15 Mayıs 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şirketimiz için canla başla çalışıyoruz. Ne zor dönemleri alnımızın akıyla atlattık. Inşallah herşey çok güzel olacak.
  • Tanerin oğlu da sanıyorum babasının ahbaplariyla devam eder sektörde rahatça işine bakar??tıpkı diğer "Taner çocukları.."gibi... Ben ise bakkal Mehmet'in oğluyum vakti gelince konuşacağım ...en gozde kurumlar ne haltlar ceviyor öğreneceğiz ve Taner çcocuklari sanıyorumn beraat edecek ...
  • Ali bey aşağıdaki pasajda araya Melih Gökçek karışmıs...Herhalde kendisinin attığı bol tweetler o an aklınızdan gecti ve size bunu yazdırdı
  • Houstonda baska otel kalmadi mi ki de THY yolculari halen israrla feto otellerinde konaklandiriliyorlar. THY Houston personelleri kimlere neye bu kadar cok guvenirler. kirdiklari cevizlerin sayisi 10lari gecti. 510 bin dolar ikram firmasindan THY cakilan tutar, Aytekin Ozelin feto torpili ile 6. ayinda istasyon muduru yapilmasi ve halen feto otellerinin kullanilmasi. bu adam kavurmacilarla akraba mi acaba?
  • Shgm Çağrı merkezi personelinin Faruk subaşının tanıdığı veya referansı olmadan işe giremeyeceğini ve 15 temmuz gecesi hain darbe girişimi sonrası bu kişilerden alınanlar olduğunu öğrenmek ve haliyle görevine devam etmesi millet olarak üzücü.
  • varlık fonu bir an önce thy yi ipotek ettirip usd borç almalı! ne farkı var çaykur'dan:)
  • Ali bey yaziniz iyi guzel ama kullandiginiz dil cok yanlis. Sizin yazilariniz okuyan kisiler icin okuz, yavsak vs gibi kelimeler kullanmaniz sizce dogru bir tutum mu? Yazilarinizi her okuyan istedigi gibi algilayabilir. Herkesin algi sekli ve seviyesi farkli. Eger siz yanlis anlasildiginizi dusunuyorsaniz, bunu isterseniz acikliga kavusturmaya calisirsiniz isterseniz bosverirsiniz. Yalniz bu sekilde hakaretlerde bulunmak bizim toplulumuzdaki en buyuk eksiklerimizden. Lakin bizim gibi dusunmeyenlere karsi tolerans gostermiyoruz. Ben ara ara yazilarinizi okuyorum ama bu yazinizda kullandiginiz dil biraz mahalle agzi olmus ve bir kose yazarina hic yakismamis.
  • Ali Bey demek thy de altı aydır kimse şikayetçi değil? Uçuş planları alt üst oldu. Herkes kafasına göre bi otorite oluşturdu ne tis uygulanıyor ne ftl . Çalışanlar sürekli mutsuz sürekli bir baskı altındalar . Yönetim kanadından tek bir ses yok . Bu mu bahsettiğiniz huzur. Lütfen kafanızı çevirip kabin ve kokpit ekiplerine bakıp onların sesinedr kulak verin
  • Thy genel müdürü de diğerleri gibi o mevkiye ve daha önceki makamlarına hep torpille sahip olmuş,yani kul hakkı yemiş biri, işin içinden gelmeden,alt seviyelerde çalışmadan,tepeden inme, bunu kimse inkar edemez o yüzden o ve onun gibi her işlerini torpille yapan,yaptıranlar ne kadar başarılı olursa olsunlar boş. Ayrıca naçizane fikrim, yorumuna tepki verdiğiniz kişiye karşı kullandığınız üslüp size yakışmadı, doğru bulmadım, öyle adamların seviyesine inmek hoş değil.
  • Tebrikler..

THY'de popülist genel müdür olsaydı!

Türk Hava Yolları'nın genel müdürleri arasında popülizmden uzak tek kişinin Bilal Ekşi olduğunu söyleyebilirim. Bu kurum için iyi mi kötü mü bilemeyeceğim ama birazdan sıralayacağım sebeplerden dolayı Bilal Ekşi'nin popülist olması halinde ne olacağını, popülizmden uzak olmasından dolayı neler olduğunu da anlatmaya çalışacağım.

Bilal Ekşi'nin hızlı yükselişi THY geçmişinin ardından Kıbrıs Türk Hava Yolları, ardından tekrar THY ve sonrasında da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi zor bir makamda otorite olarak zirveye ulaştı.

"Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" sözünden yola çıkarak Bilal Ekşi'nin tarzı da farklı. Örneğin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sırasında eleştirdiğim çok noktalar vardı ki bunların üzerine hiç gitmedi. Faruk Subaşı ile ilgili iddialarım değil belgeli haberlerimiz ve köşe yazılarım ortada iken "hızlı zenginleşmesinin" nedenlerini sorgulayacak bir müfettiş davet etmemesi en büyük eksikliği idi.

Tabi konumuz o değil. Konumuz Bilal Ekşi'nin mevcut makamındaki yönetici profili ile alakalı. Birincisi THY'de altı aydır huzursuzluk duyulmuyor. Bunun anlamı eş güdümlü çalışma THY'ye hakim oldu. Umuyorum ki böyle devam eder.

Gelelim yazımın başlığına.

Bilal Ekşi neden popülist bir yönetim sergilemiyor. Örneğin, haftada bir televizyona, gazeteye, dergiye, internet sitesine mülakat verip medyatik olmuyor. Bunu yapabilir mi? Elbet yapar. Medya sektörü balıklama atlar üstüne.

Ama yapmıyor. İşine odaklı ve bu anlamda da tavizkar değil.

Popülist bir genel müdür olsa idi bütün paylaşımları medyada bol bol haber olurdu.

Bilal Ekşi Sivil Havacılık Genel Müdürü iken de sosyal medyayı etkin kullanıyordu. Bildiğim kadarı ile kendine ait twitter hesabını ikinci kişiler idare etmiyor. Doğrudan kendisi bilgilendirme yapıyor.

Bu yazı yazıldığı sıralarda THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin 27.052 takipçisi bulunuyor. THY ile ilgili her türlü bilgiyi de paylaşarak takipçilerini ve kamuoyunu bilgilendiriyor. 180 günlük THY döneminde 600 civarında twit atmış. Yani günlük ortalama 3 twit atmış görünüyor.

Demem o ki Bilal Ekşi, bir sanatçı değil, Melih Gökçek siyasetçi değil, saçma sapan polemikler yapan gazeteci değil daha da ötesi bir siyasetçi değil ki yazdıkları medyada yer bulsun. Oysa isterdim ki THY ile ilgili verilen faydalı bilgiler Bilal Ekşi açıklaması olarak medyada en azından internet sitelerinde yer alsın.

Bilal Ekşi adına ben böyle düşünüyorum. Popülizm adına kendini parlatma yerine işe odaklanan bir genel müdür profili. Kim ne derse desin kağıt-kürek işlerine önem verse de iyi gidiyor. Pratik çözümler de eklenirse daha da iyi olacaktır.

Tabi zararların önüne geçip, THY'yi eski günlerine kavuşturursa o da madalyası olacaktır. Tabi tek başına değil. Önce çalışanlar sonra tüm yönetim olarak.

THY Genel Kurulu Neden Ertelendi...

Türk Hava Yolları genel kurulu toplanmadan ertelenecek. Geçen hafta haberini yaptık. Lakin ertelemenin sebebini yazmadık. Biliyorsunuz THY, Türkiye'nin önemli diğer kuruluşları gibi Varlık Fonu'na devredildi. Varlık Fonu, THY üzerinde ne düşünüyor bilmiyorum ama genel kurulun ertelenmesi Varlık Fonu'nun isteği üzerine yapılıyor.

Altından ne çıkacak çok merak ediyorum ve bu konuyu özellikle takip edeceğim. Varlık Fonu'nun THY üzerine yapacağı her türlü düşüncenin karşısında olacağımın bilinmesini isterim.

Şu bahsedilen diğer kurumlar gibi oraya buraya ipotek edilecek bir THY yok. Bayrak taşıyıcımız dimdik ayakta kalmalı.

Züppelere iki sözüm var...

Geçen hafta yazdığım yazıyı anlamayan öküzler. Önce anlayacak kabiliyete sahip olun, önce neden bahsettiğimi kavrayın. THY, üniversitelerden pilot almasın demedik. Alt yapısı olan, bu işi layıkıyla yapacak yerlerle işbirliği yapmalı dedik. Zengin züppesi Taner rumuzlu bir yavşak "Klasik THY düşmanı yazılarından biri... Bakkal Mehmet in oğlu özel üniversite de okumuyor o yüzden rakamları dert etme. Bırak bu THY düşmanlığını... Sıkıcı olmaya basladin" şeklinde yorum atmış. Sen hangi kafadasın ne içtin kardeşim. Bakkal Mehmet senin gibi haram lokma ile okutmuyor evladını. Alnının teri ile okutuyor. Bakkal Mehmet'i küçümsemek senin ne haddin yavşak bozuntusu. Hadi şimdi babanın kirli elleri ile getirdiği lokmaları ye sen.

THY'de popülist genel müdür olsaydı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Hadi hayırlısı ~ 7 yıl önce
Şirketimiz için canla başla çalışıyoruz. Ne zor dönemleri alnımızın akıyla atlattık. Inşallah herşey çok güzel olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya Tanerin oğlu ? ~ 7 yıl önce
Tanerin oğlu da sanıyorum babasının ahbaplariyla devam eder sektörde rahatça işine bakar??tıpkı diğer "Taner çocukları.."gibi... Ben ise bakkal Mehmet'in oğluyum vakti gelince konuşacağım ...en gozde kurumlar ne haltlar ceviyor öğreneceğiz ve Taner çcocuklari sanıyorumn beraat edecek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
Ali bey aşağıdaki pasajda araya Melih Gökçek karışmıs...Herhalde kendisinin attığı bol tweetler o an aklınızdan gecti ve size bunu yazdırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil Mesele ~ 7 yıl önce
Houstonda baska otel kalmadi mi ki de THY yolculari halen israrla feto otellerinde konaklandiriliyorlar. THY Houston personelleri kimlere neye bu kadar cok guvenirler. kirdiklari cevizlerin sayisi 10lari gecti. 510 bin dolar ikram firmasindan THY cakilan tutar, Aytekin Ozelin feto torpili ile 6. ayinda istasyon muduru yapilmasi ve halen feto otellerinin kullanilmasi. bu adam kavurmacilarla akraba mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhaleci Faruk ~ 7 yıl önce
Shgm Çağrı merkezi personelinin Faruk subaşının tanıdığı veya referansı olmadan işe giremeyeceğini ve 15 temmuz gecesi hain darbe girişimi sonrası bu kişilerden alınanlar olduğunu öğrenmek ve haliyle görevine devam etmesi millet olarak üzücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ver gitsin ~ 7 yıl önce
varlık fonu bir an önce thy yi ipotek ettirip usd borç almalı! ne farkı var çaykur'dan:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dil cok yanlis ~ 7 yıl önce
Ali bey yaziniz iyi guzel ama kullandiginiz dil cok yanlis. Sizin yazilariniz okuyan kisiler icin okuz, yavsak vs gibi kelimeler kullanmaniz sizce dogru bir tutum mu? Yazilarinizi her okuyan istedigi gibi algilayabilir. Herkesin algi sekli ve seviyesi farkli. Eger siz yanlis anlasildiginizi dusunuyorsaniz, bunu isterseniz acikliga kavusturmaya calisirsiniz isterseniz bosverirsiniz. Yalniz bu sekilde hakaretlerde bulunmak bizim toplulumuzdaki en buyuk eksiklerimizden. Lakin bizim gibi dusunmeyenlere karsi tolerans gostermiyoruz. Ben ara ara yazilarinizi okuyorum ama bu yazinizda kullandiginiz dil biraz mahalle agzi olmus ve bir kose yazarina hic yakismamis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dürüst olun! ~ 7 yıl önce
Ali Bey demek thy de altı aydır kimse şikayetçi değil? Uçuş planları alt üst oldu. Herkes kafasına göre bi otorite oluşturdu ne tis uygulanıyor ne ftl . Çalışanlar sürekli mutsuz sürekli bir baskı altındalar . Yönetim kanadından tek bir ses yok . Bu mu bahsettiğiniz huzur. Lütfen kafanızı çevirip kabin ve kokpit ekiplerine bakıp onların sesinedr kulak verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali kıdık bey ~ 7 yıl önce
Thy genel müdürü de diğerleri gibi o mevkiye ve daha önceki makamlarına hep torpille sahip olmuş,yani kul hakkı yemiş biri, işin içinden gelmeden,alt seviyelerde çalışmadan,tepeden inme, bunu kimse inkar edemez o yüzden o ve onun gibi her işlerini torpille yapan,yaptıranlar ne kadar başarılı olursa olsunlar boş. Ayrıca naçizane fikrim, yorumuna tepki verdiğiniz kişiye karşı kullandığınız üslüp size yakışmadı, doğru bulmadım, öyle adamların seviyesine inmek hoş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhm ~ 7 yıl önce
Tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000