13 Haziran 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sayın Özbey , cevap vermek manasında değil ama Sayın İlker Aycının beyanında samimi olmadığını ifade etmek istemedim. Yalnız kendisinin konumu ve ismi üzerinden birilerinin rüzgarın estiği yöne bağlı olarak NEMAlandığını görmek üzücü. Belki kendisi bu durumdan haberi bile yoktur. Bilse belki bunu hoş karşılamayacaktır. Hayırlı günler.
  • Yorumlardan bazılarından durumdan memnun olmadıkları anlaşılıyor.Unutulmaması gereken memnun olmayanların daha önce şirket kötü durumdayken seslerini çıkarmamaları.Şimdi durum değişince veryansınlar var.Şirketin daha önceki durumundan mı nemalanıyorlardı da şimdiki durumda bu neme kayboldu şikayet ediliyor fikri insanın aklına gelmiyor değil.Meyve veren ağaç taşlanıyor.İlker Bey ve ekibi kurumun her noktasında personele ulaşmaya gayret ediyor.Bunu şimdiye kadar hiçbir Yönetim K. Bşk.nı yapmadı.Onu ve ekibinin yıpratılmaya çalışılması normal.Bu şirkette birçok konu düzeltildi.Çalıştıkları birimlerde önceden tarihin mesai rekorlarını kıranların sitemleri olabilir bunlar.Ya da nemaların azalmasından dolayı canı yananlar da olabilir.Düzelen birşeyler olmasa son dönemlerdeki karlılıklar ve başarı hikayeleri nasıl çıkardı.
  • ilk yorumumumun devamı "kendini böyle lanse ederek, apaaçık gözdağı verip, eskiden husumet beslediği, sorunlu olduğu kimselere tehditlerini apaçık ilan eden birisini görünce ve de bu kimseye Teknisyen olmasına rağmen yurtdışından temin edilen milyon Avroluk cihazların kabullerinde görev verilmesi, aynı anda üç proje verilmesi vs. durumları görünce İlker Beyin söyledği ile varolan durum tezat teşkil etmektedir. Kendiside heryerde İlker Beye yakınlığını ballandıra ballandıra ifade ederek dokunulmaz olduğunu göstermeye çalışıyor.Müdür de bunu yaptığı ayrımcı tavrı ile herşekilde apaçık destekliyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Ayaklar Baş olunca kıyameti bekle.Selamlar Başarılar.
  • Sayın Çetin Özbey, Gerçekten yazılarınız şirkette yaşadıklarımla örtüşüyor maalesef.İlker Bey atandıktan sonra yaptığı konuşmadan alıntı yapmışsınız.Örneğin "Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, ... Yönetim kurumlu başkanının icra kurulu başkanının genel müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz." Ben paralelci konusunda değilş gördüklerim. Ama ilgili birimde Teknisyen olarak çalışan ve İlker Beyin Bakırköydeki mahallesinden yakın komşusu olan ve Ego ile Megolamanlıkta kimsenin eline su dökemeyeceği, ukala, kibir sahibi birinden biliyorum. Şu anda birim müdürü ve başkanından daha üstün gördüğünü ve etrafına bunu böyle anl
  • Atamalar hakkaniyete uygun olsa kimse bir şey diyemez ama maalesef gmy ye yakın kişiler atanıyor ve kimse ses çıkarmıyor bile bu çok garip değilmi? Şirket kan ağlıyor zarar açıklanmış ama ticari birimlere hesap sorulmuyor keşke hakkı olanı getirseler de şirket kar görse sadece nereden gwldiği değil kişinin ne kalitede ne işbilirliğine bakılmış olsa sa ona buna yakın diye alınmasa yada atanmasa değilmi çetin bey Bu sınırlar o kadar aşıldıki öyle şeyler duyuyoruz yöneticilerin kabiliyeti konusunda maalesef çok üzücü biraz ses versinler de tecrübeli personeli el çektirmek yerine iş verip tecrübelerinden faydalansalar olmazmı ?? Herhalde bu kadar çok alınan tecrübeli yönetici bir tek bizde var yazık valla
  • Ben 1997 yılında part time olarak THY de işe girdim.O dönemide çok iyi bilen ve bizzat yaşamış bir insanım.Çetin Bey Gnl. Md.Yrd. olarak taşra istasyonlarda dahil heryerden part time çalışanları toplayıp bizlerle sorunlarımızı dinlemek için toplantı yaptı.Bu toplantı şirketin part time çalışanları ciddiye aldığını gösteren tarihindeki ilk ve tek toplantıdır.Ben şahsım adına size çok teşekkür ederim Çetin Bey.
  • Günahmı çıkartıyorsunuz Çetin Bey,bu konularda yazabilmeniz için yöneticiliğinizde bu şekilde davranmamış olmanız gerekiyor ama böyle olmadığını gayet iyi biliyorsunuz.Dalaman Hasbi yi hiç unutmadık sayenizde herkese ne çektirdi,önce onların hesabını verin bence......
  • bu adamlar aranızdan demokratik bir şekilde bir temsilci seçin. tek tek görüşmeyelim demişlerdi. sizi seçtiğimizi anımsamıyorum. ben suçladığınız insanın kapısından dönen kimseyi hatırlamıyorum. Bu işte sizden de eskiyim.
  • thy sistemli bir şekilde kötüye itiliyor...kendi çalışanlarına havadan ikramiye kararları alınıyor..gerekli imiş gibi BATMAN filmine sponsor olunuyor...an itibari ile 250.000 çıkan yemek sayısı 150.000 düşmüş...kış gelsin çubuğun boyu belli olsun sonra tasarruf yapıcaz diyip garip anadolu çocuklarını (TGS,PANAROMA,VSS)şirketlerinden püften nedenlerle işten çıkarmalar yap...olmaz bu şekilde bu devran gitmez gitmemeli...hesap günü var ey thy ve çalışanları hepbana rabbane olmaz...
  • Şu eskiden ben part Time dim. Bizi part Time olarak thy köle gibi çalıştırıp paramizi vermedi diyen arkadaşa soruyorum thy sana gel part Time çalış seni bir yıl sonra kadroya mi gecirecegiz diye aldı işe yoksa sen sadece part Time olarak mı ise girdin. Ha öyle ise eğer sen yat kalk ölene kadar thy ye dua et de part Time lilari kadroya almışlar. Nerde görülmüştür part Time kadroya alındığı. Birde sizin gibilerden bu şirkette taşeron um diye kendini parcalayanlar var. Sizlerin yaptığı bu şirkette nankörlük tür. Herkes torpil li diye bir şey yok bu şirkette. Unuversite mezunuysan git sınavlara gir sende kazan. Allah görür emeklerini merak etme. Ahhhh bu sirket sizin gibi biz eski part Time cilariz diyen takımdan çok sinsi sinsi kazık yedi. Ben senin yerinde olsam derim ki Allah bu şirketten razi olsun bizi part Time sumuklu bir ogrenciyken sınavsız ise aldı. Ama yok dermisiniz hiç. Çünkü devir AKP devri. Yok canım derseniz AKP mutlu olur demi. Bu sizin yaptığınız artık yeter susun ve beğenmiyor sanız gidin. Bu şirket güzel ülkemizin bayrak tasiyicisidir.

Türk Hava Yolları'ndaki Yeni Atamalar

13 ve 27 Mayıs tarihlerinde THY’ de bir takım yöneticilerin görev yerleri değiştirildi.  İsmen aşina olduğum bir kişi hariç ne gidenleri tanırım ne de gelenleri. Gidene de gelene de hayırlı olsun, tabii Türk Hava Yollarına da.  İnsanların görevden ayrılmaları o noktaya atanmaları kadar doğal.  Evet; doğal olmasına doğal ama

Bu dönemlerde Türk Hava Yollarında çalışan yöneticileri bir türlü benimseyemedim. Çok basit nedeni var. Parti, purti vb. işlerle zerre kadar ilgisi yok. Tek nedeni birçoğunun “ Sallabaşını al maaşını “ ilkesini benimsemiş olmalarından öte değil. Tabii ki Türk Hava Yollarını Türkiye’mizin genel şartlarından soyutlamak mümkün değil.

Binlerce kişinin işinden edilmesine sessiz kalanlara yönetici demek gelmiyor içimden. Üst yönetimce işaret edilenlere “ performansı yeterli değil “ diye kulp takıp işten uzaklaştırılmalarına destek verenlere yönetici demek gelmiyor içinden. İnsanları bizden, bizden değil diye ayrıştırıp haklarını gasp edenlere yönetici demek gelmiyor içimden. Hepsi bu kadar işte.

Aşağıda bir yönetici tarifi var. Eğer gidenler bu tarifteki anlatımdaki yöneticilere benziyorlarsa yazık olmuş. Beraber çalıştıkları insanlar üzüleceklerdir (?) Gelenler eğer bu anlatımdakilere uygunsa hoş geldiler. Beraber çalışacakları insanlar onları tanıyınca çok sevineceklerdir.(?)  Bu değişikliklere karar verenlerin ise nasıl olduklarını şirkette çalışanlar iyi biliyorlardır. Onlarla ilgili örnek tarif vermeğe gerek yok herhalde. Bir davranış anlatımı tepe yöneticilerin kalitesini ortaya koyacaktır umuyorum.

Şimdi dedikodu mekanizması Yönetim Kurulu Başkanının THY’ nda bulunan tüm paralelcileri temizleme operasyonuna hazırlandığını söylüyor. Eskiden Türk Hava Yollarında yalnız THY’ciler bulunurdu. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Bey bu göreve atanmasını takiben personele gönderdiği yazılı duyuruda ne demişti?

“ Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, adaletli, gerçek olalım ve ayağı yere basalım.

Bir ve beraberiz. Şunun ya da bunun şirketi yok. Yönetim kurumlu başkanının icra kurulu başkanının genel müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz.

 Düşüncelerinizi sıkıntılarınızı anlamak ve paylaşmak istiyoruz. Yeni dönemde inşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. Kazasız belasız birlikte başarıları rabbim nasip etsin. Yolunuz bahtınız semamız açık olsun.  Yeni projelerde, yeni açılışlarda, sektörü bile hayrete düşüren önemli başarılarda sizle beraber olma temennisi ve duasıyla Allah'a emanet olun “

Kendilerinin bu seslenişlerinde verdikleri söze ne denli bağlı olduklarını, bu görüşte olmayan astlarını frenleyip frenleyemediğini tam olarak bildiğimi söyleyemem. Ancak verdiği söze sadık olup olmaması kendi kalitesini ortaya koyacaktır. Buna da sizler karar verirsiniz.

Evet; İyi bir yönetici, çalışanlarına olduklarından daha iyi olduklarını düşündürme marifetine sahiptir. Sizi kendinizi daha iyi görmeğe zorlar. Sık sık size inandığını söyler. Kendinizden daha çok faydalanmanızı sağlar. Ve de ne kadar iyi olduğunuza bir kez inandıktan / gördükten sonra elinizden gelenin en iyisinden azını yapmaya asla razı olamazsınız ( Reggie Jackson )

Eğer 100 çalışanınız varsa yönetici olarak en önde yer alırsınız. Onlara bağırsanız, vursanız bile sizi takip edeceklerdir. Eğer grubunuz 1000 kişiye çıkarsa önde değil ortalarda bir yerde durmalısınız. Organizasyonunuz 10.000 kişiye çıkarsa huşu içerisinde arkada kalır ve çalışanlarınıza teşekkürlerinizi sunarsınız. ( Konusuke Matsushita)

Sahi;  Türk Hava Yollarının  saygıdeğer tepe yöneticileri nerede duruyorlar? Yanınızda mı? Karşınızda mı?

Çalışanın Emeklilik Rüyası:  İkramiyemle Bir Ev Alabilir miyim?

Tüm çalışan insanların öncelikli düşüncesi, başlarını sokacak bir ev alabilmek. Bizim kuşağın emekliliğinin yaklaştığı dönemde hak ettiğimiz “ emeklilik İkramiyesi “ ile bir ev almak her ne kadar zorlaştı ise de, yine de tüm diğer imkânlar zorlanarak bunu gerçekleştirmek mümkün olabiliyordu. Günümüzde İnşaat sektörünün bu denli büyümesine ve alıcıya çok değişik fırsatlar sunmasına rağmen bu gün neredeyse 30 senelik çalışma sonunda hak edilen emekli ikramiyesi ile küçük de olsa bir ev alabilmek artık mümkün değil. Eğer aileden babadan da kalacak bir ev yoksa vaziyet kötü. Bu konuda önümüzdeki günlerde ufkun daha da kararacağı açık ve net olarak görülüyor.

Türkiye’de çalışma yaşamında en çok tartışılan konulardan birinin de, 1936 yılında kabul edilen 3008 sayılı İş Kanunu ile getirilen ve daha sonra değişik dönemlerde birçok değişikliğe uğrayan kıdem tazminatı olduğu açık. Bazı dönemlerde yapılan değişiklik uygulamaları pantolona yapılan uyumsuz renkteki yama gibi. Bahis konusu mevzuatın elden geçirilerek yeniden düzenlenmesini herkes kabul ediyor. Bunda bir sorun yok.

Kıdem tazminatında fon modeliyle ilgili olarak geçmiş dönemlerde de birçok taslak hazırlandı. Ancak hiçbirinde çalışan tarafı ile bir uzlaşma sağlanamadı ve de sistem hayata geçmedi. Alışılageldiği üzere bu sene de  “ kıdem tazminatı “ konusu iş yaşamının gündemine yine oturdu.  Bir farkla bu kez sonuçlanacağa benziyor. Özel istihdam büroları ile ilgili düzenleme çıktı. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama bu iki mevzuatın peş peşe gelmesini nasıl yorumlamak gerekir ki. Uygulanması düşünülen fon modeli iş yerlerinde verimliliği düşürür mü? Bu uygulamadan iş barışı menfi olarak etkilenir mi? Mümkün tabii ki.  Hiç bir menfi etkisi olmadığını düşünsek bile daha önceki uygulamalardan ötürü Fon uygulamasına duyulan güvensizlik nedeni ile insanların aklının oraya takılacağı mutlak.  İşsizlik fonu için toplanılan paranın yalnız % 20’sinin fon adına uygun amaç için kullanıldığı, fonda geri kalan meblağın başka konulara sarf edildiğini ve geçmişte zorunlu tasarruf uygulamasında karşılaşılan sıkıntıları yaşayan / dinleyen çalışanları hissettikleri bu güvensizlik duygusu nedeni ile suçlamamak gerek. Her şey bir yana fon yapısında / yönetiminde işçinin, işverenin ve hükümetin temsil edilmemesi, bu tür uygulamalarda taraflarda bulunması gereken güven duygusunu fazlası ile zedelemektedir.

Bilindiği üzere bu arada çalışanın bu gün hak ettiği kıdem tazminatı miktarının değişik varyasyonlarla düşürülmesi gündemde.  Bu konuda çalışıldığı biliniyor.  Gündemde bulunan Avusturya sistemine göre hizmet sürelerine göre ödenmek istenilen tazminatlar şöyle gruplanıyor.  3 / 5 yıl arasında çalışanlara 2 aylık, 5 / 10 sene arası hizmete 3 aylık, 10 / 15 yıl çalışanlara 4 aylık, 15 / 20 yıl çalışanlara 6 aylık, 20 ve 25 yıl arasında çalışanlara 9 aylık ve 25 yıldan fazla çalışanlara ise 12 aylık ücret tutarında kıdem tazminatı ödenmesi öngörülüyor. Başka bir deyişle bu modelin benimsenmesi halinde bugünkü kıdem tazminatının yüzde elliden

fazla bir oranda düşürülmesi söz konusu. Başka bir deyişle yapılması düşünülen bu değişiklik kazanılmış hakların geri alınması olarak da ifade edilebilir ki bu yolun açılması, bahis konusu uygulamanın ileriye yönelik başka konulara da yön vermesini sağlar mı acaba?

Yeni uygulamada kıdem tazminatı hesabında esas alınacak ücret son takvim yılının ortalaması olabileceği gibi, başka bir teklife göre  ortalama maaşın esas alınması da öneriliyor. Kısaca sorunun kıdem tazminatı fonuna indirgenerek tartışılması ne denli doğrudur bilemiyorum. Tazminat miktarı ve tazminattan yararlanma şartları, fonun kurulması / yapısı kadar önemli.

Her şey bir yana,  kıdem tazminatı iş güvencesinin önemli unsurlarından biri. İşverenin işçi çıkartma esnasında bu mali yükü de dikkate aldığı bir gerçek. Buna karşı, bu güne kadar yaşanmış olduğu üzere, kıdem tazminatı, çalışanların zaman zaman belirli uygulamaları protesto amacı ile sergiledikleri bazı eylemleri dizginleyen bir yapı olduğu da ortada. Mevzuatımıza göre hukuki olmayan iş durdurmalarda işverenin elindeki en önemli koz işçinin iş sözleşmesini kıdem tazminatsız olarak feshedebiliyor.

Bu kıdem tazminatı ile evin çatısının alınması bile daha da zorlaşırken hatta imkânsız noktaya gelmişken, bize neler tartıştırılıyorlar.

Türk Hava Yolları'ndaki Yeni Atamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Öteki ~ 8 yıl önce
Sayın Özbey , cevap vermek manasında değil ama Sayın İlker Aycının beyanında samimi olmadığını ifade etmek istemedim. Yalnız kendisinin konumu ve ismi üzerinden birilerinin rüzgarın estiği yöne bağlı olarak NEMAlandığını görmek üzücü. Belki kendisi bu durumdan haberi bile yoktur. Bilse belki bunu hoş karşılamayacaktır. Hayırlı günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖTEKİ ~ 8 yıl önce
SÖYLEDİĞİNİZİN DOĞRU OLMASI MÜMKÜN. ETKİLİ VE YETKİLİLERE MEVCUT YAKINLIĞINI İSTİSMAR EDEN O KADAR FAZLA İNSAN VAR Kİ. TEMENNİ EDERİM Kİ ÖYLE OLSUN.SN.AYCI NASIL OLSA FARKINA VARACAKTIR BİR ŞEKİLDE.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Doğal Sonuç ~ 8 yıl önce
Yorumlardan bazılarından durumdan memnun olmadıkları anlaşılıyor.Unutulmaması gereken memnun olmayanların daha önce şirket kötü durumdayken seslerini çıkarmamaları.Şimdi durum değişince veryansınlar var.Şirketin daha önceki durumundan mı nemalanıyorlardı da şimdiki durumda bu neme kayboldu şikayet ediliyor fikri insanın aklına gelmiyor değil.Meyve veren ağaç taşlanıyor.İlker Bey ve ekibi kurumun her noktasında personele ulaşmaya gayret ediyor.Bunu şimdiye kadar hiçbir Yönetim K. Bşk.nı yapmadı.Onu ve ekibinin yıpratılmaya çalışılması normal.Bu şirkette birçok konu düzeltildi.Çalıştıkları birimlerde önceden tarihin mesai rekorlarını kıranların sitemleri olabilir bunlar.Ya da nemaların azalmasından dolayı canı yananlar da olabilir.Düzelen birşeyler olmasa son dönemlerdeki karlılıklar ve başarı hikayeleri nasıl çıkardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞAL SONUÇ ~ 8 yıl önce
YÖNETİMLERİN HERKESİ MUTLU ETMESİ TABİİ Kİ. EN THY' DEN AYRILALI 14 SENE GEÇTİ NEREDEYSE. KİMİN NE ZAMAN NEDEN VE KİMDEN NEMALANDIĞINI BİLMİYORUM DESEM YALAN OLMAZ. TABİİ Kİ BU YÖNETİMİN YAPTIĞI DOĞRULARDA VAR. BUNLARI İNKAR ETMEK DOĞRU DEĞİL. HAFTA " TÜRK HAVA YOLLARININ TOPOGRAFİK ANATOMİSİ " BAŞLIKLI BİR YAZI YAYINLAYACAĞIM. O YAZIDA DOĞRULARIDA YANLIŞLARIDA GÖRECEKSİNİZ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Öteki ~ 8 yıl önce
ilk yorumumumun devamı "kendini böyle lanse ederek, apaaçık gözdağı verip, eskiden husumet beslediği, sorunlu olduğu kimselere tehditlerini apaçık ilan eden birisini görünce ve de bu kimseye Teknisyen olmasına rağmen yurtdışından temin edilen milyon Avroluk cihazların kabullerinde görev verilmesi, aynı anda üç proje verilmesi vs. durumları görünce İlker Beyin söyledği ile varolan durum tezat teşkil etmektedir. Kendiside heryerde İlker Beye yakınlığını ballandıra ballandıra ifade ederek dokunulmaz olduğunu göstermeye çalışıyor.Müdür de bunu yaptığı ayrımcı tavrı ile herşekilde apaçık destekliyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Ayaklar Baş olunca kıyameti bekle.Selamlar Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖTEKİ 2 ~ 8 yıl önce
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAYINLANACAK OLAN "TÜRK HAVA YOLLARININ TOMOGRAFİK ANATOMİSİ" BAŞLIKLI YAZIMI LÜTFEN OKUYUNUZ. VE DE YANLIŞ OLAN VEYA ABARTILMIŞ HUSUSLAR VARSA BENİ YORUMLA İKAZ EDİNİZ. TEŞEKKÜRLER.
Öteki ~ 8 yıl önce
Sayın Çetin Özbey, Gerçekten yazılarınız şirkette yaşadıklarımla örtüşüyor maalesef.İlker Bey atandıktan sonra yaptığı konuşmadan alıntı yapmışsınız.Örneğin "Bu şirketi şunun veya bunun adamı diye ikiye bölemeyiz. Bu şirket bir ve bütün olmak zorunda. Tüm yönetim kurulu, icra kurulundaki arkadaşlarımız, bütün çalışanlarımız… Bir ve beraber olmak zorundayız. Egolarımızı nefsimizi, şahsi düşünce ve kanaatlerimizi bir kenara bırakacağız. Objektif olalım, ... Yönetim kurumlu başkanının icra kurulu başkanının genel müdürün adamı diye bir şey yok. Bu eskiden vardı diye söylemiyorum. Falancı yönetim kuruluna yakın, falancı hissedara yakın yok. Birlikteyiz. Beraberiz." Ben paralelci konusunda değilş gördüklerim. Ama ilgili birimde Teknisyen olarak çalışan ve İlker Beyin Bakırköydeki mahallesinden yakın komşusu olan ve Ego ile Megolamanlıkta kimsenin eline su dökemeyeceği, ukala, kibir sahibi birinden biliyorum. Şu anda birim müdürü ve başkanından daha üstün gördüğünü ve etrafına bunu böyle anl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖTEKİ ~ 8 yıl önce
EH..İLKER BEYDE YAZILI BEYANININ TERSİNİ YAPIYORSA, HAREKETİ KENDİ KALİTESİNİ GÖSTERİR.
Çokyazık ~ 8 yıl önce
Atamalar hakkaniyete uygun olsa kimse bir şey diyemez ama maalesef gmy ye yakın kişiler atanıyor ve kimse ses çıkarmıyor bile bu çok garip değilmi? Şirket kan ağlıyor zarar açıklanmış ama ticari birimlere hesap sorulmuyor keşke hakkı olanı getirseler de şirket kar görse sadece nereden gwldiği değil kişinin ne kalitede ne işbilirliğine bakılmış olsa sa ona buna yakın diye alınmasa yada atanmasa değilmi çetin bey Bu sınırlar o kadar aşıldıki öyle şeyler duyuyoruz yöneticilerin kabiliyeti konusunda maalesef çok üzücü biraz ses versinler de tecrübeli personeli el çektirmek yerine iş verip tecrübelerinden faydalansalar olmazmı ?? Herhalde bu kadar çok alınan tecrübeli yönetici bir tek bizde var yazık valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇOK YAZIK ~ 8 yıl önce
KİMSENİN SES ÇIKARTAMADIĞINI BİLİYORUM. İNSANLAR KURDUNU BURADA KİMLİK BELİRTMEDEN YAZILAN YORUMLARDA DÖKÜYOR. ÖRNEĞİN BU YAZIDAN BİRİNİN TEK ÇIKARIMI ÇETİN ÖZBEY'İN1 SENE ÖNCEKİ GÜLMESİ VB.. BU GÜNDEN MEMNUNLAR. SÖYLENEBİLECEK BİR ŞEY YOK.
Vecihi ~ 8 yıl önce
Ben 1997 yılında part time olarak THY de işe girdim.O dönemide çok iyi bilen ve bizzat yaşamış bir insanım.Çetin Bey Gnl. Md.Yrd. olarak taşra istasyonlarda dahil heryerden part time çalışanları toplayıp bizlerle sorunlarımızı dinlemek için toplantı yaptı.Bu toplantı şirketin part time çalışanları ciddiye aldığını gösteren tarihindeki ilk ve tek toplantıdır.Ben şahsım adına size çok teşekkür ederim Çetin Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VECİHİ ~ 8 yıl önce
BEN TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM. BU YORUMLARDA HERKES BİR ŞEYLER YAZIYOR. ASLINDA BUNA CEVAP VERMESİ GEREKENLER O DÖNEMİ YAŞAMIŞ OLANLAR. ÇOK İSTERDİM BU YORUMLARIN VATANDAŞ KİMLİK NUMARASI VERİLEREK SİSTEME GİRİLMESİNİ.
xxx ~ 8 yıl önce
Günahmı çıkartıyorsunuz Çetin Bey,bu konularda yazabilmeniz için yöneticiliğinizde bu şekilde davranmamış olmanız gerekiyor ama böyle olmadığını gayet iyi biliyorsunuz.Dalaman Hasbi yi hiç unutmadık sayenizde herkese ne çektirdi,önce onların hesabını verin bence......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP XXX ~ 8 yıl önce
ŞİMDİ SİZ OTURUN ADINI VERDİĞİNİZ İNSANIN HANGİ SENEDE DALAMAN MÜDÜRÜ OLDUĞUNU HATIRLAYIN VE DE HANGİ SENEDE THY' DEN AYRILDIĞINI. EĞER HESAP İSTİYORSANIZ MAİL ADRESİM ç[email protected] VEYA TELEFON EDİN.
CVP XXX ~ 8 yıl önce
TABİİ Kİ ARAYAMAZSINIZ?
cvp yvzeskiden ~ 8 yıl önce
bu adamlar aranızdan demokratik bir şekilde bir temsilci seçin. tek tek görüşmeyelim demişlerdi. sizi seçtiğimizi anımsamıyorum. ben suçladığınız insanın kapısından dönen kimseyi hatırlamıyorum. Bu işte sizden de eskiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yvz eskiden ~ 8 yıl önce
Pardon ama siz kapısında mı bekliyordunuz ki, geri dönen olup olmadığını bilesiniz. ?Ayrıca ben zaten kapıdan döndük demedim ki, randevu bile alamadık dedim. Randevu almadan neden gidelim kapısına, çapulcu değiliz çok şükür. :)
havacı ~ 8 yıl önce
thy sistemli bir şekilde kötüye itiliyor...kendi çalışanlarına havadan ikramiye kararları alınıyor..gerekli imiş gibi BATMAN filmine sponsor olunuyor...an itibari ile 250.000 çıkan yemek sayısı 150.000 düşmüş...kış gelsin çubuğun boyu belli olsun sonra tasarruf yapıcaz diyip garip anadolu çocuklarını (TGS,PANAROMA,VSS)şirketlerinden püften nedenlerle işten çıkarmalar yap...olmaz bu şekilde bu devran gitmez gitmemeli...hesap günü var ey thy ve çalışanları hepbana rabbane olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl Tk lı ~ 8 yıl önce
Şu eskiden ben part Time dim. Bizi part Time olarak thy köle gibi çalıştırıp paramizi vermedi diyen arkadaşa soruyorum thy sana gel part Time çalış seni bir yıl sonra kadroya mi gecirecegiz diye aldı işe yoksa sen sadece part Time olarak mı ise girdin. Ha öyle ise eğer sen yat kalk ölene kadar thy ye dua et de part Time lilari kadroya almışlar. Nerde görülmüştür part Time kadroya alındığı. Birde sizin gibilerden bu şirkette taşeron um diye kendini parcalayanlar var. Sizlerin yaptığı bu şirkette nankörlük tür. Herkes torpil li diye bir şey yok bu şirkette. Unuversite mezunuysan git sınavlara gir sende kazan. Allah görür emeklerini merak etme. Ahhhh bu sirket sizin gibi biz eski part Time cilariz diyen takımdan çok sinsi sinsi kazık yedi. Ben senin yerinde olsam derim ki Allah bu şirketten razi olsun bizi part Time sumuklu bir ogrenciyken sınavsız ise aldı. Ama yok dermisiniz hiç. Çünkü devir AKP devri. Yok canım derseniz AKP mutlu olur demi. Bu sizin yaptığınız artık yeter susun ve beğenmiyor sanız gidin. Bu şirket güzel ülkemizin bayrak tasiyicisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ASIL TK'LI ~ 8 yıl önce
SİZ YVZ ESKİDEN'İ YANLIŞ DINIZ. ONUN SIKINTISI ESKİYLE, BENİMLE BENİMLE. O ARKADAŞ ŞİMDİKİ DURUMUNDAN MEMNUN. PT'LARIN ŞİMDİ BAŞKAN OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. ACABA KENDİSİ NE OLDU, ŞU ANDA UNVANI NEDİR? KİMSE ONLARI SÖMÜRMEDİ. MAAŞ BELLİYDİ İŞE GİRERKEN. EVET TATMİNKAR OLMAKTAN ÇOK UZAK BİR GELİRLERİ VARDI.
?? ~ 8 yıl önce
Sen kadrolusun galiba , tam kadrolu agzıyla konuşmuşsun. Senin mantığına göre hiç bir iyileştirme istememek lazım. Eski p.time'lar üstüne gelip şef müdür oldu çekemiyorsun demi :)) Sen Kaç tane sınavdan geçtin acaba. Gerçi yazındaki senkronize bozukluğu kaç sınavdan geçebileceğini aşağı yukarı göstermiş. :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000