04 Haziran 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • TEKNISYENLER NE OLACAK COK AZ ALIYORLAR ONLAR OLMAZ ISE HERSEY ALTUST OLUR
  • Kabin memuru maasi 2800 tl yapilip pilot maaslari arttirilmalidir.
  • yobazlar geeeldi mi?
  • Thy taseron hakkı ne oldu beyler bayanlar bekliyor uz bi umut ..kadroyu yöneticiler bizi duymuyor galiba ...yönetici akrabası olan bizi anlatsın lütfen yoneticilere.....hayyyydee
  • Birakin gitsinler!adammi kalmadi yetistirip,o koltuga oturtacak(yerli,yabanci)
  • Bir teknisyenin kiymeti bilinmiyor sirkette. Uvey evlat olduk nihayetinde. Ucak sayilari artti is yogunlugumuz artti. Kiymetimiz artmadi saglik olsun diyelim. Kabin ve Pilot arkdaslarim icin de cok cok mutlu oldum. Son kurusuna dek hak ettiginiz bi artisti. Allah bereketini arttirsin insaAllah.
  • KABİN -KOKPİT DÜNYANIN PARASINI KAZANIYORSUNUZ ŞOFÖRLÜK YAPAN EN AZ 40.000 TL GARSONLUK YAPAN EN AZ 8000 TL KAZANIYOR ...BU PARALARI BEĞENMEYENLERİNİZ GİREBİLİYORLARSA KOŞA KOŞA GİTSİNLER ... AMMA ŞİRKET SİZİ KOVSADA HİÇ BİRİNİZ BİR YERE GİTMEZ ... YERDEKİLER , TGS DEKİLER , DOCO DAKİLER NE YAPSIN HEPSİ BU İNSANLARIN FAKİRLİK SINIRINDA MAAŞ ALIYOR...BURADAN SALLAYANA KADAR BASIN GİDİNDE GÖRELİM BAKALIM HEPİNİZ NE KADAR DELİKANLISINIZ , KIZINIZ OĞLUNUZA HERKESİ THY YE SOKMAK İÇİN 40 TAKLA ATTINIZ . HİÇ BİRİNİZ THY TEKKESİNİ BIRAKACAK KADAR APTAL DEĞİLSİNİZ . BU ARADA ŞİMDİDEN 100 YABANCI KAPTAN İLE ANLAŞILDI , HAYDİ ŞİMDİ GİDENLERE GÜLE GÜLE (dicem ama kimsenin gittiği ve gideceği yok ) Levent arkadaşınız anlatsın size el altından yabancı kaptanlarla nasıl anlaşıldığını :) hee 100 kişilik bir pakette yolda Temmuz programında görürsünüz yeni isimleri...
  • THY NİN ŞARTLARI ORTADADIR. MAAŞLARI BEĞENMEYENLER GÜLE GÜLE GİTSİN... BURADAN ATIP TUTUYORSUNUZ YOK KÖRFEZEE YOK ÇİNE GİDERİZ DİYE.ÇOĞUNUZ UÇAKTAKİ FINDIĞA FISTIĞA TENEZZÜL EDEN İNSANLARSINIZ , HİÇ BİRİNİZ THY GİBİ BİR TEKKEYİ BIRAKIP GİTMEZSİNİZ BU YÜZDEN DAHA FAZLA SALLAYIP BU HABER BULAMAYAN BASIN MENSUBU KARDEŞLERE GEREKSİZ PRİM VERMEYİN...BİRDE KOKPİTTEKİ EFENDİLER AÇIKLAYIN BAKALIM KAÇ PARA MAAŞI BEĞENMEDİĞİNİZİ KAMUOYU BİR ÖGRENSİN KAÇ PARA MAAŞ ALIP O PARALARA BURUN KIVIRDIĞINIZI ... VARMI ARANIZDA O KADAR DELİKANLI , KOKPİTTE ATIP TUTMAK KOLAY BURAYA YAZINDA GÖRELİM MAAŞLARINIZI ... BEĞENMEYENDE KAPI ORADA HAYDİ YOLUNUZ AÇIK OLSUN . . .
  • Sevgili diğer şirket çalışanları, olanlardan siz sorumlusunuz aslında. Pilotlara güvenilmez deyip Havasen’e geçmediniz ya , şimdi gidin Havaiş’e savunsun sizi !!! Daha başınıza gelecek var, bu daha başlangıç ve herkes bunun farkında bırakın ağlamayı ...
  • 7bin maas alan bir kabin e 700 tl zam. 40bin maas alan bir pilota 8bin tl zam. Al sana adalet.

THY’den çalışanlara zam ve Hava İş’in duruşu!

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava İş Sendikası çalışanlara zam yapılması konusunda geçtiğimiz hafta anlaşmaya vardı. Bu karar THY tarafından alınmış ve Sendikanın da görüşüne başvurulmuştu.

Sonuç olarak hepinizin bildiği gibi; pilotlara yüzde 20, kabin ve diğer personele de yüzde 10 zam kararı alındı. Bu oranlar imza ile resmileştirildi. Aslında geçen hafta sonunda benim kafamda şöyle bir soru oluşmuştu; ‘Tüm çalışanlar aynı Toplu İş Sözleşmesi’ne bağlı iken nasıl oluyor da sadece pilotlara zam yapılabiliyor? Bu soru Hava İş Sendikası’nın açıklamasıyla yanıt bulmuş oldu.

Ancak bu sefer de başka bir soru çıktı ortaya; ‘Aynı TİS’ten faydalanan çalışanlara farklı oranda zam verilmesi nasıl olabilir? Bunu bir tepki olarak değil de merak ettiğimden soruyorum. Bilen varsa yanıtlasın. Tabi burada, maaşların miktarı üzerinden oluşabilecek enflasyon farklarından kaynaklı olduğu söylenebilir. Yüksek maaş alanın mağduriyetinin daha fazla olması gibi… Açıklama yapılırsa öğreniriz.

Bir diğer konu da uçuş işletmede yaşanan olumsuzlukların temel nedeninin para mı yoksa zaman mı olduğu hususu…  THY’nin zam kararı son derece olumlu, bunu eleştirmiyorum. Ancak problemi biraz da FTL üzerinden  çözmeye çalışmak daha kalıcı bir çözüm olurdu diye düşünüyorum.  Uçucu personel bana kalırsa çok fazla para problemi yaşamıyor. Yaşadıkları problem paradan ziyade zaman meselesi.

Burada Hava İş Sendikası’nın duruşu çok önemliydi. Sadece pilotlara yapılan zammı kabul etmeyip diğer çalışanlara da zam istemesi bir sendikacılık gibi görünse de, oranlar konusunda aynı duruşu sergilemediği de çok açık. Diğer personeli bilemiyorum ancak, özellikle kabinde ciddi rahatsızlığa neden olduğunu biliyorum. Kokpit ile kabinin ayrışmasına neden olabilecek bu durumu keşke önce THY, sonra da Hava İş Sendikası öngörebilseydi.

‘Nasıl olsa zam yapıyoruz oranlar farklı da olsa herkes memnun olur’ diye düşünmek en büyük yanılgı olur. Zaten ilk önce sadece pilotlara zam yapılacağı duyulunca oldukça gerilen diğer personel, şimdi de oranların farklı olduğunu görünce şaşırdı. Pilotlara imtiyaz ilk akla gelendi, zam oranları farklı olunca emin olun bu görüş çalışanlar arasında değişmedi. Burada Hava İş Sendikası çalışanlar adına o duruşu gösterebilmeliydi.

Meseleyi sadece THY üzerinden ele almak istemiyorum. THY zaten bir karar vermiş ve sendikaya da bunu bildirmiş. Sonuçta THY eksik yaptı, sendika da bu eksiye bir eksi daha attı.

Peki yapılan zammın nedeni bu tip sorunların büyümeden önlenmesi mi yoksa pilotların elde kalması mı?

Büyüyen filo, yeni havalimanına geçiş ile birlikte artacak ihtiyaç THY’nin kısa süre içerisinde en fazla kafa yoracağı konu gibi görünüyor. Özellikle kokpit açısından. Zaten bu yüzden alım kriterlerini yerle bir etmedi mi? Lise mezunu pilot alacağını duyurmadı mı?

Geçen hafta yazdım şimdi tekrar o konuya girmek istemiyorum ama başta yabancı pilotlar olmak üzere şartların elverişli olması halinde hemen giden pilotların elde tutulması yüzde 20 zam ile mümkün olur mu bunu da yaşayıp göreceğiz.

Yabancı pilotlar ilk gidenler oluyor belki ama, Türk pilotların da önü her geçen gün açılıyor. Şimdi de Çin Türk pilot alımına başladı. Daha önce Türk pilotların başvurusunu değerlendirmeyen Çin, artık başvurulara olumlu yanıt vermeye başlamış.

Hatta İstanbul’da pilotlar için bir buluşma bile gerçekleştirecekmiş. Maaşların da oldukça dolgun olduğunu da hesaba katarsak, bu konu şirketleri biraz zorlayacak gibi görünüyor.

THY’den çalışanlara zam ve Hava İş’in duruşu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

GUL ~ 6 yıl önce
TEKNISYENLER NE OLACAK COK AZ ALIYORLAR ONLAR OLMAZ ISE HERSEY ALTUST OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maasi 2800 tl yapilip pilot maaslari arttirilmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genclik kolları ~ 6 yıl önce
yobazlar geeeldi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 6 yıl önce
Thy taseron hakkı ne oldu beyler bayanlar bekliyor uz bi umut ..kadroyu yöneticiler bizi duymuyor galiba ...yönetici akrabası olan bizi anlatsın lütfen yoneticilere.....hayyyydee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kucuk enisteleri ~ 6 yıl önce
Birakin gitsinler!adammi kalmadi yetistirip,o koltuga oturtacak(yerli,yabanci)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Bir teknisyenin kiymeti bilinmiyor sirkette. Uvey evlat olduk nihayetinde. Ucak sayilari artti is yogunlugumuz artti. Kiymetimiz artmadi saglik olsun diyelim. Kabin ve Pilot arkdaslarim icin de cok cok mutlu oldum. Son kurusuna dek hak ettiginiz bi artisti. Allah bereketini arttirsin insaAllah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞ OPERASYON ~ 6 yıl önce
KABİN -KOKPİT DÜNYANIN PARASINI KAZANIYORSUNUZ ŞOFÖRLÜK YAPAN EN AZ 40.000 TL GARSONLUK YAPAN EN AZ 8000 TL KAZANIYOR ...BU PARALARI BEĞENMEYENLERİNİZ GİREBİLİYORLARSA KOŞA KOŞA GİTSİNLER ... AMMA ŞİRKET SİZİ KOVSADA HİÇ BİRİNİZ BİR YERE GİTMEZ ... YERDEKİLER , TGS DEKİLER , DOCO DAKİLER NE YAPSIN HEPSİ BU İNSANLARIN FAKİRLİK SINIRINDA MAAŞ ALIYOR...BURADAN SALLAYANA KADAR BASIN GİDİNDE GÖRELİM BAKALIM HEPİNİZ NE KADAR DELİKANLISINIZ , KIZINIZ OĞLUNUZA HERKESİ THY YE SOKMAK İÇİN 40 TAKLA ATTINIZ . HİÇ BİRİNİZ THY TEKKESİNİ BIRAKACAK KADAR APTAL DEĞİLSİNİZ . BU ARADA ŞİMDİDEN 100 YABANCI KAPTAN İLE ANLAŞILDI , HAYDİ ŞİMDİ GİDENLERE GÜLE GÜLE (dicem ama kimsenin gittiği ve gideceği yok ) Levent arkadaşınız anlatsın size el altından yabancı kaptanlarla nasıl anlaşıldığını :) hee 100 kişilik bir pakette yolda Temmuz programında görürsünüz yeni isimleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 6 yıl önce
Kardeş niye bu kadar stres yaptın ki bak önlisans mezunu ve TOEFL dan 60 puanı olanı kaptan yapıyor. Kabin memuru da yapıyor önlisans mezunu bide ingilizcesi olanı. Başkan söyleyin arkadaşlara şartları karşılıyorlarsa girsinler görsünler. Sende şoförlük yap 40k al garsonluk yap 8k al. Arkadaşlara da söyle onlarda alsınlar. A eger bana diyorsan ki bizde o şartlar yok. Başkan kusura bakma da bi sus. Bak ben sana haberi vereyim 2020 ye kadar kabin 20.000 kişi kokpitte 8-9.000 kişi olacak kaçırma bu fırsatı neden insanlara yukleniyorsun ki
yer işletme ~ 6 yıl önce
sen önce ingiltereye inerken o cızırtılı telsiz ile kuledeki ingilizin ne dediğini anla ben sana 10 bin verecem
fo ~ 6 yıl önce
birader senin bu hasetlikle yaptığın benzetmeler var ya şofördü/ garsondu, ancak kendini komik ve aşağılık duruma düşürür. ne is yapıyorsun bilmiyorum ama kaptana -sözde asagilamak icin- şoför diyorsan kendin ne oluyorsun bi düşün istersen. eğer kafan basmıyorsa senin anlayacağın şekilde basitçe anlatmaya çalışayım: pilotlara o paralara vermelerinin sebebi hem kalifikasyon, hem de arz talep meselesi. eğer Turk pilotları dünyanın başka yerlerinde çalışabilir durumda olamasalar, yani küresel bir pazar olmasa emin ol senin kirli hayallerindeki gibi 5-6 bin tl ye çalıştırmak ister şirketler, tabi onla tatmin olur musun bilemem. bak başka is kollarını pilotlarla filan kıyaslayıp kendinizi üzmeyin böyle. herkes yaptığı işin niteliğine göre karşılığını alıyor, insanların size olan nezaket ve saygısını da azaltmayın saçma sapan konuşmalarla. hastanede çalışan herkes doktorlar niye benle ayni parayı kazanmıyor diye soruyor mu ? ya da şartları beğenmeyip özel muayenehane açanlara "koş hadi yürü git" bilmem ne sacmaliyorlar mi. uzun lafın kısası burada meydanı boş bulduk diye atıp tutmayin, isinize bakın !
Ben ikna oldum ~ 6 yıl önce
Operasyoncu arkadaş haklı, bu maaşlar fazla, ama tam ne kadar fazla bilemiyoruz, kaça düşürelim UÇUŞ OPERASYON’cu kardeşim, kaç dersen ona düşürülecek, bu arada, sen memnun musun maaşından? Zam falan lazım mı, onu da yaz düzeltelim hsjdjdkdk, başka parlak fikirlerin de varsa dinlemek isteriz, çünkü boşluğumuza geliyor bazen zam falan yapıyoruz hiç gerek yokken dhjdkdls
HUB KONTROL ~ 6 yıl önce
THY NİN ŞARTLARI ORTADADIR. MAAŞLARI BEĞENMEYENLER GÜLE GÜLE GİTSİN... BURADAN ATIP TUTUYORSUNUZ YOK KÖRFEZEE YOK ÇİNE GİDERİZ DİYE.ÇOĞUNUZ UÇAKTAKİ FINDIĞA FISTIĞA TENEZZÜL EDEN İNSANLARSINIZ , HİÇ BİRİNİZ THY GİBİ BİR TEKKEYİ BIRAKIP GİTMEZSİNİZ BU YÜZDEN DAHA FAZLA SALLAYIP BU HABER BULAMAYAN BASIN MENSUBU KARDEŞLERE GEREKSİZ PRİM VERMEYİN...BİRDE KOKPİTTEKİ EFENDİLER AÇIKLAYIN BAKALIM KAÇ PARA MAAŞI BEĞENMEDİĞİNİZİ KAMUOYU BİR ÖGRENSİN KAÇ PARA MAAŞ ALIP O PARALARA BURUN KIVIRDIĞINIZI ... VARMI ARANIZDA O KADAR DELİKANLI , KOKPİTTE ATIP TUTMAK KOLAY BURAYA YAZINDA GÖRELİM MAAŞLARINIZI ... BEĞENMEYENDE KAPI ORADA HAYDİ YOLUNUZ AÇIK OLSUN . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 6 yıl önce
giden gider kalan da istediğini talep eder, görüyorsun şirket de dünya gerçeklerine bakıp bu taleplere sessiz kalamıyor. anlamadığım sizi niye bu kadar geriyor bu mevzu? elinde imkan varsa, bak ilanlar ortada gir sen de pilot ol, yoksa atıp tutma başkalarını karalamak icin
Cpt ~ 6 yıl önce
Ben ayda 63-64 bin tl aliyorum
HUB cıya ~ 6 yıl önce
Bak güzel kardeşim beğendiğimiz maaş dünya standardı neyse o. En düşük 15000 USA üstü 28000 USA sen bir değer biç istersen bay bilmiş. Ha pardon diğer extraları da sana bağışlıyoruz. Bu arada senin yurtdışı bir ederin varda sırf milliyetçi ve amatör duygularla burdaki imkanlara razıysan da seni de tebrik ediyorum. Kolay gelsin masa başında ayakların yerde.
Anlamak ~ 6 yıl önce
Ne hırslanmış zevat, GIT HADI NE DURUYORSUN HADI GIT diye gaz veriyor, adamların bir kısmı gitti diye pilotlara zam yapıldığının farkında değil garibim, birilerinin gitmesine de gerek kalmadı su an yeni pilot ihtiyacı var, kimse gitmese de gelen olmadıgından bir zam daha yapılacak pilotlara, yapılınca bir abi demişti dersin, 50.000i geçecek o maaş yine beğenmiyorsan git yazarsın. Kapitalist düzen böyle işliyor kardeş. Ben de pilot olcam dersen alımlar açık, önlisans ve toefl dan 60 puan yeterli, kafa basmıyor lise mezunuyum dışarıdan alırım dersen uçuş okulları 70.000euro, pilot olunca ben bu maaşı çok buluyorum bana yarısı yeter dersin, seve seve seni yarı fiyata çalıştırırlar, başarılar iyi eğlenceler.
Hub kontrol deki delikanlıya cevap ~ 6 yıl önce
Kısa cümlelerle yazayım da anlayabilesin. Sen işe girerken pilotların maalından haberin yok muydu? Sen ne iş yapıyorsun ve kaç para maaş alyorsun, önce onu açıkla da kamuoyu bilgilensin. Madem pilot maaşı ve aldıkları zam seni bu kadar geriyor neden pilot olmuyorsun? Yoksa lise mezunu bile değil misin? Thy gibi bir tekkeyi sen hangi şartlarda terk edersin? Gazetecilere prim veren kim? Ve sana bir cevap. Yaz sezunu önümüz, şirketin pas hakkını kullanma git delikanlı gibi paranı öde ve al biletini, bu kadar saydırdığın kaptana jumpseat isteği sakın yapma!
Qatar damı? ~ 6 yıl önce
Yoksa genel müdür yardımcısımısın?
Havaişzedeler ~ 6 yıl önce
Sevgili diğer şirket çalışanları, olanlardan siz sorumlusunuz aslında. Pilotlara güvenilmez deyip Havasen’e geçmediniz ya , şimdi gidin Havaiş’e savunsun sizi !!! Daha başınıza gelecek var, bu daha başlangıç ve herkes bunun farkında bırakın ağlamayı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR DOST ~ 6 yıl önce
KABİN AŞ GELİYEAAH.
Bravo ~ 6 yıl önce
Zam ~ 6 yıl önce
7bin maas alan bir kabin e 700 tl zam. 40bin maas alan bir pilota 8bin tl zam. Al sana adalet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O öyle değil ~ 6 yıl önce
İşte o yüzden kabin memuru yada kaptan olamıyorsunuz öyle hesaplanmiyor.
Geç bile ~ 6 yıl önce
Kalınmış bir adalet
pliot ~ 6 yıl önce
dunyanin başka yerinde havayolunda yer hizmetleri kendini uçuş ekibiyle kıyaslıyor mu merak ediyorum. ne adaletinden bahsediyorsun? bu konu pilot açığıyla ilişkili tamamen. herkes kendi sukrunu bilir merak etme sen, bilip bilmeden konuşmayın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000