28 Ekim 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bakıyorum insanların giyim kuşamı ile gündem oluşturmak isteyenler var. İnsanların giyimlerine bile tahammül edemeyenlerin yarın düşüncelerine de tahammül etmeyecekleri ortada. Artık bu tür düşünenler anlamalı ki bugün dün değil insanlar özgürce düşünecek özgürce giyinecek. Çırpınıp duruyorsunuz neden! neden sizin gibi olmayanlara tahammülünüz yok bir düşünün.
  • Nedir. Bu kavga ?birileri kalkip fetva veriyor burda birileride boş yorumlar birileride bunu haber yapıyor.herkesin dini kendine .yargılamayın yorum yapmayın konuşmayın.ayıp .bu sadece o arkadaslar ıcınde degıl.ayıp ayıp ben eğer inansaydım sizin gibi Allah'ın yerinde olsam sizin gibi kullarım olsa dünyaya getirtmek değil hayranlığı bile lutfetmezdim.hayvanlar bile sizden degerli .bırskın bu isleri 3 kurusluk kafadan uydurma müslümanlığı bile sözde beceriyorsunuz sonra burda herkes ahkam kesiyor.3kurusluk menfaatiniz varsa can yoldasinixi satarsiniz.siz bukadar müslümansınız.neyse konusmiyicam iyice boş muhabbet. Bu ülkeyi bu hale getiren gereksiz şeylerle ugrasmayin .zamanimizids bosan almayın. Duşunun biraz duşunun ????????
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ilim bilim muslumanin yitik malidir nerde bulsa onu alir diyor peygamber efendimiz teknolojiyi alip kullanmakta mesele yoktur sence bence olmaz makineyi bulusu alip kullanabilirsin parasiyla degil mi nerden alirsan al yapmak icat etmek en guzelidir ama bu kafa batinin butun pisliklerini aldi teknolojisini almadi alamadi bir de muslumanlara suc atarlar dikte falan yok isteyen kilar namazini istemyen kilmaz kilan kilmayani zorlayamaz kilmayan da kilana biraktiramaz ama muslumanlar kardestir diyor ALLAH celle celaluhu musluman kilmayan muslumana nasihat eder digeri de kilar veya kilmaz kendi bilecegi istir kiyafette boyledir musluman muslumani uyarir herkes kendisi bilir ne giyecegini saygi duymak lazim kimseyi kucuk gormemek lazim seriat ve itikat hakkinda bilgi icin omer nesefi isimli alimin kitabi var okuyabilirsiniz cok teferruati var soyum sopum belli hakaret etmeyeyim ben anladim onu da sen daha anlayamamissin olunce anlatcaklar sana merak etme sen
  • 21. yüzyılda sen neyin kafasını yaşıyorsun . Beğenmediğin batının bulduğu uçağı , elektriği , arabayı kullanıyorsun .Yani KAFİR 'in bulduğu şeyleri kullanmak caizmi sence ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi adama . Kılık kıyafet özgürlüktür taki başkalarına dikte ettirip başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyana kadar ..
  • İşte gecen gun savundugun maşallah show yapmadılar dedığin zihniyet! FY adlı yorumcuya burada kendince show yaptırıp yıne hükümete şakşakçılık derdındesin.yok itikat yok şeriat! Şimdi ben ona biley diyeceğim ama demedende sende o da anladı ne demek istediğimi.
  • Dinimi öğretmeye kalkan soysuz!
  • Ali denen haberci dahil Rabbim tüm İslam düşmanlarına Hidayet kalblerine Nur ve himmet nasip etsin inşallah
  • Herkes korku içinde, kimse kimseye kutlama mesajı atmıyor takip ediliyorum bana birşey okur diye
  • Islam iki kisimdir itikat ve seriat itikat bir muslumanin nasil inanmasi gerektigini anlatir seriat de islamin getirdigi kanunlardir ameller de bunun icine girer dinde olan mesela basortusu demis arkadas farzdir musluman kadinlar mutlaka takmali islamin emrettigi tesetturde olmalidir yoksa gunaha girerler inkar ederse yok oyle sey derse kafir olur giymezse gunahkar olur islam giyim kusamla ilgili meseleleri de belirtmistir uyanlara n3 mutlu uymak isteyip uyamayanlar var bizim bati hayranlarinin engel oldugu eziklerin onlar da gunahkar olur ama bi mazeretleri var ama yok olmaz oyle sey diyen kafir olur onun icin muslumansaniz bu kiyafet peygamberin sunnetdir sunneti sevmeyen de kafir olur hele hele asagilayan cok buyuk felakettedir olunce anlar durumu u yazilanlar kendisini musluman olarak gorenleri uyarmak icindir digerlerine ALLAH celle celaluhu hidayet versin

THY'DE DEĞİŞEN KIYAFET Mİ ZİHNİYET Mİ?

Geçen hafta THY Teknik A.Ş'de cübbeli, sarıklı kişilerin çalışmaya başladığına dair bir haber yayınladık Airporthaber'de. Tamamen habercilik adına yapılmış ve asla bu kişilere karşı olunması gerektiğine dair yapılmış bir haber olmamasına rağmen çokça eleştiri aldık.

Oysa "madem değişiyorsunuz o halde tartışılmalı" diye düşünen olmadı bile. "Neden bunu haber yaptınız, kıyafet serbestliği var" diyenlerin haber yapma özgürlüğünden bahsettiklerini göremedik maalesef.

Giyinmek; alabildiğince özgürce giyinmenin serbest olduğu bir ülkede, bu özgürlükleri yazmanın sınırlı olabileceğini düşünmek safsatalıktan öte değildir.

Bu arkadaşları savunanların, Dilek Hanif'in kıyafetlerini neden savunmadıklarını, THY'de, TGS'de çalışmaya başlayan başörtülü kardeşlerimizin haber oluşunda neden ses çıkarmadıklarını açıkçası merak eder oldum.

Bu tip eleştiri yapan arkadaşların tutundukları tek nokta, Avrupa'da her havayolu şirketinde kıyafet özgürmüş, yok Amerika'da sınırsız özgürlük varmış gibi süslü kelimelerin arkasına sığınmalarına da anlam veremiyorum. İşinize geldiğinde Avrupa, Amerika kurtarıcınız, işinize gelmediğinde Avrupa, Amerika tü kaka. Oldu mu böyle? Sen hangi zihniyetin ürünüsün ki?

Sanırsınız ki bu eleştiren insanlar dünyayı arşınladılar. Kelime kelime tüm şirketleri ezberlediler de biz hiçbir yere gitmedik, görmedik, Türkiye'de deve güdüyorduk, koyun otlatıyorduk.

Bir kurumun yerleşmiş imajı ile oynamanın kimseye yararı yoktur. Türkiye'de kamu kurumlarında kıyafet serbestliği getirilmiş olabilir. Ancak bu kıyafet serbestliğini abartmak, bizi olduğumuzdan fazla gösterme çabalarına dur demek lazım. Bugün THY Teknik'te, yarın THY'nin kapısından girecek bu şekil kıyafetlerin kurumsal imaja zarar vereceğine inanmaktayım.

Kimsenin inancına ve kıyafetine karşı olmamakla birlikte kurumun bir kaidesi olması gerektiğini savunuyorum. Kıyafetlerle, inancı asla mukayese etmem. Kimin ne kadar inançlı, kimin ne kadar inançsız olduğuna Yüce Rabbim karar verir. Şalvar, cübbe, sarık, çarık giyenleri de kendi isteği doğrultusunda giyinenleri de cennete ya da cehenneme gitmesine ALLAH karar verecektir.

THY'nin bu konuda bir duruşu olmalı. Bir kez başlarsın sonu gelmez ve sonra başın ağrıyabilir. Bugün teknisyen yarın bir başkası.

Bu arkadaşlara izin veren THY, yarın sakalları aynı Teknik AŞ'de çalışan arkadaşların sakalı gibi olan bir pilota izin verebilir mi? Teknisyende özgürlük var ise pilot da bu özgürlükten yararlanabilir mi? Yararlanamaz ise neden yararlanamaz? Pilot demez mi "Ellere var da bize neden yok".

THY yönetiminde, bu tip arkadaşlar olabilir mi? Eğer bunlara "evet" diyebiliyorsanız o halde sözüm olamaz. "Hayır" diyorsanız o halde bunun adı riyakarlık değil midir?

Zihniyeti açıkça sergilemek gerek. Özgürlük var ise her kademede olmalı. Görünür yerde lacivert, görünmez yerde siyah giyinmenin alemi yok. En doğrusu "Ben buyum seversen" demek gerek.

Bende riyakar olmadan şunu diyorum. THY bu konuda taviz vermemeli. Her şeyin aşırısı zararlıdır. Fanatik dindarlığın, fanatik milliyetçiliğin, fanatik siyasetin hatta fanatik taraftarlığın bile zararı onarılamaz sonuçları olur. Sınırsız giyim özgürlüğünün de bu bağlamda değerlendirilmesi gerekir. Kurum itibarı, kıyafet özgürlüğünden daha elzemdir. 

THY'DE DEĞİŞEN KIYAFET Mİ ZİHNİYET Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

bu da geçer ~ 10 yıl önce
Bakıyorum insanların giyim kuşamı ile gündem oluşturmak isteyenler var. İnsanların giyimlerine bile tahammül edemeyenlerin yarın düşüncelerine de tahammül etmeyecekleri ortada. Artık bu tür düşünenler anlamalı ki bugün dün değil insanlar özgürce düşünecek özgürce giyinecek. Çırpınıp duruyorsunuz neden! neden sizin gibi olmayanlara tahammülünüz yok bir düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iman ~ 10 yıl önce
Nedir. Bu kavga ?birileri kalkip fetva veriyor burda birileride boş yorumlar birileride bunu haber yapıyor.herkesin dini kendine .yargılamayın yorum yapmayın konuşmayın.ayıp .bu sadece o arkadaslar ıcınde degıl.ayıp ayıp ben eğer inansaydım sizin gibi Allah'ın yerinde olsam sizin gibi kullarım olsa dünyaya getirtmek değil hayranlığı bile lutfetmezdim.hayvanlar bile sizden degerli .bırskın bu isleri 3 kurusluk kafadan uydurma müslümanlığı bile sözde beceriyorsunuz sonra burda herkes ahkam kesiyor.3kurusluk menfaatiniz varsa can yoldasinixi satarsiniz.siz bukadar müslümansınız.neyse konusmiyicam iyice boş muhabbet. Bu ülkeyi bu hale getiren gereksiz şeylerle ugrasmayin .zamanimizids bosan almayın. Duşunun biraz duşunun ????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fy misin nesin? ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fy ~ 10 yıl önce
Ilim bilim muslumanin yitik malidir nerde bulsa onu alir diyor peygamber efendimiz teknolojiyi alip kullanmakta mesele yoktur sence bence olmaz makineyi bulusu alip kullanabilirsin parasiyla degil mi nerden alirsan al yapmak icat etmek en guzelidir ama bu kafa batinin butun pisliklerini aldi teknolojisini almadi alamadi bir de muslumanlara suc atarlar dikte falan yok isteyen kilar namazini istemyen kilmaz kilan kilmayani zorlayamaz kilmayan da kilana biraktiramaz ama muslumanlar kardestir diyor ALLAH celle celaluhu musluman kilmayan muslumana nasihat eder digeri de kilar veya kilmaz kendi bilecegi istir kiyafette boyledir musluman muslumani uyarir herkes kendisi bilir ne giyecegini saygi duymak lazim kimseyi kucuk gormemek lazim seriat ve itikat hakkinda bilgi icin omer nesefi isimli alimin kitabi var okuyabilirsiniz cok teferruati var soyum sopum belli hakaret etmeyeyim ben anladim onu da sen daha anlayamamissin olunce anlatcaklar sana merak etme sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fy ???? ~ 10 yıl önce
21. yüzyılda sen neyin kafasını yaşıyorsun . Beğenmediğin batının bulduğu uçağı , elektriği , arabayı kullanıyorsun .Yani KAFİR 'in bulduğu şeyleri kullanmak caizmi sence ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi adama . Kılık kıyafet özgürlüktür taki başkalarına dikte ettirip başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyana kadar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aki kıdık! ~ 10 yıl önce
İşte gecen gun savundugun maşallah show yapmadılar dedığin zihniyet! FY adlı yorumcuya burada kendince show yaptırıp yıne hükümete şakşakçılık derdındesin.yok itikat yok şeriat! Şimdi ben ona biley diyeceğim ama demedende sende o da anladı ne demek istediğimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bana ~ 10 yıl önce
Dinimi öğretmeye kalkan soysuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 10 yıl önce
Ali denen haberci dahil Rabbim tüm İslam düşmanlarına Hidayet kalblerine Nur ve himmet nasip etsin inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
29 Ekim ~ 10 yıl önce
Herkes korku içinde, kimse kimseye kutlama mesajı atmıyor takip ediliyorum bana birşey okur diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fy ~ 10 yıl önce
Islam iki kisimdir itikat ve seriat itikat bir muslumanin nasil inanmasi gerektigini anlatir seriat de islamin getirdigi kanunlardir ameller de bunun icine girer dinde olan mesela basortusu demis arkadas farzdir musluman kadinlar mutlaka takmali islamin emrettigi tesetturde olmalidir yoksa gunaha girerler inkar ederse yok oyle sey derse kafir olur giymezse gunahkar olur islam giyim kusamla ilgili meseleleri de belirtmistir uyanlara n3 mutlu uymak isteyip uyamayanlar var bizim bati hayranlarinin engel oldugu eziklerin onlar da gunahkar olur ama bi mazeretleri var ama yok olmaz oyle sey diyen kafir olur onun icin muslumansaniz bu kiyafet peygamberin sunnetdir sunneti sevmeyen de kafir olur hele hele asagilayan cok buyuk felakettedir olunce anlar durumu u yazilanlar kendisini musluman olarak gorenleri uyarmak icindir digerlerine ALLAH celle celaluhu hidayet versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
s ~ 10 yıl önce
Kardes hangi ayetlerde yapiyor bu itikat ve seriat ayrimini? Yanlis anlama samimi olarak soruyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000