16 Haziran 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ali bey cok dogru soyluyorsunuz thy'de temelli degisim sart ama bu degisiklik once en tepeden en alta torpille makam sahibi olanlarin degismesiyle baslayip ve sonra da zihniyet degismesiyle devam etmeli...thy'deki sorunlarin temelinde torpil var. torpille ise alinma ,makam verilme,hak yeme bitmezse bu sirkette ne is barisi ne is huzuru ne insanlarin birbirlerine dusmanligi ne sorun bitmez !!!
  • Seviyorum ama kimi, En tatlı birisini Nasıl anlatsam sana ilk harflere baksana :))) Tebrikler Ali Bey, yazının sonunda "kimden bahsettiğimi anladınız mı?" Sorusuna çok başarılı bir akrostişle cevap vermişsiniz ;)
  • Gucunuzu gorecegiz, o kadar kisi aldiramadi bakalim sizin calismalariniz ise yaracak mi. Şirket icin kotu olacaksa kalmasi gerekir. Bu arada tahminen ht uzerinden bu işleri yaptiginiz algisi olusuyor...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Hiçbirşey söylemiyorum.Sadece eline,yüreğine sağlık.Bu yazının altına THY'nı seven herkes imzasını atar,ben dahil.
  • Aekadaslar burada kim kastediliyor kesin bilgisi olan varmi? Gorebildigim kadariylan, temel kotil taraftari bircok insan var bu foruma yorum yazan ama hakikat nedir bunu bilen varmi? Ali kidiki ben hep ilgiyle takip ederim mutlaka cok saglam temeli vardir bu sozlerinin, yoksja yazmazdi arkadaslar, tek gelir kapisi havcilik sektoru reklamaj geliri olan bir airport sitesi thyyi karsisna neden almak istesinkine? Demek saglam belge bulgu var ortada, bu ihtimali kacirmamak iyi olmazmi?
  • Sayın kıdık sizi tebrik ediyorum hiç pozitif yazınız olmazmı sizin 2001 dönemini çok özlüyorsunuz galiba ;)
  • artık herkes gıcık olduğu kişiye paralel iftirası atıp safdışı etmeye çalışacak. Yazık 3 günlük dünya için değmez...
  • Gerçek cemaatçiler üst yönetimdekilerdir. Ülkücü vs olup da nimetlerden faydalanmak için kah cemaat kah iktidar partisine yakın olanlar da hiç de az değil tabii olmayanlar da var. Gelecek korkusu kimsenin adamı olmayanlarda da çok...Part time işe girip yıllar sonra sözleşmeli memur olanlar her an atılma korkusuyla çalışıyorlar, eve giderken şükrediyorlar işe gelirken acaba diyorlar..Böyle bir ruh haliyle insanın kendine hayrı olmaz ki işrketine ve ülkesine olsun! Bunun suçluları hesabı yaradana nasıl verecekler acaba? Kemal efendi işe torpille girip torpille müdür olurken iyiydi ama atılınca verdiği röpörtajda başbakana çok kırgınım,haftanın 7 günü çalışıyordum, başkanlık beklerken bizim gibi çalışkan,üretken ülke evlatlarını harcadı dedi. Bu şirkette binlerce adam harcanırken niye çıkıp bunları söylemedin, tepki vermedin ? Torpil ve vaatle işe girip ,müdür olmak,bol maaşları almak,milletin hakkını yemek ne güzeldi değil mi ? İşler tersine dönünce de tu kaka ! Bunların alayı böyle! Bunların kimseye kızmaya hakları yok! Torpille gelen torpille gider! Bu ülke bu kafayla da zor ilerler!
  • THY de sadece bir tane "Genel Mudurluk" makami var oradada Temel Kotil oturuyor. Yani birinin Kemal Babuscuya "seni Genel Mudur yapacagiz" beyani safsatadan baska birsey olamaz. Kendisi zaten mudurdu. Olsa olsa Baskan ve/ya baskan yardimcisi olabilirdi, yada genel mudur yardimcisi. Herneyse, sizin trollenmis olma ihtimaliniz daha buyuk ihtimal sayin yazar..

THY’DE TEMELLİ DEĞİŞİM ŞART…

Bu yazı tamamen objektif bakış açısı ile yazılmıştır. THY içinde yaşanan kıyımın, aslında kıyılan kişilerin ağzından yazmak gerektiği ortaya çıktı. Geçen hafta yazmış olduğum yazının ince noktaları kıyıma uğrayanlar tarafından çok iyi analiz edilmiş. Gülücük dağıtanlardan bahsetmiştim. İşte bu sözden yola çıkan, cemaatçilikle suçlanarak görevden uzaklaştırılanlar gerçek cemaatçiyi bana açıkladılar.

Gerçi ben yazımda işaret vermiştim. Ve buna adım kadar emin iken ismini zikretmemem yanlış anlaşılmama adınadır.

Bana gelen telefonlardan şunu anlıyorum ki cemaatçi veya paralelci yaftası ile uzaklaştırılanların çoğu “Kardeşim ben kendimi bildim bileli ÜLKÜCÜYÜM, şu arkadaş da ÜLKÜCÜ. Bizim ne cemaat ne paralelcilikle işimiz olmaz. Bizim tek derdimiz THY’nin daha iyi yerlere gelmesidir”.

Ama hala korku var bu arkadaşlarda. Hala gelecek endişesi yaşanıyor. Ne kötü değil mi?

Türkiye’de bizden-sizden ayrışmasının basite indirgenmiş resmidir THY’de yaşanılanlar.

Gelelim Kemal Babuşçu olayına.

Aslına bakarsanız siyasi bir figürün yakını olarak bir yerlerde çalışmak oldukça zor. Ben bu süreçleri çok iyi bilenlerdenim. Zaman zaman hak etmeden siyasileri kullanarak makam sahibi olanları bende en acımasız bir şekilde eleştiririm. Şahit olduğum çokça olay da mevcuttur konuda. Hasbelkader bir siyasinin yakını olarak şoför olarak işe girenlerin üç ay sonra “beni müdür yapın” dediğini, şirket yöneticilerin bunlardan muzdarip olduğunu da bilirim.

Kemal Babuşçu bunların bir örneği.

Cemaatçilikle suçlandı. Paralelcilikle de uzaklaştırıldı.

Ama edindiğim bilgiler başka türlü. Kemal Babuşçu’yu yönlendiren, yaptığı işlerde cesaretlendiren, “Yürü koçum, yürü aslanım doğru yoldasın” diyenler kim?

Bunu diyenler hükümetçi, iş yaptırılan Kemal Babuşçu paralelci mi oldu? THY’deki asıl paralelci kim acaba?

Bildiğim kadarı ile bu konuda başbakana bir dosya sunuldu. Paralelcilikle suçlananların aslında tek suçlarının THY’nin işbirliği anlaşması yaptığı Fatih Üniversitesi’nde yüksek lisan yapmaları olduğunu sağır sultan bile duydu. THY’nin içindeki gerçek paralelci, gerçek cemaatçinin dosyası hazır. O, sağa sola gülmeye devam ederken paralelcilikle suçlananlar daha önceden kendilerine gelen tüm mailler dahil belgeleri toplayıp başbakanın önüne koydular-koyacaklar.

Kemal Babuşçu gerçeklerinden bir tanesi ise pes dedirtecek şekilde.

Babuşçu, görevinden alınmadan bir hafta önce THY yönetiminin en etkin ağızlarından birisi tarafından odaya çağrılıyor; “Gözün aydın, seni şu makama genel müdür yaptık. Kısa bir süre sonra yönetim kurulu kararı ile açıklayacağız” deniyor.

Sıkı durun: aynı yönetici bir hafta sonra yine Kemal Babuşçu’yu çağırıyor; “Kusura bakma senin genel müdürlük işin olmadı” diyor. Şimdi siz bu yöneticiye nasıl güvenirsiniz, nasıl inanırsınız? Ve bir gün sonra Kemal Babuşçu görevinden alınıyor.

Ben anlatılanların yalancısıyım. Böyle profesyonellik, böyle kurumsallık olmaz. Kemal Babuşçu’yu tanımam. Belki de söyledikleri gibidir. Cemaatçidir, Paralelcidir. Peki, “hadi koçum, hadi aslanım” diyen necidir. Asıl cemaatçi, asıl paralelci o olmasın? Şimdilerde başbakana takıyye yapıyor olabilir mi?

Kimden bahsettim anlayabildiniz mi?

THY’nin temel sorunu insana güvenmemektir.

Edebi düşünüp insanların onurları ile oynamamak gerekir.

Madem bu insanlar paralelci idi, cemaatçi idi siz bunları keşfetmek için neyi beklediniz?

Emine Lim dahi bu konu paralelinde gönderilmiş ise onu bile savunabilirim.

Lüzumsuz insanları THY kadrolarına yerleştiren de ben değildim. Paralelci başı nerede?

Kadın, erkek demeden herkesi paralelci diye yaftalamak ne kadar doğrudur?

Omurgalı olup, doğruları dosdoğru söyleyip THY’yi terk edecek delikanlı lazım.

Tabi ben bunları söylerken birileri ne dediğimi anlamayacaktır.

İlle de söylemek mi gerek bu isimleri, yöneticileri.

Lale devri başladı, sona erecek. Boşuna çabalamayın.

THY’DE TEMELLİ DEĞİŞİM ŞART…

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

degisim ~ 10 yıl önce
ali bey cok dogru soyluyorsunuz thy'de temelli degisim sart ama bu degisiklik once en tepeden en alta torpille makam sahibi olanlarin degismesiyle baslayip ve sonra da zihniyet degismesiyle devam etmeli...thy'deki sorunlarin temelinde torpil var. torpille ise alinma ,makam verilme,hak yeme bitmezse bu sirkette ne is barisi ne is huzuru ne insanlarin birbirlerine dusmanligi ne sorun bitmez !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Seviyorum ama kimi, En tatlı birisini Nasıl anlatsam sana ilk harflere baksana :))) Tebrikler Ali Bey, yazının sonunda "kimden bahsettiğimi anladınız mı?" Sorusuna çok başarılı bir akrostişle cevap vermişsiniz ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sancer ~ 10 yıl önce
Gucunuzu gorecegiz, o kadar kisi aldiramadi bakalim sizin calismalariniz ise yaracak mi. Şirket icin kotu olacaksa kalmasi gerekir. Bu arada tahminen ht uzerinden bu işleri yaptiginiz algisi olusuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cici çocuklar ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mba-pasbilet ~ 10 yıl önce
Emin misiniz? Gerçekten eleştiri sınırını aştı mı? Yoksa cici çocukların listesini yayınlamaya mı korktunuz? Ey Airporthaber! bu idare-i maslahatçılığı bırak. Fatih Üniversitesinde THY nin pas biletleri karşılığında kimler MBA yapmış açıkla ki; millet gerçek paralelcileri tanısın.
Ali Kıdık ~ 10 yıl önce
Hiçbirşey söylemiyorum.Sadece eline,yüreğine sağlık.Bu yazının altına THY'nı seven herkes imzasını atar,ben dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
Aekadaslar burada kim kastediliyor kesin bilgisi olan varmi? Gorebildigim kadariylan, temel kotil taraftari bircok insan var bu foruma yorum yazan ama hakikat nedir bunu bilen varmi? Ali kidiki ben hep ilgiyle takip ederim mutlaka cok saglam temeli vardir bu sozlerinin, yoksja yazmazdi arkadaslar, tek gelir kapisi havcilik sektoru reklamaj geliri olan bir airport sitesi thyyi karsisna neden almak istesinkine? Demek saglam belge bulgu var ortada, bu ihtimali kacirmamak iyi olmazmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
Abi nasıl okuyorsun ya.Kimden bahsettim anlayabildinizmi paragrafının baş harflerine bak.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın kıdık sizi tebrik ediyorum hiç pozitif yazınız olmazmı sizin 2001 dönemini çok özlüyorsunuz galiba ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
artık herkes gıcık olduğu kişiye paralel iftirası atıp safdışı etmeye çalışacak. Yazık 3 günlük dünya için değmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil ! ~ 10 yıl önce
Gerçek cemaatçiler üst yönetimdekilerdir. Ülkücü vs olup da nimetlerden faydalanmak için kah cemaat kah iktidar partisine yakın olanlar da hiç de az değil tabii olmayanlar da var. Gelecek korkusu kimsenin adamı olmayanlarda da çok...Part time işe girip yıllar sonra sözleşmeli memur olanlar her an atılma korkusuyla çalışıyorlar, eve giderken şükrediyorlar işe gelirken acaba diyorlar..Böyle bir ruh haliyle insanın kendine hayrı olmaz ki işrketine ve ülkesine olsun! Bunun suçluları hesabı yaradana nasıl verecekler acaba? Kemal efendi işe torpille girip torpille müdür olurken iyiydi ama atılınca verdiği röpörtajda başbakana çok kırgınım,haftanın 7 günü çalışıyordum, başkanlık beklerken bizim gibi çalışkan,üretken ülke evlatlarını harcadı dedi. Bu şirkette binlerce adam harcanırken niye çıkıp bunları söylemedin, tepki vermedin ? Torpil ve vaatle işe girip ,müdür olmak,bol maaşları almak,milletin hakkını yemek ne güzeldi değil mi ? İşler tersine dönünce de tu kaka ! Bunların alayı böyle! Bunların kimseye kızmaya hakları yok! Torpille gelen torpille gider! Bu ülke bu kafayla da zor ilerler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalik.. ~ 10 yıl önce
THY de sadece bir tane "Genel Mudurluk" makami var oradada Temel Kotil oturuyor. Yani birinin Kemal Babuscuya "seni Genel Mudur yapacagiz" beyani safsatadan baska birsey olamaz. Kendisi zaten mudurdu. Olsa olsa Baskan ve/ya baskan yardimcisi olabilirdi, yada genel mudur yardimcisi. Herneyse, sizin trollenmis olma ihtimaliniz daha buyuk ihtimal sayin yazar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000