09 Temmuz 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Thy Doco anlaştı personele huzurmu gelir yoksa zilletmi şimdiyekadar haksız mağdur edilen personel işten atılanlar ne olcak
  • Madem ödeme yapıldı ben neden görmedim çok merak içindeyim şimdi kimler almış bu parayı
  • Do Co artık esas mesleği olan lokantacılık işine dönmeli ve bu işi profesyonellere bırakmalı. Bu işin yürümediği yıllardır gündemde olmasından belli değil mi ?
  • Kime ödeme yapmışlar işçi personel almamıştır yalan haber yapmayın
  • Evet doco ile tekrar anlaşılıyor ama özellikle uçan şeflerin çalışma kosulları tekrar masaya yatırılmalıdır.Özellikle ücretlendirme departmanı da baştan aşağa değişmelidir.
  • Bizim başımızda ki taşeron şirket noldu?? Devam mı tamam mı?? 3.havalimanına gittiğimiz de kargo A.S olucak mı ne kadar bilen varsa yazabilir mi yöneticiler de bilmiyormuşşşş
  • Peki ya Tgs ne alıcak yani bu süreçte?
  • Siz nereden biliyorsunuz 2 yıldır alamadığımız ve halen de almamış olduğumuz haklarımızı almış gibi gösteriyorsunuz.2017 yılının ödemesini kimse yapmadı!Hakkımız olan parayı lütuf gibi sunmasın kimse,zamanı geldiğinde tüm haklarımızı alacağız.Aynı uçakta uçuyorsun ama pas biletin yok 14 kişinin var ama 2 kişinin yok bu ne saçmalık..
  • zaten ben geçen ay burda yorum yazdım anlaştılar diye
  • Bende basligi gorunce yeni bir gelisne sandim. Bir ay once olan birseyi yeni gibi sunmaniz ilginc. Ayrica ortada mujdeli bir haber yok. Sadece gec yapilmis bir odeme.

Turkish DO&CO çalışanlarına müjdeli haber – İGA TAV Güvenlik’e ne teklif etti?

Türk Hava Yolları ile DO&CO’nun yolları ayırma kararı sonrasında büyük bir huzursuzluk içinde çalışan Turkish DO&CO personeliyle ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

Çalışanlara derin bir nefes aldıran bu gelişme, geleceğe dair bir umut ışığı da oldu aslında. Benim aldığım bilgiye göre; 2 yıldan fazla bir süredir zam ve ikramiye alamayan personelin bu süreçteki mağduriyeti giderildi.

Bayram öncesi yatırılan maaşlarda personelin 2 yılı aşkın süreçteki tüm alacakları ödendi. Yani hem zam farklarını aldılar, hem de ikramiye farklarını… Miktarlara ilişkin detay vermek istemiyorum ama çalışanların görev yaptığı süre ve kıdem ile ilgili olarak değişmekle birlikte , 10 bin Lira ve üzerinde ödemeler yapıldı.

Bu aslında bir jest gibi görünse de, temelinde çalışanların hakkı teslim edilmiş oldu. Zaten ne olacakları ile ilgili bir fikri olmayan Turkish DO&CO personeli, bu hak ediş ile birlikte derin bir nefes aldı.

Peki bu ödemeler bir şeye işaret mi, yoksa sonun başlangıcı mı olacak, bununla ilgili de değerlendirme yapmak gerektiğine inanıyorum.

Biliyorsunuz; THY geçtiğimiz yılın sonbaharında Turkish DO&CO ile devam etmeyeceklerini ve Singapurlu SATS ile görüşmeye başladıklarını açıklamıştı. Bu gelişme sonrasında birçok senaryo da ele alınmış ve çeşitli görüşler ortaya konmuştu.

Ancak gelinen süreçte THY ile DO&CO’nun yolları yeniden kesişecek gibi görünüyor. Personele yapılan son ödemelerin de bunun bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Zaten idarecilerin de çalışanlara yönelik; ‘Merak etmeyin 3. Havalimanında aynen devam edeceğiz’ şeklinde telkinleri de bunu düşündürüyor.

Yıllardır birlikte çalışan bu iki şirketin anlaşmazlığa düşmesi ve yabancı bir şirketin devreye girmesi bana göre ciddi bir risk demekti zaten. Devam kararı hem şirketler için hem de çalışanlar için en doğru karar olacak.

İGA TAV Güvenlik’ten beklediği ilgiyi gördü mü?

29 Ekim’de ilk fazın devreye girmesiyle faaliyete geçecek İstanbul Yeni Havalimanı’nda harıl harıl yetişmiş personel aranıyor. Bunların başında da güvenlik personeli geliyor.

TAV’ın kendi güvenlik personelini yeni havalimanında istihdam etmek için ciddi çaba sarf ettiğini söylemeliyim. İGA ile bu konuda anlaşmalar yapıldı ve Atatürk Havalimanı’nda personel ile görüşmelerin yapılması için bir ofis tahsis edildi.

Gelelim işin İGA kısmına; Atatürk Havalimanı’nda TAV’ın güvenlik personeli ile görüşmelerini sürdüren İGA’nın şartları ve teklifleri güvenlik personelinde hayal kırıklığına neden oldu. Önce çalışma saatlerini 12 saatten açan İGA, beklediği ilgiyi görmeyince 8 saate düşürdü.

Bu hamle doğru olsa da teklif edilen maaşlar beklentileri hiç de  karşılamadı. Personelin çalışma süresine göre değişen maaşlar teklif edildi. Örneğin 5 yıllık tecrübeye farklı, 3 yıllık tecrübeye farklı ücret gibi… Tecrübe farkına bir lafım yok ancak maaşların miktarı gerçekten tekrar ele alınması gereken cinsten.

Turkish DO&CO çalışanlarına müjdeli haber – İGA TAV Güvenlik’e ne teklif etti?

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Ne olacak ~ 6 yıl önce
Thy Doco anlaştı personele huzurmu gelir yoksa zilletmi şimdiyekadar haksız mağdur edilen personel işten atılanlar ne olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco çalışanı ~ 6 yıl önce
Madem ödeme yapıldı ben neden görmedim çok merak içindeyim şimdi kimler almış bu parayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOCO ~ 6 yıl önce
Do Co artık esas mesleği olan lokantacılık işine dönmeli ve bu işi profesyonellere bırakmalı. Bu işin yürümediği yıllardır gündemde olmasından belli değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalnız bize yok ~ 6 yıl önce
Kime ödeme yapmışlar işçi personel almamıştır yalan haber yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco ~ 6 yıl önce
Evet doco ile tekrar anlaşılıyor ama özellikle uçan şeflerin çalışma kosulları tekrar masaya yatırılmalıdır.Özellikle ücretlendirme departmanı da baştan aşağa değişmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 6 yıl önce
Bizim başımızda ki taşeron şirket noldu?? Devam mı tamam mı?? 3.havalimanına gittiğimiz de kargo A.S olucak mı ne kadar bilen varsa yazabilir mi yöneticiler de bilmiyormuşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Peki ya Tgs ne alıcak yani bu süreçte?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fc ~ 6 yıl önce
Siz nereden biliyorsunuz 2 yıldır alamadığımız ve halen de almamış olduğumuz haklarımızı almış gibi gösteriyorsunuz.2017 yılının ödemesini kimse yapmadı!Hakkımız olan parayı lütuf gibi sunmasın kimse,zamanı geldiğinde tüm haklarımızı alacağız.Aynı uçakta uçuyorsun ama pas biletin yok 14 kişinin var ama 2 kişinin yok bu ne saçmalık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pass ne alaka ~ 6 yıl önce
firmalar farkli . kontratlar farkli . do co nun pass hakki olmamasi gayet normal . tabii ki olsa keske ama olmamasi sacmalik degil .
ismet ~ 6 yıl önce
o ucakta 150 de yolcu ucuyor beraber onlarada mi pas versinler,tamam haklisin da baska argumanla savun hakkini,yazdigin dogru bir önerme degil..baska bir sirket calisanisin,alinirken farkli sartlarda alindin neden sonradan pas bilet vermeli sana...mesela taltif edilmeliyim diyebilirsin..yolcu kazandirdim yepyeni bir vizyon yarattim pas hakettim diyebilirsin..
İsmet ve diğer mahlukata ithafen ~ 6 yıl önce
Tk personeli her haltı hakediyor taşeron kuruluşlar haketmiyor mu? Tk denilen zillet şirket en azından indirimli bilet sağlayabilir. Sizler kendinizden başka herkese üstten bakıyorsunuz. Tk denilen şirket diğer şirketler olmadan nasıl büyüyebildi. Hizmet kalite deyip fazlasını isterken taşeron firmalar istenilen fazla ile beraber hakkını alamıyor. Umarım küçük gördüklerinizin durumuna düştüğünüz günleri de görürüz.
12 Temmuz 2018 - 10:16:44 ~ 6 yıl önce
Ltfn önce teşeron olduğunuzu kabul edin. Herşey daha kolay olacak inanın....
hey allahım ~ 6 yıl önce
zaten ben geçen ay burda yorum yazdım anlaştılar diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEF ~ 6 yıl önce
Bende basligi gorunce yeni bir gelisne sandim. Bir ay once olan birseyi yeni gibi sunmaniz ilginc. Ayrica ortada mujdeli bir haber yok. Sadece gec yapilmis bir odeme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000