28 Nisan 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ben İstanbulda ne yolsuzluklar döndüğünü bizzat gördüm şikayetlerimi yaptım kadıköy şubesi kapandı saymanı işten atıldı .ancak bir derneğin bir kuruşunu bile çalmak suçken bu kişiler henüz ceza almadı.Gerçekten balık baştan kokmuş .kokmuşki ne kokmuş osman paşa izin vermeseydi bunlar istanbul daki kurum arazi ve dairelerini böyle peşkeş çekip ceblerini dolduramazdılar. Emin olun tüm yazılanlar doğrudur.benim gördüğüm istanbul gerisini allah bilir.ATATÜRKÜN KURDUĞU BU KURUMA BU YAPILMAMALIYDI NERDE BU DEVLET NERDE BU MİLLET NERDE ADALET vaktim oldukça yazacağım bu işler öyle yenilir yutulur gibi değil.
  • Gelen belgeler arasında THK Üniversitesi Üst yönetimi hakkında 'da belgeler elinize ulaştığını sanıyorum. Şüphesiz çıbanın başı Yıldırım'dır ancak başka isimlerde buna çeşitli yollarla ortaktırlar. Nedir bunlar.. Kurumun Taşınmazlarının uzun süreli kiralanması, satılması. Kurumun gelirleri ile karsız yatırımlar yapmak. Kurumun geliri ile makam arabası almak yahut bunu kendi hizmetine kullanmak. Görevinden dolayı doğan gücü kendi çıkarına kullanmak. Görevinden dolayı doğan güçten maddi çıkar sağlamak (danışmanlık vs.)
  • yazıyı yazan yazarın vasfı nedir onu bir sorsak önce ??? yada ali ismet Öztürk hangi idari kadroda bulunmuş tek kişilik solo uçuşlar yaparak idarici olunmaz ali amca :) emeğe saygı
  • Thk univ li rumuzlu kişi. Cevap yazdığınız kişi zaten '2 yıl boyunca' diye ifade kullanmış. Sizde gaipten bilgi gelmiş gibi analizci edasıyla 'sanırım 2 yıllık mezunusunuz buldum seni' yazmanıza gerek yok. Torpil konusuna gelince Gülşen cengiz işe alınsın diye bir beyefendi işe alınmadı. Kendisi mahkemeye verdi. Bilginiz olsun buna torpil denir. Durum mahkemelik. Ezbere konuşmayın. Ek olarak teknik bir üniversitede okuyorsanız üst yönetim de teknik kişiler olmalı. Ancak THk üniversitesi malesef halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümleri için uygun bir üniversite. Siyaset bilimindede iyi ancak Bu konuda biraz cimri davranırlar üstt yönetimdeki sayın abiler..
  • Kurum için yazılanların çoğu şahsi problemlerin dışa vurumu gibi. Asıl sorunun yöneticilerden ve yönetmeye çalışandan kaynaklandığını gören az kişi var. THK sivil yönetimle uçak imzalı sevdasına düştüğünde beceriksiz yönlendiricilerle 8 milyar (yeni para ile) zarar etti ve kayyuma devredildi. Kayyum askerdi ve kurumu parasıyla uçak alacak varlığa kadar çıkardılar. Bunun yanında asıl görevi olan havacılığı sevdirme işini de Türkiye'nin muhtelif yerlerinden gelen çocuklara ücretsiz eğitim vererek devam ediyordu. Şimdi bu yöneticilerden memnun değilseniz niçin seçimlerde değiştirmiyorsunuz? Madem yapılanlar uygunsuz kurumun denetleme mekanizması niçin çalışmıyor? Amaç bu kurumu yıkmaksa devam edin belki yıkmayı başarırsınız, niçin daha iyi olması için gayret gösterilmiyor? Yoksa bu bir siyasi girişim mi, önce kötüle-harap et, sonra da birşey yapacakmış gibi oraya çöreklen.
  • dikkatimi ceken en onemli nokta onurairi alma konusu cikinca bu kadar ustune gidilmeye baslandi acaba neden
  • Ben bir kaç dönem kurslarına gittim.herkes torpilli.ya amcası ya dayısı ya babası yada annesi orda çalıyor.bi tek bn orda torpilsizmişim.şaşırmıştım.bir sonraki dönem yine listede ismi olmayan fakat kursta olan uçamaz denen elenen kişiler ordaydı.orda thk dan nefret ettim.baya baya ahbap çavuş.millet yardım topluyo burada hak hukuk uygulanmıyor.orada görevli hoca çalışan herbiri nin yakını orda çalışıyordur.hakkıyla çalışan hocalarımda vardı ama sistemgördüğüm gibiydi.kursta bile boyleyse tümünü tahmin edemiyorum.
  • thk hic mi karekteriniz yok? cikip ya iddaalarin yalan oldugunu aciklayin da su yazanlari susturun, yada adam olun kurumu yusuf pasa gibi gercek savunucularina birakin...
  • Neymiş lakabı yazsanızda öğrensek
  • (THK’nın 1925’te “Türkiye Tayyare Cemiyeti” adıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, “THK, ürettiğimiz uçaklarla halkın gururu olmaya devam edecek. Üzerinde al bayrağımız ve THK logosu olan uçakları en kısa zamanda göreceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.THK Uçak İmalat A.Ş.’nin ilk projesi olan Hafif Spor Uçak Tasarım ve Üretimi Projesi kapsamında üretilen Türkkuşu adlı uçak, 2 kişilik olacak. Uçak bileşenlerinin yüzde 80’i yerli sanayiden karşılanacak.) ALİ KIDIK BEY 13 ŞUBAT 2014 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞUNUZ BİR HABER BU. OSMAN YILDIRIM YERLİ UÇAĞIN ÇOK YAKINDA GÖKLERDE OLACAĞINI SÖYLÜYOR BU HABERDE. UÇAĞIN ADI TÜRKKUŞU OLACAKMIŞ. TÜRKKUŞUNU 2 YIL ÖNCE KAPATTILAR. BU GÜN 3 MAYIS. TÜRKKUŞUNUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ. ÜNİVERSİTE SEVDASINA 2 YIL ÖNCE KAPATILMIŞ OLAN VE ŞU AN VAR OLAMAYAN TÜRKKUŞUNUN BU GÜN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORLAR. ACABA İNSANLARI GERÇEKTEN KANDIRABİLECEKLERİNİMİ SANIYORLAR. KAPATILMIŞ OLAN BİR TÜRKKUŞUNUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMAK

TÜRK HAVA KURUMU KURTULABİLİR Mİ?

Yazının başlığına cevabı ben vereyim. Zor ama imkânsız değil. Haftalardır yazdığım THK olaylarına yüzlerce, binlerce destek mesajları var. Her gün e-posta adresime yeni ihbarlar gelirken bazıları da posta ile belge ve bilgi ile Türk Hava Kurumu’ndaki pislikleri aktarıyor. Geçen hafta Eskişehir’den bir yönetici adı ile belge geldi. Neler olmuş neler. Bu hafta geçen haftaki sorularıma yenilerini ekleyeceğim.

“Yeter” diyeni duymadım. “Baydın, nedir bu THK, THK” diyeni de duymadım. Aksine “tam destek, hep destek” mesajları. Şimdi sıkı durun.

Geçen hafta PTT ile bir ihbar zarfı geldi. THK Eskişehir yöneticisinin adı ile gelmişti. Kısa bir araştırma yaparak bu yöneticiye ulaştım. Yöneticinin adını açıklamayacağım. Lakin bu yönetici inanılmaz bir panikle “Ben size belge göndermedim” dedi ve bende konuyu kapattım.

Daha önce Türk Hava Kurumu’nun İnönü tesislerinde Osman Yıldırım’ın kendi zevkine golf sahası yaptığına dair bilgiler geliyordu. Fırsat bu fırsat deyip direksiyonu Eskişehir’e çevirdim.

Çevremdekiler dahil hiç kimseye haber vermedim. Şansım öyle yaver gitti ki aynı gün İnönü’de geleneksel okçuluk organizasyonu vardı. Kaymakamlıktan öğrendim ki herkes içeri girebiliyor.

Neyse Cumartesi sabah kendimizi İnönü’de bulduk. Atalarımızın kanlarını akıttığı, nice şehitler verdiğimiz topraklar. Türk Hava Kurumu’nun muhteşem tesisleri. Kimse ”nereye gidiyorsun” diye sormadı. Elimizi kolumuzu sallayarak girdik içeri.

Hemen aradığımızı bulmaya koyulduk. Türk Hava Kurumu’nun tesisleri etrafında turlamaya başladık. Girişte sağda küçük bir golf alanı var ama onu umursamadık. Daha fazlasını aramaya koyulduk. Tesislerin etrafında turlamaya başladık. Bir ALLAH’ın kulu “nereye gidiyorsunuz” diye sormadı.

Türk Hava Kurumu’nun bakım hangarının önünde aradığımızı bulduk. Osman Yıldırım’ın eğlence mekanını. Hem kendisi hem de golf oynamaya meraklı dostları için golf alanını özenle yaptırmış.

Kendi kendime söylendim “Boşu boşuna yazmıyoruz” dedim. Türk Hava Kurumu’nun neden borç batağında olduğunu bir kez daha anladım. Asli görevi havacılığı geliştirmek olan Türk Hava Kurumu’nun asli görevinin Osman Yıldırım’ın eğlencelerini, hobilerini tatmin etme merkezi haline getirdiğine şahit olmak ne acıdır, ne hüzünlüdür, ne ayıptır. Ben utandım sahipsizliğe, bilmem aranızdan utanan çıkar mı?

Osman Yıldırım kim bilir kaç para harcadı oraya? Ama unutmasın ki oralarda şehit olanların kemikleri sızlamıştır.

Türk Hava Kurumu tesislerinden ayrıldık ve ben yine telefona sarıldım. THK’nın Eskişehir yöneticisini bir daha aradım… Bir panik bir panik. “İlk soru nasıl girdiniz oraya” Benden karşı atak; Osman Yıldırım’ın hobisini görüntüledik, golf alanını. Yönetici yine panik. İlerlemiş saate rağmen yatağında uyku halinde olduğu her halinden belli olan bu yönetici titrek seslerle “orada golf falan yok” dedi. Hay Allah bu insanlar neden yalancı oldular?

Evet, şimdi sıra sorulara geldi?

Sayın Osman Yıldırım, kendi hobinizi tatmin etmek için Türk Hava Kurumu’nun İnönü merkezinde yaptırdığınız golf alanına kaç para harcadınız?

Türk Hava Kurumu’nun golf sporu yapma görevi var mıdır?

Türk Hava Kurumu Kapadokya balon şubesi neden kapatıldı? Burada kapanma dolayısıyla işten çıkartılanlar olmasına rağmen şimdi yeniden başka pilotların işe alındıkları doğru mudur?

Türk Hava Kurumu Kadıköy şubesi neden kapatıldı? Buradaki bağış makbuzlarının kayıp olduğu ve milyarlarca lira bağışın makbuzlarla birlikte yok olduğu iddiaları doğru mu? Bu şubenin kayıp makbuzlar ve kayıp paraların açığa çıkmaması için kapatıldığı iddiaları karşısında bir açıklamanız olacak mı yoksa diğer sorulara vermediğiniz cevaplar gibi yine susacak mısınız?

Bazı personeli istifa ettirmek için mobbing yaptırdığınız doğru mudur?

Yazıya nokta koymadan Türk Hava Kurumu acilen Osman Yıldırım'dan kurtulmalı. Osman Yıldırım zamanında yapılan tüm çalışmalar sorgulanmalı. Alımlar, satışlar, kiralamalar. Bunları bilirkişi ile tespit ettirilmeli. Kuruma kayyum atanmalı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Dernekler masası derhal müdahale etmeli. Ancak Türk Hava Kurumu'na gönderilecek müfettişleri de denetlemeli. Bazı müfettişlerin akrabaları hemen işe alındığı ve bu yüzden müfettişlerin müsbet raporlar hazırladığı da iddia ediliyor. Hele hele bir savcının kardeşinin üst düzey görev verildiği iddiasını dile bile getirmiyorum.

VE BİR OKURUN SORDUĞU ŞU SORULAR DA CEVAPLANDIRILMALI

          • İSYBY 21 Nisan 2014, Pazartesi 00:34:3820- THK Genel Başkanının oğlunun arkadaşının şirketi ile piyasa fiyatının üstünde bir alımla ticaret yapılmış mıdır? Yapılan bu ticaret sonrasında aynı gün Osman Yıldırımın’ın oğlunun şirketine para transferi olmuş mudur? Bu alımdan THK Üniversite Rektörü nemalanmış mıdır? 21- THK şu anda aylık en kadar faiz ödemesi yapmaktadır? Bu parayla yılda ne kadar ücretsiz havacılık eğitimi verilebilmektedir?

          • İSYBY 21 Nisan 2014, Pazartesi 00:34:1215- THK Orman yangınlarını söndürme faaliyetlerini gerçekleştirirken kendi personeli eliyle kendi başkanının imzasıyla Orman Müdürlüğüne memur olarak çalışan devlet personellerine telefon ve laptop hibe etmiş midir? Bu işlemi ne maksatla yapmıştır? 16- THK yöneticileri yurtdışından getirdikleri ve THK bünyesindeki yabancı pilotlar üzerinden komisyon almış mıdır? Kim aracılığı ile almıştır? 17- THK italyadaki SOREM firmasının iniş takımı olmayan ve uçabilir halde olmayan uçağı “uçak” olarak ithal etmiş midir? Bu uçak şu anda nerdedir? Bu uçak için neder hangar yedek parça parası ödenmiştir? 18- Üst düzey bir THK yöneticisinin eşinin adına İtalya’da pilot alımlarından komisyon elde edebilmek için şirket kurulmuş mudur? Bu şirketin adı nedir? 19- THK Genel Başkanının oğlunun havacılık tecrübe ve bilgisi nerden gelmektedir? Bu konuda bir eğitim almış mıdır?

          • İSYBY 21 Nisan 2014, Pazartesi 00:33:487- THK Başkanı kurum makam araçlarını özel iş ve özel hayatı için de kullanmakta mıdır? 8-Kurum personeli kurum araçlarını özel işlerinde kullanmaktalar mı? 9-Kurum misafirhanesinin gelirleri nereye gitmektedir? Bu gelirlerden özel harcamalar yapılmış mıdır? 10-Kurumun personel sayısının artması kuruma aylık ne kadar ilave yük getirmiştir? 11-Kurum harcamalarını karşılarken hangi taşınır ve taşınmazlarını ipotek göstermiştir? Bu ipotekler THK ya bağış yapılan gayrimenkuller midir? 12- Kurum araçları kaç TL karşılığında yıkatılmaktadır? Bakımları nerelerde kaç paraya yapılmıştır? Bu ödemeleri denetleyen bir birim var mıdır? 13- THK Yangın uçağı alımlarında hangi aracı kişi veya kurumlarla beraber çalışmıştır? Neden çalışmıştır? Neden komisyon ödemiştir? 14-THK İstanbulda uçuş okulu açarken devlet kurumuna kendi personeli eliyle rüşvet vermiş midir?

          • İSYBY 21 Nisan 2014, Pazartesi 00:32:551- THK Selçuk Efes Havaalanında paraşüt eğitimi vermek için TSK dan malzeme atımı için kullanılan ve depolarda çürümeye terk edilmiş paraşüt ile öğrenci atlatmış ve bu öğrenci paraşüt açılmadığı için ölmüş müdür? Ailesine nasıl bir cevap/yalan uydurulmuştur? 2-THK Selçuk ve Kapadokya'da hangi şirketler ile bugüne kadar faaliyetleri pazarlama ve ekipmanları kullanma konusunda sözleşme yapmıştır? Yapılan bu sözleşmelerde herhangi bir firmanın yada şahsın menfaati var mıdır? 3-THK Balon ihalesini hangi usullerle hangi dönemlerde kimlere vermiştir. Kurum bu işten ne kadar kar yada zarar etmiştir? 4-THK yarıya yakın şubesini kapatarak yada başkanlarını değiştirerek kendi yönetimine ne gibi bir çıkar sağlamıştır? Durum THK nın faydasına mıdır? 5-THK şubelerindeki saymanlar ne iş yapmaktadır? Bu kişiler akraba usulüne mi yoksa liyakat usulüne göre mi işe alınmışlardır? 6- THK Başkanı neden kurum araçlarının plakalarını sivil plakaya çevirmiştir? Bundan bir menfaat elde etme gayesi var mıdır?

TÜRK HAVA KURUMU KURTULABİLİR Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

GERÇEKLER ~ 10 yıl önce
Ben İstanbulda ne yolsuzluklar döndüğünü bizzat gördüm şikayetlerimi yaptım kadıköy şubesi kapandı saymanı işten atıldı .ancak bir derneğin bir kuruşunu bile çalmak suçken bu kişiler henüz ceza almadı.Gerçekten balık baştan kokmuş .kokmuşki ne kokmuş osman paşa izin vermeseydi bunlar istanbul daki kurum arazi ve dairelerini böyle peşkeş çekip ceblerini dolduramazdılar. Emin olun tüm yazılanlar doğrudur.benim gördüğüm istanbul gerisini allah bilir.ATATÜRKÜN KURDUĞU BU KURUMA BU YAPILMAMALIYDI NERDE BU DEVLET NERDE BU MİLLET NERDE ADALET vaktim oldukça yazacağım bu işler öyle yenilir yutulur gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soner ~ 10 yıl önce
Gelen belgeler arasında THK Üniversitesi Üst yönetimi hakkında 'da belgeler elinize ulaştığını sanıyorum. Şüphesiz çıbanın başı Yıldırım'dır ancak başka isimlerde buna çeşitli yollarla ortaktırlar. Nedir bunlar.. Kurumun Taşınmazlarının uzun süreli kiralanması, satılması. Kurumun gelirleri ile karsız yatırımlar yapmak. Kurumun geliri ile makam arabası almak yahut bunu kendi hizmetine kullanmak. Görevinden dolayı doğan gücü kendi çıkarına kullanmak. Görevinden dolayı doğan güçten maddi çıkar sağlamak (danışmanlık vs.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz. ~ 10 yıl önce
yazıyı yazan yazarın vasfı nedir onu bir sorsak önce ??? yada ali ismet Öztürk hangi idari kadroda bulunmuş tek kişilik solo uçuşlar yaparak idarici olunmaz ali amca :) emeğe saygı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk sevdalısı ~ 10 yıl önce
yazıyı yazanıda ali ismet öztürk üde herkes tanıyor,hem idareci hemde havacı kişiliği biliniyor meraklanmayın..idareci olmak demek talanı vurgunu komisyonculuğu desteklemekmidir..kanıtlasınlar temiz olduklarını..
THK univ li ~ 10 yıl önce
Thk univ li rumuzlu kişi. Cevap yazdığınız kişi zaten '2 yıl boyunca' diye ifade kullanmış. Sizde gaipten bilgi gelmiş gibi analizci edasıyla 'sanırım 2 yıllık mezunusunuz buldum seni' yazmanıza gerek yok. Torpil konusuna gelince Gülşen cengiz işe alınsın diye bir beyefendi işe alınmadı. Kendisi mahkemeye verdi. Bilginiz olsun buna torpil denir. Durum mahkemelik. Ezbere konuşmayın. Ek olarak teknik bir üniversitede okuyorsanız üst yönetim de teknik kişiler olmalı. Ancak THk üniversitesi malesef halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümleri için uygun bir üniversite. Siyaset bilimindede iyi ancak Bu konuda biraz cimri davranırlar üstt yönetimdeki sayın abiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kurum için yazılanların çoğu şahsi problemlerin dışa vurumu gibi. Asıl sorunun yöneticilerden ve yönetmeye çalışandan kaynaklandığını gören az kişi var. THK sivil yönetimle uçak imzalı sevdasına düştüğünde beceriksiz yönlendiricilerle 8 milyar (yeni para ile) zarar etti ve kayyuma devredildi. Kayyum askerdi ve kurumu parasıyla uçak alacak varlığa kadar çıkardılar. Bunun yanında asıl görevi olan havacılığı sevdirme işini de Türkiye'nin muhtelif yerlerinden gelen çocuklara ücretsiz eğitim vererek devam ediyordu. Şimdi bu yöneticilerden memnun değilseniz niçin seçimlerde değiştirmiyorsunuz? Madem yapılanlar uygunsuz kurumun denetleme mekanizması niçin çalışmıyor? Amaç bu kurumu yıkmaksa devam edin belki yıkmayı başarırsınız, niçin daha iyi olması için gayret gösterilmiyor? Yoksa bu bir siyasi girişim mi, önce kötüle-harap et, sonra da birşey yapacakmış gibi oraya çöreklen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 10 yıl önce
dikkatimi ceken en onemli nokta onurairi alma konusu cikinca bu kadar ustune gidilmeye baslandi acaba neden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kursiyer ~ 10 yıl önce
Ben bir kaç dönem kurslarına gittim.herkes torpilli.ya amcası ya dayısı ya babası yada annesi orda çalıyor.bi tek bn orda torpilsizmişim.şaşırmıştım.bir sonraki dönem yine listede ismi olmayan fakat kursta olan uçamaz denen elenen kişiler ordaydı.orda thk dan nefret ettim.baya baya ahbap çavuş.millet yardım topluyo burada hak hukuk uygulanmıyor.orada görevli hoca çalışan herbiri nin yakını orda çalışıyordur.hakkıyla çalışan hocalarımda vardı ama sistemgördüğüm gibiydi.kursta bile boyleyse tümünü tahmin edemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yusuf pasa ~ 10 yıl önce
thk hic mi karekteriniz yok? cikip ya iddaalarin yalan oldugunu aciklayin da su yazanlari susturun, yada adam olun kurumu yusuf pasa gibi gercek savunucularina birakin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lakap ~ 10 yıl önce
Neymiş lakabı yazsanızda öğrensek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüketici ~ 10 yıl önce
(THK’nın 1925’te “Türkiye Tayyare Cemiyeti” adıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, “THK, ürettiğimiz uçaklarla halkın gururu olmaya devam edecek. Üzerinde al bayrağımız ve THK logosu olan uçakları en kısa zamanda göreceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.THK Uçak İmalat A.Ş.’nin ilk projesi olan Hafif Spor Uçak Tasarım ve Üretimi Projesi kapsamında üretilen Türkkuşu adlı uçak, 2 kişilik olacak. Uçak bileşenlerinin yüzde 80’i yerli sanayiden karşılanacak.) ALİ KIDIK BEY 13 ŞUBAT 2014 TARİHİNDE YAYINLAMIŞ OLDUĞUNUZ BİR HABER BU. OSMAN YILDIRIM YERLİ UÇAĞIN ÇOK YAKINDA GÖKLERDE OLACAĞINI SÖYLÜYOR BU HABERDE. UÇAĞIN ADI TÜRKKUŞU OLACAKMIŞ. TÜRKKUŞUNU 2 YIL ÖNCE KAPATTILAR. BU GÜN 3 MAYIS. TÜRKKUŞUNUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ. ÜNİVERSİTE SEVDASINA 2 YIL ÖNCE KAPATILMIŞ OLAN VE ŞU AN VAR OLAMAYAN TÜRKKUŞUNUN BU GÜN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORLAR. ACABA İNSANLARI GERÇEKTEN KANDIRABİLECEKLERİNİMİ SANIYORLAR. KAPATILMIŞ OLAN BİR TÜRKKUŞUNUN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000