22 Şubat 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey THK dan hiç bahsetmez oldunuz. SGK, pirim borçlarından dolayı İnönü tesislerine hacze gitmiş, Çalışanlar telefon paralarından dolayı bile hacizle karşı karşıyalarmış. Eski Turkkuşu çalışanları " Whatsupp da "TÜRKKUŞU" adında grup kurup aralarında para toplamaya ve bu parayı şu anda Türkkuşunda çalışan 70 kadar kişiye dağıtmayı planlıyorlarmış. Beter olsun hepsi. Kurumu yiyip bitirirken iyiydi, şimdi de dilenmeye başlamışlar. Oturup adam gibi iş bakın kendinize, özellikle astronot edasıyla dolaşan paraşütçüler, temizlik işleri uygun olur sizlere
  • "aşk ile tığlar çekip münkire karşı durmuşuz / ol sebepten kavmi sufyan eşkiya derler bize" aşık dertli. akademisyenler, gazeteciler, yazarlar...epeydir vatan haini herkes şimdilerde. geç kalmış, eksik saymışsınız. ayrıca yazının sonuna iliştirdiğiniz bir kaç satırlık "vatansever"liğinizi alakasız bir içeriğe başlık yapmanız pek bi ilginç olmuş!
  • Nerde askeri pilot varsa bence istifa edip yada kendini attirip ozel havayoluna gecenler hepsi hain.
  • Thy vatan haini diyen zata,yine thy ye başvurun reddedildi dimi,zaten senin gibi ruh sağlığı bozuk pilot müsfettelerinin thy de uçması mümkün olamaz.ancak böyle pilatformlarda medeni cesaretten yoksun bir şekilde zavallı duruma düşersin sen ve senin gibiler asla thy de olmazsınız ve olamayacaksınız anladınızmı ruh sağlığı bozuk pilot zavallıları.
  • fikirlerini sevmedigimiz insani vatan haini ilan etmek, isten atin demek ulkemizin ileri demokrasi orneklarinden biri olsa gerek..
  • Bahsi gecen kaptan hain ise suud krali oldugunde ulusal yas ilan edip kendi ulkesinde patlamada onlarca insan oldugunde ulusal yas ilan etmeyenler nedir? Ya da teroristler,askerin,polisin gozunun icine baka baka silahlanirken,yollara,suraya,buraya bombalar doserken,evlerin icine gecitler yaparken,sirf oy almak icin susan,gormek istemeyen,umursamayan sonra bir gun hersey tersine dondugunde ne safmisiz diyenler nedir? Ulkemize milyonlarca ne idugu belirsiz suriyelileri doldurup,besleyip, kendi insanini umursamayan, once ''inancimiz geregi zulum goren herkese yardim etmeliyiz'' deyip sonra da ab'den yeterli maddi destek gelmeyince ve ab kapilarini suriyelilere kapatacagini soyleyince ''ucaklar,otobusler ne gune duruyor hepsini bunlara doldurur ulkelerine geri gondeririz'' diyenler nedir? Ulkemizde torpili,hemsehriciligi,yandasciligi heryerde rezilce yapanlar,yaptiranlar,insanlari kutuplastiranlar,kul hakki yiyenler,adaleti yok edenler,haksizlik yapanlar,hirsizlar,arsizlar nedir peki???
  • Hepsi vatan dostu. yabancı pilotları yazamadınız hani 20 sene once savastıgımız . tek bir kere yazmadınız. it dalasına gırılen. yayınlamazsınız
  • ali bey heralde bazı şeyleri kaldıramadınız ki yorumumu yayınlatmadınız. kibarca söyleyeyim: ortalık karışık. sadece işinizi yapın. yoksa sözlerinizin altında kalırsınız. bazı insanlar unutmaz.
  • Pilot Bahadır'ın bu beyanatı ulusal basında çıksa ,onu hiç bir şirket bünyesinde bulundurma cesareti gösteremez. Çünki müthiş bir halk tepkisi oluşur.
  • Ne kadar kolay insanları vatan haini ilan ediyorsunuz? Cesaretiniz varsa teröristlerin şehirleri cephaneliğe, savaş alanına çevirmelerine izin verenlere iki laf etsenize (vatan haini demeyin, sadece eleştirin bakalım). Birisini eleştiren kişiyi vatan haini olarak ilan etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz. Bu kadar saldırgan, suçlayıcı olmanız hiç doğru değil. Biraz demokrasi ilkelerine, evrensel hukuka (biz de kalmadı nede olsa) saygı göstermeniz gerekmez mi? Bilet fiyatları düşmüyor, benzin de düşmüyor, araç vergileri de düşmüyor, sarayın masrafları da düşmüyor!

Vatan haini pilot

Son yılların belki de konuşulması gereken en önemli konusu yakıt fiyatları düşerken bilet fiyatlarının neden düşmediği olmalı. Yolcular mı enayi yoksa serbest piyasa kuralı bunu mu gerektiriyor?

Geçen yıl tam bu zamanlar THY'nin eski yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu, bir yıl sonra bilet fiyatları düşer demişti. Bu sözler takip edilmesi gereken sözler idi.

Bugün geldiğimiz noktada petrol fiyatları 115 dolarlardan, 30 doların altına düşmüş. Havayolu şirketlerinin en büyük gider kalemlerinden biri olan yakıt düşerken bilet fiyatları neden düşmüyor?

Bilet fiyatlarının serbest piyasaya göre düzenlendiğini söyleyebilir ve hatta havayolu şirketlerinin petrol fiyatlarını sabitlemiş olmasından kaynaklanan bir durum olduğunu da düşünebilirsiniz.

Bana göre ne serbest piyasa ne de petrol fiyatlarının sabitlenmesidir. Düşüncem şu ki, bilet fiyatlarının indirilmemesinin tek ve yegane sebebi uçakla seyahat talebinin sürekli artmasıdır.

Serbest piyasa kuralları gereği bilet fiyatlarına müdahale edilemez. Lakin geçmiş dönemde tavan fiyat konusunda eski ulaştırma bakanı Lütfi Elvan ile havayolu şirketleri arasında resmi olmayan bir görüşbirliği açıklanmıştı. Bilet fiyatları 299-300 TL'yi geçmeyecekti. Hiçbir zaman buna uyulmadı.

Ette, sütte tavan fiyat var ise bilette de olabilir. Hele ki yakıt fiyatları havayolu şirketlerinin maliyetini düşürdü ise şirketlerin de bu düşüşü kısmen de olsa fiyatlara yansıtması gerekiyor.

DHMİ 2016'yı olağanüstü yıl ilan etmeli...

Türkiye'nin, Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesi ile başlayan gerginlik Türkiye turizmini yaz gelmeden vurdu. Bütün rezervasyonlar iptal edildi. Turizmciler kara kara düşünürken, havayolu şirketleri de alternatif yolcu arayışı içine girdi.

Turist gelmeyişi otelciyi, havayolu şirketini ve havalimanı işleticisini zarara uğratırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi hiçbir şey olmuyormuş gibi davranamaz.

Havayolu şirketine, havalimanı işletmesine alternatif kolaylıklar sağlanmalı. Bu yükün altından kalkılacaksa devletin de taşın altına elini koyması şart.

Turizm Bakanlığı'nın sübvansesi hiçbir anlam taşımaz. DHMİ bu konuda havayolu şirketleri ile havalimanı işletmecileri ile oturup nasıl katkıda bulunacağına dair görüş almalı.

Her zor zamanda havayolu şirketine yüklenen yükün altına devletin de girmesi gerekiyor. Tarihte örnekleri çok. Kriz zamanlarında havayolu şirketlerininin çöküşü kolaylaşır. Devlet, "serbest piyasa kim ne yaparsa yapsın" deme lüksüne sahip değil.

Bu krizin tüm yükünü özel şirketler çekmemeli. Aksi taktirde altından kalkılamaz sonuçlarla karşı karşıya geliriz.

Bahadır Altan tam bir militan...

Alçakça açıklamalara devam eden Pegasus'un beslediği vatan haini Bahadır Altan, bu memleketin ekmeğini yemiş, şanlı Türk ordusunun eğitiminden geçmiş bir ikiyüzlüdür.

THY'de yaptıklarını bir yana bırakırsak, Pegasus'ta kulak sağırlığından pilotluğu sona ermiş ancak öğretmen pilot olarak halen maaş alan bu şahsın, Türk askerini insanlık suçu işlemekle suçlaması bardağı taşıran son damladır.

Sen haddini bileceksin Bahadır denen vatan haini. Sen hangi ülkede yaşadığını hatırlayacaksın Bahadır Altan denen Türkiye düşmanı.

Bu adam halen orada burada yazı yazmakta. Bunların paralelcilerden ne farkı var. Bunlar, milletin ekmeğini yer milli değerlere sahip çıkamayan zavallılardır.

Sizi Türk milletinin önünde kınıyorum, vatan haini ilan ediyorum.

Vatan haini pilot

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

THK ~ 8 yıl önce
Ali bey THK dan hiç bahsetmez oldunuz. SGK, pirim borçlarından dolayı İnönü tesislerine hacze gitmiş, Çalışanlar telefon paralarından dolayı bile hacizle karşı karşıyalarmış. Eski Turkkuşu çalışanları " Whatsupp da "TÜRKKUŞU" adında grup kurup aralarında para toplamaya ve bu parayı şu anda Türkkuşunda çalışan 70 kadar kişiye dağıtmayı planlıyorlarmış. Beter olsun hepsi. Kurumu yiyip bitirirken iyiydi, şimdi de dilenmeye başlamışlar. Oturup adam gibi iş bakın kendinize, özellikle astronot edasıyla dolaşan paraşütçüler, temizlik işleri uygun olur sizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedi ~ 8 yıl önce
"aşk ile tığlar çekip münkire karşı durmuşuz / ol sebepten kavmi sufyan eşkiya derler bize" aşık dertli. akademisyenler, gazeteciler, yazarlar...epeydir vatan haini herkes şimdilerde. geç kalmış, eksik saymışsınız. ayrıca yazının sonuna iliştirdiğiniz bir kaç satırlık "vatansever"liğinizi alakasız bir içeriğe başlık yapmanız pek bi ilginç olmuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
askeriyeli hain ~ 8 yıl önce
Nerde askeri pilot varsa bence istifa edip yada kendini attirip ozel havayoluna gecenler hepsi hain.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakli ~ 8 yıl önce
Bence cok dogru o kadar masraf ediliyor bu insanlara yazik bide bakin alayi ataturkcu kemalisttir :)
Katiliyorum ~ 8 yıl önce
Askeriyeden, askeri pilotluktan istifa edip, iyi para kazanmak icin THY gibi sirketlere giren butun TSK nin yetistirmis oldugu pilotlar vatan hainidir.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Thy vatan haini diyen zata,yine thy ye başvurun reddedildi dimi,zaten senin gibi ruh sağlığı bozuk pilot müsfettelerinin thy de uçması mümkün olamaz.ancak böyle pilatformlarda medeni cesaretten yoksun bir şekilde zavallı duruma düşersin sen ve senin gibiler asla thy de olmazsınız ve olamayacaksınız anladınızmı ruh sağlığı bozuk pilot zavallıları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman cokta muhim :) ~ 8 yıl önce
Dostum thy nin nasil bir yer oldugu belli bunu sende biliyorsun belli orada calisiyorsun laf ettirmemeye calisiyorsun en mal adam bile girer ki giren bir suru arkadasim var bende ugrastim yalan yok ama giremedim mulakata bile almadilar 3bin saayim var bu arada fislemislerdir buyuk ihtimal ama neyse artik istemiyorum kaptan olduktan sonra emirates veya katar a gecmek icin ugrasacagim.Ama sunu savunma bana en mal adam torpilin varsa girer ki benim ingilizcesi 0 olan tanidiklarim rahatca girdi.
Sen ~ 8 yıl önce
Thy dekileri ne saniyorsun da insanlari elestiriorsun? Thy dekiler cok mu vatansever? Yabanci pilotlarin hemen hepsi pkk yi ve rusyayi destekliyor.
ztk ~ 8 yıl önce
fikirlerini sevmedigimiz insani vatan haini ilan etmek, isten atin demek ulkemizin ileri demokrasi orneklarinden biri olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
sen git diğer gelişmiş zannettiğin bir ülkede vatan hainliği derecesinde açıklama yapacaksın öylemi, denemek bedava.
ztk ~ 8 yıl önce
sen git, o gitsin.. gide gide ulkede adam kalmadi, meydan size kaldi sizde ataturk un turkiyesini aldiniz saddamin irakina benzettiniz.. ac haberleri sesini kis, goruntulerin irana mi, iraka mi, suriyeye mi yoksa ileri demokratik turkiye mi oldugunu anlamaya calis..sonra gel burda laf yetistir ..
Bravo ~ 8 yıl önce
Super tetkik. Hep bastakini taklit etmek bunlarin yaptigi. Lanet olsun herkesi kendine benzetti zaten ...
fo ~ 8 yıl önce
evet ama sonucta yazar da kendi dusuncesini soylemis..
nedir ? ~ 8 yıl önce
Bahsi gecen kaptan hain ise suud krali oldugunde ulusal yas ilan edip kendi ulkesinde patlamada onlarca insan oldugunde ulusal yas ilan etmeyenler nedir? Ya da teroristler,askerin,polisin gozunun icine baka baka silahlanirken,yollara,suraya,buraya bombalar doserken,evlerin icine gecitler yaparken,sirf oy almak icin susan,gormek istemeyen,umursamayan sonra bir gun hersey tersine dondugunde ne safmisiz diyenler nedir? Ulkemize milyonlarca ne idugu belirsiz suriyelileri doldurup,besleyip, kendi insanini umursamayan, once ''inancimiz geregi zulum goren herkese yardim etmeliyiz'' deyip sonra da ab'den yeterli maddi destek gelmeyince ve ab kapilarini suriyelilere kapatacagini soyleyince ''ucaklar,otobusler ne gune duruyor hepsini bunlara doldurur ulkelerine geri gondeririz'' diyenler nedir? Ulkemizde torpili,hemsehriciligi,yandasciligi heryerde rezilce yapanlar,yaptiranlar,insanlari kutuplastiranlar,kul hakki yiyenler,adaleti yok edenler,haksizlik yapanlar,hirsizlar,arsizlar nedir peki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok doğru ~ 8 yıl önce
ya takım tutar gibi parti tutanlar ve bunlara oy verenler nedir ?
yunan pilotlar ~ 8 yıl önce
Hepsi vatan dostu. yabancı pilotları yazamadınız hani 20 sene once savastıgımız . tek bir kere yazmadınız. it dalasına gırılen. yayınlamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korkmayın ~ 8 yıl önce
ali bey heralde bazı şeyleri kaldıramadınız ki yorumumu yayınlatmadınız. kibarca söyleyeyim: ortalık karışık. sadece işinizi yapın. yoksa sözlerinizin altında kalırsınız. bazı insanlar unutmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEPKİ ~ 8 yıl önce
Pilot Bahadır'ın bu beyanatı ulusal basında çıksa ,onu hiç bir şirket bünyesinde bulundurma cesareti gösteremez. Çünki müthiş bir halk tepkisi oluşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokrasi. ~ 8 yıl önce
Ne kadar kolay insanları vatan haini ilan ediyorsunuz? Cesaretiniz varsa teröristlerin şehirleri cephaneliğe, savaş alanına çevirmelerine izin verenlere iki laf etsenize (vatan haini demeyin, sadece eleştirin bakalım). Birisini eleştiren kişiyi vatan haini olarak ilan etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz. Bu kadar saldırgan, suçlayıcı olmanız hiç doğru değil. Biraz demokrasi ilkelerine, evrensel hukuka (biz de kalmadı nede olsa) saygı göstermeniz gerekmez mi? Bilet fiyatları düşmüyor, benzin de düşmüyor, araç vergileri de düşmüyor, sarayın masrafları da düşmüyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
sarayin altin varaklari sagolsun, kolay degil oyle kupon arazi , havuz pesinde kosmak, yorulunca altin varrakli bardaktan on yuz milyoncuk baloncuk iciyor arkadas ..
ztk ~ 8 yıl önce
altin varrakli bardaklari odemek zor.. herseye zam
Tezat ~ 8 yıl önce
Kendinize tezat yorum yapmışsınız zaten ortalığı savaş alanına çeviren hainler var sizde kabul etmişsiniz yazar onları öven Ordu'yu yeren Altan denen alttan iş çeviren namussuzu eleştirmiş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000