01 Eylül 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Topçu, saatin parasını Taraf’tan istiyor. Eylül 2014 Pazar 00:30 | TARAFAKP'nin Sayıştay denetimi dışına çıkardığı THY’nin mali yapısını bozan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kızı için kadro torpili istediği Maliye Müsteşarı Naci Ağbal’a onbinlerce dolarlık saat aldığı ortaya çıkınca küplere bindi. Taraf’ın ‘THY’nin bilançosu bozulmuş, O hala saat hediye ediyor’ haberine sinirlenen Topçu, bilanço konusundaki iddialara hiçbir cevap veremedi ama saat parasının 30 bin TL’lik bölümünü Taraf’tan istedi Ali bey, senin bakan adaylarından biri değil mi bu?
  • Uzatma bu konuyu.
  • Bu ülkeye havacılık bakanlığından önce Ulaştırma Bakanlığı'ndan bağımsız, özerk çalışabilen, başkanı sektör temsilcileri tarafından seçilen, bütçe gelirleri kamudan gelmeyen bir Sivil Havacılık Otoritesi ve Bakanlık bünyesinde bir kaza kırım bölümü gerekli.
  • Bilgim de fikrim de yok... tek bildiğim birşey bilmediğimdir ... kendimizi de bilmiyorsak ya nice okumuşuzdur ... bu dünyada bir köşeyi de biz tutsak hasbelkader demekki işkembeden naralar atıp duracakmışız... Allah 'a şükür birşey bilmiyoruz köşeleri tutanlar kadar...!
  • Karısına, kızına, oğluna, gelinine, damadına, bacanağına devletin gücünü kullanarak imkanlar sağlamayanlar: Hamdi Topçu,Temel Kotil, Ali Arıduru, Orhan Birdal, Bilal Ekşi, İsmail Demir, Funda Ocak:))) Ha bir de Bayram Özçelik:))) tanımasam Ali bey şaka yapıyor diyicem!!!! Evet evet destekliyorum. Hepsi de dürüstlük timsali! MAŞALLAH SUBHANALLAH...
  • Ali bey, Havacılığa siyaseti veya siyaseti havacılığa bulaştırıpta hangi havacılığı yapacakmışsınız da başarılı olacakmış anlatsanız da biz de bilgilensek. THY'nin içerisinde bulunduğu ahvalişerin farkında değilmisiniz. THY'yi vıcık vıcık siyasete bulaştırıp hormonlu büyüme ayaklarıyla halka kaklamak ayaklarına siz inanıyormusunuz? THY tarihinin en kötü ve en kalitesiz yönetimiyle karşı karşıya olup THY'ye verilen bu hasarın telafisi yıllar alacaktır.
  • Kidik, yayinlamamissin yorumumu.
  • sektörün kanını emen bürokratların at oynattığı bir havacılık hayal ediyorum. Karısına, kızına, oğluna, gelinine, damadına, bacanağına devletin gücünü kullanarak imkanlar sağlayan ve on yıldır aile boyu saltanat süren:Hamdi Topçu,Temel Kotil, Murat Ersoy, Ali Arıduru, Orhan Birdal, Bilal Ekşi, İsmail Demir, Funda Ocak, darbukatör Baryam gibi kifayetsiz muhterislerin havacılık bakanı olmalarını istiyorum.
  • ALİ BEY SENİN HAVACILIK BAKANI ADAYINI DANIŞMAN YAPMIŞLAR:) BENCE BU KONUYU KAPAT ARTIK.
  • Faruk cimen Bence en uygun bakan Yada Mehmet pekpak avrupa bunlari taniyorr

“TU- KAKA” DİYEN TETİKÇİ HAVACILAR

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Maalesef ülkemiz havacılığında bu tür insanların varlığı mevcut. İşte bu yüzden önereceğiniz ya da bilgi sahibi olduğunuz konuları açıklamanızın düşmanları, negatif tetikçileri çok oluyor. Birkaç örnekle bu durumu özetlemeye çalışacağım.

Geçen hafta yazmış olduğum yazıyı okuyan binlerce okurumdan birkaçı, burada sizinle paylaşmadığım yorum gönderdiler. Açıkçası kaale bile almıyorum. “Havacılık Bakanlığı” kurulmalı önerim olumlu karşılanırken kendini hiçbir yere monte edemeyen, emir eri olmaktan çıkamayan, maaşlı tetikçilerin saldırısına uğradım.

Önerimin faydası ya da zararı tartışılması gerekirken, “Sen kimsin, oldu sende havacılık bakanı olursun, Amerika’da bile havacılık bakanlığı yok bizde neden olsun” gibi densiz yorumlar geldi. Dediğim gibi bunlar sinek vızıltısı.

Ben kimim? Ben fikir işçisiyim. Peki, sen kimsin? Uşak mı, tetikçi mi, paralı asker mi, kapı gıcırtısı mı? Var mı bir fikrin? Yok. O halde bu dünyada hiç bir şey değilsin. Kendin olamadığın sürece böyle kapı gıcırtısı olmaya devam edeceksin.

Bir de şu var; ben havacılık bakanı olayım demedim. Bu bakanlık kurulacaksa sektörde o kadar çok insan var ki bu makama oturabilecek. Mesela  Hamdi Topçu,Temel Kotil, Murat Ersoy, Orhan Coşkun, Ali Sabancı, Sertaç Haybat, Ali Arıduru, Orhan Birdal, Bilal Ekşi, İsmail Demir, Funda Ocak. Antalya bölgesinde hep turizm bakanı çıkıyor. Örneğin Yıldıray Karaer bal gibi de havacılık bakanı olabilir. Daha saymamı ister misiniz? Hatta benim beğenmediğim THK Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban. Hepsi potansiyel birer bakan.

Sani Şener. Havacılık Bakanlığı için bal gibi, biçilmiş kaftan gibi. TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik. Yeter ki  düşünceye ortak olunsun. Olmaz diye bir şey yok.

Söylemek istediğim ortaya attığım fikir olumlu ya da olumsuz tartışılmalı.

Tu-kaka demenin anlamı yok.

Amerika’da bile yok diyen okur. Aklınla bin yaşamazsın. Her şeyi Amerika’dan almak istediğin için senden bir baltaya sap olmaz. Olsa olsa negatif hayatında ezilip kalan bir bilgisiz olursun.

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” sözünden yola çıkarak yazdığım bu yazıda birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

Türk Hava Kurumu’nun Onur Air’i almak için girişimde bulunduğu, görüşme yapıldığı haberini havacılık sektörü ile biz paylaşmıştık. Sonra bütün medyada yer almış ve bu haberin perde arkasını devamlılığını kimse takip etmemişti. Günümüz medyasının en büyük eksikliği bu. Fikri takip kuralını asla uygulamıyor.

Ben THK’nın Onur Air’i alamayacağını yaptığım kısa araştırma ve gelen bilgiler ışığında yazdığım vakit, tetikçi olduklarına adım kadar emin olduğum bazı hadsizlerin saldırısına uğradım. Hatta, adam tutulup darp edilme planlarım bile yapıldı. Ama biz sözümüzü söylediğimizde gözümüzü budaktan sakınmayacak kadar eminizdir.

Kredilerle ayakta kalan, maaşları zar-zor veren, stopajları ödeyemeyen bir kurumun, Onur Air gibi bir kurumu alması mümkün değil.

Yine THK’nın başka palavralarını da hatırlatayım. Örneğin 2014 Haziran ayında kendi uçağını uçuracaktı. Nerede uçak. Yamaç paraşütü dahi uçuramadı. Almanya’dan bilmem kaç milyon euroya alınan bir uçak çizimini hayata geçirmek için paran olacak, dirayetin olacak, her şeyden önce verdiğin sözü tutacak gücün olacak. Oldu mu? Olmadı. Peki, medya bunu takip etti mi? Etmedi. Sorguladı mı? Hayır. Oysa medyanın asli görevi takip etmektir. Verilen sözlerin gerçekleşmemesi halinde sorgulamaktır.

Birbaşka söz.

THK Havayolu şirketi kuracakmış. Mış, mış, mış. Olmuyor, mış mış’larla olmuyor. Daha Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuru bile yok.

Peki, o sözler gerçekleşmeyince kimse neden sorgulamıyor da bizler bunu yazınca kötü insanlar oluyoruz.

İşte biz bu düzene karşıyız. Yalan düzenine karşıyız. Verilen sözlerin takipçisi olmayanlara karşıyız. Tetikçi olanlara karşıyız.

Yeni Türkiye düşüncesini çok tutuyorum. Hatta destekliyorum. Sil baştan düzenin değişmesi lazım. Örneğin, sektörün kanını emen bürokratların olmadığı bir havacılık hayal ediyorum. Karısına, kızına, oğluna, gelinine, damadına, bacanağına devletin gücünü kullanarak imkanlar sağlanmayan bir havacılık hayal ediyorum. Sektörün alabildiğince kanun ve kurallar çerçevesinde serbest bırakılacağı bir havacılık hayal ediyorum. Üniversitlerin, para odaklı değil yetenekli iş gücü yetiştireceği bir havacılık hayal ediyorum.

Çok mu hayal ediyorum? Hayır olması gerekeni hayal ediyorum.

İşte bu yüzden Yeni Türkiye’de Havacılık Bakanlığı kurulacağı günleri hayal ediyorum.

“TU- KAKA” DİYEN TETİKÇİ HAVACILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Topçu, saatin parasını Taraf’tan istiyor. Eylül 2014 Pazar 00:30 | TARAFAKP'nin Sayıştay denetimi dışına çıkardığı THY’nin mali yapısını bozan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kızı için kadro torpili istediği Maliye Müsteşarı Naci Ağbal’a onbinlerce dolarlık saat aldığı ortaya çıkınca küplere bindi. Taraf’ın ‘THY’nin bilançosu bozulmuş, O hala saat hediye ediyor’ haberine sinirlenen Topçu, bilanço konusundaki iddialara hiçbir cevap veremedi ama saat parasının 30 bin TL’lik bölümünü Taraf’tan istedi Ali bey, senin bakan adaylarından biri değil mi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uzatma bu konuyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat deniz ~ 10 yıl önce
devleti yiyip bitirmişler.torpili olan bu ülkede her makama gelir oldu.yeter ki karşılıklı çıkarlar uyuşsun.ulan ben 12 yıllık memurum dedemden kalan kol saatini kullanıyorum.bunlar ev parası kadar saati birbirlerine hediye ediyorlar.kim kul hakkı yediyse,kim haketmediği mevkilere bu yollarla geldiyse allah onun belasını versin.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ülkeye havacılık bakanlığından önce Ulaştırma Bakanlığı'ndan bağımsız, özerk çalışabilen, başkanı sektör temsilcileri tarafından seçilen, bütçe gelirleri kamudan gelmeyen bir Sivil Havacılık Otoritesi ve Bakanlık bünyesinde bir kaza kırım bölümü gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşırılık ~ 10 yıl önce
Bilgim de fikrim de yok... tek bildiğim birşey bilmediğimdir ... kendimizi de bilmiyorsak ya nice okumuşuzdur ... bu dünyada bir köşeyi de biz tutsak hasbelkader demekki işkembeden naralar atıp duracakmışız... Allah 'a şükür birşey bilmiyoruz köşeleri tutanlar kadar...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 10 yıl önce
Karısına, kızına, oğluna, gelinine, damadına, bacanağına devletin gücünü kullanarak imkanlar sağlamayanlar: Hamdi Topçu,Temel Kotil, Ali Arıduru, Orhan Birdal, Bilal Ekşi, İsmail Demir, Funda Ocak:))) Ha bir de Bayram Özçelik:))) tanımasam Ali bey şaka yapıyor diyicem!!!! Evet evet destekliyorum. Hepsi de dürüstlük timsali! MAŞALLAH SUBHANALLAH...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 10 yıl önce
Ali bey, Havacılığa siyaseti veya siyaseti havacılığa bulaştırıpta hangi havacılığı yapacakmışsınız da başarılı olacakmış anlatsanız da biz de bilgilensek. THY'nin içerisinde bulunduğu ahvalişerin farkında değilmisiniz. THY'yi vıcık vıcık siyasete bulaştırıp hormonlu büyüme ayaklarıyla halka kaklamak ayaklarına siz inanıyormusunuz? THY tarihinin en kötü ve en kalitesiz yönetimiyle karşı karşıya olup THY'ye verilen bu hasarın telafisi yıllar alacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABD ornegi ~ 10 yıl önce
Kidik, yayinlamamissin yorumumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havabakanı ~ 10 yıl önce
sektörün kanını emen bürokratların at oynattığı bir havacılık hayal ediyorum. Karısına, kızına, oğluna, gelinine, damadına, bacanağına devletin gücünü kullanarak imkanlar sağlayan ve on yıldır aile boyu saltanat süren:Hamdi Topçu,Temel Kotil, Murat Ersoy, Ali Arıduru, Orhan Birdal, Bilal Ekşi, İsmail Demir, Funda Ocak, darbukatör Baryam gibi kifayetsiz muhterislerin havacılık bakanı olmalarını istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11GEMİ ~ 10 yıl önce
ALİ BEY SENİN HAVACILIK BAKANI ADAYINI DANIŞMAN YAPMIŞLAR:) BENCE BU KONUYU KAPAT ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Faruk cimen Bence en uygun bakan Yada Mehmet pekpak avrupa bunlari taniyorr

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000