15 Nisan 2014, Salı
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Peki Onur'un içinden birileri bu satış'tan komisyon alamayacakları içinmi bu haberler çıkıyor??? Sihirli ve gizli eller dedinizde bir an aklıma geldi! Bu dedikleriniz sihirli kalemler olmasın???
  • 20- THK Genel Başkanının oğlunun arkadaşının şirketi ile piyasa fiyatının üstünde bir alımla ticaret yapılmış mıdır? Yapılan bu ticaret sonrasında aynı gün Osman Yıldırımın’ın oğlunun şirketine para transferi olmuş mudur? Bu alımdan THK Üniversite Rektörü nemalanmış mıdır? 21- THK şu anda aylık en kadar faiz ödemesi yapmaktadır? Bu parayla yılda ne kadar ücretsiz havacılık eğitimi verilebilmektedir?
  • 15- THK Orman yangınlarını söndürme faaliyetlerini gerçekleştirirken kendi personeli eliyle kendi başkanının imzasıyla Orman Müdürlüğüne memur olarak çalışan devlet personellerine telefon ve laptop hibe etmiş midir? Bu işlemi ne maksatla yapmıştır? 16- THK yöneticileri yurtdışından getirdikleri ve THK bünyesindeki yabancı pilotlar üzerinden komisyon almış mıdır? Kim aracılığı ile almıştır? 17- THK italyadaki SOREM firmasının iniş takımı olmayan ve uçabilir halde olmayan uçağı “uçak” olarak ithal etmiş midir? Bu uçak şu anda nerdedir? Bu uçak için neder hangar yedek parça parası ödenmiştir? 18- Üst düzey bir THK yöneticisinin eşinin adına İtalya’da pilot alımlarından komisyon elde edebilmek için şirket kurulmuş mudur? Bu şirketin adı nedir? 19- THK Genel Başkanının oğlunun havacılık tecrübe ve bilgisi nerden gelmektedir? Bu konuda bir eğitim almış mıdır?
  • 7-THK Başkanı kurum makam araçlarını özel iş ve özel hayatı için de kullanmakta mıdır? 8-Kurum personeli kurum araçlarını özel işlerinde kullanmaktalar mı? 9-Kurum misafirhanesinin gelirleri nereye gitmektedir? Bu gelirlerden özel harcamalar yapılmış mıdır? 10-Kurumun personel sayısının artması kuruma aylık ne kadar ilave yük getirmiştir? 11-Kurum harcamalarını karşılarken hangi taşınır ve taşınmazlarını ipotek göstermiştir? Bu ipotekler THK ya bağış yapılan gayrimenkuller midir? 12- Kurum araçları kaç TL karşılığında yıkatılmaktadır? Bakımları nerelerde kaç paraya yapılmıştır? Bu ödemeleri denetleyen bir birim var mıdır? 13- THK Yangın uçağı alımlarında hangi aracı kişi veya kurumlarla beraber çalışmıştır? Neden çalışmıştır? Neden komisyon ödemiştir? 14-THK İstanbulda uçuş okulu açarken devlet kurumuna kendi personeli eliyle rüşvet vermiş midir?
  • 1- THK Selçuk Efes Havaalanında paraşüt eğitimi vermek için TSK dan malzeme atımı için kullanılan ve depolarda çürümeye terk edilmiş paraşüt ile öğrenci atlatmış ve bu öğrenci paraşüt açılmadığı için ölmüş müdür? Ailesine nasıl bir cevap/yalan uydurulmuştur? 2-THK Selçuk ve Kapadokya'da hangi şirketler ile bugüne kadar faaliyetleri pazarlama ve ekipmanları kullanma konusunda sözleşme yapmıştır? Yapılan bu sözleşmelerde herhangi bir firmanın yada şahsın menfaati var mıdır? 3-THK Balon ihalesini hangi usullerle hangi dönemlerde kimlere vermiştir. Kurum bu işten ne kadar kar yada zarar etmiştir? 4-THK yarıya yakın şubesini kapatarak yada başkanlarını değiştirerek kendi yönetimine ne gibi bir çıkar sağlamıştır? Durum THK nın faydasına mıdır? 5-THK şubelerindeki saymanlar ne iş yapmaktadır? Bu kişiler akraba usulüne mi yoksa liyakat usulüne göre mi işe alınmışlardır? 6- THK Genel Başk. neden kurum araçlarının plakalarını sivil plakaya çevirmiştir? Bundan bir menfaat elde etme gayesi var mı?
  • Osman beyfendiye buradan sesleniyorum.Sen hiç zarf actın mı ? o zarflardan cıkan notları okudun mu ? ve ve hangi kurban bayramını ailenden uzak mangal kokuları içinde deri topladın mı paşaaa dağlarda bıcakla satırla deri tüccarları hiç üzerine yürüdümü ve pusuya düsürüldün mü?.. Gecenin bir yarısına kadar model ucak yaptırdın mı ? Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Üniversite acmadan önce! gençlerimize o alan ve bransla ilgili iş imkanı sağla akrabalarını ve dostlarını Benim Kurumuma yerleştirmeden önce.Oraya nasıl geldiğini herkes cok iyi biliyor sepet başkan! ! ! ve son olarakta mal varlığınızı acaba acıklayabilirmisiniz.Aileni sülaleni yerleştir fakat,fakatt unutmaa! Yarın ahirette bir yetim olarak benimde iki elim yakanda olacaktır PAŞAAA ;)
  • THK büyük bir kurum, ciddi bir mal varlığı var ve büyük bir finansmana hükmediyor.Bu bakımdan bir çok kişinin dikkatine mazhar oluyor.Meyve veren ağaç taşlanır.Kurumda yasa dışı şeyler oluyorsa iddia sahipleri adli mercilere başvurur olur biter. Kurumu bu kadar yıpratmanın kimseye faydası yok!
  • Neden kimse THK üniversite Ünsal ban ı sorgulamıyor
  • THK'da şu ana kadar bahsedilenler denetlenmesi için gerekli tüm verileri içermekte. Aslında görünenler buzdağının üst tarafı. Kurumda çalışanların hangi yakınları THK üniversitesinde işe alınmıştır, kısa bir araştırma herşeyi gözler önüne serecektir. Ayrıca 1945 yılına ait uçak motoru yeni fiyattan alınmışmıdır, kimin çocuğu en uzak ülkeye öğrenci değişimine gönderilmiştir. Kimler araştırma görevlisidir. Sabah işe başlayıp, öğleden sonra " burda bilim olmaz" deyip ayrılan öğretim görevlisi varmıdır. Ve daha binlerce soru. Osman Yıldırım bunların hesabını nasıl verecek , merakla takip ediyorum.
  • THK Üniversitesi Pilotaj Bölümü 2012 yılı ücreti 29.700 TL. , 2013 ücreti 41.472 TL. Yıllık ücret artış oranı % 39.6 , o yıl enflasyon oranı % 6.5 , yani enflasyon oranından % 33 daha fazla bir ücret. Resmen öğrencileri ve onları finanse eden ailelerini sömürü. Güya bu kurum uzun yıllardan beri halktan yardım toplayan kamu yararına çalışan bir kurum.Ancak yukarıdaki haberden de anlaşılıyor ki bu kurum çok kötü yönetiliyor,bu kötü yönetim sonucunda oluşan mali açığın bedeli THK üniversitesinde okuyan masum öğrenci ve ailelerine ödetiliyor.Yazık,çok yazık! .

TÜRK HAVA KURUMU’NUN 40 KURUŞU KAYIP…

İbret alırlar mı bilmem ama Türk Hava Kurumu bugünlerde çok tartışılıyor. Tartışma konularının üzeri bir şekilde örtbas edilmeye çalışılıyor. Bu bazen yasaların boşluğu ile bazen de sihirli veya gizli ellerin desteği ile. İşte Türk Hava Kurumu ile ilgili ibretlik bir anekdot. Bazılarına kapak olsun.

İsmet İnönü bir gün yorgun ve sinirli bir halde Çankaya'ya çıkıyor.

Kahveden sonra Atatürk soruyor:

+ Hayrola İsmet?.. Sende bir fevkaladelik var bugün... Ne oldu?.. Neye sinirlendin?

- Türk Hava Kurumu'nun toplantısı vardı da...

+ Eee, ne olmuş varsa?

- Fuat beyi (THK Başkanı) epey terlettim... İstifaya falan kalktı.

+ Çalışkan çocuktur Fuat... Kurumu da iyi yönetiyor.

- Bunlara bir diyeceğim yok... Fakat canımı sıkan bir şey oldu.

+ Neymiş o?

- Hesaplarda bir kuruş oynuyor.

+ Bir kuruş!

İnönü:

- Daha önceki toplantıda dikkatimi çekmişti... Bu bir kuruşun nereye gittiğini öğrensinler diye talimat vermiştim. Bulamamışlar... Fuat beyin hassasiyetini anlıyorum... Ama milletimiz ondan daha hassastır... Verdiği paranın nereye gittiğini mutlaka bilmek ister... İstifa bu gibi hallerde en kolay çıkar yoldur... Ama kimseyi rahatlatmaz... Hatta söylentilere bile sebep olur.

Atatürk:

+ Demek mesele bu... Bir kuruşun hesabı seni bu kadar üzdü... Haklısın... Kırk para (bir kuruş) günün birinde 40 lira, 40 lira da 400 lira olur... Bu da giderek büyür halkın ağzında... Cumhuriyet'i kurarken böyle bir kuruşlara çok ihtiyacımız oldu.. Peki ne yaptın sonunda?

İnönü:

- Memurları seferber ettim... Ve bir kuruşun yanlışlıkla başka bir hesaba geçirildiğini bulup, çıkarttırdım... Bizim milletimiz cömerttir, elindekini, avucundakini verir... Ama verdiğinin doğru, dürüst yerlere harcandığını görmek ister... Buna inanmak ister.

Atatürk'ün "manevi kızı" Sabiha Gökçen anlatıyor.
(Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti-Türk Hava Kurumu Yayını- 19
 

TÜRK HAVA KURUMU’NUN 40 KURUŞU KAYIP…

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Yorumcu ~ 10 yıl önce
Peki Onur'un içinden birileri bu satış'tan komisyon alamayacakları içinmi bu haberler çıkıyor??? Sihirli ve gizli eller dedinizde bir an aklıma geldi! Bu dedikleriniz sihirli kalemler olmasın???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSYB ~ 10 yıl önce
20- THK Genel Başkanının oğlunun arkadaşının şirketi ile piyasa fiyatının üstünde bir alımla ticaret yapılmış mıdır? Yapılan bu ticaret sonrasında aynı gün Osman Yıldırımın’ın oğlunun şirketine para transferi olmuş mudur? Bu alımdan THK Üniversite Rektörü nemalanmış mıdır? 21- THK şu anda aylık en kadar faiz ödemesi yapmaktadır? Bu parayla yılda ne kadar ücretsiz havacılık eğitimi verilebilmektedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSYB ~ 10 yıl önce
15- THK Orman yangınlarını söndürme faaliyetlerini gerçekleştirirken kendi personeli eliyle kendi başkanının imzasıyla Orman Müdürlüğüne memur olarak çalışan devlet personellerine telefon ve laptop hibe etmiş midir? Bu işlemi ne maksatla yapmıştır? 16- THK yöneticileri yurtdışından getirdikleri ve THK bünyesindeki yabancı pilotlar üzerinden komisyon almış mıdır? Kim aracılığı ile almıştır? 17- THK italyadaki SOREM firmasının iniş takımı olmayan ve uçabilir halde olmayan uçağı “uçak” olarak ithal etmiş midir? Bu uçak şu anda nerdedir? Bu uçak için neder hangar yedek parça parası ödenmiştir? 18- Üst düzey bir THK yöneticisinin eşinin adına İtalya’da pilot alımlarından komisyon elde edebilmek için şirket kurulmuş mudur? Bu şirketin adı nedir? 19- THK Genel Başkanının oğlunun havacılık tecrübe ve bilgisi nerden gelmektedir? Bu konuda bir eğitim almış mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSYBY ~ 10 yıl önce
7-THK Başkanı kurum makam araçlarını özel iş ve özel hayatı için de kullanmakta mıdır? 8-Kurum personeli kurum araçlarını özel işlerinde kullanmaktalar mı? 9-Kurum misafirhanesinin gelirleri nereye gitmektedir? Bu gelirlerden özel harcamalar yapılmış mıdır? 10-Kurumun personel sayısının artması kuruma aylık ne kadar ilave yük getirmiştir? 11-Kurum harcamalarını karşılarken hangi taşınır ve taşınmazlarını ipotek göstermiştir? Bu ipotekler THK ya bağış yapılan gayrimenkuller midir? 12- Kurum araçları kaç TL karşılığında yıkatılmaktadır? Bakımları nerelerde kaç paraya yapılmıştır? Bu ödemeleri denetleyen bir birim var mıdır? 13- THK Yangın uçağı alımlarında hangi aracı kişi veya kurumlarla beraber çalışmıştır? Neden çalışmıştır? Neden komisyon ödemiştir? 14-THK İstanbulda uçuş okulu açarken devlet kurumuna kendi personeli eliyle rüşvet vermiş midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSYBY ~ 10 yıl önce
1- THK Selçuk Efes Havaalanında paraşüt eğitimi vermek için TSK dan malzeme atımı için kullanılan ve depolarda çürümeye terk edilmiş paraşüt ile öğrenci atlatmış ve bu öğrenci paraşüt açılmadığı için ölmüş müdür? Ailesine nasıl bir cevap/yalan uydurulmuştur? 2-THK Selçuk ve Kapadokya'da hangi şirketler ile bugüne kadar faaliyetleri pazarlama ve ekipmanları kullanma konusunda sözleşme yapmıştır? Yapılan bu sözleşmelerde herhangi bir firmanın yada şahsın menfaati var mıdır? 3-THK Balon ihalesini hangi usullerle hangi dönemlerde kimlere vermiştir. Kurum bu işten ne kadar kar yada zarar etmiştir? 4-THK yarıya yakın şubesini kapatarak yada başkanlarını değiştirerek kendi yönetimine ne gibi bir çıkar sağlamıştır? Durum THK nın faydasına mıdır? 5-THK şubelerindeki saymanlar ne iş yapmaktadır? Bu kişiler akraba usulüne mi yoksa liyakat usulüne göre mi işe alınmışlardır? 6- THK Genel Başk. neden kurum araçlarının plakalarını sivil plakaya çevirmiştir? Bundan bir menfaat elde etme gayesi var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thksevdalısı07 ~ 10 yıl önce
Osman beyfendiye buradan sesleniyorum.Sen hiç zarf actın mı ? o zarflardan cıkan notları okudun mu ? ve ve hangi kurban bayramını ailenden uzak mangal kokuları içinde deri topladın mı paşaaa dağlarda bıcakla satırla deri tüccarları hiç üzerine yürüdümü ve pusuya düsürüldün mü?.. Gecenin bir yarısına kadar model ucak yaptırdın mı ? Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Üniversite acmadan önce! gençlerimize o alan ve bransla ilgili iş imkanı sağla akrabalarını ve dostlarını Benim Kurumuma yerleştirmeden önce.Oraya nasıl geldiğini herkes cok iyi biliyor sepet başkan! ! ! ve son olarakta mal varlığınızı acaba acıklayabilirmisiniz.Aileni sülaleni yerleştir fakat,fakatt unutmaa! Yarın ahirette bir yetim olarak benimde iki elim yakanda olacaktır PAŞAAA ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THK büyük bir kurum, ciddi bir mal varlığı var ve büyük bir finansmana hükmediyor.Bu bakımdan bir çok kişinin dikkatine mazhar oluyor.Meyve veren ağaç taşlanır.Kurumda yasa dışı şeyler oluyorsa iddia sahipleri adli mercilere başvurur olur biter. Kurumu bu kadar yıpratmanın kimseye faydası yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin avler ~ 10 yıl önce
Neden kimse THK üniversite Ünsal ban ı sorgulamıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail Serdivan ~ 10 yıl önce
THK'da şu ana kadar bahsedilenler denetlenmesi için gerekli tüm verileri içermekte. Aslında görünenler buzdağının üst tarafı. Kurumda çalışanların hangi yakınları THK üniversitesinde işe alınmıştır, kısa bir araştırma herşeyi gözler önüne serecektir. Ayrıca 1945 yılına ait uçak motoru yeni fiyattan alınmışmıdır, kimin çocuğu en uzak ülkeye öğrenci değişimine gönderilmiştir. Kimler araştırma görevlisidir. Sabah işe başlayıp, öğleden sonra " burda bilim olmaz" deyip ayrılan öğretim görevlisi varmıdır. Ve daha binlerce soru. Osman Yıldırım bunların hesabını nasıl verecek , merakla takip ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZDEMİR ~ 10 yıl önce
THK Üniversitesi Pilotaj Bölümü 2012 yılı ücreti 29.700 TL. , 2013 ücreti 41.472 TL. Yıllık ücret artış oranı % 39.6 , o yıl enflasyon oranı % 6.5 , yani enflasyon oranından % 33 daha fazla bir ücret. Resmen öğrencileri ve onları finanse eden ailelerini sömürü. Güya bu kurum uzun yıllardan beri halktan yardım toplayan kamu yararına çalışan bir kurum.Ancak yukarıdaki haberden de anlaşılıyor ki bu kurum çok kötü yönetiliyor,bu kötü yönetim sonucunda oluşan mali açığın bedeli THK üniversitesinde okuyan masum öğrenci ve ailelerine ödetiliyor.Yazık,çok yazık! .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000