18 Eylül 2012, Salı
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • zaten hepsi suratsız ,hiç olmazsa türbanla kapatırlar görmeyiz yüzlerini.
  • Ey kendini bilgili sanip,kendi bilgilerinin temelsizligi,mantiksizligi karsisinda cevap bulamadiklari icin karsit gorustekileri hakaret ederek ve asagilayarak yorum yaptigini zanneden insanciklar,bilin ki;ZAMANI KOKUTUP YOZLASTIRANLAR HAKARET EDIYORLAR BANA,YUKSELDIK SANIYORLAR ALCALDIKCA TABANA.Turkce ezana 30 ocak 1930 Fatih Camiinde baslandi,16 Haziran 1950'de kaldirildi(aradaki sure 2-3 hafta mi sizce?)Dunyada 400 milyon musluman kadinin taktigi Basortusu yada Hijab 28 subatin meshur generali(kendi komutani tarafindan geri zekali olarak tanimlanan)Cevik Bir tarafindan turban,sikmabas vs gibi siyasi simge diye adlandirilmistir.Butun sarisinlar CHP'limi ki butun basortululer AKP'li olsun,MHP'li BDP'li,BBP'li,DP'li ve hatta reklam olsun diye partiye katilan CHP'li basortulu kadin yok mu?Ya da siyasi simge ise neden AKP icinde basi acik kadinlar da var?
  • thy ye bi giremedim diye hayıflanıyordum, artk daha kolay olacak demek ki :D başımı kapatır giderim mülakata :D
  • topunuz hastasınız ha.. ne zaman imam hatipler kapatıldı be!! resmen yalancılarsınız resmen.. halk cahil olup okumadığı için atın atabildiğiniz kadar. bir kere türkçe ezan sadece 2 -3 hafta kadar ATAmızın ölümünden sonra ve ismet inönü zamanında gerçekleşmiş bir olaydır ve hiçte yanlış değildir. Yüce Allahın tek lisan bildiğini sanan sizin gibi gericiler olduğu sürece tüm Müslüman alemi işte böyle geri kalır. ben namazımı önce türkçe sonra arapça kılıyorum ve simdi sizler diyeceksiniz ki katiyen kabul olmaz. Maşallah YAradan türkiyeye amma da peygamber gönderiyor şu son zamanlarda!!!! bırakın artık insanları Yaradanla arasında... sizlere ne ya herkes kendi inancını yaşasın bu bu kadar mı zor??? Ama İslamiyet sizlerin mahvedemiyeceği kadar güzel bir dindir.. ha buarada Atamızda Yaradanının yanında büyük bir üzüntüyle sizleri izlemektedir inşallah.. cnm atam sizlerin anasını babasını belli kıldı taktınız adama.. Ya çok dindarsa ve Allahın sevgili kuluysa o zaman ne diceksiniz ha
  • Turkan Saylan türbana ölümüne karsı değildi.ölmüş bir insanı nasıl malzeme yapabiliyorsun böyle bir konuya.ayrıca kendisi kanser hastası olduğu için etrafındaki insaları hastalığı ile demorilize etmesin diye başına bandana bağladı türban degil!!!
  • Sanırım çok yakında nasıl ki içkisiz lokantalar var ise içkisiz uçak seferleri diye THY den bir adım gelir . Aileler rahatsız olmasın hesabı (!). Tıpkı lokantalardaki gibi.
  • Ben THY de türbanlı hostes istemiyorum. Bunun konuşulması bile abesle iştigaldir.
  • Herkes neyin ne oldugugunu cok iyi biliyor! Thy hamdi topcu ve basbakanin cani istedigi gibi kullandigi bir kurum haline gelmistir. Herkes bu gercegi bilmektedir. Kuran i kerimin hic bir yerinde kafasiniz sıkma baş seklinde kapatin gibi bir aciklama yoktur! Hayatlarinda bir kere kuran okumamis insanlar kulaktan dolma din anlayisi ile kafalarini sirf Akp hukumeti ise alsin diye kapattiklarini cok iyi biliyoruz! Kaldiki bu is icin okadar insan okuyor hayatini zamanini harcadigi halde sirf yandasci oldugunu belli etmek icin kafasini sıkma bas yapan bir kisi ise aliniyorsa buna herkes dur der!!! Basini kapatan bir kadinin o kadar erkegin icinde daracik koridorlarda isi ne? Madem kurandaki sadece örtünun yazisini kafasini siyasi simge seklinde kapamak agiliyorsa bu kisinin bu kadar erkegin icinde olmak amaci ne? Cocuk mu kandiriyorsunuz ne zamandir islam sekilcilik uzerine kurulu kul hakki yeme dini oldu!!!
  • Hakikatten ne günlere geldik,utanmadan sıkılmadan Cumhuriyet devrimleri eleştiriliyor.Cahil şeyhlerine,mollalarına inanan kişiler hiç okumadan araştırmadan insanlara dini baskılar yapıldığını yazıyor.Ey kara cahil benim anneannem başörtülü,kimse baş örtüsünü çıkarmaya kalkışmadı,kim camiye giderken önü kesildi kime zorla oruç tutturulmadı?Ama sizler kanınızı emen kara cahil yobaz şeyhlerinize inanıyorsunuz Cumhuriyete dil uzatıyorsunuz.Türban meselesine gelince bu thy yönetiminin öyle günahları varki onları ne örtünmek nede başka bir ibadet kurtaramaz.Çünkü kul hakkı aldılar,hemde binlerce kişinin.Hepsini allaha havale ediyorum,ahirette hesaplaşacağız,hakkımı helal etmiyorum...
  • Ali Kıdık olarak olarak havacılığın gelişiminin, dünyayla yarışabilmemiz için gerekli niteliğe sahip personelin yetiştirilmesi,mevcut personelin sorunlarının, modernizasyonunun yapılması vs. konularının konuşulmasının önündeki engelin türbanlı hostes olduğunu mu düşünüyorsanız yoksa AK partinin aday göstermemesinden kaynaklanan hırs mı böyle bir "haberciliğe" sizi itti, merak ediyorum.

THY'DE TÜRBANLI HOSTES OLMALI MI?

Geçen haftaya damgasını vuran olay; TGS (Turkish Ground Service)'nin türbanlı görevlileri halkın önüne çıkartması idi. AirportHaber'e uzun süre önce gelen duyum üzerine takip etmeye başladığımız "Türbanlı Hostes" olayını detayına kadar biliyorduk.

AirportHaber, "Türbanlı Hostes" olayını okuyucuları ile paylaştı ve çok kısa bir süre sonra tüm medyanın manşetinde gördük haberimizi. Bu kez vicdanlı davranıldı ve kaynak olarak gösterildik.

Aslına bakarsanız bizim medyanın ne kadar spekülatif olduğunu bir kez daha görme şansımız oldu. Biz THY'nin hizmet aldığı TGS'de türbanlı kardeşlerimizin hizmete başladığını yazdık, medya da ise THY'de türbanlı hosteslerin işe başladığı manşetlere çıkartıldı.

Haberin cazibe kazanması için THY’nin ön planda tutulması gerekiyordu ve başlıklar da öyle atıldı.

Bu vesile ile THY'de türbanlı hostesleri halkın gündemine de gelmiş oldu. Halkın ne dediği mi önemli yoksa şirketin kriterleri mi? Tartışılacak bir durum.

Bir bakıyorsunuz hak için bir adım atanı iki adım öteye kovuyorsunuz bir bakıyorsunuz ben "Türbanlı çalışmak istiyorum" diyene "kapılar ardına kadar açık" diyorsunuz. Toplum nezdinde tartışılınca da "Türbanlıların da çalışma hakkı var" diyorsunuz.

Bence de çalışma hakları var.

Ama havacılık sektöründe özellikle "Globally  Yours" dediğiniz THY'de bu gerekçe ne kadar tutar emin değilim. THY'nin ikinci planında kabinde türbanlı hostes olacaksa o halde "Globally  Yours" yerine "Locally Yours" olursunuz ancak.
Türbanlı arkadaşların çalışacakları ortam ancak ofisler olmalı. Bunu bir inat haline getirmemek gerekir. Globally Yours isen ve aynı zamanda türbanlı hostes istihdam edeceğim diyorsan türbanlı bir hostesin Amerikalı, Avrupalı, Japonyalı, Çinli müşterilere özellikle içki ikramı yapabileceklerini düşünemiyorum.

Medeni dünyada bile bayan  elini uzatmadan erkeğin el uzatamayacağı gerçeği düşünüldüğünde inancı gereği türban takan bir hostesin içki ikramı yapmasını kimse bekleyemez.
Okuyucuların aklına "ne alaka, Emirates'in kabin memurları da türbanlı" geleceğini biliyorum. Bu konu o kadar spekülatif bir konu ki çektiğin anda her yere uzayacak bir şekilde.

THY'de kabin içinde türbanlı hostes istihdam edeceğini düşünmemekle birlikte diğer ofis birimlerinde türbanlı personel istihdamında sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Birbirimize daha çok saygılı ve daha çok bağlanmamız gereken şu günlerde, her gün şehit haberleriyle hüzünlendiğimiz anlarda yeni tartışmalara, itişmelere, didişmelere vakit ayırmamak gerek. Ülkece kutuplaştığımız, sizden-bizden, onun adamı bunun adamı, o partiye mensup bu partiye mensup yakıştırmaları yerine kucaklaşmayı denemenin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Türbanlı hostes tartışmalarının da ülkemize hiç bir şey kazandırmayacağını görmekte fayda var.

Son bir duyumla bitirmek istiyorum. Türbanlı bir pilot adayının eğitim aldığına dair iddia var. Türbanlı hostesten daha çok gürültü koparacağına emin olabilirsiniz.

THY'DE TÜRBANLI HOSTES OLMALI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

olsun vallaaaa ~ 12 yıl önce
zaten hepsi suratsız ,hiç olmazsa türbanla kapatırlar görmeyiz yüzlerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey Insanciklar ~ 12 yıl önce
Ey kendini bilgili sanip,kendi bilgilerinin temelsizligi,mantiksizligi karsisinda cevap bulamadiklari icin karsit gorustekileri hakaret ederek ve asagilayarak yorum yaptigini zanneden insanciklar,bilin ki;ZAMANI KOKUTUP YOZLASTIRANLAR HAKARET EDIYORLAR BANA,YUKSELDIK SANIYORLAR ALCALDIKCA TABANA.Turkce ezana 30 ocak 1930 Fatih Camiinde baslandi,16 Haziran 1950'de kaldirildi(aradaki sure 2-3 hafta mi sizce?)Dunyada 400 milyon musluman kadinin taktigi Basortusu yada Hijab 28 subatin meshur generali(kendi komutani tarafindan geri zekali olarak tanimlanan)Cevik Bir tarafindan turban,sikmabas vs gibi siyasi simge diye adlandirilmistir.Butun sarisinlar CHP'limi ki butun basortululer AKP'li olsun,MHP'li BDP'li,BBP'li,DP'li ve hatta reklam olsun diye partiye katilan CHP'li basortulu kadin yok mu?Ya da siyasi simge ise neden AKP icinde basi acik kadinlar da var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 12 yıl önce
thy ye bi giremedim diye hayıflanıyordum, artk daha kolay olacak demek ki :D başımı kapatır giderim mülakata :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hastalıklılar ~ 12 yıl önce
topunuz hastasınız ha.. ne zaman imam hatipler kapatıldı be!! resmen yalancılarsınız resmen.. halk cahil olup okumadığı için atın atabildiğiniz kadar. bir kere türkçe ezan sadece 2 -3 hafta kadar ATAmızın ölümünden sonra ve ismet inönü zamanında gerçekleşmiş bir olaydır ve hiçte yanlış değildir. Yüce Allahın tek lisan bildiğini sanan sizin gibi gericiler olduğu sürece tüm Müslüman alemi işte böyle geri kalır. ben namazımı önce türkçe sonra arapça kılıyorum ve simdi sizler diyeceksiniz ki katiyen kabul olmaz. Maşallah YAradan türkiyeye amma da peygamber gönderiyor şu son zamanlarda!!!! bırakın artık insanları Yaradanla arasında... sizlere ne ya herkes kendi inancını yaşasın bu bu kadar mı zor??? Ama İslamiyet sizlerin mahvedemiyeceği kadar güzel bir dindir.. ha buarada Atamızda Yaradanının yanında büyük bir üzüntüyle sizleri izlemektedir inşallah.. cnm atam sizlerin anasını babasını belli kıldı taktınız adama.. Ya çok dindarsa ve Allahın sevgili kuluysa o zaman ne diceksiniz ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El insaf diyorum yazar rumuzlu yobaza ~ 12 yıl önce
Turkan Saylan türbana ölümüne karsı değildi.ölmüş bir insanı nasıl malzeme yapabiliyorsun böyle bir konuya.ayrıca kendisi kanser hastası olduğu için etrafındaki insaları hastalığı ile demorilize etmesin diye başına bandana bağladı türban degil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni sefer fikri ~ 12 yıl önce
Sanırım çok yakında nasıl ki içkisiz lokantalar var ise içkisiz uçak seferleri diye THY den bir adım gelir . Aileler rahatsız olmasın hesabı (!). Tıpkı lokantalardaki gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türbanlı hostes... ~ 12 yıl önce
Ben THY de türbanlı hostes istemiyorum. Bunun konuşulması bile abesle iştigaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes gerceklerin farkinda ~ 12 yıl önce
Herkes neyin ne oldugugunu cok iyi biliyor! Thy hamdi topcu ve basbakanin cani istedigi gibi kullandigi bir kurum haline gelmistir. Herkes bu gercegi bilmektedir. Kuran i kerimin hic bir yerinde kafasiniz sıkma baş seklinde kapatin gibi bir aciklama yoktur! Hayatlarinda bir kere kuran okumamis insanlar kulaktan dolma din anlayisi ile kafalarini sirf Akp hukumeti ise alsin diye kapattiklarini cok iyi biliyoruz! Kaldiki bu is icin okadar insan okuyor hayatini zamanini harcadigi halde sirf yandasci oldugunu belli etmek icin kafasini sıkma bas yapan bir kisi ise aliniyorsa buna herkes dur der!!! Basini kapatan bir kadinin o kadar erkegin icinde daracik koridorlarda isi ne? Madem kurandaki sadece örtünun yazisini kafasini siyasi simge seklinde kapamak agiliyorsa bu kisinin bu kadar erkegin icinde olmak amaci ne? Cocuk mu kandiriyorsunuz ne zamandir islam sekilcilik uzerine kurulu kul hakki yeme dini oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun.... ~ 12 yıl önce
Hakikatten ne günlere geldik,utanmadan sıkılmadan Cumhuriyet devrimleri eleştiriliyor.Cahil şeyhlerine,mollalarına inanan kişiler hiç okumadan araştırmadan insanlara dini baskılar yapıldığını yazıyor.Ey kara cahil benim anneannem başörtülü,kimse baş örtüsünü çıkarmaya kalkışmadı,kim camiye giderken önü kesildi kime zorla oruç tutturulmadı?Ama sizler kanınızı emen kara cahil yobaz şeyhlerinize inanıyorsunuz Cumhuriyete dil uzatıyorsunuz.Türban meselesine gelince bu thy yönetiminin öyle günahları varki onları ne örtünmek nede başka bir ibadet kurtaramaz.Çünkü kul hakkı aldılar,hemde binlerce kişinin.Hepsini allaha havale ediyorum,ahirette hesaplaşacağız,hakkımı helal etmiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Ali Kıdık olarak olarak havacılığın gelişiminin, dünyayla yarışabilmemiz için gerekli niteliğe sahip personelin yetiştirilmesi,mevcut personelin sorunlarının, modernizasyonunun yapılması vs. konularının konuşulmasının önündeki engelin türbanlı hostes olduğunu mu düşünüyorsanız yoksa AK partinin aday göstermemesinden kaynaklanan hırs mı böyle bir "haberciliğe" sizi itti, merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000