13 Ocak 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hasan Aykul ..bildiğim kadar erkekler alınıyor.
  • Merhabalar! be küçük yaştan beri hostes olmak istiyorum.Aklıma bir soru takıldı: uluslar arası yönlere gitmek için, Bankok,Viyana vb. İstanbul da mı hostes olma lazım.yoksa Ankara da da mı hostes çalışabiliriz ve Yabancı Ülkelere gidebiliriz? THY de çalışmak istiyorum.Ankara da yaşamak istiyorum çünkü annemi bırakamam,annem de İstanbul da yaşamak istemez...
  • Arkadaslar yas kriterinin 35 yasina cikarilmasi ve basarisiz adaylarin ertesi yil basvuraramamasi uzerine olan maduriyetimizi tbmm dilekce komisyonuna imternet uzerinden dilekceyle bildirelim..bu konuda herkes birer dilekce sanal ortamdan yazarsa belkide sesimizi duyup bu duzensizlige ve haksizliga bi cozum getirebilirler.duyarsiz kaldigimiz surece havacilik icimizde sadece bi sevda ve hayal olarak kalicak..bu isi sadece para yonunden dusunenler yapmaya devam edicek..
  • öncelikle şunu belirtmeliyim ki hosteslerin güzel olması her an herkes için caziptir. yolculuğu eğlenceli hale getiren bayan hosteslerdir gerisi hikaye
  • Bu ülke bu kafayla mı Avrupa Birliğine girmeyi düşünüyor benim gibi yüksek lisans yapmış senelerce dirseğini okul sıralarında çürütmüş her yönden kendini geliştirmiş arkadaşları yaş gibi saçma sapan bir kriterden dolayı eleyip lise mezunu ve kendini hiç bir yönden geliştirmemiş yolculara karşı bile nasıl davranacaklarını bilmeyen gençlere emanet etmeyi düşünen THY zihniyetini kınıyorum ve yaşadığım bazı olaylardan sonra bu kuruma güvenim de kalmadı çünkü torpilin alası dönüyor.
  • allah kahretsin zaten o yaş sınırını. hem ülkede okumanın yaşı yoktur diyorlar hem yaş sınırına bak lise mezunu giriyor bölümü okuyan giremiyor. o zaman üniversitelere de böyle bölümlere yaş sınırı getirilsin. saçmalıktan başka birşey değil.
  • Merhaba sayın ilgili, Bende şunu paylaşmak istiyorum en az yaş 20 en fazla yaş sınır olmasın.Bence adayın işe alınmasında adayın deneyimleri ve işi hak edip etmediğine de bakılmalı .Bazı firmalar türkiye de 45 kadar alıyor kariyer ilanlarına bakınız göreceksiniz.Bence avrupa standartlarında olmalı ve tabiki bakımlı ve kurum kültürünü yansıtacak kişiler seçilmeli. Saygılarımla.
  • Ağzına sağlık android uygulaması.
  • Bu yas siniri baz alindignda thy 5000 km alsin zaten. ..eminim 4000i isi birakir gider. ..19 yasinda hic bir is deneyimi.olmadan gelen o kizlar bu tempoyu kaldiramaz...
  • Hostes demeyin Ali Bey,arkadaşlar kızıyor,kabin memuru.

THY’DE HOSTES OLMAK İSTEYENLERİN İSYANI…

Hiç bu kadar isyan görmedim. THY geçen hafta kabin memuru alım kriterlerini yayınladı. Grev sürecinde kabin memuru alamayan Türk Hava Yolları, sendika seçimlerinin ardından imzalanan 24. TİS ile grevi sonlandırmıştı. THY bu stresli ortamdan kurtulduktan sonra ilk işi kabin memuru ihtiyacını gidermek için harekete geçmek oldu.

THY’nin resmi sitesinde yayınlanan kabin memuru ilanı yüzlerce gencin hayalini yıktı. Yaş sınırı getirilmesi THY’de kabin memuru olmak isteyen gençlerin beklemediği bir durum idi.

THY’nin yaş sınırı getirmesi çeşitli dedikoduları de beraberinde getirdi. THY’nin yaş sınırı getirmesi kabin memuru yetiştiren bazı üniversiteler ile yapılan anlaşmalara bağlanıyor. Ben bu duruma pek ihtimal vermesem bile konuşulanları da paylaşmadan edemedim.

Bildiğiniz gibi grev sürecinde yasal olarak kabin memuru alınamamıştı. Alınanların da uçuşları durdurulmuştu. Zira mahkeme bu yönde karar vermişti.

Ancak bazı kaynaklar el altından kabin memuru alındığını da söylüyor. Fakat resmi duyuru ile grev sürecinden sonra ilk kez kabin memuru alınıyor.

THY’nin yaş sınırlamasını bende anlamış değilim. 

Dünyanın birçok noktasına uçuyoruz. Kabin memurlarının yaş sınırlamasının olduğu tek ülke biziz galiba. American Airlines’da gördüğüm, Delta Havayolları’nın iç hat uçuşlarında gördüğüm bayan kabin memurları inanın 55 yaşında var idi.

Bizde ise durum tam tersine; Hostes dediğin manken gibi olacak. Ne o, sanki güzellik yarışmasına sokacaksınız! Veya tablo gibi evinize asacaksınız. Kurumsal şirketlerde evet fiziğe önem verilir ama yaptığı hizmeti nasıl icra ettiği daha önemlidir.

Bir başka nokta daha.

Bizde belirli yaş sınırına gelen kabin memurları şirketten uzaklaştırılmak için türlü dalavereler üretiliyor. Oysa tecrübesinden yararlanmak için şirketin değişik birimlerinden görevlendirilmeleri daha doğru olacaktır.

THY’nin yaş sınırı baremini hiç olmazsa 30’a çıkarması gerektiğini düşünüyorum ve okurlarımızdan gelen talep de bu yönde.

THY’nin kabin memuru alımı ilanında dikkat çeken bir başka nokta da şu. Bu kez erkek kabin memuru alınmayacak. Daha önceki ilanlarda “bay-bayan” kabin memuru alınacaktır ibaresini gören erkek adaylar hayal kırıklığı yaşadı.

O kadar çok mail aldık ki soru üstüne soru yağıyor.

Erkek memur adaylarında da yaş sınırı olacak mı? Bu sorunun cevabı THY’de. Ama 30’a kadar yolu açık tutmalı.

TEMEL KOTİL BİLMECESİ…
Geçen hafta Murat Herdem yazmış. Lakin ben de değinmeden geçemeyeceğim. THY’nin 2003 yılından sonra oluşan yönetiminde Candan Karlıtekin için Abdullah Gül’ün kontenjanı, Hamdi Topçu için başbakan Recep Tayyip Erdoğan kontenjanı ve Temel Kotil için ise Fethullah Gülen kontenjanı yakıştırmaları yapıldı.

Candan Karlıtekin’in ağzından bu yönde bir kelam duymadık ama oğlunun nikah törenine Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül katılınca “evet doğruymuş” dedim kendi kendime.

Hamdi Topçu, zamanında Airport TV’de yaptığımız canlı yayında kendisi söylemişti başbakanın isteği üzerine THY’de göreve geldiğini.

Temel Kotil ise Fethullah Gülen’e yakınlığını inkâr etmemişti.

Şimdi gözler Temel Kotil’e çevrildi. İstifa mı eder yoksa 'görevden ayrıl faksını' mı bekler bilinmez.

Ben bu olasılıklara ihtimal vermiyorum. Temel Kotil’in de başbakanla ilişkilerinin gayet iyi olduğuna defalarca şahit olduk. Burası Türkiye, olmaz denilen çok şeyin olduğuna da şahit olduk.

Kısacası neye inanacağımızı bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, bir şey gerçekleşiyor o zaman emin oluyoruz.

Siz de öyle değil misiniz?

THY’DE HOSTES OLMAK İSTEYENLERİN İSYANI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

hostess ~ 9 yıl önce
Hasan Aykul ..bildiğim kadar erkekler alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şansım var mı? ~ 9 yıl önce
Merhabalar! be küçük yaştan beri hostes olmak istiyorum.Aklıma bir soru takıldı: uluslar arası yönlere gitmek için, Bankok,Viyana vb. İstanbul da mı hostes olma lazım.yoksa Ankara da da mı hostes çalışabiliriz ve Yabancı Ülkelere gidebiliriz? THY de çalışmak istiyorum.Ankara da yaşamak istiyorum çünkü annemi bırakamam,annem de İstanbul da yaşamak istemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destek olalim ~ 9 yıl önce
Arkadaslar yas kriterinin 35 yasina cikarilmasi ve basarisiz adaylarin ertesi yil basvuraramamasi uzerine olan maduriyetimizi tbmm dilekce komisyonuna imternet uzerinden dilekceyle bildirelim..bu konuda herkes birer dilekce sanal ortamdan yazarsa belkide sesimizi duyup bu duzensizlige ve haksizliga bi cozum getirebilirler.duyarsiz kaldigimiz surece havacilik icimizde sadece bi sevda ve hayal olarak kalicak..bu isi sadece para yonunden dusunenler yapmaya devam edicek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flying beauty ~ 10 yıl önce
öncelikle şunu belirtmeliyim ki hosteslerin güzel olması her an herkes için caziptir. yolculuğu eğlenceli hale getiren bayan hosteslerdir gerisi hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esra AKIŞ ~ 10 yıl önce
Bu ülke bu kafayla mı Avrupa Birliğine girmeyi düşünüyor benim gibi yüksek lisans yapmış senelerce dirseğini okul sıralarında çürütmüş her yönden kendini geliştirmiş arkadaşları yaş gibi saçma sapan bir kriterden dolayı eleyip lise mezunu ve kendini hiç bir yönden geliştirmemiş yolculara karşı bile nasıl davranacaklarını bilmeyen gençlere emanet etmeyi düşünen THY zihniyetini kınıyorum ve yaşadığım bazı olaylardan sonra bu kuruma güvenim de kalmadı çünkü torpilin alası dönüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostess ~ 9 yıl önce
Neden lise mezunu olmasın?! sizde bilmiyorsunuzdur,çünkü nasıl davranılacağını bilmek için eğitim almak lazım.Eğitimden sonra yolculara nasıl davranılacağını da öğrenilecek...Kendinizi yaşınızın yüzünde çok bilmiş zannediyorsunuz..çok! sizin sözlerinize göre en iyisi 50 yaşında 60 yaşında olanlar mı yapsın bu işi? yaş sınırının yapılması nedensiz bir şey değil,HOSTESLİK sizin zannettiğiniz gibi kolay bir şey değil ve sağlıkta bazı sorunlar yaratabiliyor.35 yaştan sonra hostes olamazsınız diye bir şey yok,35 yaşında bu işe başladıysanız ne biliyim belki 40-50 yaşa kadar belki de daha fazlasını çalışabilirsiniz.En fazla 35 yaştayken bu işe Başlayabilirsiniz bu anlama geliyor bu.Çoğu zaman hava yollar 29 yaşın üstünde başlanmamasını istiyorlar yani THY size bir iyilik yaptı daha fazla şans verdi.Ve de siz değil THY yaş sınırı koyacak,onların yaş sınırı koyması dediğim gibi nedensiz değil ve sizden daha akılsız değiller merak etmeyin! 35 yaşın üstünde olan bayanlara iyilik yaptı,
hostess ~ 9 yıl önce
öncedeki yorumumda karakter kalmamıştı,bu yorumda onun devamı olacak. THY 35 yaşın üstünde olan bayanlara iyilik yaptı.Neden sorarsanız sağlıkta bazı sorunlar çıkabiliyor.Ben para için değil HOSTES olmak için hostes olanları,yani bu işi gerçekten sevenleri anlıyorum ve yaşınızın yüzünden (yaşınız 35 ten büyükse)bu işe giremiyorsanız size haksızlık yapıldığını düşünüyor olabilirsiniz,çok da normal bir şey! hayalinizin yaşınız yüzünden yıkılması çok kütü ve sizin bunda hiçbir suçunuz yok ama ...ne yazık ki giremeyeceksiniz bu işe.Yaşınız 36-37-38 olsa birkaç yılla kaçırıyorsunuz ve çok çok üzgün olabilirsiniz ama yaş sınırı 26-37 ye getirilse bu sefer 28-39-40 yaşında olanlar da bunu isteyecek ve böylece sonsuzluğa kadar devam edebilir bu..anlamalısınız.Başka bir işe girmeyi deneyin buna olabildiğince yakın bir işe girmeyi deneyebilirsiniz.. evet tam istediğiniz olmayacak ama..başka bir seçiminiz yok,ama bu işi çok seviyorsanız yine de bir şeyler arayın ve belkide bir şansınız olabilir.
ossleem ~ 10 yıl önce
allah kahretsin zaten o yaş sınırını. hem ülkede okumanın yaşı yoktur diyorlar hem yaş sınırına bak lise mezunu giriyor bölümü okuyan giremiyor. o zaman üniversitelere de böyle bölümlere yaş sınırı getirilsin. saçmalıktan başka birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
Merhaba sayın ilgili, Bende şunu paylaşmak istiyorum en az yaş 20 en fazla yaş sınır olmasın.Bence adayın işe alınmasında adayın deneyimleri ve işi hak edip etmediğine de bakılmalı .Bazı firmalar türkiye de 45 kadar alıyor kariyer ilanlarına bakınız göreceksiniz.Bence avrupa standartlarında olmalı ve tabiki bakımlı ve kurum kültürünü yansıtacak kişiler seçilmeli. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eda ~ 10 yıl önce
Ağzına sağlık android uygulaması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yas siniri baz alindignda thy 5000 km alsin zaten. ..eminim 4000i isi birakir gider. ..19 yasinda hic bir is deneyimi.olmadan gelen o kizlar bu tempoyu kaldiramaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leopold ~ 10 yıl önce
Hostes demeyin Ali Bey,arkadaşlar kızıyor,kabin memuru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000