAKA toplum içinde değersiz biri olup mevki-i veya parası olan birine yaranarak  cemiyette yer edinmeğe çalışan ruhen çirkin bir zavallıdır. Sadakat bir lüks.O da bu ucuz türlerde bulunmaz.

YOKSA YALAKALIK ŞİRKETLERDE TERFİ VE GÖREVDE KALMA ARACIMI OLDU?

Şayet  ZİNCİRLEME YALAKALIK bölümünde anlatılan örneğin yarınsın doğru olduğunu kabullenmek bile bu davranış şeklinin çalışanın şirketteki geleceğini müspet yönde etkilediğinin bir göstergesi sayılır ki çalışanlar bunun doğruluğunu biliyordur. İnsan Kaynakları konusunda uzman bir kuruluş olan Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi Başkanı Süleyman Erdemir  Kurumlarda 'YALAKALIK' denilen davranış modelleri terfi aracı oluyorsa o şirketin kurumsallığının sorgulanması gerektiğini ifade ediyor. Günümüz iş yaşamında Kurumsallık olgusu da büyük ölçüde yıprandı. Bazıları Kurumsallığın mümkün olan her yerde şirket logosunun ve renklerini kullanmak olarak yorumluyor gibi.

ZİNCİRLEME  YALAKALIK.

Bu paragrafa Walt Whitman’ın  bir sözü ile başlayalım. “Hiçbir hayvan kendi türünden birinin önünde diz çökmez" Evet bu sözü içimize sindirdikten sonra aşağıdaki anlatımı herkese daha anlamlı gelecektir.  Şöyle düşünelim.(  A  ) şirketin tepesinde oturan olsun. ( B )’ de ise bir takım insanlar bulunsun ama ( C )  kutusunda  kurumda hâkimi mutlak olarak isimlendirilen  ( A ) ‘nın YALAKASI oturadursun. Bu ( C ) kutusunda adı yazan YALAKANIN  altında ise ( G,U,V,Z ) vb..yöneticiler çalışsınlar. Sistem nasıl mı çalışacak? ( C ) bütün sanatsal kabiliyetlerini ortaya koyarak ( A )’nın YALAKASI olma görevini layıklı ile hatta istenilenin üzerinde bir performansla yapacak  ( G,U,V,Z) deki görevliler ise yalakalık zincirinin kendilerini önemli sayan bir halkası olarak ( C ) ‘nin YALAKALIĞINI tüm kalpleri ile yürüteceklerdir..Zaman için de ise, bu YALAKALIĞIN kendilerine ne şekilde yol, su ve elektrik olarak döneceğini bildiklerinden  bu işin gönüllüsü olacaklardır.  İsteyen, istediğine, istediği kadar YALAKALIK yapsın bize ne ki demeniz tabii ki mümkün. Konunun herkesi ilgilendiren kısmına gelelim şimdi. Önce  ( G,U,V, Z ) şirkete ne zaman girdiklerine bir bakın. Sistem içindeki yükselişlerini inceleyin ve de şirketteki normal personel yükselme trendi ile (  G, U, V ve Z )’nin sıçramalarını kıyaslayın. ( Diğer husular ile akçeli konulara girmiyorum ama bunlara da bakmakta büyük fayda var ). İşte müteselsil YALAKALIK budur ve böyle işler. Keyfiliğe dayalı bir sistemin en başarılı uygulayıcıları da muhtemelen bizim sektörümüzdedir. Ve de güçlüdürler, Onların gücü tepelerin zafiyetinden kaynaklanır. Bundan ve YALAKALIKTAN oluşan gücünü kendisinin ve etrafındaki YALAKALARIN lehine kullanırlar.Etrafınıza bir bakın. Bu tarifleme kime uyuyor. Eğer üç, dört  değişik şirket mensubu bizde bu iş aynen böyle derse şaşırmayacağım ve bu hastalığın ne denli yaygın olduğunu biz kez daha anlayacağım.

PADİŞAH EFENDİMİZ KENDİSİNE DALKAVUK ARARMIŞ.

 Başvuranlarla bişre bir görüşüp onlara hep “ yahu sen hiç Dalkavuğa benzemiyorsun “diyerek söze başlamış. Hepsinden aldığı cevap “ evet padişahım ben hiç DALKAVUĞA benzemem “ şeklindeymiş. Padişah bu cevabı aldığı her adayı elemiş. Sıra sonuncuya gelmiş.. Padişahın “ Gel bakalım, demek sen DALKAVUKSUN” sözünü aday “ Evet padişahım ben bir DALKAVUĞUM “şeklinde cevaplamış. Padişahın     “ İyide sen pek bir DALKAVUĞA da benzemiyorsun “ diye yönelttiği sualin cevabı ise “ Evet, padişahım ben hiç DALKAVUĞA benzemem “ şeklinde olmuş. Herkes Padişahın bu adayı da beğenmediğini diye düşünürken “ Dur bir daha bakayım sana , yahu  evet sen biraz DALKAVUĞA benziyorsun” sözü ile konuşmasını sürdürmüş Padişah.. Aday Padişahı “ Oyledir Padişahım Devletlüm,hakkı aliniz var ben biraz DALKAVUĞA benzerim” şeklinde cevaplamış. Ve Dalkavuk adayı saray kadrosuna alınmış.İşte bu günün YALAKALARINDAN  beklenen ve onların yaptıkları da tam olarak budur.

KALİTELİ BİR YALAKANIN  ÖNCE ZEKİ OLMAK GEREKİR.

Evet; görünen de bu. Yukarıdaki örnekte bunu doğruluyor.  Ancak anlayamadığım ve beni hep şaşırtmış olan husus hayatta gördüğüm, tanıdığım en büyük YALAKANIN su katılmamış bir aptal olması. Bu realite bir önceki varsayımı köreltiyor gibi.  Kime ne söylediğini unutup kısa bir süre sonra aynı insana söylediğinin tam tersini söylemesi vb. özellikleri de cabası. Bunu kendime bir türlü izah edemedim.

HER KUŞ KENDİ TÜRÜ İLE UÇAR.

YALAKA zihniyetin YALAKALIĞINI yaptığı yöneticinin uçarken yarattığı hava akımına kendini kaptırarak onu takip ettiği de bir hakikat. Başlıktaki söz doğru tabii ki siz hiç leylek sürüsüne karışarak onlarla birlikte uçan bir güvercin duydunuz mu?. Bu sözü konumuza uyarlarsak bir şirketteki tüm YALAKALAR birlikte icra-i sanat eylerler anlamı çıkar. Oysaki aynı kurumdaki YALAKALAR sanki rakipler. Düşmandırlar birbirlerine sözü abartılı olmaz. Eğer YALAKALIK yapılan  insan örneğin bir Genel Müdürse ve de mevcut  YALAKALARDAN biri bu zat’ın falan YALAKAYA kendisinden daha yakın olduğunu hissederse ortalık karışacak demektir. Aşırı kıskançtırlar. Biz bu durumu hissedip, gözlemlemiş ve de vardığımız sonucu doğrulayacak davranış ve konuşmalara bir dönem şahit olmuş ve çok gülmüştük..

KOLTUĞUNUN ALTINDA YALAKA BESLEYENLER.

Acaba yanında bir veya bir çok YALAKA bulundurmak bazıları için bir ihtiyaç mı?Birini incelemiştik. Yaşamının her dönemindeyanında bu zihniyyette birini bulundurma ihtiyacını hisseden biriydi. Sürekli methedilmek, alkışlanmak, yanlışlarını doğru olarak anlatacak kişiliksizleri yamacında barındırmak ve onların sisteme verdikleri zararı ve diğer çalışanların onlara karşı duyduğu  kin ve nefreti görmezden gelerek bu tutumunu her şeye rağmen sürdürenlerin ruhsal ve zihinsel bir gereksinimi olmalı.  İşte bu noktada HER KUŞ KENDİ TÜRÜ İLE UÇAR ” sözünü düşünmek ve değerlendirmek gerekli. Demek ki türleri aynıymış sözü bu durum için de  uygun olur mu? Her ne ise, belli ki her ikisi de bir zafiyet göstergesi. YALAKALIK yapılan kişinin de bu oluşuma büyük katkısının bulunduğu da bir gerçek. Sonuçta YALAKALIK yapan kendi ihtiyaçlarını sağlarken, onunda ruhsal  gereksinimlerini karşılamıyor mu ? Hangisi daha zavallıdır bilemem?

YALAKALIK NASIL GELİŞİR. HANGİ UNVANILARDA NEDEN YOĞUNLAŞIR.

Örneği gören ve görev yaptıkları şirketten beklentilerini alamayan çalışanlar, yukarıdaki örneği görünce ne yapsınlar istersiniz ki? Demek ki bu yöntem etkiliymiş diye düşünüp staja başlarlar. Hiç düşündünüz

mü? Yönetici kesimin de patronlardan bir takım beklentileri var mutlak. Kendileri için beklentilerinin dörtte birini bile çalışanlardan esirgerler. Olumsuz uygulamalarda ise çalışana patronun kendilerine yaptığının bir kaç mislini çalışanlara yansıtırlar. Bunun nedeni yaranma duygusundan öte değil. Bir de şöyle düşünelim, alt seviyede bir çalışanının aylık geliri 1300 TL diyelim.  Bir yöneticinin ise 8000 TL gelirinin olduğunu farz edelim. İnsan yapısı bu iki gelirin hangisinden kolay vazgeçer? Bana göre alt seviyedeki çalışanının 1300 TL aylık gelirden vazgeçmesi daha kolay. Sistem içerisinde 8000 TL aylık gelirin

sürekliliğini sağlamanın en kolay yönteminin örneği gözlerinin önünde olan yöneticinin ise YALAKALIK yapmaktan başka çıkar yolu maalesef yok. Bu günün şartlarında bunu ne kadar normal karşılarsınız bilemem. Bu türler, siyaha, patron istedi diye beyaz demeyi, bir üst istedi diye hiçbir hatası olmayan alt seviyedeki yöneticinin şirketten atılmasına sessiz kalmayı, gıyabında o yöneticinin mizahi hikâyelerini ballandıra ballandıra anlatıp söz konusu insanı görünce herkesin önünde iki büklüm olmayı içine sindirebiliyor demek ki. Eh bundan sonra da çalışanlardan saygı beklemek ne denli mümkün, onu da bilemem. Aslında bu türlere çalışanın sevgi ve saygısından ziyade patronun onun sırtını sıvazlamasının daha gerekli olduğu mutlak.

TABİİ Kİ TÜM BU ANLATIMDAN TENZİH ETMEM GEREKEN DEĞERLİ YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMIZ DA MEVCUT.ONLARA SAYGILAR SUNUYORUM.

Siz yine de bakmayın YALAKA KOYUNUN KASABIN KESKİN BIÇAĞINI ÖVDÜĞÜNE. O yalaka pekala bilir ki, o bıçak şimdilikte olsa kendisini kesmeyecektir. Diğer çalışanlar için kendisi tarafından bilenmiş ve kasabın eline verilmiştir.  Tabii kasapta bizzat kendisi değilse.

Yalaka koyun, kasabın keskin bıçağını övermiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

meslek@ yalakalık ~ 9 yıl önce
İşin başında işin ehli olan, çalışarak makam sahibi olanlar olmayınca, YALAKALAR her daim gözde olur. Yaladıklarıda zamanında yalakalık yapmıştır.... Mevkii sahibi olunca beklentisi iş değil, yalakalık talebi olacaktır.... Çalışan çalışanı, yalaka yalakayı kollar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MESLEK.. ~ 9 yıl önce
TESPİT DOĞRU TABİİ Kİ. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAKİ YAZI YAKALARI KOLTUKLARININ ALTINDA BESLEYEN YÖNETİCİLER İLE İLGİLİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
güzel yazi ~ 9 yıl önce
İs hayatımızda o kadar cok yalaka var ki ortak karakteristiği bile oluşmuş, bu gerçekten cagimizin bir hastalıgi olması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlışsınız. ~ 9 yıl önce
mail adresinizi açık açık yazdığınıza göre, o adrese gönderdiğimiz yorumlarıda burada yayınlamanız gerekmez mi? Her yorumun beğeni taşımasını mı bekliyorsunuz. siz Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlının yalakası değilmiydiniz. Cem Bey basın başkanı neden yaptı? Sizinle ilgili bilgi alamayacağımızı mı düşündünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YALNIŞSINIZ. ~ 9 yıl önce
HER KUŞUN ETİ YENMEZ ARKADAŞIM. YANLIŞ ADAMA ÇARPTIN. SANA MAİL İLE CEVAP VERMİŞTİM. GALİBA YAZDIKLARINI HERKES OKUSUN İSTEDİN. GÖNDERDİĞİM CEVABI CPYXX PASTE İLE APH’A GEÇİYORUM. 1)BEN YORUMUN LEHTE VEYA ALEYHTE OLDUĞUNA BAKMAM. ŞU ANA KADAR BU SAYFAYA ULAŞIP YAYINLANMAMIŞ BİR YORUM YOK. 2) ÖZEL ADRESİME GÖNDERİLEN MAİLLERİ APH’ DA YAYINLAMAYA MECBUR DEĞİLİM. 3) BENİMLE İLGİLİ KİMDEN BİLGİ ALDINIZ İSE O KAYNAKTAN ALDIĞINIZ BİLGİLERİ BAŞKA YERDE KULLANMAYIN. KAYNAĞINIZ SAĞLAM DEĞİL. SİZİ UTANDIRIR. 4)BEN TANITMA VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI OLDUĞUM ZAMAN SN. KOZLU THY’ DE DEĞİLDİ. GENEL MÜDÜR YILMAZ ORAL BEYDİ. VE DE YUSUF BOLAYIRLI BEY GENEL MÜDÜR TEKNİK YARDIMCISIYDI. 5) GELELİM ONLARIN YALAKASI OLUP OLMADIĞIMA. ŞİMDİ SİZLERİN KİMLERE VE NE ŞEKİLDE YALAKALIK YAPTIĞINIZI GÖRÜNCE, ADI GEÇEN YÖNETİCİLERE YALAKALIK YAPMIŞ OLDUĞUMU SÖYLEMENİZDEN ÖTÜRÜ ÜZÜNTÜ DUYMADIM. BENİM NE DENLİ BÜYÜK BİR YALAKA OLDUĞUMU ADINI VERDİĞİNİZ YÖNETİCİLERE VE BERABER ÇALIŞTIĞIM ARKADAŞLARIMA SORMANIZ GEREKİR. 6) SİZ YİNEDE BENİM YALAKA OLDUĞUMU DÜŞÜNÜN. VE DE O YAZIYI BİR KEZ DAHA OKUYUN. MALUM KONU İLE İLGİLİ DENEYİMLİ BİRİ TARAFINDAN KALEME ALINMIŞ. PEK ZANNETMEM AMA BELKİ SİZE FAYDASI OLUR. 7) YALAKALIĞI PEK BECEREMEMİŞİM HERHALDE Kİ, O İKİ YÖNETİCİ BENİ THY’ DEN TAM ZAMANINDA UZAKLAŞTIRDILAR. 8) YA KALIPTA SİZİN YÖNETİCİLERİNİZ TARAFINDAN ATILSAYDIM. AL BAŞINA BİR BELA. HERHALDE HAZMEDEMEZDİM.
kaleminize sağlık ~ 9 yıl önce
Yalakalığı makama saygı adı altında maskeleyenler gene okumayacaklar bu yazıyı.Çünkü bu başlığın altındaki yazıyı okumak da cesaret ister, damar ister, yüz ister, omurga ister, ister de ister...İyisi mi onlar yine kolaya kaçsın, amma velakin mazrufa da bakar elbet bir gün tarih...O zaman yaladıkları zarfın tadı kalır sadece ağızlarında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KALEMİ.. ~ 9 yıl önce
OKUMASINLAR CANIM KARDEŞİM.ONLAR ZATEN NE OLDUKLARINI BİLİYOR.SORUN BUNU KİMSENİN ONLARIN YÜZÜNE SÖYLEYEMEMESİ.BİR GÜN GELİR O DA OLUR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Super anlatim ~ 9 yıl önce
Cetin bey kaleminize , anlatimiza saglik olumsuz yazanlari da ciddiye almayin gerci onlarin seviyesizligini kibarca bertaraf etmissiniz bravo size.Osmanlidan bu yana(Osmanli oncesi turk hakanlarinda olmayan bir durum sonra osmanlilarda kurumsallasti.ilk biriki padisah haric) gelen saray a yaranma duygusu ile kral-padisah soytariligi , padisah yalamaligi kurumsallasmis bir hal almistir .Ulkemizin en buyuk sorunlarindan biridir ,liyakata degil yalamaliga prim verilerek adi bir duzen kuruldu yuzyillardir ve maalesef bagnaz kafali ucuz sark kurnazlarimizin on saflarda olmasi sebebiyle herdaim guncelligini korumustur ve maalesef ki korumaya devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SUPER ~ 9 yıl önce
YAZI UZAMASIN DİYE SİSTEMİN TARİHÇESİNE DOKUNMADIM.ANCAK BİR ŞEYİ ARAŞTIRMIŞTIM. FALAN PADİŞAHIN DALKAVUĞUNU YAPAN BİRİNİN PADİŞAH DEĞİŞİNCE YENİ GELENE DALKAVUKLUK YAPTIĞI GÖRÜLMEMİŞ. YAZIYI SEVİYESİZ VE BOŞ BULAN YORUMCUYU DİKKATE TABİİ Kİ ALMIYORUM. DÜŞÜNÜP 5 YALAKANIN İSMİNİ YAZSAM BİRİDİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Misafir ~ 9 yıl önce
Çetin bey derayı mahkeme kararı ve diğer belgelerle birlikte size mail olarak atacağım. Suç üstlenip terfi eden yalakaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİSAFİR ~ 9 yıl önce
çok memnun olurum. Sayenizde zengin Portföyüme bir yalakanın daha ismini ilave ederim
Karakalem ~ 9 yıl önce
Amcayı iyi kızdırmışlar yalnız. Karakalem rekoru kırmış. Ama biz anlamazdık sanırım keşke italik de kullansaydınız. Merak etmeyin hiç abartmış olmazdınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KARAKALEM ~ 9 yıl önce
EMİN OLUN Kİ ANLAYAMADIM.
I HAVE A DREAM ~ 9 yıl önce
Maalesef bu yalakalık Turkiyenin her iş dalında var ve kültürel bir marifet olmuş. Bunun değişimi sadece yönetimde olan ınsanlar değişirse ve yalakalığa kabul etmezse bir şeyler değişir. BU DA BOYLE BIR SEY OLUR: I HAVE A DREAM....... THAT ONE DAY I WILL WITH WORK IN AN ENVIRONMENT WITH OUT SUCK UP COLLEAGUES, THEY GET SOME ETHICS, THAT ONE DAY PEOPLE ARE VALUED FOR THEIR ASSETS AND FOR THE CONTENT OF THEIR CHARACTER........I HAVE A DREAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I HAVE A D.. ~ 9 yıl önce
TEMENNİ EDERİM Kİ RÜYALARINIZ GERÇEK OLSUN. ŞİMDİ SÖYLESEM İNANMAZSINIZ AMA 1971' DE ARAMIZDA O CİNSTEN KİMSE YOKTU.MUTLUYDUK. SİZİN İÇİN DE DİLİYORUM.
CVP CS 1,2,3.4 ~ 9 yıl önce
MERHABALAR. VAKİT AYIRMIŞSINIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM. YAZDIĞINIZ HER KONUDA, NOKRA VİRGÜL SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTEYİM. ÇALIŞMA YAŞAMININ OYUNCULARININ EN BÜYÜK ŞİKAYET SIRALAMASINDA İLK ÜÇE GİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM KONUNUN.HAL BÖYLE İKEN KONUYU SEVİYESİZ, YAZIYI DA BOŞ BULANLAR VAR. BU OKURUN YALAKALIĞIN EN ÇOK GELİŞMİŞ OLDUĞU ŞİRKETLERİMİZİN BİRİNDE, BELKİDE BİRİNCİ SIRADA BULUNAN BİR KURUMDA ÇALIŞTIĞINA VE BU MESLEĞİN ERBABI OLDUĞUNA EMİNİM. İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ ADİLİK VE YALANCILIK BU TÜRLERİN ORTAK KARAKTERİ. UTANMA DUYGUSUNDAN DA MAHRUM OLDUKLARI AÇIK SEÇİK ORTADA. ZİRA HERKES ONLARI TANIYOR AMA YALAKALIKTAN SAĞLADIKLARI KUVVETLERİNDE ÇEKİNDİKLERİ İÇİN AĞZINI AÇAMIYOR. TAKİBİNİZ VE AÇILIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 9 yıl önce
çok seviyesiz ve boş bir yazı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YAZIK. ~ 9 yıl önce
KONUNUN VE UYGULAYICILARININ SEVİYESİZLİĞİ KONUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM. ANCAK EĞER BU ANLATIMIN BİR TARAFI VE ZİNCİRLEME YALAKALIĞIN BİR HALKASI DEĞİLSENİZ ( Kİ ÖYLE OLDUĞUNUZA İNANIYORUM ) KİŞİSEL ANLAMDA RAHATSIZ OLACAĞINIZ BİR ŞEY OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000