10 Aralık 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • AYNI MASADA AYNI İŞİ YAPAN TAŞERON ÇALIŞAN VAR.. SENELERDİR.EMEKLİLİKLERİ GELD :) HERKES BİLİYOR. MÜDÜR,BAŞKAN ,SENDİKA ,ÜST YÖNETİM . TEK BİR ADIM YOK .VİCDAN OLMAYINCA .OLMUYOR. ALLAHA HAVALE ETTİK. ÖBÜR TARAFTA HESABI SORULUR ELBET ..
  • thy teknkten genc bir engelli atılmış yazıktır günahtır
  • Ali bey, siz emek verdiğiniz işin hakkınca para almadığınızda bunu önemseyemeyebiliyor musunuz ? Biz önemsiyoruz vallahi. 2018 yılının enflasyon beklentisi %22. Herkesin maaşı bu kadar erimiş durumdayken, bizlerin de sosyal haklarımızı ve maaşların iyileştirmesini düşünmemiz kadar normal bir durum olamaz. Lütfen yazdığınızı düzeltin. Çalışanlarla dalga geçmeyin.
  • işten atılan ENGELLİ arkadaşımıza önce çağırıp emekli olun denmiş yaşı 39 ve devletin engelli olanlara verdiği kanun gereği kolaylık ama oda kabul etmeyince calışmak isteyince işten atılmış şirkette o kadar cok normal emekliliği gecen calışan varken günah
  • 1 er maas imza parası + %20 zam olacak. Imza parasini da sadece sendika üyesi alacak. Uye olmayan simdiden olsun bence.
  • Felan hikaye, geçin bu işleri. İşten atıldınız mı yalnızsınız bu kadar. Kimseden eyvallah beklemeyin. Bunların gözü doymaz çünki.
  • Yorum yapan herkes birbirinden cahil, birinin egosu diğerinden yüksek. Kimse kocaman bir bütünün bir parçası olduğunu göremiyor. Yok km şöyle yok kaptan böyle yok teknik şöyle yok tgs olmasa da olur falan filan. Allah akıl versin hepimize :)
  • 211 konusu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır.Bu insanların haksız yere işten atıldıkları YÜCE TÜRK MAHKEMELERI tarafından ispatlanmıştır.Mağdur olan insanların zedelenen onuru gözardı edilmemelidir.Sendika bu konudaki talepleri dikkate alıp,bunu TİS e şart koymalıdır. Adelet bir gün herkez için gerekecek!
  • 211 meselesi çözülünceye kadar her zaman Thy nin karşısına çıkacaktır. Ortada o kadar masum insanın ahı var çünkü. Üstünü asla kapatamazlar. TİS hem Thy hem de sendika için bu vebali düzetmek için bir fırsat
  • Geri donsun, hak yerini bulsun..

THY’de TİS nasıl olacak?

Her zamankinden farklı bir TİS bekliyorum. 2016 yılında yaşanan kriz nedeniyle THY’ye istediğini veren sendika,  2017’de toparlanan 2018’de daha da iyi bir süreç yaşayan THY’nin karşısına nasıl ve hangi isteklerle çıkacak açıkçası çalışanlar kadar ben de merak ediyorum.

Evet, bu yıl içerisinde de çok çalkantılı bir dönem yaşandı. Hele ki, çalışma şartlarının zorluğundan kaynaklanan pilot hareketi sendikal bir harekete dönüşmüş ve önemli denecek kadar başarı elde edilmişti.

THY, sürecin kendisi açısından tehlikeli boyuta ulaşacağını düşünmüş olmalı ki; duruma müdahale ederek hem çalışma şartlarını hem de artan ekonomik yükün altında ezilen başta pilotlar ve kabin memurları olmak üzere tüm personele seyyanen zam yaparak sorunlara geçici çözüm üretmişti.

Öyle anlaşılıyor ki THY’de yapısal bir takım değişiklikler yaşanıyor. Bunun devamı gelecek gibi görünüyor. Başarı odaklı THY’nin, başarıyı çalışan personele borçlu ise bu borcu TİS masasında ödemesi gerektiğini de biliyor olması gerekir.

Önümüzde yaklaşan bir TİS süreci var. Hava-İş Sendikası yetkiyi aldıktan sonra nasıl bir TİS olmalı bunun çalışmasını yapıyor. Bildiğim kadarı ile bu kez farklı bir TİS olacak.

Sendika bugüne kadar THY yönetimin tüm isteklerini yerine getirdi. Bundan sonra  THY sendikanın taleplerini karşılamak zorunda.

Sendika nasıl bir argüman ile THY’de TİS masasına oturacak bilemem ama, merak ettiğim soruları sıralamak zorundayım.

Alacağı zam, iyileştireceği çalışma şartları beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısımlar haksız yere işten atılan kişiler.

Mesela, Hava-İş Sendikası FETÖ  darbe girişiminden sonra haksız yere işten atılan ve bu kişilerin haksız işten atıldıkları mahkemece onaylanmasını da delil olarak gösterip  yeniden işe alınmalarını TİS şartı olarak gündeme getirecek mi? Olmazsa olmaz maddelerden biri olabilir mi?

Keza buna benzer 305 konusunda adım atılmış ve neticeye ulaşılmıştı.

Mesela, Hava-İş Sendikası, başka sendikaya üye oldu orada faal bir görüntü çizdi diyerek işten atılan ve işten atılmaları sendikal sebeple olduğu mahkeme kanalı ile de onaylanmış kabin memurlarını ve pilotları yeniden THY’ye kazandırabilecek mi?

Hava-İş Sendikası bu maddeleri TİS şartı olarak masaya getirmesi halinde alacağı sonuç ile tarihe geçebilir.

Bu hak ellerinde mi? Evet ellerinde. Niye mi? THY’nin her dediğini yapan, adı sarı sendikaya çıkan Hava-İş Sendikasının başka alternatifi yok.

Ekonomik zorluklarla boğuşurken THY’nin isteklerine “evet” diyerek sendika gibi değil şirketin sahibi gibi davranmıştı. Bu yıl içinde yapılan seyyanen zamları gözü kapalı imzalayan Hava-İş Sendikası, 2019 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacak TİS’te başarılı bir anlaşma yapamazsa gelecekte çok daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır.

Sendika bir başka konuda daha önderlik edebilir. Bir çok birimde çalışan taşeron konusunu da masaya getirerek, yetişmiş insan gücü olarak onları da THY ailesinin birer ferdi yapabilir.

Dediğim gibi alınacak zam, izin hakkı, sosyal her türlü hak hiç ama hiç önemli değil. Önemli olan kanayan yaraları sarmak THY aidiyeti yüksek insanların haksız yere işten atılmalarının karşılığını almalı. O kişileri yeniden işlerine kavuşturmalı.

Yeni TİS görüşmesi önümüzdeki günlerde başlayacak. Biz, THY çalışanlarının haklarını gözetecek her türlü gelişmeyi aktaracağız. Yeri geldiğinde yerin dibine batıracağız yeri geldiğinde alkışlayacağız.

THY’de TİS nasıl olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Taşeronomus ~ 5 yıl önce
AYNI MASADA AYNI İŞİ YAPAN TAŞERON ÇALIŞAN VAR.. SENELERDİR.EMEKLİLİKLERİ GELD :) HERKES BİLİYOR. MÜDÜR,BAŞKAN ,SENDİKA ,ÜST YÖNETİM . TEK BİR ADIM YOK .VİCDAN OLMAYINCA .OLMUYOR. ALLAHA HAVALE ETTİK. ÖBÜR TARAFTA HESABI SORULUR ELBET ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy teknkten genc bir engelli atılmış yazıktır günahtır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kıdık ~ 5 yıl önce
Ali bey, siz emek verdiğiniz işin hakkınca para almadığınızda bunu önemseyemeyebiliyor musunuz ? Biz önemsiyoruz vallahi. 2018 yılının enflasyon beklentisi %22. Herkesin maaşı bu kadar erimiş durumdayken, bizlerin de sosyal haklarımızı ve maaşların iyileştirmesini düşünmemiz kadar normal bir durum olamaz. Lütfen yazdığınızı düzeltin. Çalışanlarla dalga geçmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 5 yıl önce
işten atılan ENGELLİ arkadaşımıza önce çağırıp emekli olun denmiş yaşı 39 ve devletin engelli olanlara verdiği kanun gereği kolaylık ama oda kabul etmeyince calışmak isteyince işten atılmış şirkette o kadar cok normal emekliliği gecen calışan varken günah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 5 yıl önce
1 er maas imza parası + %20 zam olacak. Imza parasini da sadece sendika üyesi alacak. Uye olmayan simdiden olsun bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 5 yıl önce
Felan hikaye, geçin bu işleri. İşten atıldınız mı yalnızsınız bu kadar. Kimseden eyvallah beklemeyin. Bunların gözü doymaz çünki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 5 yıl önce
Yorum yapan herkes birbirinden cahil, birinin egosu diğerinden yüksek. Kimse kocaman bir bütünün bir parçası olduğunu göremiyor. Yok km şöyle yok kaptan böyle yok teknik şöyle yok tgs olmasa da olur falan filan. Allah akıl versin hepimize :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C/S ~ 5 yıl önce
211 konusu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır.Bu insanların haksız yere işten atıldıkları YÜCE TÜRK MAHKEMELERI tarafından ispatlanmıştır.Mağdur olan insanların zedelenen onuru gözardı edilmemelidir.Sendika bu konudaki talepleri dikkate alıp,bunu TİS e şart koymalıdır. Adelet bir gün herkez için gerekecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
211 meselesi çözülünceye kadar her zaman Thy nin karşısına çıkacaktır. Ortada o kadar masum insanın ahı var çünkü. Üstünü asla kapatamazlar. TİS hem Thy hem de sendika için bu vebali düzetmek için bir fırsat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
Geri donsun, hak yerini bulsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000