22 Ekim 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • THY tamamen siyasetin esaretindedir. Siyasi ve dini kimliklerini kullanarak bir yerlere gelen çıkar çevresinin eşi, dostu, yakını akrabası ile doldurulup taşırılmıştır. Hangi iftiraya ne şekilde maruz kalacağınızı kestirmek bile güçtür. Öyle ki; din, iman, allah, kitap kavramlarını sözde kimseye teslim etmeyen ancak, özünde tüm bu değerlerden yoksun, zavallı bile diyemeyeceğiniz dış görünüşü insana benzeyen tuhaf tiplerin evi haline getirilmiştir. Bu tipler her türlü iftirayı herkese atabildikleri gibi en büyük günah olmasına rağmen yalancı şahitlikte bile en ufak bir tereddüt göstermemektedirler. Ben bana yapanları allaha havale ettim. Bizde olmayan adalet mutlaka bir gün tecelli edecektir.
  • "THY" ve "etik" kelimeleri yanyana oldukça komik gözüküyor.
  • Hırsızlık yapan atılmıyor
  • 12 yıl çalıştığım bu şirkette, yalan ithamlarla Etik kurula çağrıldım. Kurulda Nevin,Mehmet,Levent,Hünkar vardı. Dinlediler anladık sizi haklısınız deyip, arkamdan ceza vermeye kalktılar. Sicilimde tek uyari yokken 2 günlük yevmiye kesim cezası yollamışlar.İtiraz Edip ,dilekçe yazdım.Cezai ehliyeti yoktu bu kurulun. Cezayı geri çektiler mecburen. Çok kızmış olacaklar ki Disipline çağrıldım, bir baktım ki aynı 4 kişi içerde. Zaten şahsıma hakkımı aradığım için bilenmişlerdi. 1, 5 saat sorguladılar. Komşularımın cep telefonlarını bile istediler.Allah hepsinin belasını verecek ben inaniyorum.Beni haksız yere İşten çıkardılar. Ama davami kazandım çok şükür. 30 binden fazla insanın çalıştığı TK da nasıl olur da her iki kurulda da bizi dinleyecek kişiler aynı olur. Anlayın kaliteyi ve Hakkaniyeti...
  • Ben de mağdur oldum.doktordum bu güzide şirkette.. 3 yıl emek vermiştim.. 13 yıllık hekimlik hayatımda karşılaşmadığım sorunlarla karsilasmama rağmen işimi canla başla yapıyordum velakin iş akdim feshedildi.cok üzülüyorum..tarifi mümkün değil..evladim bile anne seni neden attilar Turk Hava yollarindan diyor.acım buyuk.umudum insallah birseyler düzelir..baska hayatlar derbeder olmadan .mesuliyeti var her yaptığımızın.. ve dahi yapmadığınızın ..Yüce Allah ilahi divanda kazanan kullarindan eylesin demekten baska birsey gelmiyor elden.son derece üzgünüm.
  • Çetin Bey'in değindiği etik kurulunda görev yapmış olan Sn.Kazım Çalışkan görevinden ayrılırken duyurduğu veda mesajına Airport Haber deki 65 yorumdan 62 tanesi '' hakkımı helal etmiyorum'' şeklindeydi
  • Yalniz oylesine yaygin ki artik diyecek laf kalmadi
  • Etnik kurul tarafından hiç bir suçum olmamasına rağmen cezalandirildim kurul bir pilotu yargılarken üye bir pilot yok sıradan bir yönetici bir pilot ruh halini nasıl bilebilir. 2 kurulun yönergesi gereği temyizi yok .yahu hatalı yargıladın bir itiraz yolu olsun yani bu kurul erik değil
  • Tüm haksızlıkları bir kez daha kamu oyuna hatırlatmanızdan dolayı çok teşekkürler.İlahi adalet tecelli edecek elbette, bizlere bunları yaşatanların neler yaşayacaklarını imkan olasada duysak-okusak-görebilsek .. Saygılar
  • Yazınızın başında zikrettiğiniz isimler ve yandaşları thy'ye nasıl girmişler,makam sahibi olmuşlar herşeyin cevabı orada yatıyor aslında. Türkçeyi şiveyle konuşan biri sırf birisinin hemşehrisi ve mali müşaviri diye tepeden inme koskoca Thy'nin ykb'si, Abd'de şu okulda hocalık yaptım bu şirkette çalıştım deyip o döneme ait tek bir resmi ortada olmayan,iett trafik müdürlüğünden Thy'ye transfer olan diğer hemşehri de ceo ( iki hemşehri zamanında Thy'den 10 bin civarı insan atıldı), Thy'de liyakat esastır,torpil yoktur diye asrın yalanını söyleyip millete kendini güldüren de gm insan kaynakları yardımcısı olabiliyorsa ve mahkeme de bu anlı şanlı zat-i şahaneleri işveren olarak görmüyorsa (acaba bu kararda Thy'ye doldurulan yargıtay üyeleri,hakim,savcı çocukları,yeğenlerinin vs payı var mıdır?) ülkemizde hangi sistemin,kafanın,zihniyetin,neyin etiğinden,disiplininden,kurulundan,hak,hukuk,adaletinden bahsedebiliriz ki? Devamlı kıyaslandığımız için örnek verdiğim Lufthansa ceo'sunun cv'sini inceleyip geçen gün Bloomberg tv'de yayınlanan Boeing ceo'su Dennis Muilenburg ile yapılan röportajı izlesinler neden geriyiz onlar ileri anlasınlar,anlama kapasiteleri varsa tabii. Bu arada Bilal bey'in pass bilet davasından haberiniz var mı? En son mevcut Thy yönetimine mahkeme kararlarını tanımadıkları gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulduğunu duymuştuk ondan sonra herhangi bir haber alamadık,belki de haber oldu biz görmedik. Hürmetler,saygılar.

THY’nin Etik Değerlerden Yoksun Disiplin ve Etik Kurulu



Geçmiş yazıları karıştırırken Türk Hava Yollarının Etik Kurulu ile ilgili 2012 yılında bir yazı okudum. Başlığı “ THY'DA HER TÜRLÜ AHLAKSIZLIĞA KARŞI ETİK KURULU. “ Yazının altında yer alan yorumlara bakarken bunlardan biri beni gülümsetti. 27 Eylül 2012, Perşembe 15:00:04’ de yazılmış. “ Bugünün En Komik Haberi Buydu Etiklikten Bihaber Olan Kişiler Etik Kurulu Açmış”. Yorumu yazan bitimine bir de gülücük kondurmuş. Hatırlarmısınız, 2000’li yılların başında Etik Kurulları yazılı medyada bayağı haber olmuştu. Bu merakla o yıllara dönüp konu ile ilgili haberlere baktım.  Bu konuda yazmaya karar verdim.

O DÖNEMDE THY TEPELERİNDE KİMLER VARDI?

O dönemde THY tepe yönetiminde kimler vardı. Sayın Hamdi Topçu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Sayın Temel Kotil Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürdü. Sayın Kazım Çalışkan ise Genel Müdür İnsan Kaynakları Yardımcısıydı..Tepelerin arasında Kazım Çalışkan Bey ne arıyor diye soracak olursanız, bulunduğu pozisyon itibarı tepelerin arasında ismi geçmektedir.

YORUM: GÜNÜN EN KOMİK HABERİ,  ETİKTEN BİHABER YÖNETYİCİLER ETİK KURUL VE ETİK HAT İHDAS ETTİLER.

Sayın Topçu ve Sn. Kotil döneminde yaşananların etik’le ne kadar bağdaştığını Türk Hava Yolları çalışanları bir tarafa sektör dışındaki insanlar bile biliyor. Sn. Kazım Çalışkan THY’ den önce Sigara Pazarlama ve Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı; Sigara Sanayi İşletmeleri ve Ticareti A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunduğu sırada Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile bir şekilde ( ? )  tanışmış ve sistemin işleyişini benimsemiş ( ? )  olmalı ki, Türk Hava Yollarının Etik Kurulu ve Etik Hat uygulamasının ihdasına ön ayak olmuş.  Genel Müdür Yardımcılığı ( İnsan Kaynakları )’ na bağlı olarak şekillendirilen organizasyon şemasında çalışacak olan bu kurulun ihdası Türk Hava Yolları A.O 2012 yılı Faaliyet raporunda aşağıdaki şekilde yer almıştı  

Etik Kurallar ve Sosyal Sorumluluk:

Evet;  2004 yılından beri 10000 çalışanı işten çıkartıp 16.000 kişiyi THY’ na alan, kurum içerisinde görevde yükselmeyi, atamayı, takdir ve taltifi tümü ile torpile bağlayan, çalışanın hakkını vermemek için adeta ip üzerinde cambazlık yapan, bu zihniyet isminin içerisinde etik kelimesi bulunan bir kurul kurmuş? Acaba çalışanları bunu neden benimsememiş ki?

ANA KONUMUZ BU KURULUN VE THY DİSİPLİN KURULUNUN BU GÜNLERDE NE İLE MEŞGUL OLDUĞU.

THY bir İstanbul İzmir yolcusunun yazdığı 23 KASIM 2014 tarihli şikayet dilekçesine verilen cevapta şikayetçinin ismi yerinde ’Sayın Yavşak Yavşakoğlu’ yazmıştı. Yolcuya gönderilen özür yazısında THY bu hatayı yapan çalışan ile ilgili kovuşturma yapılacağı da bildirilmişti. THY’nin ETİK Kurulu mutlak konuyu ele almış olmalıdır. Bu çalışan için nasıl bir cezalandırma yapıldı? Eğer bu çalışan halen Türk Hava Yollarındaki görevini sürdürüyorsa, o tarihten sonra vukuu muhtemel benzeri konular için caydırıcı unsur olacak bir uygulama yok demektir. Bilmem yanılıyor muyum?

THY ÇALIŞANININ YORUMU

Örneğin bir yazımda ifade ettiğim üzere aldıkları hizmetten memnun olmayıp tepki koyan yolcuya, “ haddini bilmez terbiyesiz yolcu diye hitap ettiğini söyleyen kibar bir çalışanı var Türk Hava Yollarının. Yolculara İki ay öncesinde. ucuz 59 liraya bilet aldınız tiplere bakın diyen bir ayna düşmanı personeliniz var. Yolculara, uçak neyinize kamyonla yolculuk yapın diye seslenen bir çalışan ve bu çirkinliği. Ağzına sağlık olsun arkadaş kamyon bile çok bu mahlûklara diye paylaşan bir kendini bilmez istihdam ediliyor şirkette.  100 liraya 2 ay önce bilet alanlar işte diyen sözüm ona bu yolcuları aşağılayan bir zihniyet var bu gariplerin arasında. Ben de uçaktaydım, 2 kişiyi dövdüm biri güzel artist gibi konuşan, biri bayandı dersini aldı şeklinde caka satan şakacı ( ? ) bir vahşi çalışıyor   Havayolumuzda. var. Kardeşim artık 3 yılda kaptan yapıyorlar. Sonuç.( işte böyle olur ). Diye aklınca yorum yazan bir cahil var”. Bu yorumu ile şirketin güvenilirliğini lekelediğini düşünemeyen düşüncesiz ve birbirlerine seviyesiz sözler söyleyen hatalı istihdamın ürünleri var.

YORUMDA ŞİRKET MENSULARINA HİTAP: DİNSİZ, AHLAKSIZ, KİTAPSIZ.

“Senelerce dinsiz, imansız, allahsız, kitapsızlara torpiller yapıldı, kurumlara bunlar dolduruldu, sonra düzen değişti, ........... Zamanında devran tersi ne döndü. Şimdi bu torpille giren zevat isyanlarda, gel de halimize gülme” diyerek bu muazzam yorumun sonuna bir de gülücük işareti eklemiş. Nasıl cevap verdim dercesine. Bunlar nasıl ve kimden cesaret alır bilmem ki? Ve de kullandıkları VPN onları iyice cesaretli ve küstah kılıyor.

BEN THY DİSİPLİN KURULUNDA GÖREV YAPMIŞTIM.

Kızıyorlar ama gel de şimdi eskileri anma. Onlara tekrar saygılar sunuyorum. Ben THY’ de disiplin kurulunda görev yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam iş akdi feshedilecek tüm personel ile ilgili personel ile ilgili konuların Disiplin Kurulunda görüşülerek Genel Müdüre görüş verilmesi esastı.  Kurulda Sendikayı temsil eden 2 kişi, biri hukukçu olmak üzere Türk Hava Yollarını temsil eden 3 kişi bulunurdu. Yani çoğunluk Türk Hava Yollarındaydı. Ne kadar bir süre bu kurulda görev yaptığımı hatırlamıyorum ama iki, üç sene sürmüştü sanki. Bir kısa dönem çalışması değildi.

BİZİMKİLER GİBİ YK BAŞKANI VE GENEL MÜDÜR OLUR MU? BECEREMEDİLER BU İŞİ?

Şimdiki THY mensupları inanmayacaklardır. THY Yönetim Kurulu Başkanının ve Genel Müdürümüzün Disiplin kuruluna “Falanın iş akdinin feshi yönünde ( veya tersi )  karar verin vb.”  talimat bir yana yönlendirmede bulunduklarını bile hatırlamıyorum. Hatırlamıyorum zira böyle bir şey hiç olmadı. Mutlak ki; Sn. Topçu ve Sn. Kotil,  Sn. Aycı’ da şimdiki disiplin kurulu üyelerinin kararını etkileyecek,  yönlendirici talimat tövbe vermemişlerdir ( ? )

BU NASIL BİR UYGULAMA?

 İyi de, bir sene önce geçerli performans değerlendirme puanı alan bir çalışanın takip eden sene performans yetersizliği değerlendirmesi ile iş akdinin feshi yönündeki tavsiye kararını disiplin kurulu nasıl verdi?  Toplamda bu tür kaç kişi var bilemiyorum. Yoksa talimatların tersine bu kurulu çalıştırmadı mı tepedekiler?  

Türk Hava Yollarının benzeri nedenlerle işten çıkarttığı,  hukuka müracaat eden çalışanlarının çok büyük bir bölümü mahkemelerden işe iade kararı aldı.  Allahtan THY, tüm bu çalışanlar için alt mahkemelerce verilen kararın bozulacağı inancı ile Yargıtay’a müracaat etti ve haksızlığını kendi elleri ile en yüksek mahkemeye de onaylattı. Kuzum THY Disiplin Kurulunun saygıdeğer üyeleri, üstelik tepelerden talimat almadan (?) bu üstün performansı nasıl gösterdiler? Etik Kurulu ne yapıyordu o sıralarda. Yapılanlar etik değerlere uygun muydu?

ÇOĞUNUZ BİLİRSİNİZ BAŞMÜFETTİŞ BİLAL YILDIZ BEYİN YAŞADIKLARINI.

 Bakırköy 15. İş Mahkemesi, Sn. Yıldızın ‘çaresiz ve savunmasız bir konuma itilerek düşmanca ve gayri ahlaki bir strateji çerçevesinde 4 yıl boyunca müfettişliğin mesleki itibarının THY tarafından zedelendiğine hükmetti. Ve özellikle de şahsına karşı uygulanan dışlama, aşağılama  (kişiliği ve saygınlığı zedeleme ) ‘yıldırma, bezdirme vb. psikolojik tacize maruz bırakma şekillerinde gerçekleştirilen kasıtlı, sürekli ve sistematik  ‘Mobbing’ in sabit olduğu’ hükmüne vardı.

KARARI YARGITAY ONADI, THY ‘MOBBİNG’TEN MAHKÛM OLDU

Yıldız’ın yaptığı normalde Türk Hava Yollarının bir üst mahkemeye müracaat etmesi hangi akılla bağdaşır bilemiyorum. Bakırköy 15. İş Mahkemesi’nin kararını her iki taraf da temyize götürdü. THY yönetiminde yer almayan eski yöneticilerine ilişkin kararın bozulmasını talep ederken, Bilal Yıldız ise yerel mahkemenin ‘şirket yöneticilerinin işveren olmadığı’ yönündeki kararını temyiz etti. Yargıtay, THY Anonim Ortaklığı hakkında verilen mahkûmiyet kararını onarken, Yıldızın itirazını  reddetti. THY’ nın mobbing’ den mahkûm olması bu insanları utandırdı mı? Bilemem.

HEPSİ İYİ DE TÜRK HAVA YOLLARINDA İŞVEREN VEKİLİ KONUMUNDA OLAN KİM?

Mahkeme bir karar daha verdi. Şaşırdı insanlar. Meğer diğer davalılardan, eski Yönetim Kurulu Başkanı,  eski Yönetim Kurulu Başkanvekili, Genel Müdür,  İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, eski Personel Başkanı,  THY AO’nda çalışan kişiler oldukları yer alıyor kararda. V ede bu zevat Bilal Yıldız’ın işvereni konumunda bulunmuyorlarmış. Oysaki bizler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürün işveren vekili olarak kabul edildiklerini biliriz. Peki bunlar Sn Yıldızın İşvereni değilseler bu Mobbing’i kim, kime yaptırdı? Kim talimat verdi. Yapılan atamalarda kimin imzası var?

YA DAHA ÖNCE VE DAHA SONRA İŞTEN UZAKLAŞTIRILANLAR.YA ETİĞE UYGUN OLMAYAN DİĞER KARARLAR.

Bildiğiniz üzere THY daha önce 305 çalışanını ve de 2016’ da ise 211 çalışanını ispat edemedikleri gerekçelerle işten çıkartmış ve bu personelin büyük bir kısmı hukuki mücadeleyi kazanmıştı. Arkadan uydurma nedenle Hava Sen’ e saldıran THY açılacağı mutlak olan davayı kaybedeceğini bile bile 9 Sendika üyesini de işten çıkarttı. Onlarda açtıkları davayı kazandılar. THY tabii ki 6’ sı pilot olan çalışanları tekrar işe kabul etmedi. Onlara da nasıl bir edeme yapılacağını göreceğiz. Davaları kaybedince bu meblağları kendileri bizzat ödeme durumunda olsaydı aynı kararı verirler miydi? 2018 yılında aşağıda başlıklarını belirttiğin yazılar APH’ de yayınlandı. Ya bu yazılarda anlatılanlar. 2017, 2016 ve eskilere inmedim. Daha eskileri de var haliyle.  Tabii ki başka sitelerin köşelerinde anlatılan belki konumuzla daha fazla bağdaşan yazıları da var. ( Devlet, Fetö Konusundaki Hatalarını Onarıyor. THY 211 Kazazede İçin Ne Yapıyor? -  Performansın Ölçümlenmesi: İşten Atılmayı Kolaylaştırıcı Bir Sisteme Dönüştü, - Dışlanan On Bini Aşkın THY Çalışanı Adına Soruyorum? - THY: Kuru Yaprak Çukuruna Kalleşçe İtilen 211 Yeşil Yaprak, - THY Sahnesinde Uzun Süredir Oynanan Tiyatro  - 3-0-5. Yan Yana 3 Rakam. THY Çalışanlarına Ne Hatırlatıyor?) vb..

Evet; THY’ nın bu tür yaşanmışlarını daha fazla örneklemek ve çoğaltmak, hatta hepsini bir araya getirip bir kitap haline getirmek mümkün. Ve de gayet kolay. Herhalde bu kadarı da meramımızı anlatmaya yetmiştir. Evet; tüm anlatılanlar yaşanırken Etik Kurulu nerelerdeydi? Disiplin kurulu izne mi çıkmıştı?

THY ORGANİZAYONUNDAKİ ETİK VE DİSİPLİN KURULLARI YALDIZLI KENAR SÜSÜNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.

Öğrendik ki THY’ nın bu konularda mahkemeye ibraz ettiği yazılı bilgiler içerisinde Disiplin Kurulu kararları yok. Demek ki THY bu işlemleri yaparken kendi yönetmeliklerini de dikkate almamış. Tevekkeli mahkeme kakarların tümünü usul yönünden verdi. THY Organizasyon şemasında bu iki kurulun üyelerinin isimleri o kutularla “kenar süsü anlamında “yazılmış. Buna rıza gösteren insanların şahsiyeti ile ilgili fikir yürütmeye gerek var mı?

TENCERE DİBİN KARA, SENİNKİ BENDEN KARA.

Türk Hava Yolları yönetimi Etik konulu çalışmalarına ışık tutması için çalışanlarına aşağıdaki sualleri yöneltmiş. “Yaptıklarım hukuk ve ahlak kurallarına uygun mu? - Adil ve dürüst davranıyor muyum? -  Bir başkası (rakip firma) yaptıklarımı yapsaydı, rahatsız olur muydum?  -  Bu durumda gereken şekilde davranmamak, durumu kötüleştiriyor ya da bir “yanlışın” devam etmesine yol açıyor mu? –  Aileme, çocuklarıma veya arkadaşlarıma bu yaptığımı savunabilir miydim?- Başkalarının da benim gibi davranması gerektiğini göğsümü gere gere öğütleyebilir miyim? - Algılanacak olan, benim kafamdaki gerçek ile örtüşüyor mu? - Yaptıklarım nasıl anlaşılabilir?”  Evet; sualler bunlar. Komik değil mi?

Tencere dibin kara, seninki benden kara misali. Bu yöneticilerin içlerinin karanlığını aydınlatacak bir ışık düşünemiyorum.

TÜRK HAVA YOLLARINA YUKARIDA YER ALAN SUALLERİ YÖNELTMEK GEREKSİZ.

Su, ateş ve ahlâk dostluk kurmuşlar. Bir gün ormanda dolaşmaya çıkmışlar. Fakat bir müddet sonra içlerine bir korkudur düşmüş. Orman çok büyük ve çok karmaşıkmış. Her türlü ihtimale karşı birbirlerini kaybederlerse, nasıl bulacaklarını düşünmeye başlamışlar.
Ateş ve ahlâk suya sormuş:
-“Kaybolursan seni nasıl bulacağız?”
Su cevaplamış:
“Nerede bir şırıltı duyarsanız ben oradayım.” demiş.
Sıra ateşe gelmiş.
Su: -“Seni yitirirsek ne yapalım?” diye sormuş.
Ateş:-“Duman gördüğünüz yerde ben varım.” cevabını vermiş.
Sıra ahlâka gelince cevabı şu olmuş:
-“Can dostlarım, beni asla kaybetmeyin; eğer kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız!” ( Youtube-Yolyordam.com)

Evet; ormanlık arazide dolaşan Türk Hava Yollarının yöneticileri de bir şey kaybetmişler. Neyi kaybettiklerini siz bulun artık.  Hatta bir yerlerde bulursanız kendilerini haberdar edin. Vakıa ahlak ağır yüktür ağırlık yapar, bu nedenle geri almaya pek gönüllü olmazlar ya. Yine de siz insanlığınızı yapın bulduğunuz ahlak kırıntılarını götürüp THY Etik Kurulu Başkanlığına teslim edin. Onlar ulaştırır. Ola ki sizden sonrakilere faydası olur.

THY’nin Etik Değerlerden Yoksun Disiplin ve Etik Kurulu

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

ACI-yorum ~ 5 yıl önce
THY tamamen siyasetin esaretindedir. Siyasi ve dini kimliklerini kullanarak bir yerlere gelen çıkar çevresinin eşi, dostu, yakını akrabası ile doldurulup taşırılmıştır. Hangi iftiraya ne şekilde maruz kalacağınızı kestirmek bile güçtür. Öyle ki; din, iman, allah, kitap kavramlarını sözde kimseye teslim etmeyen ancak, özünde tüm bu değerlerden yoksun, zavallı bile diyemeyeceğiniz dış görünüşü insana benzeyen tuhaf tiplerin evi haline getirilmiştir. Bu tipler her türlü iftirayı herkese atabildikleri gibi en büyük günah olmasına rağmen yalancı şahitlikte bile en ufak bir tereddüt göstermemektedirler. Ben bana yapanları allaha havale ettim. Bizde olmayan adalet mutlaka bir gün tecelli edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ACI ~ 5 yıl önce
BU TÜR KİŞİLERDEN ADALETLİ, MANEVİ AÇIDAN DÜRÜST OLMALARINI BEKLEYEMEYİZ.HERKES SON SÖZÜNDE ALLAH SIĞINIYOR. UNLARIN İNANCI DA TARTIŞILIR.
Eskiler anlatıyor ~ 5 yıl önce
Hem de böbürlenerek. Uçaktan içki çalar, apronda hatta ofiste ilişkisi mi istersin, kumar mı istersin, çilingir sofrası mı istersin. Kart basmak yok, topluca imza ile işe yarım yamalak gelir. Yıllarca uydurma mesailer filan. O zaman disiplin kurulundaymışsınız ne yapıyordunuz? Eskiler hala yapıyor. O odadan bu odaya çaydı, kahve falıydı mesai biter. Vardiya boyu odasından ev bakar arsa bakar araba bakar. Film seyreder, dizi takip eder. Her türlü dalavare var. Mobbing var. İngilizce yok, diploma yok. Sanki kpss den 90 kpds den 100 almış. Boş konuşmayalım. Eleştiri eyvallah ama çamur atmak olmaz. Şuan abartısız şirketin %25 i bu şirkette çalışacak kapasitede değil. Ama yönetim kimseyi ekmeğinden etmiyor. Bence yanlış ama emeğine yıllarına saygı duyuyor. Son yıllarda alınan personelin büyük bir çoğunluğu kalifiye, en az lise çoğunluğu üniversite mezunu. Yabancı dil bilgileri %70lerde ve dil tazminatı alanlar %40larda. Dürüst olalım. Eleştirelim ama çamur atmayalım.
CVP ESKİLER ANLAT ~ 5 yıl önce
SİZİ KUTLUYORUM. HER ŞEYİ NASIL'DA BİLİYORSUNUZ.YÖNETİM KİMSEYİ EKMEĞİNDEN ETMİYOR SÖZÜNÜZ ÇOK HOŞ.YÖNETİMİ BU KADAR GÜZEL TARİFLEYEN BİR KİMSE ÇIKMAMIŞTI BU GÜNE KADAR. MASAL ANLATACAĞINIZA ATILAN ÇAMURLARI YAZMANIZ DAHA İYİ OLURDU AMA HER NE İSE.
Eskiler ~ 5 yıl önce
Demek ki eskiler için yazdıklarımı kabul ediyorsunuz bu bile büyük bir erdem. Sadece yeni yönetimin hatası varmış gibi anlatmakla olmaz bu işler. Yapılan pozitif adımları anlatmamak haksızlıktır.
Haber yap ~ 5 yıl önce
İyi güzel. Ortalama 70 sene yaşa. Bu da güzel. Peki bu kadar haset ile, iftira ve çamur ile yarın ne yapacaksın? "Eskiler anlatıyor" yorumunda yanlış bi tespit var mı?
F84 ~ 5 yıl önce
"THY" ve "etik" kelimeleri yanyana oldukça komik gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP F 84 ~ 5 yıl önce
EVET, HAKLISINIZ. MAALESEF ÇOK HAKLISINIZ.
Km ~ 5 yıl önce
Hırsızlık yapan atılmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKKİNİ ARAYAN ~ 5 yıl önce
12 yıl çalıştığım bu şirkette, yalan ithamlarla Etik kurula çağrıldım. Kurulda Nevin,Mehmet,Levent,Hünkar vardı. Dinlediler anladık sizi haklısınız deyip, arkamdan ceza vermeye kalktılar. Sicilimde tek uyari yokken 2 günlük yevmiye kesim cezası yollamışlar.İtiraz Edip ,dilekçe yazdım.Cezai ehliyeti yoktu bu kurulun. Cezayı geri çektiler mecburen. Çok kızmış olacaklar ki Disipline çağrıldım, bir baktım ki aynı 4 kişi içerde. Zaten şahsıma hakkımı aradığım için bilenmişlerdi. 1, 5 saat sorguladılar. Komşularımın cep telefonlarını bile istediler.Allah hepsinin belasını verecek ben inaniyorum.Beni haksız yere İşten çıkardılar. Ama davami kazandım çok şükür. 30 binden fazla insanın çalıştığı TK da nasıl olur da her iki kurulda da bizi dinleyecek kişiler aynı olur. Anlayın kaliteyi ve Hakkaniyeti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAKKINI ARAYAN ~ 5 yıl önce
İKİ KURULDA DA AYNI ŞAHISLARIN GÖREVLENDİRİLEBİLECEĞİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ.ANLAŞILIR DEĞİL.
Hakkını arayan'a ~ 5 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun. İki kurulda da aynı kişilerin olması sizi niye şaşırttı anlayamadım. Thy, mevcut iktidar sayesinde nasıl bir çiftlik oldu farkında değil misiniz? Nasılsa bunlardan hesap soran yok, köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alışmışlar o yüzden de istedikleri gibi hareket edebiliyorlar ne yazık ki. Bilhassa temel ve hamdi zamanında thy'de olan biteni yazmaya kalksak sayfalar yetmez.
Pınar Hanim ~ 5 yıl önce
Ben de mağdur oldum.doktordum bu güzide şirkette.. 3 yıl emek vermiştim.. 13 yıllık hekimlik hayatımda karşılaşmadığım sorunlarla karsilasmama rağmen işimi canla başla yapıyordum velakin iş akdim feshedildi.cok üzülüyorum..tarifi mümkün değil..evladim bile anne seni neden attilar Turk Hava yollarindan diyor.acım buyuk.umudum insallah birseyler düzelir..baska hayatlar derbeder olmadan .mesuliyeti var her yaptığımızın.. ve dahi yapmadığınızın ..Yüce Allah ilahi divanda kazanan kullarindan eylesin demekten baska birsey gelmiyor elden.son derece üzgünüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PINAR HN ~ 5 yıl önce
DOKTOR HN. THY' DEN UZAKLAŞTIRILANLARIN HEPSİ NEDENİNİ SORGULAMAK İSTER. AMA KİMSE ÖĞRENEMEZ. ASLINDA BU KARARI VERENLERDE BU İŞİ NEDEN YAPTIKLARINI PEK BİLMEZLER.HELE BİR GRUBUN İÇİNDE İSENİZ VE BİRLİKTE UZAKLAŞTIRILMIŞ İSENİZ HERKES BİR ŞEY SÖYLER. KENDİNİZİ ÜZMEYİN LÜTFEN.KIZIM DA AYNINI BANA SORMUŞTU. TABİİ Kİ ZOR CEVAPLAMAK.AMA ONLARDA ANLAYACAKTIR.SAYGILARIMLA
yorumsuz ~ 5 yıl önce
Çetin Bey'in değindiği etik kurulunda görev yapmış olan Sn.Kazım Çalışkan görevinden ayrılırken duyurduğu veda mesajına Airport Haber deki 65 yorumdan 62 tanesi '' hakkımı helal etmiyorum'' şeklindeydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahane ~ 5 yıl önce
Yalniz oylesine yaygin ki artik diyecek laf kalmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilottan ~ 5 yıl önce
Etnik kurul tarafından hiç bir suçum olmamasına rağmen cezalandirildim kurul bir pilotu yargılarken üye bir pilot yok sıradan bir yönetici bir pilot ruh halini nasıl bilebilir. 2 kurulun yönergesi gereği temyizi yok .yahu hatalı yargıladın bir itiraz yolu olsun yani bu kurul erik değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 5 yıl önce
Tüm haksızlıkları bir kez daha kamu oyuna hatırlatmanızdan dolayı çok teşekkürler.İlahi adalet tecelli edecek elbette, bizlere bunları yaşatanların neler yaşayacaklarını imkan olasada duysak-okusak-görebilsek .. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211' DEN ~ 5 yıl önce
RİCA EDERİM. İNŞALLAH DUYMAKLA KALMAYIP BİZZAT GÖRÜR VE YAŞARSINIZ.
Çetin bey ~ 5 yıl önce
Yazınızın başında zikrettiğiniz isimler ve yandaşları thy'ye nasıl girmişler,makam sahibi olmuşlar herşeyin cevabı orada yatıyor aslında. Türkçeyi şiveyle konuşan biri sırf birisinin hemşehrisi ve mali müşaviri diye tepeden inme koskoca Thy'nin ykb'si, Abd'de şu okulda hocalık yaptım bu şirkette çalıştım deyip o döneme ait tek bir resmi ortada olmayan,iett trafik müdürlüğünden Thy'ye transfer olan diğer hemşehri de ceo ( iki hemşehri zamanında Thy'den 10 bin civarı insan atıldı), Thy'de liyakat esastır,torpil yoktur diye asrın yalanını söyleyip millete kendini güldüren de gm insan kaynakları yardımcısı olabiliyorsa ve mahkeme de bu anlı şanlı zat-i şahaneleri işveren olarak görmüyorsa (acaba bu kararda Thy'ye doldurulan yargıtay üyeleri,hakim,savcı çocukları,yeğenlerinin vs payı var mıdır?) ülkemizde hangi sistemin,kafanın,zihniyetin,neyin etiğinden,disiplininden,kurulundan,hak,hukuk,adaletinden bahsedebiliriz ki? Devamlı kıyaslandığımız için örnek verdiğim Lufthansa ceo'sunun cv'sini inceleyip geçen gün Bloomberg tv'de yayınlanan Boeing ceo'su Dennis Muilenburg ile yapılan röportajı izlesinler neden geriyiz onlar ileri anlasınlar,anlama kapasiteleri varsa tabii. Bu arada Bilal bey'in pass bilet davasından haberiniz var mı? En son mevcut Thy yönetimine mahkeme kararlarını tanımadıkları gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulduğunu duymuştuk ondan sonra herhangi bir haber alamadık,belki de haber oldu biz görmedik. Hürmetler,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000