17 Şubat 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hırsız çetesi içinde soygun sonrası paylaşım konusunda kavga çıktı. Konu bu!
  • Belki duymuşsunuzdur ama aylardır DHMİ'nin bilgisayarlarından AİRPORTHABER'e ulaşılamıyor, erişim yok. DHMİ ile ilgili diğer yazılarınızı merakla bekliyoruz, kolaylıklar dileriz.
  • BIR VARMIS BIR YOKMUS...FOTOGRAFCI TAHABEYIN ARKASINDAN DEVAMLI KONUSURMUS AMA DEVAMLI DA ONU ARAYIP HAL HATIR EDERMIS.
  • Hiçbir gazete yüklenmesin. Sadece taze ve gününde, yani günlük olarak İstanbul'dan yolculuk yapanlara terminalde gazete hizmeti yapılsın, bu kavga da burada bitsin...:)) Çalışanlar da o dertten kurtulsun. Birilerinin yıllardır düşmanca kavgaları yüzünden çalışanlar cevap bulmaya çalışmak zorunda kalmasın...
  • :))
  • 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan BİRDAL, 1990 yılında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.
  • MAALESEF BİZDE BİRİLERİ ,ÖZELLİKLE BELLİ BİR ZÜMRE VE GRUBA MENSUBİYET HİSSEDEN YADA ÖYLE GÖRÜNEN, BİR HATA YAPTIKLARINDA MAALESEF HEMEN TÜMDENGELİMCİLİK YAPILARAK BÜTÜN BİR CAMİA ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR. MESELA THY PERSONELİ BİR HATA YAPTIĞINDA HEMEN THY NİN İMAJININ YERLE BİR EDİLMESİ GİBİ.YUKARIDA VERİLEN ÖRNEK MAALESEF BİR İŞGÜZAR CEMAAT MENSUBUNUN UYGUNSUZ VE AHLAKİ OLMAYAN BİR HAREKETİDİR. BUNU TÜM CEMAATE MAL ETMEK HAKSIZLIKTIR.BU KONU GİBİ BELKİ YÜZLERCESİNDEN FETHULLAH GÜLENİN HABERİ DAHİ YOKTURDUR. EĞER Kİ BİR ALLAH RIZASI İÇİN YAPILACAK BİR HİZMETTE SPONSORLUK İSTENİYORSA TABİİKİ BU GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLUR.ZORLA KİMSEYE HAYIR YAPTIRILMAZ.UMUM İÇİNDE YAPILAN HATALAR KİŞİYİ BAĞLAR.
  • sizce orhan birdal gercekten gazetecilik mezunu mu?
  • Abartmayın ya adam Hava Trafik Kontrolörü daha ne olsun. Yeterde artar bile...
  • gazetecilik mezunu adam dhmi genel müdürü!!! var mı dünyada buna benzer başka bir örnek acaba ???

THY, ZAMAN AMBARGOSUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK!

DHMİ’deki adaletsizliğin ucunu yazdım kıyametler koptu. Devamını yazsam kıyamet tam kopacak emin olun. Lakin biraz ara vereceğim. Gelişmeleri takip edip adaletsizliğin devam etmesi halinde verilen şansın değerlendirilmediği kanaatine varıp kaldığımız yerden daha fazlasını yazarak gizlenmiş gerçekleri sergileyeceğiz.

“Karanlıkta yürürken gölgen bile seninle değil”. Bu güzel sözlerden yola çıkarak Türk Hava Yolları’nın keyfi gazete ayrımcılığını değerlendirmek istiyorum.

İktidar ile cemaat arasında yaşanan gerginlik toplumun her katmanına sirayet etmiş durumda. Cemaatin, devletin içine sızmış tetikçileri tarafından iktidarı fişlemesi ile iki tarafın birbirine karşı tu-kaka davranışları hız kesmeden devam ederken olan vatandaşa oluyor.

Zaman Gazetesi merkezli bu taşlamalara Bugün Gazetesi ve o cenahın tüm yayın organları ağız birliği etmişçesine iktidara yüklenince, iktidar da kendi argümanlarını kullanarak “cemaatin sesini ne kadar kısarsam o kadar iyi” mantalitesi ile hareket ediyor.

Türk Hava Yolları, bu iktidarın en güçlü olduğu kurumlardan biri. THY, iktidar-cemaat arasındaki savaşa katılarak kendi safını hemen belli etti. Zaman grubu ve Bugün Gazetesi (İpek Yayıncılık) tüm reklam, sponsorluk ve diğer çalışmaları durdurdu.

THY’nin tasarrufunda olan bir durum. THY ister reklam verir, ister vermez.

Yıllardır Sözcü ve Aydınlık Gazeteleri’ne de verilmiyor. Uçaklarda veya VIP-CIP salonlarında da dağıtılmıyor.

THY’nin Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi ve bunlara bağlı diğer yayın organları ile çalışmaması yeni düşman kazanmasına sebep oldu.

Her gün THY aleyhinde haberler görmeye başladık.

Ben naçizane sormak isterim ki bu cemaat gazeteleri aynı duyarlılığı Sözcü ve Aydınlık Gazeteleri için neden yapmadı acaba?

Bugün 16 Şubat 2014. Bu satırları yazmadan önce Cihan Haber Ajansı’nın geçtiği bir haberi izledim. Neymiş efendim Amsterdam kazasının hiç yayınlanmayan görüntülerini bulmuşlar.

Yazıklar olsun.

İnsan hayatı üzerinden yayın yapmak, acıları tazelemek, cemaat dediğimiz dindar insanların işi olabilir mi? Biz dindarlığı “ayıp örtmek, kabahat görmemek” diye biliriz. Yüce ALLAH bile kabahatler görünmesin, kullarım utanmasın diye geceleri yaratmışken siz kim oluyorsunuz da bayatlamış yemeği fırına sürüyorsunuz.

Cemaat, THY’nin imajını sarsmak isterken, THY cemaat için çokça fedakârlıklar yapmıştı. THY’nin eski bir yöneticisi şunları anlatmıştı. Yeri gelmişken yazmadan edemedim. THY’nin eski müdürlerinden birinin odasına cemaatten birileri gelmiş. İstekleri aynen şu; Afrika’nın bilmem neresine yüzlerce bedava bilet.

Müdür bu talebi reddediyor. Müdür tehdit ediliyor. “Biz genel müdürden hallederiz ama sende yerinde oturamazsın” deniyor. Aynen dedikleri gibi oluyor. Biletler bir kılıfına uydurulup cemaatçilere veriliyor ve müdür de görevinden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Asla isim vermeyeceğim.

Demek istediğim şu ki; çıkarlar örtüşmediği vakit cemaatçiler din, kitap tanımıyor. Ayıp, günah bilmiyor. Cemaatçilerinki dindarlık mı dincilik mi diye sorsalar kesinlikle “dincilik” derim. Yani din üzerinden para kazanma. Allah ıslah etsin diyorum.

Tabi THY’nin ambargo koymasını da doğru bulmuyorum. Ambargo ile sansür ile hiçbir yere varılmaz. Çokça sansür yaşamış biri olarak bunları çok iyi anlıyorum.

Orhan Birdal da çok iyi bilir sansürü! Gazetecilikten mezun bir genel müdüre sansürün, iletişimi engellemenin ne demek olduğunu sormaya gerek yok sanırım.

Arzumuz kutuplaşan bir ülke değil kucaklaşan bir ülke görme yönünde. 

THY, ZAMAN AMBARGOSUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hırsız çetesi içinde soygun sonrası paylaşım konusunda kavga çıktı. Konu bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN ALİ KIDIK, ~ 10 yıl önce
Belki duymuşsunuzdur ama aylardır DHMİ'nin bilgisayarlarından AİRPORTHABER'e ulaşılamıyor, erişim yok. DHMİ ile ilgili diğer yazılarınızı merakla bekliyoruz, kolaylıklar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY & FOTOGRAFCI ~ 10 yıl önce
BIR VARMIS BIR YOKMUS...FOTOGRAFCI TAHABEYIN ARKASINDAN DEVAMLI KONUSURMUS AMA DEVAMLI DA ONU ARAYIP HAL HATIR EDERMIS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 10 yıl önce
Hiçbir gazete yüklenmesin. Sadece taze ve gününde, yani günlük olarak İstanbul'dan yolculuk yapanlara terminalde gazete hizmeti yapılsın, bu kavga da burada bitsin...:)) Çalışanlar da o dertten kurtulsun. Birilerinin yıllardır düşmanca kavgaları yüzünden çalışanlar cevap bulmaya çalışmak zorunda kalmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi sitesinden ~ 10 yıl önce
:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ SİTESİNDEN ~ 10 yıl önce
1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan BİRDAL, 1990 yılında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİREYSEL HATALAR ~ 10 yıl önce
MAALESEF BİZDE BİRİLERİ ,ÖZELLİKLE BELLİ BİR ZÜMRE VE GRUBA MENSUBİYET HİSSEDEN YADA ÖYLE GÖRÜNEN, BİR HATA YAPTIKLARINDA MAALESEF HEMEN TÜMDENGELİMCİLİK YAPILARAK BÜTÜN BİR CAMİA ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR. MESELA THY PERSONELİ BİR HATA YAPTIĞINDA HEMEN THY NİN İMAJININ YERLE BİR EDİLMESİ GİBİ.YUKARIDA VERİLEN ÖRNEK MAALESEF BİR İŞGÜZAR CEMAAT MENSUBUNUN UYGUNSUZ VE AHLAKİ OLMAYAN BİR HAREKETİDİR. BUNU TÜM CEMAATE MAL ETMEK HAKSIZLIKTIR.BU KONU GİBİ BELKİ YÜZLERCESİNDEN FETHULLAH GÜLENİN HABERİ DAHİ YOKTURDUR. EĞER Kİ BİR ALLAH RIZASI İÇİN YAPILACAK BİR HİZMETTE SPONSORLUK İSTENİYORSA TABİİKİ BU GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE OLUR.ZORLA KİMSEYE HAYIR YAPTIRILMAZ.UMUM İÇİNDE YAPILAN HATALAR KİŞİYİ BAĞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazetecilik mi? ~ 10 yıl önce
sizce orhan birdal gercekten gazetecilik mezunu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 10 yıl önce
Abartmayın ya adam Hava Trafik Kontrolörü daha ne olsun. Yeterde artar bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
örnek ~ 10 yıl önce
gazetecilik mezunu adam dhmi genel müdürü!!! var mı dünyada buna benzer başka bir örnek acaba ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000