27 Temmuz 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY Genel müdürlüğü koltuğuna havacılıkta idol olmuş bir ismi, Naci ALIN'ı oturtun ve görün büyümek nasıl oluyor...
  • Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Özellikle şirket yönetici si olduğunu söyleyen ama hiçbir işten anlamayan (Pardon başkana yalakalık disinda) önlerine gelen her işi şefler é yaptırıp kendisi altına imza atan müdürler hakkında. Şu An personeller ve özellikle şefler sadece yapmak zorunda oldukları şeyi yapıyorlar fazlasını asla. Uzman lar ise işe girerken müdür olmaya sartlandiklari için hangi koltuk bana düşecek derdindeler. Yukarıda öyle bir düzen kurmuşlar ki. Kendilerine yakın insanları başarılı diğerlerini başarısız gösteriyor ondan sonrada müslümanlık tasliyorlar.
  • Ve son olarak, büyümemiz kendi imkanlarımızla mı oldu yoksa konjonktür mü yardım etti. Kimse sorsanız THY iyi yönetilse iki KATI olur diyor şirkette.kahrederse çalışan bir halt edemezsiniz . Bakınız Kabin, küstürdünüz 4 Yıldız'dan 4.1 e çıkamıyorsunuz 0 vizyon. Bakınız Kgbt outsource ederek topallıyor ama iş bulan gidiyor. Çook biliyorum ama zarar oluyor işte. Peki neden yazıyorum biliyorum ki İlker bey okuyor. Say'ın yk başkanı ne yapacaksan acil yap. Birazdaha beklersen alışacaksın çünkü. 4 yıllık Üniversite mezunu olmayan 5yıldan fazla bütün Yöneticileri gönder 1 yıl içinde. Korkayın işi yapan şefler ve uzmanlar tökezletmez
  • 9. Işi Bölümü'nü reorganizasyon işe çözmek geçerliliğini Kısmen kaybetti. Açtılar müdürlük ama müdürün altı boş, hadi bakalım teste tabi tutulsunlar performansları ölçülsün. Nerede hedef gerçekleşme oranları, çalışanı ez ez pr kazan. Gm nin gözüne gir, muhalif olan Çalışanları gammazla, ayda 10.000 lirayı indir cebe . THY dışında 3000lira alamaz bunlar ben biliyorum 10. Yurtdışı müdürleri rahatladı bir sene kadar sıra yurtiçi. Müdürlerinde ama mesele sadece müdür değil başkanı unutmayın. Bir başkan müdürü uzman gibi çalıştırır diğeri müdürü başkan gibi. Sonuç ikisinde de aynı. Verim çok az. Ik personel ticari mali uçuşişletme hantallığın önde gideni yerler . 2003 teki bakış açımız bugünlere getirdi ama bundan sonrasına aynı strateji götürmez, götürmez beyler bayanlar 11.çalışanı kucaklamanız lazım . Iki üç başkan 10-15 müdür harici hepsi çalışanı eziyor . Sanıyorlar ki ezerek berim artar ama yanılıyorlar. Çaycı bile işini sevmezse getirdiği Çayın içine tükürür, içende köpüklü zanneder. Il hayatı eskisi gibi değil ama THY yönetim Tarzı halen be sürekli yenilenmesine rağmen günün gerisinde kalıyor. Anlatabildim mi ik , ekip planlama ve personel başkanları
  • 6. Uçuş işletme tepesi emekli oluyor. Şirketin en fazla çalışanı olan uçucu grup egosu tavan yöneticilerin iki dudağı arasında. Strateji hiç yok 7.ilker aycı madem işin içinde Olacağım dedi o zaman acil olarak belirsizliği kaldırıp stratejiyi ortaya koymalı. Ama bunun önündeki en büyük engel gm. Gm statükocu durumuna düştü 8. Şefler işin içindekiler ama küstürüldüler. Müdürler tam koltukçu hale geldiler.temel etken Maaştır burada. 500tl fark alıyor şef, müdür 7000tl fark. Sorumluluk iş yükü şefte ama hiç bir yetkisi yok. Tipik devlet retoriği ve hantal org yapısı
  • 6. Uçuş işletme tepesi emekli oluyor. Şirketin en fazla çalışanı olan uçucu grup egosu tavan yöneticilerin iki dudağı arasında. Strateji hiç yok 7.ilker aycı madem işin içinde Olacağım dedi o zaman acil olarak belirsizliği kaldırıp stratejiyi ortaya koymalı. Ama bunun önündeki en büyük engel gm. Gm statükocu durumuna düştü 8. Şefler işin içindekiler ama küstürüldüler. Müdürler tam koltukçu hale geldiler.temel etken Maaştır burada. 500tl fark alıyor şef, müdür 7000tl fark. Sorumluluk iş yükü şefte ama hiç bir yetkisi yok. Tipik devlet retoriği ve hantal org yapısı
  • 1. Şirket durmuş durumda ve sadece çark dönüyor. Kimle hangi stratejiyle devam edilecekse acele edilmeli 2. Ticari mali ve ik reorganizasyonları ik tarafından hazırlandı ama gm reddetti.bildiğim genel müdür yardımcılarının bile bu değişikliklerden haberi yok 3. Başkan ve müdürlerden emeklilikleri gelenler gönderiliyor. Atıl olan Müdürleri arada Gözden kaçırılıyor. Işler Müdürlere devredilmiş ama müdür altı pozisyonların Önünü kapattılar. Ara kadro ihtiyacı çok büyük 4. Gm işi siyasete döktü akıl almaz taleplerle yk ya çıkıyor ama maddi kısmı hiç düşünmüyor. Pasif gmyler nedeniyle gm işlerin içine girmek zorunda kaldı. 5. Şirkette paralel neredeyse bitti ama cemaatimin had safhada. Fethullahçılar gitti ve gizlendi ama başka bir cemaat aşırı güçlendirildi
  • UDS MUDESE kardeşim şirket senden böyle birşey talep edebilir buralarda mızıldayacağına hepsine evet uçuş arkadaşım kader birliği yaptığım meslektaşım şahaneydi süperdi filan yaz gitsin, kimseyi gammazlamamış olursun hem de idari olarak hata yapmamış açıl da vermemiş olursun olur biter, bunun ahmetle mehmeyle bilmem ne yöneticisi ile ne alakası var, sen istemezsen arkadaşını gammazlamak yapmazsın olur biter
  • al bak burda var. linki de bi zahmet tıklarsın artık
  • Bugün dünya, ülkemizden ve harptan söz ederken... Gelecek günler ve aylar, ülkemizi havayolumuzu etkiliyecegi konusu Şuphesizken... Bu kadar büyük bir challenge bizi beklerken, o gelmiŞ, bu gitmiŞ ne fark ediyorki... Her zaman gelenler ve gidenler oldu, oluyor ve olacak. Her dönem, haksizlikta oldu aslinda. Ama bu son 10 senenin verdigi trendi hiç bir zaman yakalamamisti ortakligimiz, bu firsati degerlendirmesini hepimiz bildik. Simdi, esas hassas döneme giriyoruz ve simdi gerçek stratejiyi YK bildirmesi gerekir gelecek seneler için. Yolu çizdikten sonra, bize verilen hedefleri gerçeklestirmek düser. Uzatmalari oynamak gibi konular, gelenleri, gidenleri elestirmek ufak isler... Alt tarafi tabii ki GM günü gelince ayrilacak, hangi GM bir ömür kaldiki TK da? bunu herkez biliyor.

THY yönetiminde onarılamaz çatlak...

Halk arasında bir tabir vardır "ben adamımı gözünden tanırım" şeklinde. Bu sözün o kadar çok gerçeklik payı var ki saymakla bitmez. THY Genel Müdürü Temel Kotil için çokça şeyler yazdım. Hatta mahkemelik olduk. Fıkralardaki Temel bile değişirken, THY'deki Temel asla değişik bir profil çizemiyor.

Çok fazla öteye gitmeye gerek yok. Hamdi Topçu dönemini bilmeyen yok. Temel Kotil'in yönetim kurulu toplantılarında düştüğü durumlar, yetkilerinin kısılmaması için yalvarmalarını yazarak daha da incinecek hale sokmak istemiyorum.

Lakin hareket ettiği zümreye ve siyasetin etkin isimlerine şirin görünerek koruduğu makamının bugüne kadar kimsenin tapulu malı haline gelemediğini idrak etmedi, etmek istemiyor.

6 Nisan'da değişen yönetim şeklinden sonra etkin bir hale geldiğini düşünerek daha ilk günün akşamında kendi kendine yönetim kurulu kararları hazırlayıp imzaya açmaktan tutun da aradan geçen üç aylık sürede neler yaptığını yazsak destanlar kadar uzun olur.

THY yönetiminde Temel Kotil kaynaklı derin çatlaklar var.

Bu çatlağı ne kadar sıvarsanız sıvayın asla kapatamazsınız.

Bu iddialı sözleri yazarken güçlü dayanaklarım ve bir o kadar da emin olduğum kaynaklarım var.

Temel Kotil'in THY'de yaşattığı huzursuzluk Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kadar yansımış durumda.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun THY yönetiminden bir ricası oluyor. Ülkenin başbakanının ricası geri çevrilebilir mi?

Çevrilebilir lakin mantıklı gerekçelerle. Aynı zamanda medeni bir şekilde kendisine izah edilerek. Başbakanın ricasının ne olduğunu bilmekle birlikte burada ifşa etmek istemiyorum.

Başbakanın ricası icra kurulu kararı ile gerçekleşmesi gerekirken, Temel Kotil yanına İsmail Gerçek'i de alarak gerekçesiz olarak kararı imzalamıyor.

Durum başbakana gidiyor.

Ve Temel Kotil'e çok sinirlenen başbakan İlker Aycı ile birlikte Temel Kotil'i acil kodu ile görüşmeye çağırıyor. Edindiğim bilgilere göre görüşme Atatürk Havalimanı VIP salonunda gerçekleşiyor.

İşte o görüşme manzarasını çok merak ediyorum. Temel Kotil  hangi renkten hangi renge büründü, hangi süslü kelimelerle Başbakan'ın ricasını elinin tersi ile ittiğini söyledi, açıkçası orada olmak isterdim.

Ve Temel Kotil'e şunu söylemek istiyorum.

Biliyorum, güç elde etme mücadelesi veriyorsunuz. Ve yine biliyorum ki size hizmet eden bazı yöneticileri THY bayrağını üst mertebelere çıkartmak için çalıştırmanız gerekirken kendi emelleriniz uğruna koşturuyorsunuz.

Oysa hemen yanı başınızda kurumun promosyon uçaklarını çalıp dışarıda satan personeli kovmak aklınızın ucundan bile geçmiyor. Çok yakınınızda olmasına rağmen özel kaleminizin şemsiyesi altında korunaklı halde kurumdan maaş almaya devam ediyor.

Tavsiyem şu ki; Temel Kotil kurum içinde ikircikli davranma yerine, çıkıp kamuoyu önünde mertçe söylemeli ki "ben şunu, şunu, şunu yapmak istiyorum ama benim önümü kesiyorlar" desin.

Hem vallahi hem billahi hem tallahi biliyorum ki paralelcilere zamanında çok destek oldu. Ve yine yemin ediyorum ki, paralelci tehlikesini görüp onu engellemek isteyenleri THY'den uzaklaştırdı.

Bu insanların vebali senin üzerinde duruyor sayın Temel Kotil. Bireylerin veballerinden daha ağırı THY vebalidir. Onbinlerce insanın ekmek kapısı olan bu kurumda, kaosa gidecek söylem ve eylemlerden vazgeçerek kendi egolarını ön planda değil, kurum çıkarlarının ön planda olmasını içinize sindirerek hareket etmeniz gerektiğini artık anlayın.

THY yönetiminde onarılamaz çatlak...

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

iphone uygulaması ~ 9 yıl önce
THY Genel müdürlüğü koltuğuna havacılıkta idol olmuş bir ismi, Naci ALIN'ı oturtun ve görün büyümek nasıl oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone uygulamasına ~ 9 yıl önce
Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Özellikle şirket yönetici si olduğunu söyleyen ama hiçbir işten anlamayan (Pardon başkana yalakalık disinda) önlerine gelen her işi şefler é yaptırıp kendisi altına imza atan müdürler hakkında. Şu An personeller ve özellikle şefler sadece yapmak zorunda oldukları şeyi yapıyorlar fazlasını asla. Uzman lar ise işe girerken müdür olmaya sartlandiklari için hangi koltuk bana düşecek derdindeler. Yukarıda öyle bir düzen kurmuşlar ki. Kendilerine yakın insanları başarılı diğerlerini başarısız gösteriyor ondan sonrada müslümanlık tasliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ve son olarak, büyümemiz kendi imkanlarımızla mı oldu yoksa konjonktür mü yardım etti. Kimse sorsanız THY iyi yönetilse iki KATI olur diyor şirkette.kahrederse çalışan bir halt edemezsiniz . Bakınız Kabin, küstürdünüz 4 Yıldız'dan 4.1 e çıkamıyorsunuz 0 vizyon. Bakınız Kgbt outsource ederek topallıyor ama iş bulan gidiyor. Çook biliyorum ama zarar oluyor işte. Peki neden yazıyorum biliyorum ki İlker bey okuyor. Say'ın yk başkanı ne yapacaksan acil yap. Birazdaha beklersen alışacaksın çünkü. 4 yıllık Üniversite mezunu olmayan 5yıldan fazla bütün Yöneticileri gönder 1 yıl içinde. Korkayın işi yapan şefler ve uzmanlar tökezletmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
9. Işi Bölümü'nü reorganizasyon işe çözmek geçerliliğini Kısmen kaybetti. Açtılar müdürlük ama müdürün altı boş, hadi bakalım teste tabi tutulsunlar performansları ölçülsün. Nerede hedef gerçekleşme oranları, çalışanı ez ez pr kazan. Gm nin gözüne gir, muhalif olan Çalışanları gammazla, ayda 10.000 lirayı indir cebe . THY dışında 3000lira alamaz bunlar ben biliyorum 10. Yurtdışı müdürleri rahatladı bir sene kadar sıra yurtiçi. Müdürlerinde ama mesele sadece müdür değil başkanı unutmayın. Bir başkan müdürü uzman gibi çalıştırır diğeri müdürü başkan gibi. Sonuç ikisinde de aynı. Verim çok az. Ik personel ticari mali uçuşişletme hantallığın önde gideni yerler . 2003 teki bakış açımız bugünlere getirdi ama bundan sonrasına aynı strateji götürmez, götürmez beyler bayanlar 11.çalışanı kucaklamanız lazım . Iki üç başkan 10-15 müdür harici hepsi çalışanı eziyor . Sanıyorlar ki ezerek berim artar ama yanılıyorlar. Çaycı bile işini sevmezse getirdiği Çayın içine tükürür, içende köpüklü zanneder. Il hayatı eskisi gibi değil ama THY yönetim Tarzı halen be sürekli yenilenmesine rağmen günün gerisinde kalıyor. Anlatabildim mi ik , ekip planlama ve personel başkanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6. Uçuş işletme tepesi emekli oluyor. Şirketin en fazla çalışanı olan uçucu grup egosu tavan yöneticilerin iki dudağı arasında. Strateji hiç yok 7.ilker aycı madem işin içinde Olacağım dedi o zaman acil olarak belirsizliği kaldırıp stratejiyi ortaya koymalı. Ama bunun önündeki en büyük engel gm. Gm statükocu durumuna düştü 8. Şefler işin içindekiler ama küstürüldüler. Müdürler tam koltukçu hale geldiler.temel etken Maaştır burada. 500tl fark alıyor şef, müdür 7000tl fark. Sorumluluk iş yükü şefte ama hiç bir yetkisi yok. Tipik devlet retoriği ve hantal org yapısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel ~ 9 yıl önce
Ali bey, iyi güzelde, sirf milleti galeyana getirmek icin pretilmis ilan paralelci tabirine baliklama atlamak,... Yakisikaldimi. ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
6. Uçuş işletme tepesi emekli oluyor. Şirketin en fazla çalışanı olan uçucu grup egosu tavan yöneticilerin iki dudağı arasında. Strateji hiç yok 7.ilker aycı madem işin içinde Olacağım dedi o zaman acil olarak belirsizliği kaldırıp stratejiyi ortaya koymalı. Ama bunun önündeki en büyük engel gm. Gm statükocu durumuna düştü 8. Şefler işin içindekiler ama küstürüldüler. Müdürler tam koltukçu hale geldiler.temel etken Maaştır burada. 500tl fark alıyor şef, müdür 7000tl fark. Sorumluluk iş yükü şefte ama hiç bir yetkisi yok. Tipik devlet retoriği ve hantal org yapısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
1. Şirket durmuş durumda ve sadece çark dönüyor. Kimle hangi stratejiyle devam edilecekse acele edilmeli 2. Ticari mali ve ik reorganizasyonları ik tarafından hazırlandı ama gm reddetti.bildiğim genel müdür yardımcılarının bile bu değişikliklerden haberi yok 3. Başkan ve müdürlerden emeklilikleri gelenler gönderiliyor. Atıl olan Müdürleri arada Gözden kaçırılıyor. Işler Müdürlere devredilmiş ama müdür altı pozisyonların Önünü kapattılar. Ara kadro ihtiyacı çok büyük 4. Gm işi siyasete döktü akıl almaz taleplerle yk ya çıkıyor ama maddi kısmı hiç düşünmüyor. Pasif gmyler nedeniyle gm işlerin içine girmek zorunda kaldı. 5. Şirkette paralel neredeyse bitti ama cemaatimin had safhada. Fethullahçılar gitti ve gizlendi ama başka bir cemaat aşırı güçlendirildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sergio ~ 9 yıl önce
UDS MUDESE kardeşim şirket senden böyle birşey talep edebilir buralarda mızıldayacağına hepsine evet uçuş arkadaşım kader birliği yaptığım meslektaşım şahaneydi süperdi filan yaz gitsin, kimseyi gammazlamamış olursun hem de idari olarak hata yapmamış açıl da vermemiş olursun olur biter, bunun ahmetle mehmeyle bilmem ne yöneticisi ile ne alakası var, sen istemezsen arkadaşını gammazlamak yapmazsın olur biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
linkçi ~ 9 yıl önce
al bak burda var. linki de bi zahmet tıklarsın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani? ~ 9 yıl önce
:) :)
ÇALIŞANLAR... ~ 9 yıl önce
Bugün dünya, ülkemizden ve harptan söz ederken... Gelecek günler ve aylar, ülkemizi havayolumuzu etkiliyecegi konusu Şuphesizken... Bu kadar büyük bir challenge bizi beklerken, o gelmiŞ, bu gitmiŞ ne fark ediyorki... Her zaman gelenler ve gidenler oldu, oluyor ve olacak. Her dönem, haksizlikta oldu aslinda. Ama bu son 10 senenin verdigi trendi hiç bir zaman yakalamamisti ortakligimiz, bu firsati degerlendirmesini hepimiz bildik. Simdi, esas hassas döneme giriyoruz ve simdi gerçek stratejiyi YK bildirmesi gerekir gelecek seneler için. Yolu çizdikten sonra, bize verilen hedefleri gerçeklestirmek düser. Uzatmalari oynamak gibi konular, gelenleri, gidenleri elestirmek ufak isler... Alt tarafi tabii ki GM günü gelince ayrilacak, hangi GM bir ömür kaldiki TK da? bunu herkez biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000