07 Temmuz 2013, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 90 yıl önce kurulan rejim halka rağmen halkı bastırarark kuruldu Denize döktüklerimiz düşmanlarımız dünya üzerinde güneşin batmadığı imparatorluk hevesinde olanlara yaptığınız taltis ve iltifat sizleri ne çağdaş ne profesyonel yapar Ülke içindeki uçuşlarda gerekirse tüm yerel dillerde anons yapılsın ne zararı var Amma vergi alırken askere alırken ayırmadığınız halka hakları konusunda faşist damgası vurmanız yada geçmişe serzenişte bulunurken rahatsız olmanız nafile Herşey olması gereken haline ve özüne mutlaka döner ve dönecektirde istesenizde istemesenizde sayın yorumcu... Özgür bir kuruluş iseniz bu yorumu yayınlayın lütfen.
  • Sayin airport haber yetkilileri..dun gonderdigim 2 yorum da yayimlanmadi..ne o sadece hosunuza gidenleri mi yansitiyorsunuz..yorumlari okuyunca genellikle poh poh layanlarin mesajlari var..zaten hakaret icerenler yayinlanmiyor..kaldi ki yorumlarimda hakaret yok..sadece sizi ve o her konuda uzman(!) yazarinizin övgulerini yayinliyorsaniz sadece oyle yorum yazalim..yazik..umarim teknik bir sorundur..
  • Bu ülkede adalet olsa,hukuk olsa,bu ulkede demokrasi kulturu olsa siz sirf bu yazinizdan dolayi yargilanir ve ceza alirdiniz.kabin amiri olarak ucuyorum.bu dolayli olarak asagiladiginiz anadolu halkinin da her guzellige her kolayliga layik oldugunu dusunuyorum.ben kurt degilim ama diyarbakir ucusunda kurtce anons okunsa memnun olurum.cunku onlar kendi insanimiz..ucagin yuzde 90 ni kurt kokenli vatandaslarimiz.bu onlarin hakki ve onlara buyuk kolaylik.bundan dolayi ulkemizin bolunecegini dusunecek kadar da paranoyak ve kendime guvensiz degilim cok sukur.bunun icin kurt olmaya ermeni olmaya rum olmaya turk olmaya gerek yok..vicdanli olmak yeter.biz bu ustenci ve karsimizdakini anlamamaya yeminli dil ile ne dersimi ve ordaki katliami anlariz..ne madimaki..ne 6-7 eylul olaylarini kavrayabiliriz ne kurt sorununu.bu kadar guclunun yaninda durmayin..bu kadar üstten bakmayin kendi halkiniza.bu ulke on yillardir boyle yapti zaten ve hicbirseyi cozemedi buyuzden.empati ve vicdan azicik.
  • Ali bey..sizi bu cahilce ve en hafifinden fasizanca yazinizdan dolayi tabi ki kutlamiyorum..80 yillik sorunlu dilden sorunlu bakis acisindan sorunlu perspektiften ciksa ciksa boyle zehirli bir yorum cikabilirdi zaten..siz anlasilan malesef cogu yanlis ve carpitilmis sekilde anlatilan yanli tarih kitaplarimiza fazla inanmissiniz..alternatif tarih kitaplari okumanizi öneririm..sizin diliniz zehirli bir dil..sizin diliniz kati devletci bir dil..sizin diliniz zalim bir dil..üstenci ve cok nobran..bu ulke bu dilden cekti zaten..bu ayristirici ve bolucu dilden..sorunun ne oldugunu bi turlu dinlemek istemedi..muhatabini adam yerine koyup anlamak istemedi..sabiha gokceni kimsenin karaladigi falan yok.bir ulkenin ilk kadin savas pilotu olmayi kimse kucumsemez..bir ulkenin ilk kadin savas pilotu olup kendi halkini bombalayanlarin yaninda olmanin serefi ve vicdan sizisi da bizi ilgilendirmez.bu dille bu zihin yapisiyla siz bu ulkenin hicbir sorununu cozemezsiniz.hicbir olayi tarafsiz goremezsiniz
  • Bu isim değiştirme olayını he bir denesinler........
  • Ellerinize sağlık konu bından daha iyi anlatılamazdı.
  • COK DOGRU BIR YORUM TAMAMEN KATILIYORUM.GERCEKLERI KORKUSUZCA YAZDIGINIZ ICIN TEBRIK EDIYORUM.
  • Katliamların mahkemesinin bile 10 yıllardır çözülmediği bu ülkenin bir ferdi olarak yaşama hakkına dair nadide(!) bakış açınızı bu kadar net ifade ettiğiniz için sizi tebrik ederim. O zamanlarda bomba yüklü uçakla halklarını ezenler bugün Toma, helikopter vs ile sopaya(!) devam ediyorlar ve yazık ki sizlerde bunu destekliyorsunuz. Bu bakış açısının sizi bir 10 yıl daha rahat ettireceğine inanıyorsanız bence yanılıyıyorsunuz. Sizin anlayışınız faşizan bir anlayıştır. Devlet halklardan üstün değildir. Devleti var eden halklardır. Bulgaristan da, Almanya da ki Türkler için anadilde eğitim isterken, insan kendi ükesine bir bakmaz mı ? Bu ülkenin halkları özgürlük, adalet, gelir eşitliği,yaşama hakkı, eğitim gibi temel haklardan yoksundur yıllardır. Bu haklarda eşitsizlik dizboyudur. Umarım birgün Dersim'de Dersim halkı ile bu görüşlerinizi paylaşırsınız ve bir de onlardan dinlersiniz olanları.
  • Gel gör ki... Londra'da The National Archives diye bi yer var. İngiltere devlet arşivi... Kayıt ofisine gidiyorsun, "FO 371/20864/E5529" numaralı belgeyi rica edebilir miyim kardeş diyorsun, hay hay deyip, yukardaki mektubu veriyorlar. 50 pens filan, fotokopisini alabiliyorsun. Cumhurbaşkanı Frak Giymişken o Mektubu Alabilir. Demem o ki. Taa 1937'ye gitmek zor ama... Buckhingham Sarayı'yla The National Archives'in arası metroyla üç dakka. Hazır, frak giyerek yakasına şövalye nişanını takan Cumhurbaşkanımız ordayken... Yemekte Windsor kuzusu ikram eden Kraliçe'ye "tarihimizle yüzleşelim" dese fena olmaz yani.
  • Mektubuna "Sayın ekselansları" diye başlıyor, "Türk Hükümeti yaptığı anlaşmalar sayesinde dış baskılardan kurtuldu, Dersim'e girmeye kalkıştı, Türk ordusunu başarısızlığa uğrattık, direnişimiz karşısında Türk uçakları bombalamaya başladı" diye vaziyeti anlatıyor, "sayın ekselanslarına sesleniyorum, hükümetinizin yüksek manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı istirham ediyorum, en derin saygılarımın kabulünü rica ediyorum" diye bitiriyor, "Seyid Rıza" diye imzalıyordu. Hal böyleyken... Seyit Rıza'yı "masum" göstermeye çalışan arkadaşlar, böyle bir mektubun asla varolmadığını iddia ediyor. Altında kabak gibi "Seyid Rıza" imzası bulunmasına rağmen, Seyit Rıza yazmadı, Nuri Dersimi yazdı diyorlar. Üstelik, sanki Fransa babamızın oğluymuş gibi, "o mektup Fransa'ya yazıldı, Fransa Devlet Arşivleri'nden doğrulamak mümkün" diyorlar.

THY'DEKİ "TÜRK" KELİMESİNİ KALDIRALIM

İstanbul boğazına yapılacak olan 3. köprünün adı Yavuz Sultan Selim ilan edilince kıyamet koptu. 5-6 asır önce yaşanmış bir hadiseyi bugüne özdeşleştirmek ve asırlar önce yaşanmışlığın bugün hesabının verilmesini istemek kadar gereksiz bir durum olmadığını belirtmek isterim.

Geçmişle uğraşmaktan geleceğe bakamadığımız sürece, iki gözümüzün de kafamızın arka kısmında olmadığını anlamadığımız sürece biz daha çok geriye bakmaya devam ederiz.

Önce Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki isim değişikliği isteklerine değinmek isterim. Bu ülkede demokratik gelişimi algılama yetisi olmayanlar isimler üzerinden nemalanmaya çalışıyor. Sabiha Gökçen bu ülke için gurur abidesidir. Havacılığın kadınlarımız, kızlarımız açısından önderidir, yol göstericisidir.

Sabiha Gökçen, Dersim denilen yere bomba atmış.  Sormak isterim Sabiha Gökçen, Erzurum'a, Erzincan'a, Trabzon'a, Edirne'ye, Aydın'a, Adana'ya, Antep'e neden bomba atmadı da Dersim'e attı? Devletine asi olmayacaksın. Asi olursan sopayı yersin. Bizim oralarda meşhur bir söz vardır "Ağzı hımbıldamayanın sırtı gümbüldemez". Anlayacağınız ağzınızdan çıkana dikkat edeceksin. Haksız yere hayatını kaybedenler olmuş olabilir. Ama geçmişe takılıp kalmak kimseye fayda sağlamaz. Ve bunun müsebbibi de Sabiha Gökçen olamaz. Hırsızın hiç mi suçu yok sözünü de hatırlatmak isterim.

Sabiha Gökçen ismi silinirse bu ülkede istekler bitmez. Belli ki amaç demokrasi falan değil. Devleti idare edenlerin bu durumu iyi analiz edeceklerine inanmak istiyorum.
Geçen hafta bir başka istek de Türk Hava Yolları uçaklarındaki anons sitemi konusunda geldi. Neymiş uçakta Kürtçe anons olacakmış. Hay Allahım.

Açıkçası hiç şaşırmadım. O kadar anlamsız, gereksiz, laf olsun akiller torbaya doldursun hesabı yapılmış ki benimde "burası Türkiye her türlü istek kabul edilir" diyesim geliyor içimden.

Bu ülkede çok değişik millet bir arada yaşıyor. Devlete karşı hainlik olmadığı sürece de bu birlikteliğin olumsuzluğa mahkum olmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyorum. Yani devlet babalığını, vatandaş da devlete karşı yükümlülüğünü yerine getirdiği sürece problem yok.

Türk Hava Yolları uçaklarında Kürtçe anons istenmesinin getireceği diğer istekler; Lazca, Zazaca, Ermenice, Rumca, Boşnakça, Çerkezce, Pomakça, İbranice say sayabildiğin kadar. Dünyanın neresinde görülmüş bu tür istek.

Ben de diyorum ki havacılığın evrensel dili İngilizce. Bundan sonra uçaklarda sadece İngilizce anons yapılsın. Bu Kürtçe anons yapılsın diyenlere sormak isterim. Hiç yurtdışına çıktığınızda İngilizce ve gittiğiniz o ülkenin dilinden başka bir anons gördünüz mü? Duyamazsınız. O yüzden anlamsız isteklerde bulunmaktansa akillere! aklı selim isteklerde bulunun daha ciddi olursunuz.

Oldu olacak Türk Hava Yolları'nın başında bulunan "TÜRK" kelimesini de kaldırın. Türk Hava Kurumu'nu da Tayyare Cemiyeti oalrak değiştirelim. Nasıl olsa alıştık değiştirmeye, ödün vermeye. 

THY'DEKİ "TÜRK" KELİMESİNİ KALDIRALIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
90 yıl önce kurulan rejim halka rağmen halkı bastırarark kuruldu Denize döktüklerimiz düşmanlarımız dünya üzerinde güneşin batmadığı imparatorluk hevesinde olanlara yaptığınız taltis ve iltifat sizleri ne çağdaş ne profesyonel yapar Ülke içindeki uçuşlarda gerekirse tüm yerel dillerde anons yapılsın ne zararı var Amma vergi alırken askere alırken ayırmadığınız halka hakları konusunda faşist damgası vurmanız yada geçmişe serzenişte bulunurken rahatsız olmanız nafile Herşey olması gereken haline ve özüne mutlaka döner ve dönecektirde istesenizde istemesenizde sayın yorumcu... Özgür bir kuruluş iseniz bu yorumu yayınlayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser.. ~ 11 yıl önce
Sayin airport haber yetkilileri..dun gonderdigim 2 yorum da yayimlanmadi..ne o sadece hosunuza gidenleri mi yansitiyorsunuz..yorumlari okuyunca genellikle poh poh layanlarin mesajlari var..zaten hakaret icerenler yayinlanmiyor..kaldi ki yorumlarimda hakaret yok..sadece sizi ve o her konuda uzman(!) yazarinizin övgulerini yayinliyorsaniz sadece oyle yorum yazalim..yazik..umarim teknik bir sorundur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser.. ~ 11 yıl önce
Bu ülkede adalet olsa,hukuk olsa,bu ulkede demokrasi kulturu olsa siz sirf bu yazinizdan dolayi yargilanir ve ceza alirdiniz.kabin amiri olarak ucuyorum.bu dolayli olarak asagiladiginiz anadolu halkinin da her guzellige her kolayliga layik oldugunu dusunuyorum.ben kurt degilim ama diyarbakir ucusunda kurtce anons okunsa memnun olurum.cunku onlar kendi insanimiz..ucagin yuzde 90 ni kurt kokenli vatandaslarimiz.bu onlarin hakki ve onlara buyuk kolaylik.bundan dolayi ulkemizin bolunecegini dusunecek kadar da paranoyak ve kendime guvensiz degilim cok sukur.bunun icin kurt olmaya ermeni olmaya rum olmaya turk olmaya gerek yok..vicdanli olmak yeter.biz bu ustenci ve karsimizdakini anlamamaya yeminli dil ile ne dersimi ve ordaki katliami anlariz..ne madimaki..ne 6-7 eylul olaylarini kavrayabiliriz ne kurt sorununu.bu kadar guclunun yaninda durmayin..bu kadar üstten bakmayin kendi halkiniza.bu ulke on yillardir boyle yapti zaten ve hicbirseyi cozemedi buyuzden.empati ve vicdan azicik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser.. ~ 11 yıl önce
Ali bey..sizi bu cahilce ve en hafifinden fasizanca yazinizdan dolayi tabi ki kutlamiyorum..80 yillik sorunlu dilden sorunlu bakis acisindan sorunlu perspektiften ciksa ciksa boyle zehirli bir yorum cikabilirdi zaten..siz anlasilan malesef cogu yanlis ve carpitilmis sekilde anlatilan yanli tarih kitaplarimiza fazla inanmissiniz..alternatif tarih kitaplari okumanizi öneririm..sizin diliniz zehirli bir dil..sizin diliniz kati devletci bir dil..sizin diliniz zalim bir dil..üstenci ve cok nobran..bu ulke bu dilden cekti zaten..bu ayristirici ve bolucu dilden..sorunun ne oldugunu bi turlu dinlemek istemedi..muhatabini adam yerine koyup anlamak istemedi..sabiha gokceni kimsenin karaladigi falan yok.bir ulkenin ilk kadin savas pilotu olmayi kimse kucumsemez..bir ulkenin ilk kadin savas pilotu olup kendi halkini bombalayanlarin yaninda olmanin serefi ve vicdan sizisi da bizi ilgilendirmez.bu dille bu zihin yapisiyla siz bu ulkenin hicbir sorununu cozemezsiniz.hicbir olayi tarafsiz goremezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomng ~ 11 yıl önce
Bu isim değiştirme olayını he bir denesinler........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Ellerinize sağlık konu bından daha iyi anlatılamazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cesur yurek ~ 11 yıl önce
COK DOGRU BIR YORUM TAMAMEN KATILIYORUM.GERCEKLERI KORKUSUZCA YAZDIGINIZ ICIN TEBRIK EDIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faşist Yaklaşım. ~ 11 yıl önce
Katliamların mahkemesinin bile 10 yıllardır çözülmediği bu ülkenin bir ferdi olarak yaşama hakkına dair nadide(!) bakış açınızı bu kadar net ifade ettiğiniz için sizi tebrik ederim. O zamanlarda bomba yüklü uçakla halklarını ezenler bugün Toma, helikopter vs ile sopaya(!) devam ediyorlar ve yazık ki sizlerde bunu destekliyorsunuz. Bu bakış açısının sizi bir 10 yıl daha rahat ettireceğine inanıyorsanız bence yanılıyıyorsunuz. Sizin anlayışınız faşizan bir anlayıştır. Devlet halklardan üstün değildir. Devleti var eden halklardır. Bulgaristan da, Almanya da ki Türkler için anadilde eğitim isterken, insan kendi ükesine bir bakmaz mı ? Bu ülkenin halkları özgürlük, adalet, gelir eşitliği,yaşama hakkı, eğitim gibi temel haklardan yoksundur yıllardır. Bu haklarda eşitsizlik dizboyudur. Umarım birgün Dersim'de Dersim halkı ile bu görüşlerinizi paylaşırsınız ve bir de onlardan dinlersiniz olanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BÖLÜM (C) ~ 11 yıl önce
Gel gör ki... Londra'da The National Archives diye bi yer var. İngiltere devlet arşivi... Kayıt ofisine gidiyorsun, "FO 371/20864/E5529" numaralı belgeyi rica edebilir miyim kardeş diyorsun, hay hay deyip, yukardaki mektubu veriyorlar. 50 pens filan, fotokopisini alabiliyorsun. Cumhurbaşkanı Frak Giymişken o Mektubu Alabilir. Demem o ki. Taa 1937'ye gitmek zor ama... Buckhingham Sarayı'yla The National Archives'in arası metroyla üç dakka. Hazır, frak giyerek yakasına şövalye nişanını takan Cumhurbaşkanımız ordayken... Yemekte Windsor kuzusu ikram eden Kraliçe'ye "tarihimizle yüzleşelim" dese fena olmaz yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BÖLÜM (B) ~ 11 yıl önce
Mektubuna "Sayın ekselansları" diye başlıyor, "Türk Hükümeti yaptığı anlaşmalar sayesinde dış baskılardan kurtuldu, Dersim'e girmeye kalkıştı, Türk ordusunu başarısızlığa uğrattık, direnişimiz karşısında Türk uçakları bombalamaya başladı" diye vaziyeti anlatıyor, "sayın ekselanslarına sesleniyorum, hükümetinizin yüksek manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı istirham ediyorum, en derin saygılarımın kabulünü rica ediyorum" diye bitiriyor, "Seyid Rıza" diye imzalıyordu. Hal böyleyken... Seyit Rıza'yı "masum" göstermeye çalışan arkadaşlar, böyle bir mektubun asla varolmadığını iddia ediyor. Altında kabak gibi "Seyid Rıza" imzası bulunmasına rağmen, Seyit Rıza yazmadı, Nuri Dersimi yazdı diyorlar. Üstelik, sanki Fransa babamızın oğluymuş gibi, "o mektup Fransa'ya yazıldı, Fransa Devlet Arşivleri'nden doğrulamak mümkün" diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000