30 Eylül 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Iyilik varsınız Ali Kıdık teşekkürler.
  • Konu ''Uçuş eğitimidir dendiğinde Ferhat Bayındır tektir'' diye yazan vatandaş...Ferhat Bayındır da kimdir ?? bu ülkede Ne havacılar olduğundan, ne eğitmenler olduğundan bir haber olduğunuz belli...Fuar düzenlemesine ön ayak olmuş ve emeği geçmiş olabilir güzel bir girişim eline sağlık... ama Uçuş Eğitimi bu işi bilen tecrübeli insanların işidir...Alakasız adamları ön plana çıkartmak için reklam yapmayınız...Bence gerçek teşekkürü, bu okullarda eğitim gören öğrencilere gece gündüz çok zor şartlarda eğitim veren ve bu sayede okullara büyük kazançlar sağlayan perdenin arkasında ki Uçuş, Simulator ve Yer dersleri öğretmenleri hak ediyor...
  • Konu uçuş eğitimi ise ferhat bayindir tekdir,geri kalanlar olmasa da olur,tıpkı ifte de shgmnin olmadigi gibi..
  • ER-AH Uçuş Okulu olarak ilk defa yapılan bu havacilik eğitim fuarı IFTE 2013 e katilmaktan cok mutluluk duydugumuzu belirtmek isteriz. Amacına uygun havacilik eğitimi.yararina yapılacak olan yeni İFTE lerde buluşmak dileğiyle Ferhat Bayındır'a teşekkürler.
  • Bu kadar emek verilen bir fuara SHGM'nin genel müdürünün gelmemesinin nasıl izahı olabilir ki,bu fuarla anlaşıldı ki shgm gerçek manada iyi yapılan işlere destek vermek yerine boş işlerle uğraşıyor.bu kadar çok katılımcıya nasıl ulaşabildiklerini hala anlayabilmiş değilim,bu Ferhat Bayındır nasıl bir adammış ki kimseden bir destek almadan tek başına bunları başarabilmiş helal olsun,seneye de olsun lütfen ve bakalım o zaman Shgm gelecek mı,ama bir gerçek var 2 gün bana çok kısa geldi keşke 3-4 gün olsaymış dedim.bence en azından Ferhat Bey'i arayıp bir özür dilemeliler diye düşünüyorum.aradılar mı acaba?
  • Ben Doğru söze şapka çıkartırım. Kalemine sağlık kardeşim. Cumhur Uluğ
  • shgm ve meb nasl bir kurgu ile katılırlardı onu bilemiyorum, dhmi biraz daha farklı , ATC personeli yetiştirme konusunda ciddi bir özellikleri var, Sn Birdal ' a katılıyorum onlar kesin olmalıydı. Ancak bu sivil havacılık yokken THK vardı konusunu anlamadım, hangi havayolunda hangi yönetici THK kökenlidir, havacılık kültürüne ne katmışlardır? bi yerleri kötüleyip bi yerleri överken altları daha dolu ifadeler olmalı, örneğin shmg gelip ne yapacaktı, ne bekleniyordu gibi?
  • Orhan Birdal 30 yıldır havacılık sektöründe, gitmediği katılmadığı toplantı yok. herkese örnek olması dileğiyle...
  • Çok Güzel Fuardı katılımın çoğunluğu gençlerden oluşması geleceğin ne yönde olduğunun doğru bir göstergesidir inşallah seneye 2014 IFTE fuarı tekrarlanır Ferhat BAYINDIR 'a Bu fuarı düzenlediği için teşekkür ediyorum ve fuarın önümüzdeki sene daha uzun sürmesini istiyorum
  • Ali Kardeşim, eline ve yüreğine sağlık.

UTANMALISINIZ... NOKTA...

Ziyaretçi profiline bakılırsa ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğu ve bunun  da bu fuarı daha da anlamlı kıldığı bir gerçek.

Gençlerin pırıl pırıl bakışlarından havacılığımızın geleceğinin daha da parlak olduğu yönündeki ümidimiz bir kez daha pekişti.

Her zaman ve her ortamda vurgulandığı üzere 2003 yılında  iç hatların serbestleştirilmesi Türk Sivil Havacılık tarihi bakımından bir dönüm noktasıdır. Serbestleşme  sonucunda havacılığımızın uluslararası standartların da çok üzerinde büyüyerek bugünlere geldiği her ortamda gerek Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Binali Yıldırım gerekse havacılık endüstrisinde çalışan tüm yetkililer ve ilgililer tarafından sürekli vurgulanmakta.

Ancak, bu hızlı gelişmeye paralel olarak, başta pilot eğitimi olmak üzere, hızlı gelişen havacılık sektörünün kritik personelinin yani lisansiye ve işletmeci personelini  yetiştirmesi için eğitim konusunda gerekli alt yapı çalışmaları eş zamanlı yapılamadığı ve sivil kaynakların zamanında faaliyete geçirilememesi içindir ki geldiğimiz noktada hala uçucu ve kalifiye  personel sıkıntısıyla karşı karşıyayız.

Bilindiği gibi özellikle 2005 yılında ülkemizdeki pilot açığı hissedilir seviyeye ulaşmış ve kısa vadede bu açık yabancı pilotlarla giderilmeye çalışılmıştır. Başlangıçta sayıları 200 civarında olan yabancı pilot sayısının 1500’e yükseldiği görülmektedir. Masumane baktığınızda pilot açığı için bir çözüm yolu olarak görülen yabancı pilotların geldiğimiz noktada başta emniyetsizlik olmak üzere bir çok konuda çok önemli sorunlar yarattığı anlaşılmaktadır.

Havacılığımızın bir yandan gelişirken bir yandan da yaygınlaşması ve sürdürülebilir bir büyüme performansı göstermesinin çok önemli olduğunu biliyoruz.

Son yıllarda 34 üniversite ve Meslek Yüksek Okulu'nda havacılık bölümlerinin açılmış olması ve  sivil kaynaklardan pilot yetiştirilmesi için sivil uçuş okullarının  sayısının her geçen gün artmış olması çok sevindiricidir. 

Bakan Yıldırım ve SHGM’nin  ülkemizin havacılık eğitimi konusunda bölgesel bir merkez olması için başlattığı çalışmaların hedefine ulaşabilmesi için tüm havacılık endüstrisinin bu konuya gerekli katkıyı sağlamaya çalıştığı ve konuya en üst seviyede sahip çıktığı anlaşılmaktadır.

40 yabancı ülkeden olmak üzere yaklaşık 103 kuruluşun katılım sağladığı IFTE’nin tek eksikliği başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmak üzere Sertifikasyon Eğitimi konusundaki tüm kurum ve kuruluşlarımızın ilgisizliği ve bu fuara destek olmaları gerekirken köstek olmalarıydı. Söz konusu kurum ve kuruluşlarımızın hangi mazereti bildirerek bu fuara ilgisiz kaldıklarını bilmiyorum. Ancak mazeretleri her ne olursa olsun Türkiye’nin dört bir köşesinden koşarak gelen binlerce gencin ziyaret ettiği böyle bir fuara ilgisiz kalmanın hiçbir mazereti olamaz.

Şuna eminim ki bakan Binali Yıldırım bu konuda yeterince bilgilendirilmemiştir. En küçük havacılık organizasyonunu dahi es geçmeyen Binali Yıldırım, bu güzel organizasyona da doğru bilgilendirme yapılsa idi katılırdı.

Kim ne derse desin bu fuar da göstermiştir ki gençler hala bu ülkenin kurum ve kuruluşlarının çok çok önünde. Belki ülkemizin en temel sorunu da budur.

Neresinden bakarsanız bakın İstanbul Flight Training Exhibition Fuarı ilk kez düzenleniyor olmasına rağmen yıllarca yapılıyormuş gibi başarılı oldu. Bu güzel düşünceyi hayata geçiren ve geleceğin havacılarını bu fuarda buluşturan Ferhat Bayındır koca bir alkışı hak ediyor.

Hep söylüyorum. Bu ülkede havacılık kültürü geliştirilmediği taktirde istediğiniz kadar atın, tutun bir adım öteye gidemezsiniz. Havacılık kültürü de öyle yönetmelik çıkartmakla, Ankara'dan sektöre bakmakla, keyfi düşüncelerle havacılık kültürünün oluşmayacağını idrak etmek her babayiğidin işi değildir.

Bilal Ekşi'nin bu fuarda iki eli kanda bile olsa mutlaka bulunması gerekiyordu. 10 dakika görünmesi bile yeterdi. Bir çok konuda eleştirdiğimiz hatta çoğu zaman yıldızımızın barışmadığı DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal fuara katılarak havacılığa verdiği önemi gösterdi ve "Bu fuarda en büyük stant bizim olmalıydı" diyerek katılmamanın eksikliğini itiraf etti. İşte bu durum erdemli yöneticilerin özeleştiri yaptığının göstergesidir.

Bir kutlama da THK'nın başındaki Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi'nin rektörü Ünsal Ban'a yapmak istiyorum. THK, sivil havacılığımız yokken vardı. İşte orada oluşan havacılık kültürünün tüm sektöre yayılması temennisindeyim.

IFTE gelecek yıl çok daha başarılı olacaktır. Türkiye'nin her yerinden bu fuara katılan üniversiteleri, akın akın gelen gençleri tebrik ediyorum. Utanması gerekenleri de geleceğin havacılarına havale ediyorum.

Son bir cümle edip noktayı koyuyorum. Her türlü bedava işlerin içinde yer alan, iftar sofralarının sabit gazetecileri, bedava gezilerin değişmez konukları, havacılık gazetecisiyim deyip ortalarda ucuz caka satanları da bir kez daha gördüğümüzü hatırlatmak isterim.

Biz havacılığın her organizasyonunda olmaya devam edeceğiz.

NOKTA...

UTANMALISINIZ... NOKTA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Iyilik varsınız Ali Kıdık teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Konu ''Uçuş eğitimidir dendiğinde Ferhat Bayındır tektir'' diye yazan vatandaş...Ferhat Bayındır da kimdir ?? bu ülkede Ne havacılar olduğundan, ne eğitmenler olduğundan bir haber olduğunuz belli...Fuar düzenlemesine ön ayak olmuş ve emeği geçmiş olabilir güzel bir girişim eline sağlık... ama Uçuş Eğitimi bu işi bilen tecrübeli insanların işidir...Alakasız adamları ön plana çıkartmak için reklam yapmayınız...Bence gerçek teşekkürü, bu okullarda eğitim gören öğrencilere gece gündüz çok zor şartlarda eğitim veren ve bu sayede okullara büyük kazançlar sağlayan perdenin arkasında ki Uçuş, Simulator ve Yer dersleri öğretmenleri hak ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy 320. ~ 11 yıl önce
sanıyorum yanlış anlamışsınız herkes biliyor zaten Ferhat'ın eğitimci olmadığını sanıyorum ki tektir diyen kişi benim de zamanında yaşadığım konulara benzer konuları yaşamış ki öyle yazmış,biz Tarkimde eğitimdeyken ferhat dışında kimse biizmle ilgilenmezdi uçuşlarımızı tamamlamamız için var gücüyle yardım ederdi ve en önemlisi ne sorarsak soralım anında doğru cevabı verirdi bilgisi çok iyiydi,yönetmelik ve talimatlar konusunda herkes ona danışırdı.ve maalesef öğretmenlerin çoğu talimat ve yönetmelikleri çok bilmiyor,özetle işletmecilik konusunda tek demiştir,diye düşünüyorum. işletmecilik ile eğitim kısmını karıştırmayın sayın havacı.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Konu uçuş eğitimi ise ferhat bayindir tekdir,geri kalanlar olmasa da olur,tıpkı ifte de shgmnin olmadigi gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER-AH ~ 11 yıl önce
ER-AH Uçuş Okulu olarak ilk defa yapılan bu havacilik eğitim fuarı IFTE 2013 e katilmaktan cok mutluluk duydugumuzu belirtmek isteriz. Amacına uygun havacilik eğitimi.yararina yapılacak olan yeni İFTE lerde buluşmak dileğiyle Ferhat Bayındır'a teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IFTE Seneye de olsun ~ 11 yıl önce
Bu kadar emek verilen bir fuara SHGM'nin genel müdürünün gelmemesinin nasıl izahı olabilir ki,bu fuarla anlaşıldı ki shgm gerçek manada iyi yapılan işlere destek vermek yerine boş işlerle uğraşıyor.bu kadar çok katılımcıya nasıl ulaşabildiklerini hala anlayabilmiş değilim,bu Ferhat Bayındır nasıl bir adammış ki kimseden bir destek almadan tek başına bunları başarabilmiş helal olsun,seneye de olsun lütfen ve bakalım o zaman Shgm gelecek mı,ama bir gerçek var 2 gün bana çok kısa geldi keşke 3-4 gün olsaymış dedim.bence en azından Ferhat Bey'i arayıp bir özür dilemeliler diye düşünüyorum.aradılar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru söze ~ 11 yıl önce
Ben Doğru söze şapka çıkartırım. Kalemine sağlık kardeşim. Cumhur Uluğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk mı? ~ 11 yıl önce
shgm ve meb nasl bir kurgu ile katılırlardı onu bilemiyorum, dhmi biraz daha farklı , ATC personeli yetiştirme konusunda ciddi bir özellikleri var, Sn Birdal ' a katılıyorum onlar kesin olmalıydı. Ancak bu sivil havacılık yokken THK vardı konusunu anlamadım, hangi havayolunda hangi yönetici THK kökenlidir, havacılık kültürüne ne katmışlardır? bi yerleri kötüleyip bi yerleri överken altları daha dolu ifadeler olmalı, örneğin shmg gelip ne yapacaktı, ne bekleniyordu gibi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık ~ 11 yıl önce
Orhan Birdal 30 yıldır havacılık sektöründe, gitmediği katılmadığı toplantı yok. herkese örnek olması dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak GAMSIZ ~ 11 yıl önce
Çok Güzel Fuardı katılımın çoğunluğu gençlerden oluşması geleceğin ne yönde olduğunun doğru bir göstergesidir inşallah seneye 2014 IFTE fuarı tekrarlanır Ferhat BAYINDIR 'a Bu fuarı düzenlediği için teşekkür ediyorum ve fuarın önümüzdeki sene daha uzun sürmesini istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ali Kardeşim, eline ve yüreğine sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000