22 Ocak 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arkadaşlar gerçekten küçük şeylerle mutlu olmayı seviyoruz İlker beyin bahsettiği mazeret rapor ve maaş iyileştirmesi bile çalışanların mutlu olmasına yetti ama bizim beklentimiz neydi KADRO eğer kadroyla alakalı net cevap verilmese istedikleri kadar iyileştirme yapılsın birşey farketmez saf saf calışmayalım
  • Bu ülkede herzaman ezilen sömürülen emekçi işçiler oldu ve olmayada devam edecek. İşçinin hiç değeri olmayan bi ülke haline geldik emeği gecen herkese teşekkürler...
  • Toplanın iş yavaşlatın, bırakın ya da kanuni engel vs yoksa sendikaya üye olabiliyorsanız olun veya toplu şekilde tepki verin yoksa boşa yorum yazmayın sömürücüler bunları kaale almaz başka türlü zor.
  • Burda sesinizi duyuramazsınız. Sandığa gidin ordan gayet güzel ses çıkar
  • Ali bey gerçekten çok teşekkür ederiz bizlerin sorunlarını dile getirip sesimiz oldugunuz için..
  • Korkusuz yazıların mimarı Ali Bey döktürmüş yine. Bu yazıyı şirkette her yere asacaksın, yöneticilere de sabahları zorla okutacaksın. ister misiniz bir de tek ayakları üstünde dursunlar. ha ha ha. tamam neyse, güldük, bitti. konuya dönersek, bu prim işini kesin bilen biri yapmıştır.
  • Ben inanmıyorum hangi sözlerini tuttular ki havalimanı patlamasında ağır yaralanan terör mağduruyum ölümden döndüm yaşamaz dediler hayattayım ayağa kalkınca herkes çekildi kenara daha ne arayan ne soran oldu sözler uçup gitti adamı olan işini yaptı defalarca yazdık dönüş bile yapmadılar çektiklerimizi biz biliyoruz o yüzden yalandan kim ölmüş ki bunlar için hep yapacaz edecez lafla peynir gemisi yürümüyor
  • Şeflerin maaşına iyileştirme istiyoruz
  • Tgs de şefler arabayla gezen eli cebinde Kişiler olarak görünüyor.oysa şefin bir bakışı bile operasyondaki birçok aksaklığı giderir.
  • Şeflere Kasım'da 3 bin yatmış

THY yönetimi verdiğin sözü tut…

Türk Hava Yolları’nın geleneksel hale gelen Antalya zirvesinden yine prim müjdesi çıktı. İlker Aycı süslü kelimelerle donatılmış konuşmasında garibana bir maaş, ballı maaş alan müdür ve başkanlara da ikişer, üçer maaş verileceğini açıkladı.

Motivasyon açısından garibanlar (başkan, müdür altı çalışanlar) bir maaş, ardından da müdürlere ve başkanlarla başkan yardımcılarına yarım maaş geyiği ile açıkladığı iki maaş ve genel müdür yardımcılarına da üçer maaş verilmesi olumlu bir hareket.

Lakin bildiğim kadarı ile verilen söz ile ilgili yönetim kurulundan resmi bir yazı çıkmadı. THY’de maaşların her ayın 8’nde verildiği düşünüldüğünde zaman var, elbet çıkar diye beklemekten başka bir şey diyemeyiz.

Tabi THY çalışanları bu açıdan şanslı. A.O’lu olmak ayrıcalık gibi görünüyor. A.O’nun diğer şirketleri sanırım üvey evlat gibi görülüyor.

Benim edindiğim net bilgi THY Teknik A.Ş’ye de verilecek prim. Ama henüz THY’nin yazısı çıkmadı ki onlarla ilgili harekete geçilsin.

THY A.O harici diğer şirketlere verilmesini neden istiyoruz biliyor musunuz?

Şöyle bir mukayese edelim.

Sakın ha THY A.O çalışanları yanlış anlamasın. Fazlası ile hak ediyorlar. Ama şöyle düşünün THY Teknik A.Ş, THY’den ayrılma ve yüzde yüz THY iştiraki. Bu arkadaşlar THY’nin öz evlatları. Ayrılmasalar idi şimdi onlar da aynı hayal ile planlar yapacaklardı. Net açıklama olmadığı için temkinli hareket etmek zorundalar.

Oysa THY genel müdürlükte çalışan arkadaşlar masa başında rahat bir ortamda çalışırken Teknik A.Ş çalışanları her daim dikkatli olmak zorundalar.

Kabinde uçan arkadaşlar ile Teknik A.Ş’de çalışan arkadaşın iş zorluğu aynı mıdır? Bir teknisyen elinde tornavida ile çalışırken diğer arkadaşlar hiçbir zaman yağ, pas gibi şeylerle uğraşmıyorlar.

Demem o ki teknik çalışanlar bu primi analarının ak sütü gibi hak ediyorlar.

Aydın Çıldır da tıpkı THY Teknik A.Ş gibi. Yüzde yüz THY iştiraki. Uzak diyarlarda olmanın bedelini primsizlik ile ödemek zorunda değiller.

En çok talep yer hizmetlerinden geliyor.

TGS’den bahsediyorum. Doğrudan THY iştiraki değil. Tıpkı Sunexpress gibi yüzde elli THY ortaklığı ile kurulu şirket. Benim en çok üzerinde durduğum konu.

TGS çalışanları bu yükün en ağırını üstlenen arkadaşlar. Kimi şut altında o kadar valiz ile uğraşır, kimi binlerce yolcu ile haşır-neşir olur. Kimi apronda uçağa yük yükler, kimi apronun ayazını, sıcağını iliklerine kadar hisseder.

Velhasıl TGS çalışanlarının ağır işçi statüsünde olduğunu düşünürüm. Ancak THY yönetiminin kaçış rampası çok. Bahaneleri de çok. Derler ki; “TGS bizim yüzde yüz iştirakimiz değil” E değilse niye kendinizin borusunun ötmesini istersiniz? Değilse neden tüm çalışanların sizin onayınızdan geçmesini istersiniz?

Vicdan var ya vicdan. Ah o vicdan. Herkes kendinde var olduğunu düşünür ama maalesef sadece çevreni sarmalamış kişilere geçerlidir o vicdan.

Ve gelelim taşeronlara…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “KİT, BİT tanımam herkes kadroya alınacak” demedi mi? Dedi. O halde ben Sayın Cumhurbaşkanının sözlerinin emir olarak telakki edilmesi gerektiğini vurgulayarak bu işin takipçisi olacağım.

Gerek DHMİ’de ve gerekse THY’deki tüm taşeronların sesi olmaya devam edeceğim.

Saygılarımla…

THY yönetimi verdiğin sözü tut…

Yorumlar Tüm Yorumlar (258)

SAF TEKNİK TEMİZLİK ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar gerçekten küçük şeylerle mutlu olmayı seviyoruz İlker beyin bahsettiği mazeret rapor ve maaş iyileştirmesi bile çalışanların mutlu olmasına yetti ama bizim beklentimiz neydi KADRO eğer kadroyla alakalı net cevap verilmese istedikleri kadar iyileştirme yapılsın birşey farketmez saf saf calışmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Bu ülkede herzaman ezilen sömürülen emekçi işçiler oldu ve olmayada devam edecek. İşçinin hiç değeri olmayan bi ülke haline geldik emeği gecen herkese teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acı ama gerçek ~ 6 yıl önce
Toplanın iş yavaşlatın, bırakın ya da kanuni engel vs yoksa sendikaya üye olabiliyorsanız olun veya toplu şekilde tepki verin yoksa boşa yorum yazmayın sömürücüler bunları kaale almaz başka türlü zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 6 yıl önce
Burda sesinizi duyuramazsınız. Sandığa gidin ordan gayet güzel ses çıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 6 yıl önce
Ali bey gerçekten çok teşekkür ederiz bizlerin sorunlarını dile getirip sesimiz oldugunuz için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 6 yıl önce
Korkusuz yazıların mimarı Ali Bey döktürmüş yine. Bu yazıyı şirkette her yere asacaksın, yöneticilere de sabahları zorla okutacaksın. ister misiniz bir de tek ayakları üstünde dursunlar. ha ha ha. tamam neyse, güldük, bitti. konuya dönersek, bu prim işini kesin bilen biri yapmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 6 yıl önce
Ben inanmıyorum hangi sözlerini tuttular ki havalimanı patlamasında ağır yaralanan terör mağduruyum ölümden döndüm yaşamaz dediler hayattayım ayağa kalkınca herkes çekildi kenara daha ne arayan ne soran oldu sözler uçup gitti adamı olan işini yaptı defalarca yazdık dönüş bile yapmadılar çektiklerimizi biz biliyoruz o yüzden yalandan kim ölmüş ki bunlar için hep yapacaz edecez lafla peynir gemisi yürümüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs şefi ~ 6 yıl önce
Şeflerin maaşına iyileştirme istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi tabi ~ 6 yıl önce
Akşama kadar eli ceninde arabanan boş boş gez sonra iyileştirme
Dua et ~ 6 yıl önce
Sen aldıgın ücrete bak,yoksa siyaseten geldiğin o makama,dışarda seni asgari ücrete çalıştırmazlar
Tgs şef ~ 6 yıl önce
Tgs de şefler arabayla gezen eli cebinde Kişiler olarak görünüyor.oysa şefin bir bakışı bile operasyondaki birçok aksaklığı giderir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şefler ~ 6 yıl önce
Şeflere Kasım'da 3 bin yatmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000