16 Eylül 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yapacak tabi,babasının hayrına mı yaptı sanki,cebinden mi çıkarıp verdi... Ayrıca bu adamlar devlet ve millet için başımızdalar,yani birşeyler yapmaları gayet normal... Ama her nedense bu ÖVDÜĞÜNÜZ kişiler bilerek batan (SKY HAVAYOLLARI) şirketlerin geride kalan personelleri ve onların durumu için kıllarını kıpırdatmıyorlar... Bu yazınız çok gereksiz olmuş...
  • önümüzdeki seçimlerde Binali Bey İzmir'den aday gösterilirse büyük ihtimalle kazanır, bundan sonra tekrar bakanlığa döneceğini sanmam.
  • bi gün gelecek biz de seni görücez.
  • ali bey, bakan hakkinda ovucu bir yazi yazmadan once keske makama geldiginden bu yana olumsuz neler yapmis, soylemis onlari da inceleyip sutunlarinizda yer verseydiniz!!! kendisi akli basinda bir ulkenin bakani olsaydi onca olay ve sozden sonra yine bakan olarak kalabilir miydi??? hele japonya'da!!! istifayi gectim ya harakiri yapardi ya kahrindan olurdu!! nerede bizde istifa mekanizmasi nerede bizde onu yeri geldiginde uygulayacak haysiyetli,onurlu yoneticiler??? o yuzden geriyiz ya !!!
  • İtirazımız var tabii ki...Onu bu kadar övüyorsunuz bir de oğlu genç yaşında nasıl gemicik aldı,kendisi bir ülkenin ulaştırma bakanının görev başındayken o ülkenin havada,karada,denizde felaketler yaşandığı halde istifa etmeyen tek ulaştırma bakanı olarak dünya tarihine kara leke olarak geçti ,thy'nin kaptanları kaçırıldığında köyünde halay çekip ''onlar için pazarlık etmeyeceğiz'' dedi, bunları da yazsanıza objektifseniz!!!
  • evet var !! biz de bakana baktığımızda, hızlı tren kazası sonrası istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere ''niye? treni ben mi kullanıyordum? '' demesini, uçak kazaları ve gemi faciasından sonra da benzeri lafları söylemesini, oğluna gemicikler almasını, oğlu geç kaldığı için taksideki thy paris uçağını körüğe geri çektirmesini vs görüyoruz !!!
  • daha 10 mart pazar SANA ACIYORUM THY başlıklı yazınızda türbandan,türbanın kötü simge oluşundan bahsedip bugün bu zihniyeti savunmak tabi nasıl adlandırılır bilemem ama ben buna kısaca döneklik derim. yollarda tünellerde bu zıhniyet kalsın, sergilerde toplantılarda olmasın, beni temsil etmesin gibi bir düşünce sistemi çok demokratık gibi görülsede ,savundugunuz ama sosyal sıtenızde de bolca eleştirdiğiniz bu yapının neresindesiniz bir karar verin ali bey! bir yazarın mesleki bir karakteri olur ve bu esnek olamaz,, hiç yok olması ise düşünülemez.. siz neresindesiniz?
  • Peki ya havacilik kanunu????? Neden cikartilmiyor????? Sermaye mi izin vermiyor yoksa? ??? Olumsuzluklari neden yazamiyorsunuz? Kızıyorlarmi sizede? Yazik yazik cok yazik.
  • Camianın genel görüşü göz önüne alınınca alacağınız olumsuz tepkileri bile bile bu yazıyı yazmanız bir cesaret olup, cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Yorumlarınıza katılıyorum. Buradan gelecek, zaten beklediğiniz eleştirilere kulak tıkamanızı rica ediyorum.
  • Son donemde gordugum en yalaka yazi olmus. Umarim Ali KIDIK bey'e uygun bir makamda arpalik verirler de cabasi bosa gitmemis olur. Yazisinda bahsettigi sadece iki konuya deginecek olursam: - Turkiye'de uydu calismalari AKP'den cok daha once baslamis olup ilk uydunun uretimi ile ilgili calismalar 2002'den once TUBITAK Bilten'de yapilmaktaydi. Yandaslarin klasik "Turkiye'deki iyi olan herseyi AKP yapti" sanrilarina guzel bir ornek olmus. - Degerinin cok daha altinda yabancilara peskes cekilen Turk Telekom'u basari olarak listelemesi de acinacak bir durum olmus. Ayrica bir Ankarali olarak sunu da ekliyim: 2002 oncesinde ESB'den yurt disi ucan bircok yabanci firma varken su an bu sayinin ikiye inmis olmasini ve tum Ankaralilarin THY'nin fahis fiyatlarina ve IST'den aktarma cilesine mahkum edilmis olmasini da basari olarak yazmayi unutmus herhalde yazar.

VAR MI İTİRAZI OLAN?

23 yılı aşkındır bu sektörü takip eden biri olarak o kadar çok bakan gördük ki, kimine alışamadık, kimini tanıyamadık kimi ile hiç karşılaşamadık. 1991 yılında takip etmeye başladığım bu sektörde 2002 yılına kadar 11 yılda toplam 14 bakan görmüşüz.

2002 yılından sonra ara dönemler yani seçim dönemleri hariç sadece 1 bakan görmüşüz, tanımışız, sohbet etmişiz, sektörün sorunlarını masaya yatırmışız. Zaman zaman ters düşmüşüz, çoğu zaman düşüncelerimiz örtüşmüş. Ortak düşüncenin havacılığı geliştirmek olduğu anlaşılmış. 2002 yılında "Türkiye Havacılık Bakanlığı" kurmalı diye söylediğimde "Havacılık endüstriyel anlamda geliştirilmeli, yolcu taşımacılığı tek başına havacılık değildir" dediğimde düşüncelerim bazılarına ütopik gelmişti. Ama şükürler olsun ki sadece havacılık bakanı imiş gibi davranan bir bakanla tanıştık.

Kısacası ve sözün özü Binali Yıldırım bu sektör için bir şans olmuştur ve bu şansın hedeflere ulaşana dek, sistemin tüm dişlilerinin işler hale gelmesine dek devam etmesinden yanayım.

Ak Parti'nin üç dönemlik seçilme sınırlaması belki de başarının devamlılığı açısından en sakıncalı durumdur. Yukarıda da belirttim. 11 yılda 14 bakan değiştiren bu sektör bir havacılık politikası oluşturamamıştır. İşte bu yüzden de THY'nin elit kesime sunduğu hizmetten öteye gidememişiz.

Özel sektörün gelişimi THY tarafından kesilmiş, iç hatlara girişi tamamen engellenmiş, charter uçuşlara hapsedilmiş bir özel sektör. Gel gör ki şimdilerde de THY'nin orantısız büyümesi özel sektörü boğacak hale getirdi ama bu duruma da bir çare bulunacak diye düşünüyorum. Tabi sektör kendi gölgesinden korkup durumun önemini anlattığı zaman ibre eşit rekabet şartlarına dönecektir.

Asıl üzerinde durmak istediğim konu Binali Yıldırım'ın Ak Parti tüzüğüne göre son dönemi olması.

Duble yollara baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Denize baktığımda Marmaray ile Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Uzaya baktığımda kendi uydumuzla Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Havalimanlarına baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Havayollarına baktığımda, teknik bakım merkezlerine baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Hızlı trene baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Tünellere, viyadüklere baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Telekom'a, PTT'ye, internete baktığımda Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Kısacası ulaştırma konusunda hangi aynaya baksam Binali Yıldırım'ı görüyorum.

Son birkaç yıldır İstanbul Belediye Başkanlığı ile İzmir Belediye Başkanlığı arasında gidip geliyor Binali Yıldırım. Başbakanın İzmir milletvekili yaparak İzmir'den belediye başkanlığına adaya gösterecek düşüncesine sapladığı insanların yanılacağına inanıyorum.

Binali Yıldırım'ın İstanbul'dan aday yapılacağını düşünüyorum. İstanbul Belediye Başkan adayı olması halinde başkanlığı kazanacağını ve  İstanbul'un çok daha yaşanabilir bir şehir haline geleceğini şimdiden görebiliyorum.

Belediye başkanlığı konusunu bir kenara bırakıp dilimin altındaki baklayı paylaşmak istiyorum. Binali Yıldırım, 3 dönem sınırına bakılmaksızın yeniden Ulaştırma Bakanı yapılmalıdır. Tüzük gereği milletvekili seçilmesinin önü kesiliyor. Tüzükte üç dönemden sonra bakan olamaz maddesi olmadığına göre Binali Yıldırım dışarıdan bakan atanmalı.

Ben böyle düşünüyorum. Peki ya siz nasıl düşünüyorsunuz sayın sektör?

VAR MI İTİRAZI OLAN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Zzz ~ 11 yıl önce
Yapacak tabi,babasının hayrına mı yaptı sanki,cebinden mi çıkarıp verdi... Ayrıca bu adamlar devlet ve millet için başımızdalar,yani birşeyler yapmaları gayet normal... Ama her nedense bu ÖVDÜĞÜNÜZ kişiler bilerek batan (SKY HAVAYOLLARI) şirketlerin geride kalan personelleri ve onların durumu için kıllarını kıpırdatmıyorlar... Bu yazınız çok gereksiz olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir ~ 11 yıl önce
önümüzdeki seçimlerde Binali Bey İzmir'den aday gösterilirse büyük ihtimalle kazanır, bundan sonra tekrar bakanlığa döneceğini sanmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yap yap ~ 11 yıl önce
bi gün gelecek biz de seni görücez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keske ~ 11 yıl önce
ali bey, bakan hakkinda ovucu bir yazi yazmadan once keske makama geldiginden bu yana olumsuz neler yapmis, soylemis onlari da inceleyip sutunlarinizda yer verseydiniz!!! kendisi akli basinda bir ulkenin bakani olsaydi onca olay ve sozden sonra yine bakan olarak kalabilir miydi??? hele japonya'da!!! istifayi gectim ya harakiri yapardi ya kahrindan olurdu!! nerede bizde istifa mekanizmasi nerede bizde onu yeri geldiginde uygulayacak haysiyetli,onurlu yoneticiler??? o yuzden geriyiz ya !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itiraz ~ 11 yıl önce
İtirazımız var tabii ki...Onu bu kadar övüyorsunuz bir de oğlu genç yaşında nasıl gemicik aldı,kendisi bir ülkenin ulaştırma bakanının görev başındayken o ülkenin havada,karada,denizde felaketler yaşandığı halde istifa etmeyen tek ulaştırma bakanı olarak dünya tarihine kara leke olarak geçti ,thy'nin kaptanları kaçırıldığında köyünde halay çekip ''onlar için pazarlık etmeyeceğiz'' dedi, bunları da yazsanıza objektifseniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itirazımız var !! ~ 11 yıl önce
evet var !! biz de bakana baktığımızda, hızlı tren kazası sonrası istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere ''niye? treni ben mi kullanıyordum? '' demesini, uçak kazaları ve gemi faciasından sonra da benzeri lafları söylemesini, oğluna gemicikler almasını, oğlu geç kaldığı için taksideki thy paris uçağını körüğe geri çektirmesini vs görüyoruz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dönüşşş ~ 11 yıl önce
daha 10 mart pazar SANA ACIYORUM THY başlıklı yazınızda türbandan,türbanın kötü simge oluşundan bahsedip bugün bu zihniyeti savunmak tabi nasıl adlandırılır bilemem ama ben buna kısaca döneklik derim. yollarda tünellerde bu zıhniyet kalsın, sergilerde toplantılarda olmasın, beni temsil etmesin gibi bir düşünce sistemi çok demokratık gibi görülsede ,savundugunuz ama sosyal sıtenızde de bolca eleştirdiğiniz bu yapının neresindesiniz bir karar verin ali bey! bir yazarın mesleki bir karakteri olur ve bu esnek olamaz,, hiç yok olması ise düşünülemez.. siz neresindesiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanun ~ 11 yıl önce
Peki ya havacilik kanunu????? Neden cikartilmiyor????? Sermaye mi izin vermiyor yoksa? ??? Olumsuzluklari neden yazamiyorsunuz? Kızıyorlarmi sizede? Yazik yazik cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Camianın genel görüşü göz önüne alınınca alacağınız olumsuz tepkileri bile bile bu yazıyı yazmanız bir cesaret olup, cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Yorumlarınıza katılıyorum. Buradan gelecek, zaten beklediğiniz eleştirilere kulak tıkamanızı rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 11 yıl önce
Son donemde gordugum en yalaka yazi olmus. Umarim Ali KIDIK bey'e uygun bir makamda arpalik verirler de cabasi bosa gitmemis olur. Yazisinda bahsettigi sadece iki konuya deginecek olursam: - Turkiye'de uydu calismalari AKP'den cok daha once baslamis olup ilk uydunun uretimi ile ilgili calismalar 2002'den once TUBITAK Bilten'de yapilmaktaydi. Yandaslarin klasik "Turkiye'deki iyi olan herseyi AKP yapti" sanrilarina guzel bir ornek olmus. - Degerinin cok daha altinda yabancilara peskes cekilen Turk Telekom'u basari olarak listelemesi de acinacak bir durum olmus. Ayrica bir Ankarali olarak sunu da ekliyim: 2002 oncesinde ESB'den yurt disi ucan bircok yabanci firma varken su an bu sayinin ikiye inmis olmasini ve tum Ankaralilarin THY'nin fahis fiyatlarina ve IST'den aktarma cilesine mahkum edilmis olmasini da basari olarak yazmayi unutmus herhalde yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000