09 Mayıs 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, bu yorumlari yapacaginiza THY nin finansal raporlarini ortaya koyup objektif incelemelerinizi bize iletiniz ki once teknik olarak borsa da THY nin hisselerini alabilir miyiz ona bakariz? Yoksa 10 yil once de Lufthansa, Air France ve digerleri vardi. Yani filo buyumesine karar verildiginde ileride neler olabilecegi ile ilgili senaryolarin hazirlanmis olmasi gerekir. Boylece simdi sizde boyle talihsiz bir yazi yazmazdiniz. Sevgiler
  • THY 1.2 milyar TL rekor zarar etti, daha neyi tartisiyorsunuz?
  • Senet işleri tek taraflı mal taşıma piyasa jargonuyla hamalliktan ibarettir. Düşebilen rakamsal bir değerde pembe hayallerle yükseliş tarafında beklerseniz, zarar görürsunuz. İnandığınız pembe hayaller zaten sizlere 9 lu seviyelerden satılmış durumdadır. 1-2 sene sonrasında 1 lt benzinı x tl den alacağınızı hesap edemiyorsaniz, brent petrol döviz ve faizler ile ilgili hesabınız yok inancınız varsa daha çok beklerseniz. Havayolları Global piyasa trendinin öncüsüdür. Finansal okur yazarliginizi geliştirmeniz için bol bol vaktiniz olacaktır. Unutmayın piyasada bir şeye inanirsaniz kaybedersiniz, bilirseniz aldanmazsiniz. Bilmek için ne gerek ? Hesap kitap analiz. Basit bir örnek; ben k/m ' yum. Muhtemel Yorumların devamı ; sen nerden bilecek çocuk, ıvır zıvır yönünde gelişecektir. Herkes herseyi cok biliyor öyle degil mi , peki nerde hesap kitap analiz ? İşte sizin o güzel egonuzdan piyasada çok güzel para kazaniliyor. :) Piyasa yorumunuz çok düştü çok ciktidan ibaret olmasın. 9 liradan hisse taşıyan birisi hisseyi tekrar 9 da gördüğünde paranın zaman degerini de bir hesaplasin bakalım. Kar _ zarar ne durumda ?
  • Bence ! Thy olmayan başarıyı başarı gibi gösterip sürekli uçak alarak kiytirik noktalara uçarak hikaye anlatıyor. Nerden mi biliyorum ? Sizden. Size göre hersey yolunda hiç sorun. Yok. ;)
  • Güzel haber yapmışsınız. Bir Thy çalışanı olarak başarılı bir şekilde devam ediyoruz. İşin mali kısmını bilmem fazlada ilgilenmiyorum. Ama uçağa binen yolcuyu mutlu indirdiğimizi ve kazandığımızı biliyorum.
  • thy yönetimi hisse geri alım programı açıklamıştı, neden hisselerini geri almıyor, bu maniple yapan kirli elleri çamura batırmıyor, yoksa bu geri alımı, laf olsun diyemi açıkladı.
  • Acaba hisselerin düşme sebebi thy'nin potansiyelsiz büyümesini görüyor olmasınlar. ayrıca 1ci çeyrek zararından sonra halen dimdik ayakta sebebini AB VİZE Anlaşması imzalnırsa uçuşların x2 olacağını düşünülüyor. ancak bu vize serbestlisi olmazsa 5,40 ları test ederiz . ayrıca thy iç savaşları ilker beyin zararda payı var izlenimi oluşturmak olabilir. diğer bir mesele ise thy boş hatalara günde 3 sefer düzenliyor.THY nin 400 uçağa ihtiyacı yok. boş hatta uçak kaldırıyor. bu şekilde gider ve 6,30 a inmesi halinde gezi protestoları zamanındaki rakamanına ulaşmış olacaktır. ve vize muafiyeti AB parlementosundan dönerse 5,30 lar yakındır. Eee iktidar yandaşlarının atandığı , tecrübeli personeli emekli eden thy sonunda bu duruma gelecekti...
  • Ali bey yanlis dusunuyorsunuz. Paranin dini ve milleti olmaz. Kimse sirf thy kotu gorunsun diye para kaybetmeyi goze alip hissede manipulasyon yapmaz. Thy piyasa degeri ve elde ettigi kar ve ozsermayesi bakimindan tum dunya havayollarina yakin seviyede islem goruyor. Acip inceleyin lutfen sadece thy ozelinde bir durum yok tum kuresel havayollari satis yiyor. Hatta ulkesel problemleri katarsak thy pahali bile kalabilir.
  • ayrica thy odulleir konusunda,bana sadece thy odullerveriliyor lutfen bana oy verin diye email atiyor.. ne AF , ne iberia, nede luft. baskalari, hepsinde email adresim var.. tek thy oy icin email gonderiyor.. bence ikram konusunda luft., AF ve iberia ile farki yok, ben atlantik otesi ucuslar ile karsilastiriyorum .. thy ekonomik biletlerde bir ay oncesinde bakildiginda yakin rakibine 400 500 dolar fiyatta pahali , tek fark yarattigi yer ise cocuk oyuncaklari, butun havayollari ile ucuyorum en guzel cocuk oyuncaklari ,dergisi thy de.. acik ara onde..
  • ulke riski denilen olay tum turkiye sirketlerini etkiliyor.. bakiniz son basbakan olayi, kiskanclik yuzunden basbakani gorevden alinan ulkenin sirketi olunca, ongorulemeyen ulke riski etkisi oluyor.. dolar 5 saat icinde 2.80 den 2.97 oldu, tum yatirimlar biletler ,altyapi vs vs vs tum hesaplar kitaplar bes saatte tekrar degisti ,iste ulke riski denilen bu..cunku ulkedeki siyasi kultur oturmadigi icin uzun vadeli yatirimci gelmiyor, sadece kisa vadede tilkiler geliyor.. hangi demokrasi devlet gelenegi oturmus ulkede bu sekilde siyasi olaylar olur ? uc sene once ordunun yarisi, donanmanin hepsi hapisteydi.. 2sene once milyar dolarlik yolsuzluklar heryerdeydi,dinliyorduk kupon arazi pesinde kosan reisi , .. thy den kac kisi, kac pilot atildi gezici diye, burada airport haberde okuduk.. sonra katarda pilot ariyor arkadaslar.. thy siyasi bir sirkettir. bakiniz zaman gazetesi olayina, bakiniz gulenci milletvekiline killik yapmak icin sirketin adini lekelenmesine,bakiniz sozcu gazetesiolayina

THY'den elinizi çekin!

İnanırsınız ya da inanmazsınız. Türk Hava Yolları'nın gelişimi bir Türk olarak bizlerin egosunu okşarken bazı çevreleri ciddi şekilde rahatsız ediyor. Türk Hava Yolları, artık global bir oyuncu.

Attığı her adım dünya havacılık çevrelerince yakından takip ediliyor. THY kıskanılmıyor, THY'den çekiniliyor.

THY, büyürken birilerinin pazar payından alıyor. THY yönetiminin sık sık dile getirdiği gibi" Dünyada çok para var ve biz o paraları kazanmak istiyoruz"  mottosunun altında derin anlamlar var. Bu paraları kazandırmamak için masa başlarında ne hesaplar yapıldığını kimse bilmiyor.

THY Avrupa'da büyüyor, Almanya'da neredeyse Türkiye'deki kadar noktaya uçuyor. Lufthansa Ankara, İzmir ve İstanbul'a uçmayı beceremiyorken THY Almanya'da neredeyse kasabalara uçuş düzenliyor. Şimdi bu büyümenin Lufthansa'yı rahatsız etmediğini kim söyleyebilir?

Ya da Afrika'da Air France tekelini kırmasının onları rahatsız etmediğini mi sanıyorsunuz?

THY, Türkiye'nin coğrafi konumunu çok iyi kullanarak çok kritik hamleler yapıyor. Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika kıtasına kadar her bölgede etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla birilerinin pazar payını elinden alıyor. Bütün bu başarılar ortadayken bir başka tarafta inanılmaz oyunlar dönüyor.

Network olarak THY ile baş edemeyenler THY'yi başka bir alan üzerinden irtifa kaybına zorluyor.

Hatırlarsınız, THY en büyük sıçramasını dünya havacılık sektörünün krizle boğuştuğu 2008 krizinde yaptı. O dönem, bayrak taşıyıcı havayolları bile bir bir batarken THY yeni uçaklarla yeni uçuş noktalarıyla tarihinin altın dönemlerini yaşıyordu. Ancak o dönemdeki başarının aksine THY hisseleri nedense hep dip noktadaydı. Bakıyorsunuz bir tarafta dünyanın gıpta ile izlediği THY, diğer tarafta borsada başarısıyla ters orantılı bir THY! Şimdi bu olacak iş mi? O dönemi hatırlayanlar bilir, THY hisseleri 2 TL seviyelerine kadar inmişti.

Benzer bir tabloyu bugün de görüyoruz. 315 uçaklık filosu, 50 bin çalışanı ve 60 milyon yıllık yolcu sayısıyla parlayan bir yıldız gibi duran THY var ama borsada yine kayıp!

Hisseler üzerinde karanlık eller dolaşıyor. 'Herif' diye karanlık bir el hisseler üzerinde maniple yapıyor. Bir anda ciddi yatırımcı çıkışı oluyor. Ortada bir kriz beklentisi de olmamasına rağmen THY hisseleri bir anda çakılıyor. THY tarihinin en karlı dönemini yaşıyor rekor kar elde  ediyor ama hisseler yine aşağı doğru ivmeleniyor.

THY, bir sistem kurdu ve bu sistemin başına kim gelirse gelsin ivme hep yukarı doğru gidiyor. Sahada başarısına herkes şapka çıkarıyor ama masada bir şeyler oluyor. THY, başarısız bir şirket gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bazı kesimler de bu oyuna alet olmaya devam ediyor. Bu oyunu görmemiz lazım. THY, başarı çizgisini hep yukarı doğru devam ettiriyor ve ettirecek gibi de görünüyor.

Yeter ki, kirli eller THY üzerinden elini çeksin. THY bu potansiyelle onları da dize getirecektir. Bundan hiçbir şüphem yok!

THY'den elinizi çekin!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Radikeler ~ 8 yıl önce
Ali Bey, bu yorumlari yapacaginiza THY nin finansal raporlarini ortaya koyup objektif incelemelerinizi bize iletiniz ki once teknik olarak borsa da THY nin hisselerini alabilir miyiz ona bakariz? Yoksa 10 yil once de Lufthansa, Air France ve digerleri vardi. Yani filo buyumesine karar verildiginde ileride neler olabilecegi ile ilgili senaryolarin hazirlanmis olmasi gerekir. Boylece simdi sizde boyle talihsiz bir yazi yazmazdiniz. Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedim ~ 8 yıl önce
THY 1.2 milyar TL rekor zarar etti, daha neyi tartisiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corsa. ~ 8 yıl önce
Senet işleri tek taraflı mal taşıma piyasa jargonuyla hamalliktan ibarettir. Düşebilen rakamsal bir değerde pembe hayallerle yükseliş tarafında beklerseniz, zarar görürsunuz. İnandığınız pembe hayaller zaten sizlere 9 lu seviyelerden satılmış durumdadır. 1-2 sene sonrasında 1 lt benzinı x tl den alacağınızı hesap edemiyorsaniz, brent petrol döviz ve faizler ile ilgili hesabınız yok inancınız varsa daha çok beklerseniz. Havayolları Global piyasa trendinin öncüsüdür. Finansal okur yazarliginizi geliştirmeniz için bol bol vaktiniz olacaktır. Unutmayın piyasada bir şeye inanirsaniz kaybedersiniz, bilirseniz aldanmazsiniz. Bilmek için ne gerek ? Hesap kitap analiz. Basit bir örnek; ben k/m ' yum. Muhtemel Yorumların devamı ; sen nerden bilecek çocuk, ıvır zıvır yönünde gelişecektir. Herkes herseyi cok biliyor öyle degil mi , peki nerde hesap kitap analiz ? İşte sizin o güzel egonuzdan piyasada çok güzel para kazaniliyor. :) Piyasa yorumunuz çok düştü çok ciktidan ibaret olmasın. 9 liradan hisse taşıyan birisi hisseyi tekrar 9 da gördüğünde paranın zaman degerini de bir hesaplasin bakalım. Kar _ zarar ne durumda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhibbi ~ 8 yıl önce
Bence ! Thy olmayan başarıyı başarı gibi gösterip sürekli uçak alarak kiytirik noktalara uçarak hikaye anlatıyor. Nerden mi biliyorum ? Sizden. Size göre hersey yolunda hiç sorun. Yok. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eline sağlık ~ 8 yıl önce
Güzel haber yapmışsınız. Bir Thy çalışanı olarak başarılı bir şekilde devam ediyoruz. İşin mali kısmını bilmem fazlada ilgilenmiyorum. Ama uçağa binen yolcuyu mutlu indirdiğimizi ve kazandığımızı biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaan ~ 8 yıl önce
thy yönetimi hisse geri alım programı açıklamıştı, neden hisselerini geri almıyor, bu maniple yapan kirli elleri çamura batırmıyor, yoksa bu geri alımı, laf olsun diyemi açıkladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Aynen. Madem şirketine güveniyorum ve hissenin gerçek değeri yansıtmadığını dusunuyorsun, toplasana hisseleri. Neden geri-alimi baslatmiyorsun diye sormazlar mi adama.
GÖKMEN ÖZ ~ 8 yıl önce
Acaba hisselerin düşme sebebi thy'nin potansiyelsiz büyümesini görüyor olmasınlar. ayrıca 1ci çeyrek zararından sonra halen dimdik ayakta sebebini AB VİZE Anlaşması imzalnırsa uçuşların x2 olacağını düşünülüyor. ancak bu vize serbestlisi olmazsa 5,40 ları test ederiz . ayrıca thy iç savaşları ilker beyin zararda payı var izlenimi oluşturmak olabilir. diğer bir mesele ise thy boş hatalara günde 3 sefer düzenliyor.THY nin 400 uçağa ihtiyacı yok. boş hatta uçak kaldırıyor. bu şekilde gider ve 6,30 a inmesi halinde gezi protestoları zamanındaki rakamanına ulaşmış olacaktır. ve vize muafiyeti AB parlementosundan dönerse 5,30 lar yakındır. Eee iktidar yandaşlarının atandığı , tecrübeli personeli emekli eden thy sonunda bu duruma gelecekti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
analiz ~ 8 yıl önce
Ali bey yanlis dusunuyorsunuz. Paranin dini ve milleti olmaz. Kimse sirf thy kotu gorunsun diye para kaybetmeyi goze alip hissede manipulasyon yapmaz. Thy piyasa degeri ve elde ettigi kar ve ozsermayesi bakimindan tum dunya havayollarina yakin seviyede islem goruyor. Acip inceleyin lutfen sadece thy ozelinde bir durum yok tum kuresel havayollari satis yiyor. Hatta ulkesel problemleri katarsak thy pahali bile kalabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
ayrica thy odulleir konusunda,bana sadece thy odullerveriliyor lutfen bana oy verin diye email atiyor.. ne AF , ne iberia, nede luft. baskalari, hepsinde email adresim var.. tek thy oy icin email gonderiyor.. bence ikram konusunda luft., AF ve iberia ile farki yok, ben atlantik otesi ucuslar ile karsilastiriyorum .. thy ekonomik biletlerde bir ay oncesinde bakildiginda yakin rakibine 400 500 dolar fiyatta pahali , tek fark yarattigi yer ise cocuk oyuncaklari, butun havayollari ile ucuyorum en guzel cocuk oyuncaklari ,dergisi thy de.. acik ara onde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ödülü ??? ~ 8 yıl önce
thy, transit yolcu kapsın diye amerika'da vergi dahil 500 dolar civarına bilet satıyor aynı bileti kendi ülkesinde 900 dolara! girin sitelere karşılaştırın fiyatları! ancak parasının hesabını bilmeyen,direk gitmek isteyen türkler ya da bileti amerika'dan alan transit veya gurbetçiler uçuyor! ben de çok daha ucuz satan çok daha kaliteli lh'ı tercih ediyorum hem uçaklara doğru düzgün bakım yapılıyor mu diye düşünmüyorum kafam rahat hem daha konforlu hem daha işini bilenlerle muhatap oluyorum,torpilli olup iş bilmeyenlerle değil! thy uçaklarında daha ingilizceyi yarım yamalak bile konuşamayanlar var,kontuarda iki ayrı bileti olup( thy ve united) aynı gün içinde devam uçuşu olanların bagaj etiketlerini iki ayrı bilet diye bağlamayanlar var ! hayatında uçak görmemişleri ve otobüs de adam taşıyor uçak da ne fark var diye iett'cileri, hemşehrileri,torpillileri,eşi,dostu şirkete yönetici,çalışan olarak doldururlarsa ve thy denetlenmekten çıkartılırsa,hesap soran olmazsa thy çiftlik olur tabii!
ztk ~ 8 yıl önce
ulke riski denilen olay tum turkiye sirketlerini etkiliyor.. bakiniz son basbakan olayi, kiskanclik yuzunden basbakani gorevden alinan ulkenin sirketi olunca, ongorulemeyen ulke riski etkisi oluyor.. dolar 5 saat icinde 2.80 den 2.97 oldu, tum yatirimlar biletler ,altyapi vs vs vs tum hesaplar kitaplar bes saatte tekrar degisti ,iste ulke riski denilen bu..cunku ulkedeki siyasi kultur oturmadigi icin uzun vadeli yatirimci gelmiyor, sadece kisa vadede tilkiler geliyor.. hangi demokrasi devlet gelenegi oturmus ulkede bu sekilde siyasi olaylar olur ? uc sene once ordunun yarisi, donanmanin hepsi hapisteydi.. 2sene once milyar dolarlik yolsuzluklar heryerdeydi,dinliyorduk kupon arazi pesinde kosan reisi , .. thy den kac kisi, kac pilot atildi gezici diye, burada airport haberde okuduk.. sonra katarda pilot ariyor arkadaslar.. thy siyasi bir sirkettir. bakiniz zaman gazetesi olayina, bakiniz gulenci milletvekiline killik yapmak icin sirketin adini lekelenmesine,bakiniz sozcu gazetesiolayina

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000