20 Ocak 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sizinde dediğiniz gibi Ali bey..... "Garip işler maalesef her yerde." Herkes hata yapar,bende hata yaptım.Önemli olan hatanın farkında olmak. Ben farkındayım"özür" dilerim.bu durumu masum görmüyorum masumiyetimden lütfen şüphe duymayın.... İyi akşamlar.
  • Ali bey kim yerine getirmişki prosedürleri Coşkun Kılıç getirsin....Hayatın kanunu bu......Biz haksızlığa uğrayan taraf sesini çıkarmadıkca be devran böyle gider.... Saygılarımla.......
  • Acik toplum idealinin standart hukumleri geregi elestiri alabilme-verebilme iyi bir seydir, gereklidir. Ali kidik sektorde iletisim agi derin birisi olarak bilinir, dolayisiylan gercekleri ve delilleriyle birlikten verebiliyor olmali yazilarini, ona bu yakisir, bununla birlikte iradi ve gayri iradi durumlar her vakit olabilise de hatti zatinda muhim olan hadise tutarlilik muessesesini calistirabilmektir, bizler bu sutunlari okurken bu acidan da bakmakla yukumluyuz arkadaslar
  • Ali bey çok haklısınız.... Hz.Mevlana`nın..."küsmek ve darılmak için bahaneler üretmek yerine,sevmek ve sevilmek için çareler üretin."sözü nekadarda yerinde......iyi akşamlar.
  • Size bir nevi "arkası yarın" heyecanıyla "dunu bugunu ve yariniyla turk sivil havaciliginda sami alan meselesi" uzerine yazılar yazdıran nedir? Sizin gibi deneyimli bir kalemin bu konuyu tabiri caizse sakiz misali çiğniyor olmanız cok manidar ve anlaması güç. Yine de kalem ve kose size ait elbette
  • Güzide milli kuruluşumuz tam bir arpalık haline getirildi bu yönetim kurulu sayesinde maalesef
  • Ali Kıdık ile Sami Alan arasındaki husumetin gerekçesini bilmiyorum. Songül Elçi nasıl biridir, yorumlarda ki gibidir bilmem. Ancak ilahi adalete inanıyorsanız bu kadının ekmeğiyle oynadığınızın bedelini de bir gün ödeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Kovuldu kadın, şimdi mutlu musunuz hepiniz? İnanmıyorsanız yaptıklarınıza devam edin. Filler tepişir, çimenler ezilir...Ama iyilik ya da kötülük, elbet karşılığını bulur...
  • Adı geçen zat bakan danışmanıyken bir anda kendini o makamda buldu bulunca da şaşırdı tabii ! Bu zat Türkiye'de işlerin nasıl döndüğünün en güzel örneklerindendir ! Makama geliyor şirket kuruyor ortaklarından birini de THY nin yan kuruluşuna yönetici yaptırıyor ! Türkiye'de profesyonellik böyle bir şey demek ki ! Tıpkı Teknik aş genel müdürü gibi bir şirkette yöneticiyken şirket kur, bağlantılı olduğun şirkete ürün sat, eşini,dostunu,oğlunu,yeğenini müdür yap! THY yönetimi ve bu zatlar, torpille hak yiyerek makam sahibi olmalarının hesaplarını nasıl verecekler acaba ?
  • rezalette son perde !!! para ve çıkar için insanlar neler yapıyor !!! Allah'ı kullanarak makam sahibi olan sahte dindarların hepsine hak ettikleri cezalar verilmeli !!! bir de bunlar ya dindar olmasalardı ne olurdu Allah bilir !!!
  • Aynı şirketin bir bacağıda Mersin de var atlamayalım

THY’DE PARALEL YAPILANMA… SUNEXPRESS DE CABASI

Son haftaların moda tabiri tam da bu yazıya uygun düşecek. Türkiye’de iddialar havada uçuşurken THY mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı Coşkun Kılıç’ın şirket kurallarını hiçe saydığını, Sami Alan-Songül Elçi ısrarını araştırırken öğrendim. Bu durumu masum görecek olanın da “masumiyetinden şüphe ederim” deyip noktayı en başından koymak isterim.

Hatırlarsanız Sami Alan’ın Sunexpress Havayolları’na girmek veya adamlarını yerleştirmek istediğini Aralık 2013’te Airporthaber’de haberleştirmiştik. Songül Elçi adının da ön planda olduğunu söylemiştik.

Yazdıklarımız birer birer gerçekleşti. Songül Elçi, Sunexpress Havayolları’nda Analiz Gelir-Gider Müdürü oldu. Şu da biline, Songül Elçi için bu makam yeni oluşturuldu. Songül Elçi üzerinde neden bu kadar ısrarcı olunduğunu ve hatırı sayılır bir makam ihdas edildiğini anlamaya çalışırken gerçeklerle karşılaştık.

Abdullah Sami Alan, Coşkun Kılıç ve Songül Elçi ortaklığında bir şirket olduğu gerçeği ile karşılaştım. Yani Coşkun Kılıç, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Sunexpress Havayolları’nın Analiz Gelir Gider Müdürlüğü’ne ortağı Songül Elçi’nin getirilmesini önermiş. “Gözünü sevdiğim Türkiye manzarası” denir buna.

Şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda?

Çok şey var derim ben. Örneğin ortağın olan bir kişiye özel müdürlük tahsis edilmesi. Yani müdürlük Songül Elçi için yeni oluşturulmuş.

Türk Hava Yolları’nın İnsan Kaynakları Prosedürü bu durumlar için kesin kurallar getirmiş. Hatta personelin çocuklarına dahi kısıtlama getirilmiş. Bu durumlarda da şirkete beyan edilmesi kesin dille belirtilmiş.

Türk Hava Yolları Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç, Anadolujet’te görevden alınan sonra da hiçbir yerde dikiş tutturamayan Sami Alan ile ortak şirket kurmuş. Şirketin sermayesi 100 bin TL. Adı “BİOAKVA SU ÜRÜNLERİ HAYVANCILIK MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK HAVUZ PEY. İNŞ.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.” Bu şirketin diğer ortaklarının isimlerini yazmaya gerek yok. Ancak şirketin eski ortağı Songül Elçi, Sunexpress’e müdür olma arifesinde ortaklıktan ayrılmış. Buna ne denir? Siz söyleyin ben değil.

Şirketin faaliyet alanı “Her türlü deniz tatlı su ve göl ürünleri, balıklar, kerevit salyangoz, kurbağa, kaplumbağa, yengeç ve bunlara benzer kabuklu kabuksuz hayvanlar ile su ürünlerinin taze, dondurulmuş, konserve olarak işlenmiş veya canlı olarak yetiştirme, imalat ticareti alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı” yapmak.

Şimdi merak ettiğim hususları sıralamak isterim;

Sayın Coşkun Kılıç, insan kaynakları prosedürünün 6.15.3 bendinde açıkça “müdür ve üzeri unvan ile görev yapan personel mesai saatleri dışında herhangi bir işte çalışamaz, kendi nam ve hesabına iş yapamaz” maddesini umursamamakta mıdır yoksa bu maddeden bihaber midir?

Sayın Coşkun Kılıç, eski ortağını Sunexpress’e müdür yapmakla neyi amaçlamıştır?

Sayın Coşkun Kılıç, Sami Alan, Songül Elçi ortaklığındaki şirketinden THY veya yan kuruluşları ile herhangi bir ticari ilişki kurmuş mudur?

Sayın Coşkun Kılıç, bu ortaklığı ve ortak olduğu bir kişiyi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı şirkete müdür olarak ataması doğru mudur, etik midir?

Sayın Coşkun Kılıç, ortak olduğunuz şirket ile alakalı olarak THY yönetimine bilgi verdiniz mi?

Bu soruların cevaplarını merak ediyorum.

Sami Alan’ın bir de prodüksiyon şirketi var.  Bu şirketin Anadolujet’e çizgi film satıp satmadığını da merak ediyorum.

Garip işler maalesef her yerde.

Bu devirde bal tutan parmağını değil peteğin tamamını yediğine şahit oluyoruz. Dilerim Coşkun Kılıç bu sorulara açık yüreklilikle cevap verir. Ve ihlal ettiği prosedürlerin gereğini yerine getirir.

Siz anladınız onu…

Saygılarımla

(Coşkun Kılıç ve Sami Alan ortaklığındaki şirketle ilgili bilgilere ulaşmak için tıklayın)

THY’DE PARALEL YAPILANMA… SUNEXPRESS DE CABASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizinde dediğiniz gibi Ali bey..... "Garip işler maalesef her yerde." Herkes hata yapar,bende hata yaptım.Önemli olan hatanın farkında olmak. Ben farkındayım"özür" dilerim.bu durumu masum görmüyorum masumiyetimden lütfen şüphe duymayın.... İyi akşamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ali bey kim yerine getirmişki prosedürleri Coşkun Kılıç getirsin....Hayatın kanunu bu......Biz haksızlığa uğrayan taraf sesini çıkarmadıkca be devran böyle gider.... Saygılarımla.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
,.?!? ~ 10 yıl önce
Acik toplum idealinin standart hukumleri geregi elestiri alabilme-verebilme iyi bir seydir, gereklidir. Ali kidik sektorde iletisim agi derin birisi olarak bilinir, dolayisiylan gercekleri ve delilleriyle birlikten verebiliyor olmali yazilarini, ona bu yakisir, bununla birlikte iradi ve gayri iradi durumlar her vakit olabilise de hatti zatinda muhim olan hadise tutarlilik muessesesini calistirabilmektir, bizler bu sutunlari okurken bu acidan da bakmakla yukumluyuz arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ali bey çok haklısınız.... Hz.Mevlana`nın..."küsmek ve darılmak için bahaneler üretmek yerine,sevmek ve sevilmek için çareler üretin."sözü nekadarda yerinde......iyi akşamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ~ 10 yıl önce
Size bir nevi "arkası yarın" heyecanıyla "dunu bugunu ve yariniyla turk sivil havaciliginda sami alan meselesi" uzerine yazılar yazdıran nedir? Sizin gibi deneyimli bir kalemin bu konuyu tabiri caizse sakiz misali çiğniyor olmanız cok manidar ve anlaması güç. Yine de kalem ve kose size ait elbette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 10 yıl önce
Ali bey'in bu zat hakkında toplumu bilgilendirmesi niye zoruna gitti bu da çok manidar !!!
birbilen ~ 10 yıl önce
Güzide milli kuruluşumuz tam bir arpalık haline getirildi bu yönetim kurulu sayesinde maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 10 yıl önce
Ali Kıdık ile Sami Alan arasındaki husumetin gerekçesini bilmiyorum. Songül Elçi nasıl biridir, yorumlarda ki gibidir bilmem. Ancak ilahi adalete inanıyorsanız bu kadının ekmeğiyle oynadığınızın bedelini de bir gün ödeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Kovuldu kadın, şimdi mutlu musunuz hepiniz? İnanmıyorsanız yaptıklarınıza devam edin. Filler tepişir, çimenler ezilir...Ama iyilik ya da kötülük, elbet karşılığını bulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ? ~ 10 yıl önce
Adı geçen zat bakan danışmanıyken bir anda kendini o makamda buldu bulunca da şaşırdı tabii ! Bu zat Türkiye'de işlerin nasıl döndüğünün en güzel örneklerindendir ! Makama geliyor şirket kuruyor ortaklarından birini de THY nin yan kuruluşuna yönetici yaptırıyor ! Türkiye'de profesyonellik böyle bir şey demek ki ! Tıpkı Teknik aş genel müdürü gibi bir şirkette yöneticiyken şirket kur, bağlantılı olduğun şirkete ürün sat, eşini,dostunu,oğlunu,yeğenini müdür yap! THY yönetimi ve bu zatlar, torpille hak yiyerek makam sahibi olmalarının hesaplarını nasıl verecekler acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 10 yıl önce
rezalette son perde !!! para ve çıkar için insanlar neler yapıyor !!! Allah'ı kullanarak makam sahibi olan sahte dindarların hepsine hak ettikleri cezalar verilmeli !!! bir de bunlar ya dindar olmasalardı ne olurdu Allah bilir !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Organize işler ~ 10 yıl önce
Aynı şirketin bir bacağıda Mersin de var atlamayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000