18 Mayıs 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Surada suc veya curum isleniyor dediginizde basiniza gelmedik felaket kalmayabilir, aman dikkat-korkuyoruz---
  • Emlak vergilerinden haberiniz var mı, onlar da artmış deli gibi sessiz sedasız, okumuş meslek sahibi olmuş, üreten insandan toplayıp, eğitmemek için direndikleri fakire fukaraya daha da eğitimsiz yaşasın ne denirse yapsın, aman başını kaldıramasın diye dağıtıp duruyorlar, milletin parası millete dönsün istiyoruZ, neymiş hazine doluymuş kendi cebinizden mi koydunuz arkadaş, 2 milyon suriyeliye ben 5 milyar dolar yedirmek Zorunda mıyım, 3 sene misafirlik mi olurmuş?? Adalet lazım bu ülkeye adalet, adam gibi yargı lazım, onun bunun kölesi olmayan savcılar hakimler olacak ki, memlekette sahtekarlık yapmaya kimsenin kıçı yemeyecek, yalan söylerken daha dili tutulacak korkusundan.
  • Bundan 20 sene önce Ford fabrikası için arazi bedava verildi. Ford'un be Koçun malı oldu. O günkü değeri 500 milyon dolar. Kimsenin gıkı çıkmadı. 3ncü havalimanı milletin Malı olunca sizin gibilere batıyor anlaşılan. Eski Türkiye OUT.
  • Uluslararası anlayışı yönetmede kendi medyana yaptığın gibi hayt huyt ile bilgiyi çarpıtamadığın için elin gavuru yemiyor ve ipini hemen pazara çıkarıveriyor. Bunlar da bunu bildiklerinden tüm gayreti, seçiciliği paranoyaklık boyutuna taşımış durumdalar. Bakın, pilot alımlarında 4000 saatten başlayıp, 9000 saate kadar varan tecrübe limitleri var. 40 -54 yaş aralığında pilotlar tercih ediliyor. Orada bile hem tecrübeli hem de torpilli olursan ancak iş bulabiliyorsun. Diğer yandan Teknikteki arkadaşların yaptıklarının da elbette büyük sonuçlar doğurma riskini unutmuyoruz. Çalışırken Flapların arasına sıkışabilmek de ihtimal dahilinde imiş. Bunu da bu kardeşimizi kaybederek öğrendik. Bu tecrübenin bedeli de bu kardeşimizin kanı oldu. Sözün özü, her kim olur ise olsun, bu sektör, adam kayırılarak istihdam sağlanacak, benden olduğu için ekmek yesin, benden değil ise ne yerse yesin denebilecek bir meslek değil. Dilsiz şeytanlık yapmaktan vaz geçilir ise bu tür kazalar önlenir.
  • Şimdi şu kaza olayına değinmek gerekirse! teknisyen arkadaşımıza bir kez daha rahmet dileyerek söze başlayalım. Bu THY denen kurum, kuruluş, veya A.Ş. her ne ise, kurumsal kültür oluşturma ve ulaşılan seviyeyi koruma, mümkünse de ileri taşıma peşinde. Bu anlayışın göstergesi olarak, bir yandan çıtayı yükseltme hamleleri yaparken, bir yandan da bu talihsizlikleri önleyemiyor. Sebep, bir türlü engel olunamayan torpil ile işe alma faaliyetleri. Yanlız, torpilin en yoğun olduğu yer alt kademe, en agresifi de orta ve üst yönetim kadrolarında. Dini temele dayalı. İmam Hatip kökenli olmayan üst yönetim üyesi kalmadı. Eh böyle olunca benzer dünya görüşüne sahip da alt kademe yöneticileri de koltuk buluyorlar. Kokpite ve Kabine bunu pek yansıtamıyorlar. Oralar daha sıkı. Neden çünkü, kokpit ve kabinin hatalarının bedeli sadece kendi canları değil, yolcu da var işin içinde. Hele ki yolcu yabancı olursa, hesabı verilemiyor. Elin gavuru dedikleri işini doğru yapacaksan yap diyiveriyor.
  • Yazıyı bir çırpıda okudum. Bir akaryakıt vurgununa, bir THY Teknik A.Ş. de meydana gelen kazaya, bir de Temwl Kotil' e değinmişsiniz. Öncelikle, bu yönetimin "idare bende, canım ne isterse, nasıl isterse öyle yaparım" anlayışı başlı başına toplumun temeline konulmuş bir dinamit. Bu tür konuları herkesin bilmesi, görmesi gerekiyor. Havacılığa destek verilmek zorunda. Uçaklara verilen yakıtın litresi ortalama 0,62 USD. Ve bu yakıt esasında bildiğiniz gaz yağından çok az bir farkı olan JET A1 denen yakıtın şimdiki fiyatı. Petrolün türevleri içinde en üst sırada Kurşunsuz Benzin var. o da nerede ise 2 USD. Sonra Mazot, ve diğerleri. Bu sıralamada Gaz yağı biraz daha aşağıda. Yani benzinden de mazottan da ucuz olması normal. Nerede ise 7 de, 8 de bir ucuz olması ise hiç normal değil. Bu ucuzluk yazıda belirtildiği gibi, KDV, ÖTV muhafiyetinden geliyor. Ama sen tutar bunu yandaş şirket araçlarına verilen mazota da yaparsan, bizim ülkemize yaptığımız hizmet daha mı az öneml diye soruyor insan
  • Arkadaslar 3. Hvl. ihtiyac varsa tabiki yapilmali. Fakat anlamadigim.hali hazirda saw gibi bir meydanin var. Mk.de ist.ten alan olarak belki 3 Kat buyuk arazisi var. Ndn.burayi gelistirmiyorsun.terminal ekle.pist ekle.israf degilmi simdi oraya gomulen paralar.ben bunun birazda izzeti nefis meselesi ne donusmus olduguna inaniyorum.soz agizdan cikti ya.olacak capulcularmi bilecek.tabiki derdimiz ulkemizin refaha kavusmasi ama gelir kaynaklarina hortumu takip ucunuda belirli kisi yada kurulusa cevirirsen olmaz.Allahin adaleti elbet tecelli eder. Syglr.
  • Çağdaşlığınız batsın sizin emi !
  • Kim demisse dogru demis veselam.
  • Koyun diyenlere sesleniyorum. 80 yıldır bu Ülke diz çökmüş otururken şimdi icraatlar yapılıncamı koyun olunuyor. Akıllı olun kimse kimseyi hayrına sevmez bi ışık görüyolarki oy veriyorlar. Sizin gibi avrupanın koyunlarıda herşeye karşı. Biz vatanımızı seviyoruz kim icraat yaparsa başımızın tacıdır

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA SKANDAL AYRICALIK...

Tarih 3 Mayıs 2013. İstanbul'a 3. havalimanı ihalesi yapılıyor. Bu ihaleyi AirportHaber dakika dakika okuyucuları ile paylaşıyor. Çok geçmeden ihaleyi kazanan Cengiz-Limak-Kalyon-Mapa-Kolin ortak girişim grubu çalışmalara başlıyor. Sıkı durun çok çarpıcı iddialar var.

Biliyorsunuz bir ihale alındığı vakit kanunlara göre ihale ile ilgili şartlar yerine getirilmeden çalışmalar başlamaz. Bu şartların başında da yer teslimi gelir. Yani DHMİ bu ihaleyi yaptığı vakit ihaleyi alan firmalar kazma vurmak bir yana çivi dahi çakamazlar. 

İyi niyetli düşünelim ve "ülkemiz için en büyük yatırım projesi" diyerek ses çıkartmayalım. Çivi çakılamaz denilen havalimanına yer teslimi yapılmadan temel atıldı. Bunu da es geçelim.

Yüzlerce kamyon iş makinası gece gündüz çalışarak kot farkını gidermek için toprak-moloz taşıyarak kanunsuz işlere imza atıldı. Bu durumu da görmemezlikten gelelim. "Milli projemiz" deyip kulak arkası yapalım, kanunları, kuralları hiçe sayalım.

Üstelik alınan krediye de devlet garantisi verildi. Daha ne olsun.

Bu çalışmalar yapılırken görüntülenmesin, farkedilmesin diye gizli notam bile uygulandı. Yani çalışmaların yapıldığı saha üzerine uçuşlar yasaklandı.

Biz bunları "görmedik-duymadık" gibi davrandık. Kayıtsız kaldık.

Ama öyle bir ayrımcılık yapıldı ki, buna kayıtsız kalamazdık. Görmemezlik yapıp gözlerimizi kapayamaz, kulaklarımızı tıkayamazdık.

Ne oluyor biliyor musunuz?

Skandal oluyor, ayrımcılık oluyor, kayırmacılık oluyor. Üçüncü havalimanını yapan firmaların araçlarına alınan yakıtlar ÖTV'siz veriliyor. Yüzlerce kamyonun çalıştığı havalimanı inşaatının yakıtı 1.15 TL'den alınıyor. Yanlış duymadınız 1.15 TL.

Havayolu şirketleri, özel jet sahipleri, ticari yatlar, yolcu ve yük taşıyan gemiler, hizmet ve balıkçı gemileri ÖTV'den muaf. Havacılık hariç, diğer ÖTV'siz yakıt kullanan deniz taşımacılığına ayrıcalık 2003 yılında getirildi getirilmesine de, üçüncü havalimanı için böyle bir karar var mı açıkçası ben bilmiyorum.

Bilenlerin açıklamasında fayda var. Gözden kaçırmış olabiliriz.

Şimdi ben sormak istiyorum; Üçüncü havalimanını yapan firmaların ne tür bir ayrıcalığı var? Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen, Antalya, Bodrum, Dalaman, Zafer, İzmir Adnan Menderes, Ordu-Giresun ve daha birçok havalimanı çalışmaları esnasından neden ÖTV'siz yakıt kullandırılmadı?

Çiftçinin bile mazotu 4 TL'den aldığı düşünülürse üçüncü havalimanının ayrıcalığı nereden geliyor.

Bir bilgi daha paylaşalım.

Sadece üçüncü havalimanı değil, üçüncü köprü ve çevre yolları yapımındaki tüm araçlar da ÖTV'siz yakıt kullanıyor.

"Pes" diyorum ve yorumu size bırakıyorum.

Bu konuyu kapattıktan sonra THY Teknik A.Ş'de yaşanan ve acısı tarif edilemez kazaya iki cümle yer vermek isterim. "Bu kaza son olsun" demek çözüm değil. Allah önce ailesine, sevdiklerine ve çalışma arkadaşlarına sabır versin.

Akıl alacak gibi değil. Genç yaşta bir uçak teknisyenimizi toprağa verdik. Benim dileğim bu olayda bir kusur var ise mutlaka açığa çıkartılmalı, gizlenmemeli.

Her ne kadar havacılık kuralları kan ile yazılmış denilse bile böyle tecrübeli bir kardeşimizi bile küçük bir ihmale kurban verip büyük sonuçlar yaşıyorsak dersimizi daha iyi çalışmamız gerekiyor.

İsterdim ki o cenazede Sivil Havacılık Genel Müdürü de olsun.

İlker Aycı'nın samimi ve bir o kadar da yüzüne yansıyan üzüntüsünü görüp, arkasından da bir o kadar üzüldüğünü düşündüğüm ve fakat yaradılış icabı gülüyor imajı veren Temel Kotil'in cenazelere katılmamasını öneririm. Zira gelen yorumlara da baktığımda Temel Kotil'i "gülüyor" diye eleştirmişler ama her ne kadar yönetici profili hoşuma gitmese bile Temel Kotil orada gülmüyordu.

Dipnot olarak söylemek istedim.

Lütfen biraz daha emniyet, biraz daha dikkat ve biraz daha personele insani yaklaşım.

Tüm havacılık camiasına başsağlığı diliyorum.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA SKANDAL AYRICALIK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Dostun olarak ~ 9 yıl önce
Surada suc veya curum isleniyor dediginizde basiniza gelmedik felaket kalmayabilir, aman dikkat-korkuyoruz---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emlak vergilerinden haberiniz var mı, onlar da artmış deli gibi sessiz sedasız, okumuş meslek sahibi olmuş, üreten insandan toplayıp, eğitmemek için direndikleri fakire fukaraya daha da eğitimsiz yaşasın ne denirse yapsın, aman başını kaldıramasın diye dağıtıp duruyorlar, milletin parası millete dönsün istiyoruZ, neymiş hazine doluymuş kendi cebinizden mi koydunuz arkadaş, 2 milyon suriyeliye ben 5 milyar dolar yedirmek Zorunda mıyım, 3 sene misafirlik mi olurmuş?? Adalet lazım bu ülkeye adalet, adam gibi yargı lazım, onun bunun kölesi olmayan savcılar hakimler olacak ki, memlekette sahtekarlık yapmaya kimsenin kıçı yemeyecek, yalan söylerken daha dili tutulacak korkusundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bundan 20 sene önce Ford fabrikası için arazi bedava verildi. Ford'un be Koçun malı oldu. O günkü değeri 500 milyon dolar. Kimsenin gıkı çıkmadı. 3ncü havalimanı milletin Malı olunca sizin gibilere batıyor anlaşılan. Eski Türkiye OUT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç Tecrübeli3 ~ 9 yıl önce
Uluslararası anlayışı yönetmede kendi medyana yaptığın gibi hayt huyt ile bilgiyi çarpıtamadığın için elin gavuru yemiyor ve ipini hemen pazara çıkarıveriyor. Bunlar da bunu bildiklerinden tüm gayreti, seçiciliği paranoyaklık boyutuna taşımış durumdalar. Bakın, pilot alımlarında 4000 saatten başlayıp, 9000 saate kadar varan tecrübe limitleri var. 40 -54 yaş aralığında pilotlar tercih ediliyor. Orada bile hem tecrübeli hem de torpilli olursan ancak iş bulabiliyorsun. Diğer yandan Teknikteki arkadaşların yaptıklarının da elbette büyük sonuçlar doğurma riskini unutmuyoruz. Çalışırken Flapların arasına sıkışabilmek de ihtimal dahilinde imiş. Bunu da bu kardeşimizi kaybederek öğrendik. Bu tecrübenin bedeli de bu kardeşimizin kanı oldu. Sözün özü, her kim olur ise olsun, bu sektör, adam kayırılarak istihdam sağlanacak, benden olduğu için ekmek yesin, benden değil ise ne yerse yesin denebilecek bir meslek değil. Dilsiz şeytanlık yapmaktan vaz geçilir ise bu tür kazalar önlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç Tecrübeli2 ~ 9 yıl önce
Şimdi şu kaza olayına değinmek gerekirse! teknisyen arkadaşımıza bir kez daha rahmet dileyerek söze başlayalım. Bu THY denen kurum, kuruluş, veya A.Ş. her ne ise, kurumsal kültür oluşturma ve ulaşılan seviyeyi koruma, mümkünse de ileri taşıma peşinde. Bu anlayışın göstergesi olarak, bir yandan çıtayı yükseltme hamleleri yaparken, bir yandan da bu talihsizlikleri önleyemiyor. Sebep, bir türlü engel olunamayan torpil ile işe alma faaliyetleri. Yanlız, torpilin en yoğun olduğu yer alt kademe, en agresifi de orta ve üst yönetim kadrolarında. Dini temele dayalı. İmam Hatip kökenli olmayan üst yönetim üyesi kalmadı. Eh böyle olunca benzer dünya görüşüne sahip da alt kademe yöneticileri de koltuk buluyorlar. Kokpite ve Kabine bunu pek yansıtamıyorlar. Oralar daha sıkı. Neden çünkü, kokpit ve kabinin hatalarının bedeli sadece kendi canları değil, yolcu da var işin içinde. Hele ki yolcu yabancı olursa, hesabı verilemiyor. Elin gavuru dedikleri işini doğru yapacaksan yap diyiveriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli genç ~ 9 yıl önce
Yazıyı bir çırpıda okudum. Bir akaryakıt vurgununa, bir THY Teknik A.Ş. de meydana gelen kazaya, bir de Temwl Kotil' e değinmişsiniz. Öncelikle, bu yönetimin "idare bende, canım ne isterse, nasıl isterse öyle yaparım" anlayışı başlı başına toplumun temeline konulmuş bir dinamit. Bu tür konuları herkesin bilmesi, görmesi gerekiyor. Havacılığa destek verilmek zorunda. Uçaklara verilen yakıtın litresi ortalama 0,62 USD. Ve bu yakıt esasında bildiğiniz gaz yağından çok az bir farkı olan JET A1 denen yakıtın şimdiki fiyatı. Petrolün türevleri içinde en üst sırada Kurşunsuz Benzin var. o da nerede ise 2 USD. Sonra Mazot, ve diğerleri. Bu sıralamada Gaz yağı biraz daha aşağıda. Yani benzinden de mazottan da ucuz olması normal. Nerede ise 7 de, 8 de bir ucuz olması ise hiç normal değil. Bu ucuzluk yazıda belirtildiği gibi, KDV, ÖTV muhafiyetinden geliyor. Ama sen tutar bunu yandaş şirket araçlarına verilen mazota da yaparsan, bizim ülkemize yaptığımız hizmet daha mı az öneml diye soruyor insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamiyorum ~ 9 yıl önce
Arkadaslar 3. Hvl. ihtiyac varsa tabiki yapilmali. Fakat anlamadigim.hali hazirda saw gibi bir meydanin var. Mk.de ist.ten alan olarak belki 3 Kat buyuk arazisi var. Ndn.burayi gelistirmiyorsun.terminal ekle.pist ekle.israf degilmi simdi oraya gomulen paralar.ben bunun birazda izzeti nefis meselesi ne donusmus olduguna inaniyorum.soz agizdan cikti ya.olacak capulcularmi bilecek.tabiki derdimiz ulkemizin refaha kavusmasi ama gelir kaynaklarina hortumu takip ucunuda belirli kisi yada kurulusa cevirirsen olmaz.Allahin adaleti elbet tecelli eder. Syglr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çağdaşlığınız batsın sizin emi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kim demisse dogru demis veselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Koyun diyenlere sesleniyorum. 80 yıldır bu Ülke diz çökmüş otururken şimdi icraatlar yapılıncamı koyun olunuyor. Akıllı olun kimse kimseyi hayrına sevmez bi ışık görüyolarki oy veriyorlar. Sizin gibi avrupanın koyunlarıda herşeye karşı. Biz vatanımızı seviyoruz kim icraat yaparsa başımızın tacıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yazık ~ 9 yıl önce
Böyle bir zamanlar çağdaş olan bir ülkede hala böyle yazıları görmek ne üzücü. Nereye gittiğimizin farkında olmayanları görmek ve karanlık bir Türkiye için parti desteklemek çok acı. Ülke irana benzedi ama sizler ne yazık ki farkında değilsiniz. Açlık sınırına yaklaştık. Her yer suriyeli vs kaynıyor.Bu koyunluk değil de nedir allah aşkına

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000