18 Şubat 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bir 305 tutturulmş gidiyor. Tamam onlarda ekmek kavgası yaptılar. Ama eylem vardı sonuçta. Peki ya hiç suçu yokken atılanları (305 harici) neden kimse dile getirmiyor konuşmuyor. Onların suçu günahı neydi. Hiç birşeyden habersiz çalışıyorken bir mail ile 10 dakika sonra kendini kapının önüne bulanlar. Size garip gelmesin bunlar 305 kişiden fazla arkadaşlar..
  • Bu olayin benzeri daha thy tarihinde gorulmedi. İnsanlar ne icin, neden ve nasil atildilar belli degil. Zarar diyorlar, bu tez de curudu. O gun ucaklarin kalkmama sebebinin buyuk cogunlugu lodos sebebiyle oldugu belgelendi. Cikan yasa geri cekildi, mahkemeler atilanlari hakli gordu, bilirkisi raporlari uzun inceleme sonrasinda bir suc unsuruna rastlamadi, calisma bakanligi mufettisleri uzun inceleme sonrasinda yine iscilerin geri alinmalari yonunde rapor hazirladi. Peki simdi hala neyin inadinda thy? Bari almayacaklar paralarini versinler.adamlarin icerde birikmis paralarina bile el koydular. Bunun adi zorbalik degil de nedir? Biri ciksin artik bu gaddarliga bir son versin..
  • Kendi parani kazadktan sonra tekrar aile eline bakmakcok zormus.Allah herkese kendi parasini kazanmayi nasip etsin.artik yorulduk bu olanlardan.bagirmadim cagirmadim sessizce yapilmasi gerekn sureci izledim.artik uzuntumu bastiramiyorum caresiz hissediyorum.kimseye muhtac olmak istemiyorum.
  • Bahane hazır grev yaptılar atıldılar, ya bu grevden önce atıllanlar basına yansımayanlar, siz sayın yolculardan sayısız teşekür alanlar,takdir görenler,işinin gerekliliklerini en iyi yapanlar,basına yansımayan kaç çalışan var biliyomusunuz sayın mağdur yolcular sayısız personel var. Onlar niye atıldı lütfen söylermisiniz niye haklarını savunan olmadı,bizim haklar savunulsaydı bu thy ye bi dur diyen çıkabilseydi ne biz atılırdık ne de 305 atılırdı. Sendikayı [adını bile zikretmek ürpertiyor] hiç saymıyorum zaten hiçbir zaman dik durmadı her zaman kapılar arkasından iş çevirdi.Şu anda bile atılmalar devam ediliyordur . Çocuklarımızın sağlığıyla,umutlarıyla ,yaşam mücadelesiyle,ekmekleriyle oynandı.Bizleri tükettiler yıktılar yok ettiler bilemiyorum adelet nerde bilemiyorum inaç nerde.
  • Sozlesmede 0 zamma raziyim yeterki Bu kanayan yara kapansin orta yolda bulusulsun..her iki tarafta akliselimde bulusmasi temennisi ile herkez elini tasin altina koymasi....
  • 10 aydır hâlâ işsizim ve sendikada direnenler gibi 1500 TL 'de para almıyorum.Daha nice benim gibi insanlar var.Benim isteğim bu didişme bir son bulsun.Zor durumdayız .Herkesin bilip bilmeden yorum yazmalarıda cabası...Artık neticeye kavuşşun.
  • Sendikacilar neye guveniyor bu kadar acaba? Su anda ben ve benim gibi masumlarin tek sigindii, tek guvendigi bir Allah var. Oyle seyler oluyor ki; Arkada bircok dolap donuyor ve bizim gibi masumlarin geri donusune engel oluyorlar. Bence Thy hakliya hakkini vermeli... Rabbim buyuk. Hep bir umut var icimde.
  • Ali bey söylediğiniz şey şimdiden olmaya başlamış bile.Atılan ve şu anda havaalanında direnişte olan bir kaç kişi ekip odasına giderek geri döneceklerini söyleyen konuşmalar yapıyorlarmış..Ortada daha bir şey yokken bu tarz konuşmalar yapmaları hiçte hoş değil.Bizleri üzmekten öteye gitmiyor.Hamdi beyin kulağına gidiyor.He kesin bir şey olsa tabiki konuşşunlar ama böyle yapmak şu an için yanlış ...
  • Umursama dünya gelse üstüne İçinde büyüyen bir ahın olsun Elbet Bir gün devran döner tersine Tahammül en büyük silahın olsun Boş ver hayallerin gerçek olmasın Yeşersin yeter ki, umut solmasın Derde talip ol ki dertli kalmasın Garibin gözyaşı günahın olsun OLSUN BE ALDIRMA YARADAN YARDIR SANMA Kİ ZALİMİN ETTİĞİ KARDIR MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR!
  • salim güven beye derim ki siz 1gün mağdur olsunuz ama biz şimdilik 9 aydır işsiziz. sizi aydın ve kültürlü biri olarak görüp düşünürsem şayet bu siteminizi yaparken tıpkı sizin gibi bizde demokratik hakkımızı istiyoduk. sizce sonuç böylemi olmalıydı??

THY'NİN 305 TERÖRİSTİ!

Büyüyen Türkiye'de büyüyen THY'nin bir yıla yaklaşan 305 kişi inadı sürecek mi bilinmez ama bildiğim bazı şeyleri paylaşarak kanayan yaranın kabuk bağlamasına yönelik görüşlerimi aktarmak istiyorum.

305 kişinin hak arayışlarına yönelik mahkeme süreçleri devam ediyor.  Zaman geçtikçe de mahkeme, işten çıkartılanları birer birer haklı görüp işe iade kararı alıyor. THY, bu işe iade edilenleri her ne kadar görev başı yaptırmasa bile kendi haksızlığının üstünü örtmek olarak görülecektir.

Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı rapor ortada. Şimdi çözüm bulma zamanıdır. 305 mağdurun, mağduriyetinin bir şekilde çözülmesi gerektiğini cümle alem zikrediyor.

Burada kritik noktada bulunan taraf Hava-İş Sendikası'dır. Sendikanın bu işi çalışanlar adına hak arama çabası olarak görüp o şekilde hareket ettiğini göstermesi, THY yönetimini rahatlatacaktır. Yok eğer sendikanın onur mücadelesi olarak görülmesi sorunun çözümüne olumsuz yansıyacaktır.

305 kişinin işe iadesinin sağlanması halinde sendikanın "Kazandık" nidaları atmaları TH yönetimini kızdırabilir.

Türk Hava Yolları'nın üzerine düşen ise öncelikli olarak, gerek izinli olarak ve gerekse haklı sebeplerle işe gelemeyen hatta o gün o eylemde bulunmadıklarını ispat edenlerin işine dönmelerini sağlamalıdır.

Bazı derin görüşmelerin olduğunu biliyorum. Hatta bu konuda Hamdi Topçu'nun biraz esnemeye başladığına dair işaretler var.

Hava İş Sendikası'nın yeni Toplu İş Sözleşmesi için görüşülmeye başlanması sırasında ilk madde olarak 305 kişinin işe iadesini getirmesi ve bu maddenin uzlaşmazlık maddesi haline getirilmesi ciddiyetsizlikten uzak diye düşünüyorum.

Türkiye'de yeni anayasa çalışmaları sırasında anlaşılamayan maddelerin daha sonra görüşülmesi için ertelenmesini örnek almalıydı her iki tarafta. İşte bu samimiyetten uzak başlayan görüşmelerin tıkanması da her iki tarafından taviz vermeyen tutumlarından kaynaklanmaktadır.

Çalışan personelin başarılarıyla değer kazanan THY, bu durumda devlet olmanın büyüklüğünü gösterip sendikayı masada tutmayı denemeliydi.

Her dönem yaşanan bu durumlar artık baydı.

29 Mayıs 2012'de gerçekleşen eylemden sonra işten atılan personelin suçunun ne olduğunu anlamış değilim. Airporthaber olarak her iki taraftan gelen açıklamaları objektif olarak yayınlamamıza rağmen birkaç kez eylem yerine giderek nabız tutarak değerlendirme yapmamı hazmedemeyen bazı sendika temsilcilerinin üzerime yürümelerine rağmen doğru bildiğim yoldan hiç şaşmadım. Emekçinin hakkının verilmesi yönünde, çıkartılan personelin yeniden işe alınması için nasıl çaba sarf ettiğimi hem THY yönetimi hem de sendikadan aklı selim insanlar biliyor.

Yine de üzerimize düşen her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu söylemek istedim

THY çalışanları terörist değildir. Bu günlerde eli kanlı terör örgütüne her türlü af konuşulurken neden THY'de hak aradığı için işten çıkartılan 305 kişiye af getirilmiyor. İşte bütün sorulması gereken soru bu. Bir tarafta demokratik hakkını arayan THY personeli diğer tarafta cana kıyan canilere verilmek istenen imtiyazlar.

305 kişiye yeniden THY kapısı açılması THY'ye büyüklük sağlar. Sendika da bu durumu kan davasına çevirip, olmazsa olmazlar arasına almayıp müzakere ile yol alabilir. "305 kişiye özgürlük" diyerek haftanızın iyi geçmesini diliyorum.

THY'NİN 305 TERÖRİSTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

anlamıyorum ~ 11 yıl önce
Bir 305 tutturulmş gidiyor. Tamam onlarda ekmek kavgası yaptılar. Ama eylem vardı sonuçta. Peki ya hiç suçu yokken atılanları (305 harici) neden kimse dile getirmiyor konuşmuyor. Onların suçu günahı neydi. Hiç birşeyden habersiz çalışıyorken bir mail ile 10 dakika sonra kendini kapının önüne bulanlar. Size garip gelmesin bunlar 305 kişiden fazla arkadaşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Essiz bir olay ~ 11 yıl önce
Bu olayin benzeri daha thy tarihinde gorulmedi. İnsanlar ne icin, neden ve nasil atildilar belli degil. Zarar diyorlar, bu tez de curudu. O gun ucaklarin kalkmama sebebinin buyuk cogunlugu lodos sebebiyle oldugu belgelendi. Cikan yasa geri cekildi, mahkemeler atilanlari hakli gordu, bilirkisi raporlari uzun inceleme sonrasinda bir suc unsuruna rastlamadi, calisma bakanligi mufettisleri uzun inceleme sonrasinda yine iscilerin geri alinmalari yonunde rapor hazirladi. Peki simdi hala neyin inadinda thy? Bari almayacaklar paralarini versinler.adamlarin icerde birikmis paralarina bile el koydular. Bunun adi zorbalik degil de nedir? Biri ciksin artik bu gaddarliga bir son versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rüzgar ~ 11 yıl önce
bir de yurt dışında insanları mağdur ettiler uçaktan indirmeye kalktılar elin amerikasında o da yetmedi eşinden pas bilet alamasın diye ölüm tarihi düzenlediler insanlara peki bu yapılanlar ne olacak THY yönetimi sen çalışanını mağdur et etrafa yasadışı eylemci diye insanları karala yıllarca çalışmasının karşılığı olan tazminatı TİS farklarını verme vatandaşlıktan çıkar eee bir de mağdur edbiyatı yap yatacak yeriniz yok insanlar işsizlik parası bile alamadı yasadışıymış ya senin yasadışı yaptıklarının hesabını kim soracak
Bir kere ~ 11 yıl önce
Kendi parani kazadktan sonra tekrar aile eline bakmakcok zormus.Allah herkese kendi parasini kazanmayi nasip etsin.artik yorulduk bu olanlardan.bagirmadim cagirmadim sessizce yapilmasi gerekn sureci izledim.artik uzuntumu bastiramiyorum caresiz hissediyorum.kimseye muhtac olmak istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahane ~ 11 yıl önce
Bahane hazır grev yaptılar atıldılar, ya bu grevden önce atıllanlar basına yansımayanlar, siz sayın yolculardan sayısız teşekür alanlar,takdir görenler,işinin gerekliliklerini en iyi yapanlar,basına yansımayan kaç çalışan var biliyomusunuz sayın mağdur yolcular sayısız personel var. Onlar niye atıldı lütfen söylermisiniz niye haklarını savunan olmadı,bizim haklar savunulsaydı bu thy ye bi dur diyen çıkabilseydi ne biz atılırdık ne de 305 atılırdı. Sendikayı [adını bile zikretmek ürpertiyor] hiç saymıyorum zaten hiçbir zaman dik durmadı her zaman kapılar arkasından iş çevirdi.Şu anda bile atılmalar devam ediliyordur . Çocuklarımızın sağlığıyla,umutlarıyla ,yaşam mücadelesiyle,ekmekleriyle oynandı.Bizleri tükettiler yıktılar yok ettiler bilemiyorum adelet nerde bilemiyorum inaç nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
calisan ~ 11 yıl önce
Sozlesmede 0 zamma raziyim yeterki Bu kanayan yara kapansin orta yolda bulusulsun..her iki tarafta akliselimde bulusmasi temennisi ile herkez elini tasin altina koymasi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
10 aydır hâlâ işsizim ve sendikada direnenler gibi 1500 TL 'de para almıyorum.Daha nice benim gibi insanlar var.Benim isteğim bu didişme bir son bulsun.Zor durumdayız .Herkesin bilip bilmeden yorum yazmalarıda cabası...Artık neticeye kavuşşun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikacilar ~ 11 yıl önce
Sendikacilar neye guveniyor bu kadar acaba? Su anda ben ve benim gibi masumlarin tek sigindii, tek guvendigi bir Allah var. Oyle seyler oluyor ki; Arkada bircok dolap donuyor ve bizim gibi masumlarin geri donusune engel oluyorlar. Bence Thy hakliya hakkini vermeli... Rabbim buyuk. Hep bir umut var icimde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Ali bey söylediğiniz şey şimdiden olmaya başlamış bile.Atılan ve şu anda havaalanında direnişte olan bir kaç kişi ekip odasına giderek geri döneceklerini söyleyen konuşmalar yapıyorlarmış..Ortada daha bir şey yokken bu tarz konuşmalar yapmaları hiçte hoş değil.Bizleri üzmekten öteye gitmiyor.Hamdi beyin kulağına gidiyor.He kesin bir şey olsa tabiki konuşşunlar ama böyle yapmak şu an için yanlış ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANLAYANA ~ 11 yıl önce
Umursama dünya gelse üstüne İçinde büyüyen bir ahın olsun Elbet Bir gün devran döner tersine Tahammül en büyük silahın olsun Boş ver hayallerin gerçek olmasın Yeşersin yeter ki, umut solmasın Derde talip ol ki dertli kalmasın Garibin gözyaşı günahın olsun OLSUN BE ALDIRMA YARADAN YARDIR SANMA Kİ ZALİMİN ETTİĞİ KARDIR MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz... ~ 11 yıl önce
salim güven beye derim ki siz 1gün mağdur olsunuz ama biz şimdilik 9 aydır işsiziz. sizi aydın ve kültürlü biri olarak görüp düşünürsem şayet bu siteminizi yaparken tıpkı sizin gibi bizde demokratik hakkımızı istiyoduk. sizce sonuç böylemi olmalıydı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000