28 Temmuz 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • B757-200
  • Ali kıdık bey borajetin uçuş işletmesi ile ilgilide bir yazı yazmanızı temenni ederim. Karergahmış gibi davranan askerler birbirlerine komutanım paşam çalışanlara emir veren 1. Vazifen diye başlayan konuşmalar ve neler neler yazık oluyor
  • Son dakika. Kişi belli oldu.sivaslı hacı
  • Merhaba konuyla alakalı değil ama benim bir sorum olacak yeni bir pilot direk 330 yada 777 tip eğitimi alarak direk başlıyabilir mi yoksa daha düşük tip alıp belirli süre geçirmesi mi gerekir?
  • Bari uçak tipini söyleseydiniz de tahmin alanı daralsaydı. Charter olduğuna göre sezona yakın kurulacak demektir de yavaş yavaş uçak ekip dengesi oluşsun. Birde 6 ay Moskova 6 ay Antalya zor olur derim.
  • Yazarın tanıdığı ve hümanist dediği insan Ya..m T...V. Sky'a uçak alırlarken Genel Müdür olarak komisyon aldı diye kovuldu. Şimdi şirket kuruyorlar bir patron adına. Güvenip gidenlere şimdiden başarılar diliyorum... Bu arada yasal olarak bugün şirket kuruyorum param var deseniz ve herşey yolunda gitse minimum 8 ayda şirket kurabilirsiniz. Şuanki mevzuat gereği daha önce şirket kuramazsınız. Yani bu haber daha 40 lere temcit pilavı gibi gelir önümüze. VIP bile lurulmuş herşeyi hazırken işler bir anda ters gitti. Yani öyle kurcaz abey demekle olmaz o işler yegenim....
  • airbus mı, boeing mi?
  • hacı say ve antalya havayolları kesin bilgi
  • Yeni hava yolunu THK kuruyor.
  • antalyaya yapılacak olan havayolu ve şirketine ve türk milleti için hayırlı uğurlu olsun. en azından binlerce insan ekmek parası yer. görevlerinde başarılar. kıyamet kopana dek nice sağlam şirketler olması dileğimle, geçmiş bayramınızı kutlarım.

TÜRKİYE BİR HAVAYOLU İLE TANIŞACAK...

Türkiye Ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım ile havacılık alanında devrim gibi gelişmeler yaşadı. Havayolu halkın yolu haline getirildi. Bakanın bu atılımcı girişimlerine katılımcı olarak yatırım yapmak isteyenlerin çoğu fos çıktı. Son 12 yılda çok sayıda şirket battı. Ve şimdi güçlü bir yatırımcı kolları sıvayarak yeni bir hayayolu şirketinin temellerini atmaya başladı.

Son 12-13 yılda çok heyecanlar yaşadık, çok da hüzünlü batışlar seyrettik. Nasıl demokrasimizin gelişmesi için ülkemizde de sarsıntılar yaşıyorsak havacılıkta da aynı şekilde olacağını düşündük.

Çok insanın canı yansa da havacılık sektöründe kalifiye personellerin işsiz kalmadığını ve kalmayacağına da şahit olduk. Son batış SKY Havayolları ile SAGA Havayolları'nda yaşandı.

Hep duyuyoruz yeni bir havayolu şirketi kurulacak dedikodularını. Şu grup bu grup derken gerçekleşen hiçbir atılım olmadı. Laftan öteye de gideni görmedik.

Hatta THK bile havayolu şirketi satın almaya kalktı, o da olmadı kendimiz kuralım havası bile attılar. Ama olmayınca olmuyor. Havayolu şirketi kurmak öyle her babayiğidin harcı değil. Bence de artık kolay olmamalı havayolu şirketi kurmak. Mevcutları koruyup kollayıp mümkün olduğunca desteklemeliyiz.

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu sefer çok ciddi bir ekip yola çıktı.

Merkezi Antalya'da olacak.

Charter şirketi olarak hizmet verecek.

Şirketin genel müdürü belli. Hepimiz şirketin genel müdürünü yakından tanıyoruz. Sessizdir, sakindir, işini ciddiyetle yapar. Popülist yaklaşımları sevmez. Realiteden ödün vermez.

Uzun yıllardır tanıyorum. Hatta sektördeki başlangıç noktasından beri dostluğumuz var. Aşağıdan adım adım gelen bir havacı.

Sektörden koparılışı pek şık olmadı. Hakettiği şekilde davranılmadı. Ama hakettiği makama gelecek. Eğer söyledikleri gerçekleşirse biz bu gelişmeyi Airporthaber aracılığıyla duyuracağız. Lakin şimdilik ipucu vermekle yetiniyorum. Sözüm var. Sözümü asla yemem.

Geçen haftalarda Pegasus Havayolları'ndan bir kaptan aradı. Pegasusla ilgili bir haberi kaldırıp kaldırmadığımızı sordu. Kaldırmadığımızı söyledim ve haberin linkini attım. Bende arkadaşlarıma "Ali asla haber kaldırmaz" demiştim dedi. Güven esas ise biz güvene layık olmak zorundayız.

Bu sebeple yeni kurulacak olan şirketin adını, adresini, yatırımcısını, genel müdürünü bilmemize rağmen açık etmiyoruz.

Taşlar yerine oturunca okuyucularımızla paylaşacağız. İyi olacak diyebilirim. Çünkü o genel müdüre güveniyorum.

Bu güne kadar hiçbir falsosunu görmedim.

İnşallah hayırlı olur. Türkiye'de yeni bir heyecana ihtiyaç var. Tedbiri elden bırakmadan, dikkatli davranarak, bir adım sonrasını düşünerek, abartmadan, gösterişe gitmeden yapılacak girişimin her daim destekçisi olacağımızı söylemek isterim.

Antalyamıza yeni havayolu şirketi hayırlı olsun. Antalya'da Corendon Havayolları çok başarılı bir örnek. İnşallah bu şirketimiz de Corendon'u örnek alıp dikkatli ve bir o kadar da tedbirli davranarak altın şirketlerimizden birisi olur.

Evet siz bu yazıyı okumaya başladığınızda Ramazan Bayramı'nın ilk saatleri olacak. Tüm dostlarımızın bayramını kutlar, sağlık ve esenlik dilerim.

TÜRKİYE BİR HAVAYOLU İLE TANIŞACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

type ~ 10 yıl önce
B757-200

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 10 yıl önce
Ali kıdık bey borajetin uçuş işletmesi ile ilgilide bir yazı yazmanızı temenni ederim. Karergahmış gibi davranan askerler birbirlerine komutanım paşam çalışanlara emir veren 1. Vazifen diye başlayan konuşmalar ve neler neler yazık oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tinkerbell ~ 10 yıl önce
Son dakika. Kişi belli oldu.sivaslı hacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Merhaba konuyla alakalı değil ama benim bir sorum olacak yeni bir pilot direk 330 yada 777 tip eğitimi alarak direk başlıyabilir mi yoksa daha düşük tip alıp belirli süre geçirmesi mi gerekir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bari uçak tipini söyleseydiniz de tahmin alanı daralsaydı. Charter olduğuna göre sezona yakın kurulacak demektir de yavaş yavaş uçak ekip dengesi oluşsun. Birde 6 ay Moskova 6 ay Antalya zor olur derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Söyleyeyim ~ 10 yıl önce
Yazarın tanıdığı ve hümanist dediği insan Ya..m T...V. Sky'a uçak alırlarken Genel Müdür olarak komisyon aldı diye kovuldu. Şimdi şirket kuruyorlar bir patron adına. Güvenip gidenlere şimdiden başarılar diliyorum... Bu arada yasal olarak bugün şirket kuruyorum param var deseniz ve herşey yolunda gitse minimum 8 ayda şirket kurabilirsiniz. Şuanki mevzuat gereği daha önce şirket kuramazsınız. Yani bu haber daha 40 lere temcit pilavı gibi gelir önümüze. VIP bile lurulmuş herşeyi hazırken işler bir anda ters gitti. Yani öyle kurcaz abey demekle olmaz o işler yegenim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tip ne olacak ~ 10 yıl önce
airbus mı, boeing mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 10 yıl önce
Airbus
wolverine ~ 10 yıl önce
hacı say ve antalya havayolları kesin bilgi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 10 yıl önce
Yeni hava yolunu THK kuruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elif karalar ~ 10 yıl önce
antalyaya yapılacak olan havayolu ve şirketine ve türk milleti için hayırlı uğurlu olsun. en azından binlerce insan ekmek parası yer. görevlerinde başarılar. kıyamet kopana dek nice sağlam şirketler olması dileğimle, geçmiş bayramınızı kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000