29 Haziran 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sn Hocam Ucmak pilot olmak benim idaelim hayat felsefem Thy pilot adayi sinavlari Dlr1 veDlr2 yi tek seferde gectim Bes yillik ingilizce devlet unuversitesini dort Yilda bitirdim Su anda boing ve airbas ucaklarinin teknikleri ve kullanabilecek kadar bilgi sahibiyim Surekli pilotlukla ilgili okuyorum Su ana kadar dunyadaki tum ucak kazalarinin nedenlerini arastirdim Fakat malum sebeplerden bes dakikalik mulakatta elendim Hocam maddi durumuzda ozel pilotluk okuluna gitmeye musait degil Thy pilotluk sinavlarina veya mulakata tekrar cagrilip cagrilmiyacagim Devlet sirri gibi saklaniyor Bana yardimci olabilirmisiniz Pilot olmam icin ne yapmaliyim
  • ŞİMDİ HERKEZ BİLİYORKİ HAVA İŞ KOLUNU BİTİRİP (DEVLET DESTEKLİ) ÇELİK İŞİN ÖNÜNÜ AÇMAYA CALIŞIYORLAR. FAKAT COK KISA ZAMANDA AKLIN YOLU BİR OLDUGUNDAN ÖRGÜTLENMEDEN HERKEZ DİSK DEDİ VE UYE OLDU FAKAT BUKADAR BASİT DEĞİLDİ İŞ VERENİN HAMLE LERİ HERZAMAN OLDUGU GİBİ BEL ALTI OLDU YİNE VE BUGUN YENETİCİLERİMİZDEN ÖZELLİKLE CAN ŞAŞMAZ, HİLMİ İZBUL VB GİBİ COK SAYGI DEĞER NİTELİKTEKİ ÜS DÜZEY YALAMALAR HANGARA İNİP İNSANLARI DEHDİT EDERCESİNE KONUŞMALAR YAPTILAR ; YOK PARALARINIZ TERÖRİSLEREMİ GİTSİN SİZ VATAN HAİNİSİNİZ VE DİSK TEN İSTİFA EDİP ÇELİK İŞ E GECMEYEN HERKEZ İŞİNDEN OLUR GİBİ LAFLAR ASLINDA İSTEDİKLERİNİ BU ŞEKİLDE BAŞARA BİLİRLER… BU BİR ANAYASAL SUCTUR BU DURUMA KESİNLİKLE BİRİLERİ MUDAHALE ETMESİ GEREKİR.. EVET BİLİYORUZ İŞ VEREN TARAFINDAN HANGİ SENDİKAYA ÜYE OLDUGUMUZ GÖRÜLEMİYOR FAKAT ÇELİK İŞ ÜYELERİNİ GÖREBİLİYOR VE İŞ BİRLİĞE HERZAMAN HAZIR..!!!!H
  • Kadrolaşma normal bir süreç bence. Seçim sürecinde verilen desteklerin doğal bir geri dönüşü sadece. Mesele o ki kadro ataması yaparken vasıflı insanları görevlendirmek. Bu konularda gerek devlet kurumları gerekse özel bütçeli kurumlarda kadrolaşma yaparken bu hükümetin başarılı olduğunu düşünüyorum. Geçmiş zamanlarda atamaları yapılan özellikle yöneticilerin ne kadar vasifsiz olduklarına bakarsanız bana hak vereceksiniz.
  • Baba Sende yazıyosun ama :) hep konu dışı şeyler sende şuan gundemde olan sendikalardan felan bahsetsene biraz , Cansın ellerinden Öperim.
  • editöre selamlar saygılar
  • BİZ ÇALIŞANLARIN DERDİDİDİR GEÇİM DERDİ...İNSANCA YAŞAYACAK, YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA OLMAYAN BİR MAAŞ VE ÇALIŞANI ONORE EDECEK HUZUR VERECEK SOSYAL HAKLARIN HAYALİNİ HEP KURMUŞUZDUR...UMARIM HÜKÜMETİ OLUŞTURACAK YENİ SİYASİ OLUŞUM,RAHMETLİ DEMİREL'İN DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR MİSALİ MİLLETİMİZİN FAZLASIYLA MAĞDUR OLDUĞU, O VURDUMDUYMAZ İFADELER VE DAVRANIŞLARDAN UZAK DURURLAR..NE DİYELİM ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN... BU SİYASİLERLE İŞİMİZ BAYAĞI ZOR !!!!

Ülkeye sadakat her zaman, hükümete ise hak ettiği zaman

Siyasi konulu bir yazının Sivil Havacılık sitesinde ne işi var? vb. muhtemel yorumlara vereceğim cevabı peşinen bu satırlara yazayım istedim. Bu şekilde onları APH yorumları içerisinde cevaplamama gerek kalmaz. Bu konu bu sitede neden yer alır? 2004 yılında Özel statüde olmasına rağmen, siyasi iktidarın başına parti komiseri zihniyetli insanları ataması sonucunda ilk etapta 350 çalışan işten çıkartılmadı mı?  2005 ve 2006’ da siyasi iktidarın özellikle devlet kuruluşlarında kadrolaşması tenkit edildiği günlerde bir siyasi önde gelenimiz yaptığı bir konuşmada kendisine kadrolaşma ile ilgili olarak yöneltilen suali  “ Her dönemde bu tür şeyler olur, onlar da başa gelince bizimkileri işten çıkartırlar “ dememiş miydi? Siyasi gücün ağırlığının çok büyük ölçüde hissedildiği bir kurumun büyüğü bir konuşmanın arasında “ 2009 yılında bu kurumda eskiye ait hiçbir şey kalmayacak “ gibi bir söz söylememiş miydi? Bundan kasıt herhalde Genel Müdürlükteki masa ve sandalyeler değildi. Her ne ise emekliliğinin dolup dolmamasına bakılmaksızın çalışan insanlar işten uzaklaştırılmadı mı? İnsan kaynakları ile ilgili birçok husus “Sizden, bizden “ ayırımı ile şekillenmedi mi? Bir yorumcumuz bu dönemde “IK yönetimi alanında açık açık ve taammüden katliam yapıldı” diyordu. Bunlar yaşanmadı mı? Evet, işte bu ve benzeri nedenlerden ötürü bu konu tüm Türkiye’yi, ülkemizin tüm çalışma hayatı ile birlikte tabii ki bu oluşumları tüm ağırlığı ile hisseden en büyük kuruluşu bünyesinde barındıran Sivil Havacılık sektörünü de ilgilendiriyor.

Temennimiz ve dileğimiz Türkiye de hangi parti veya partiler iktidar olursa olsun bu tür bağnazlıkların bir daha yaşanmaması ve insanların bu tür siyasi yönlendirmelerle birbirine düşman edilmemesi.

2002 yılında yapılan erken seçim.

Hatırlarsınız herhalde 2002 yılında  bir siyasi parti “erken seçim “ diye tutturmuştu. Bastırdı, işine gelenler de şiddetle ve gönülden (?)  destekledi tabii ki.  Erken seçim yapıldı. Ve yapılan erken seçim sonucunda o parti barajı aşıp meclise giremedi.  AKP ve CHP mecliste temsil edildi.. Ve AKP’ nin 2002’ de başlayan tek parti iktidarı 2015 seçimlerine kadar sürdü. Bu defa da tarih tekerrür ederse buna en çok sevinen tabii ki o dönemde iktidar olan parti olur. Bbu parlamentoya değil iki, üç  siyasi parti girse bile görüşmeye gelen siyasiler baltaları saklamış mı, saklamamış mı   bakmaya gerek kalmaz İsterseniz baltalar elinizde dolaşın. Bundan  hangi partinin kazançlı çıkacağı belli.. Mutlak balkondan halka “ Nerede Kalmıştık” diye soracaklardır. Bu duruma neden olanlar ne der, ne anlatır bilemem.

2015 yılı genel seçimi

Seçim yapıldı. Sonuçlar ortada. O gün bu gün siyasi partilerin birbirlerine atmaya çalıştıkları vücut çalımlarını izliyoruz. Yazıyı kaleme almaya başladığım bu gün ( 27 Haziran )  itibarı ile durumda herhangi bir açıklık yok. Kimi milli irade bize muhalefet görevi verdi diyor ve kenarda duruyor, diğeri en erken seçim ne zaman olursa olsun diyor, İktidar partisi baltaları kaldırın öyle gelin diyor. Ana muhalefetin durumu biraz daha toleranslı olsa da son noktayı koyacak durumu yok gibi. Yeni seçilen milletvekillerinin “Olası bir erken seçimde bize ne olur” sorusu üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘Listelerde önemli bir değişiklik yapılmaması, özellikle önseçimle gelenlerin yerlerini koruması’ kararı aldık haberi yer aldı basında. Buna ilaveten Rövanşist olmayacağız sözü ne ifade ediyor dersiniz? Başbakanın meclisteki 258 kahramanı ile ( kendi sözleridir )  hiçbir zorlamayı kabul etmeyeceğini ifade etmesi de ayrı bir konu. Bu güven nereden geliyor derseniz, hiç şüpheniz olmasın erken seçimin kendilerine yarayacağını bilmesinden kaynaklanıyor.  Bu da gösteriyor ki hangi parti koalisyona olur derse desin seçim öncesi verdiği sözlerin bir kısmı düşmüş kalacak anlaşılan. Türkçesi hiçbir şey olmamış, yaşanmamış gibi ortak olunacak.  Arkadan söylenecekler de belli. Alışkın olduğumuz deyişler.  Ülkenin âli menfaatlerinin gereğini yaptık. Hayırlısı olsun diyelim. Bunlara değinmeden olmuyor ama konumuz işin bu tarafı değil.

Siyasi partilerin vaatleri

Kendimi bildim bileli gördüğüm seçimlerin öncesinde siyasi partiler tarafından açıklanan en flaş ve halka dönük vaatleri 2015 genel seçimi öncesinde gördük. Birkaç spesifik konuya yönelik vaatleri aşağıda bir tablo’ya koyduk.  Hangi parti neyi vaat etti. Bunların önemsediğimiz bölümünü bir arada, yan yana görelim istedik. Tabii ki bunlara ilaveten senenin belirli bir ayının bir iki gününe ve de diğer başka konulara ilişkin hesap sorulmasına ilişkin geçen dönemin muhalefet partileri ile bu seçimde meclise girme başarısını gösteren siyasi partinin ortak vaatleri de mevcut. Bu vaatler bu konumuzun dışında.

Türkiye’deki emekli, asgari ücretli ve taşeron statüsünde çalışan kaç kişi?

Özetle,  koalisyonu kuracak hangi parti olursa olsun verdiği sözlere dikkat etmesi gerek. 2014 verilerine göre Türkiye’ de 9.400.000 emekli insan mevcut,  asgari ücretle çalışanların sayısını ise kayıtlar 5.000.000  olarak veriyor. Taşeron statüsünde çalışan işçi sayısı ise 1.483.000. Başka bir deyişle verilen sözlerin bir kısmı 15.883.000 kişiyi ümitlendirdi. Eğer TBMM’ de en fazla sandalyeye sahip siyasi partimizin Türkiye genelinde aldığı oy sayısının 18.864.355 olduğuna bakarsanız, emekli, asgari ücretli ve taşeron statüsünde çalışanların toplam adedini küçümsememek gerektiğini daha net anlayabilmek mümkün. ( Diğer üç partinin aldığı oy sayıları CHP 11.518.002, MHP 7.519.034. HDP 6.056.261) Tabii ki bu 15.883.000 kişinin hepsinin verilen sözlere sadakati aynı şekilde menfi olarak değerlendirmeyeceği açık.  Siz isterseniz toplamda beş değişeceğini bir hesaplamaya çalışın. Artık meclise 3 parti mi girer, ne olur bilinmez. Ama bu arada yapılacak olan bir erken seçimde dört milyon kişinin sözünde durmayan veya vecibeden kaçan siyasi teşekküle karşı vaziyet alacağını düşünün Hatta isterseniz 3.000.000 kişinin siyasi partinin sözünde durmamış olmasını hazmedemeyeceği varsayımı ile meclis aritmetiğinin nasıl değişeceğini hesaplayın ve bu konuda çeşitli projeksiyonlar yaratın.

Bu durumdaki siyasi partilerimizin bu günkü oy sayıları ile oranlarına ulaşamayacakları açık. Sizce erken seçimin propaganda döneminde bu durumu halka anlatmayı, buna neden olanları afişe etmeyi ve onlara oy verilmemesi gerektiğini anlatacak bunu iş edinecek birileri çıkmaz mı ortaya.

Siyasilere halk güven duymuyor. Siyasilerde birbirine.

Evet, kim kiminle koalisyon kurarsa kursun ortağı ile önce verdikleri sözlerin yerine getirileceği hususunda anlaşmalı ve konuları koalisyon protokolüne yazılmalıdır. Başka bir deyişle çalışmaya başlarken aynı anda savunma mekanizmasını da hazırlamalıdır. Hatta bir adım öte, koalisyon protokolünün bu maddelere ilişkin bölümleri mutlak açıklanmalıdır. Malum siyasilere güven fazla değil. Eh, siyasilerimizde birbirine güven duymadığına göre yapılması gereken bu. Aslında MHP ve HDP koalisyon partilerinin yıpranacağı ve bir erken seçimde bunun partilerini doğal olarak güçlendireceği düşüncesi ile taşın altına “ Milli irade bize muhalefet görevi verdi” bahanesi ile elini koymak istemiyor. Bu da bir hesap tabii ki.

Durumu daha iyi yorumlayanlar var galiba.

Tesadüf bu ya, bu gün ( 25 Haziran ) hiç okumadığım bir gazeteye göz atma fırsatı buldum. Ekonomi sayfasına bakınca, acaba seçim propagandası devam mı ediyor diye düşündüm. Aylardır, muhtemelen seneyi de geçmiştir ele alınması ihmal edilen Taşeronlarla ilgili yasa “Taşerona kadro yasası geliyor “ başlığı ile duyuruluyordu. İkinci haberi Sanayi Bakanımızın  “ Temel ilimlere teşvikin artırılması amacı ile ilk on bin kişiye kadar verilen bursların ilk 25.000 kişiye kadar verilmesine ve burs miktarlarının yükseltilmesine karar verildiğine yönelik beyanatı yer alıyordu.  Üniversite sınavlarında ilk beş bine girenlerden temel bilimleri tercih edenlere aylık 2000 TL, 5 ila 10 bin arasındaki sıralamaya girenlere ise aylık 1000 TL burs verileceğini ve 1 ila 10.000 sıra arasında yer alan öğrencilere ise aylık 1500 TL burs verileceğine ilişkin beyanatını duyuruluyordu. Ekonomi sayfasının devamında ise yarım sayfadan biraz küçük olarak “Emeklilere Yaz Müjdesi “ haberi yer alıyordu. Haziranda intibak, Temmuzda Enflasyon Zammı, Ağustos ayında ise Promosyon ödemesi şekillenecek haberi yer alıyor. Aynı gazetenin bu günkü 26 Haziran sayısında ise; çalışan anneye 1000 TL,  İşsize günde 36 TL harçlık haberi mevcut.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının acil olarak 70.000 yanlış okumadınız / yanlış yazmadım 70.000 bilişim uzmanına ihtiyaç duyulduğuna ve de 2023’ de bu gereksinimin 300.000’ ne yükseleceğine İlişkin konuşması ile bir Devlet Bankasının Kobi’lere vereceği 100 Milyon Euro kredi haberi de aynı gazetenin ekonomi sayfasında yer alıyor. Vekillerimiz yemin ettiler ama Meclis Başkanını seçecek. Hükümetin kurulma çalışmaları yürütülecek, başka bir deyişle siyasilerimizin başlarını kaşıyacak zamanları yok. Halkımızda bu konulara kilitlenmiş durumda ve bu aşamalar geçilmeden kimsenin kimseden bir beklentisi de yok. Sizce bu neyin hazırlığıdır ki? Galiba birileri durumu daha iyi veya farklı yorumluyor ve şimdiden hazırlığa başlamış.

Seçmenlerinize anlatabilecekseniz vaatlerinizi göz ardı edin ve sonucu yaşayın.

Evet; seçmenlerinize söz verdiniz. Eğer seçmenlerinize anlatabilecekseniz istediğiniz sözünüzün uygulamasını erteleyebilirsiniz. Karar tabii ki sizlerin. Ancak sizden kimse “ bizi tek başına iktidar yapmadınız, dolayısı ile vaatlerimizin hepsini yapabilmemiz mümkün değil gibi sözler duymak istemiyor. Eğer bir koalisyonun tarafı olacaksanız, özellikle; asgari ücrete, taşeron statüsünde çalışanlara ve emeklilere verdiğiniz sözleri ve de sağlığa yönelik vaatlerinizi mutlak yerine getiriniz. Aksi takdirde neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Bu konuda millete başınız hep eğik kalacak. Diklenebilmeniz için daha kaç seçim yaşamamız gerekir bilemiyorum. Uzun bir dönemi daha “ Hesap soracağız “diye geçireceksiniz herhalde. Halkla sözleşme imzalamadığınıza göre sözden caymanın belirlenmiş bir cezası yok. Ama temenni ederim ki bu kez Milli İrade sizlere emsal olacak bir ceza biçsin. Malum Hürriyet ancak halkın hükümeti kontrol ettiği yerde var olur. 

Ülkeye sadakat her zaman, hükümete ise hak ettiği zaman

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Zeren ~ 9 yıl önce
Sn Hocam Ucmak pilot olmak benim idaelim hayat felsefem Thy pilot adayi sinavlari Dlr1 veDlr2 yi tek seferde gectim Bes yillik ingilizce devlet unuversitesini dort Yilda bitirdim Su anda boing ve airbas ucaklarinin teknikleri ve kullanabilecek kadar bilgi sahibiyim Surekli pilotlukla ilgili okuyorum Su ana kadar dunyadaki tum ucak kazalarinin nedenlerini arastirdim Fakat malum sebeplerden bes dakikalik mulakatta elendim Hocam maddi durumuzda ozel pilotluk okuluna gitmeye musait degil Thy pilotluk sinavlarina veya mulakata tekrar cagrilip cagrilmiyacagim Devlet sirri gibi saklaniyor Bana yardimci olabilirmisiniz Pilot olmam icin ne yapmaliyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZİK TEKNİSYEN ~ 9 yıl önce
ŞİMDİ HERKEZ BİLİYORKİ HAVA İŞ KOLUNU BİTİRİP (DEVLET DESTEKLİ) ÇELİK İŞİN ÖNÜNÜ AÇMAYA CALIŞIYORLAR. FAKAT COK KISA ZAMANDA AKLIN YOLU BİR OLDUGUNDAN ÖRGÜTLENMEDEN HERKEZ DİSK DEDİ VE UYE OLDU FAKAT BUKADAR BASİT DEĞİLDİ İŞ VERENİN HAMLE LERİ HERZAMAN OLDUGU GİBİ BEL ALTI OLDU YİNE VE BUGUN YENETİCİLERİMİZDEN ÖZELLİKLE CAN ŞAŞMAZ, HİLMİ İZBUL VB GİBİ COK SAYGI DEĞER NİTELİKTEKİ ÜS DÜZEY YALAMALAR HANGARA İNİP İNSANLARI DEHDİT EDERCESİNE KONUŞMALAR YAPTILAR ; YOK PARALARINIZ TERÖRİSLEREMİ GİTSİN SİZ VATAN HAİNİSİNİZ VE DİSK TEN İSTİFA EDİP ÇELİK İŞ E GECMEYEN HERKEZ İŞİNDEN OLUR GİBİ LAFLAR ASLINDA İSTEDİKLERİNİ BU ŞEKİLDE BAŞARA BİLİRLER… BU BİR ANAYASAL SUCTUR BU DURUMA KESİNLİKLE BİRİLERİ MUDAHALE ETMESİ GEREKİR.. EVET BİLİYORUZ İŞ VEREN TARAFINDAN HANGİ SENDİKAYA ÜYE OLDUGUMUZ GÖRÜLEMİYOR FAKAT ÇELİK İŞ ÜYELERİNİ GÖREBİLİYOR VE İŞ BİRLİĞE HERZAMAN HAZIR..!!!!H

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 9 yıl önce
Kadrolaşma normal bir süreç bence. Seçim sürecinde verilen desteklerin doğal bir geri dönüşü sadece. Mesele o ki kadro ataması yaparken vasıflı insanları görevlendirmek. Bu konularda gerek devlet kurumları gerekse özel bütçeli kurumlarda kadrolaşma yaparken bu hükümetin başarılı olduğunu düşünüyorum. Geçmiş zamanlarda atamaları yapılan özellikle yöneticilerin ne kadar vasifsiz olduklarına bakarsanız bana hak vereceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VOLVERİN ~ 9 yıl önce
ESKİDEN KASTINIZ NE KADAR GERİ GİDİYOR BİLMİYORUM. BUNU DA BELİRTSEYDİNİZ ONA GÖRE CEVAPLARDIM. BU HUKÜMET KONUDA ÇOK DEĞİL, ÇOK ÇOK BAŞARILI. BUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM. KADROLAŞMA HER ZAMAN OLMUŞTUR. BU DA DOĞRU. ANCAK ÜST SEVİYELERDE. MEMURA KADAR İNDİĞİNİ GÖRMEDİK. İNSANLARIN BU NEDENLE BU DENLİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİLDİĞİNİ DE. TABİİ Kİ BEN ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMLARDAN, DAHA DOĞRUSU ÖZEL STATÜDE OLMASINA RAĞMEN DEVLETİN BASKISININ HER ZAMAN OLDUĞU THY' DEN BAHSEDİYORUM.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
!!! ~ 9 yıl önce
Hangi gelismis,ileri ve medeni ulkede kadrolasma normal bir seydir ? Mesela Almanya'da ? Orada torpil,hemsehricilik,yandascilik,suculuk,buculuk,mobbing,ibadet ediyor etmiyor ayrimi,fisleme vs var mi ? Bu rezillikler orada olmadigi icin, insana,emege,hakka,hukuka saygi oldugu icin,calismalarin karsiligi maddi ve manevi verildigi icin insanlar sevkle,azimle,severek,isteyerek,siyasi gorusleri,memleketleri vs yuzunden isten atilmayacaklarini ya da mobbing'e ugramayacaklarini bildikleri icin vargucleri ile calisiyorlar !!! Lufthansa ceo'su ise girdikten 20 yil ve 4 iktidar sonra ceo olmus, basbakan hemsehrisi ve mali musaviri oldugu icin tepeden inme olmamis ! Havacilik sektoru tecrubeyle,yillar icinde ogrenilir hamdi gibi 6 ayda ogrenci gibi kitaptan ders calisarak degil ! Hangi buyuk havayolu firmasinda thy'deki gibi gecmisinde firincilik,bakkalcilik,bilmem necilik olanlar yonetici olmus ? Onlar neden buyuk biz neden kucuguz ve bu kafayla oyle kalmaya devam edecegiz hic dusundun mu ?
alakaya maydanoz. ~ 9 yıl önce
Baba Sende yazıyosun ama :) hep konu dışı şeyler sende şuan gundemde olan sendikalardan felan bahsetsene biraz , Cansın ellerinden Öperim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ALAKAYA MAY.. ~ 9 yıl önce
SELAM ARKADAŞIM. KONUNUN BİZİ NEDEN İLGİLENDİRDİĞİNİ GİRİŞTE PEKTE KISA OLMAYAN PARAGRAFTA ANLATMIŞTIM. GEÇEN HAFTA ALİ BEY, BU HAFTA MURAT BEY SENDİKA İLE İLGİLİ YAZDILAR YAZDIĞIM KONUNUN TOPLU İŞ SÖZLEŞMENİZİ DE BİR ŞEKİLDE ETKİLEYECEĞİNE EMİNİM.
saygılar ~ 9 yıl önce
editöre selamlar saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAYGILAR. ~ 9 yıl önce
EDİTÖER BEN DEĞİLİM. SELAMINIZI İLETECEĞİM. SAYGIYA MUKABELE EDİYORUM.
UMARIM ~ 9 yıl önce
BİZ ÇALIŞANLARIN DERDİDİDİR GEÇİM DERDİ...İNSANCA YAŞAYACAK, YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA OLMAYAN BİR MAAŞ VE ÇALIŞANI ONORE EDECEK HUZUR VERECEK SOSYAL HAKLARIN HAYALİNİ HEP KURMUŞUZDUR...UMARIM HÜKÜMETİ OLUŞTURACAK YENİ SİYASİ OLUŞUM,RAHMETLİ DEMİREL'İN DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR MİSALİ MİLLETİMİZİN FAZLASIYLA MAĞDUR OLDUĞU, O VURDUMDUYMAZ İFADELER VE DAVRANIŞLARDAN UZAK DURURLAR..NE DİYELİM ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN... BU SİYASİLERLE İŞİMİZ BAYAĞI ZOR !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UMARIM ~ 9 yıl önce
MAALESEF SİZİN SON CÜMLENİZLE AYNI GÖRÜŞTEYİM. BUNLARLA İŞİMİZ ZOR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000