18 Mayıs 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey artık yeter. Halkını hor gören yöneticilere. Dostunu düşman eden düzene, herşeye. Müşterisine yamuk yapan tüccara. Herşeye...
  • hem bu kendini bilmez sozde -avrupalı- lara iyi bir cevap olur,hem de gercekten cok hos duruyor.
  • COK GÜZEL VE AKILLICA BİR CALISMA. TANITIM EN ONEMLI UNSUR.HELE BİZİM ÜLKEMİZ İÇİN. BU UYGULAMA YAPILIRSA COGU YANLIS TABULAR KIRILABILIR.
  • BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE LÜZUM VARMI?
  • Abicim kaleme aldığın özgün haberlerle ufkumuzu genişletiyorsun. Hele de uçuş sektörüyle ilgili
  • Ali Abicim kaleme aldığın özgün yazılarınla, ufuk açan noktaları gündeme getirmenle yazılarını kaçırmaz oldum. Yiğidi öldür ama hakını yeme demişler ya. Devam et abi arkandayız ve seni izlemeye devam ediyoruz.
  • çok güzel bir proje tebrik etmekgerekir. Ne varki yaz dönemine girdiğimiz günlerde bir saatten daha az yerde kalan uçaklara imkansız gibi görünsede hiçbir özel havayolu şirketi maliyetinden dolayı bunu yapmayacaktır. Bir ödenek verilirse belki ancak yinede vakit olmayacaktır. Birkaç ay önce uygulanması gereken bu proje için yine geç kalınmış olmaz ancak sıkıntılı olabilir düşüncesindeyim. Kendi çıkarları için ses çıkaran TÖSHİD ülke çıkarı içinde bu öneriyi gerekli yerlere iletmelidir ve birazcık da olsa fedakarlık hep bana dememil işin ucundan tutmalı.
  • GERCEKTEN COK GUZEL DUSUNULMUS BIR PROJE BENCE BU HAYIR DIYECEK BIR YONETICI TANIMIYORUM CUNKU BU DENLI BIR REKLAMIN HIC BIR HAVAYOLUNA ZARARI OLAZM BILHAKIS DEGER KATAR AYRICA BURDAKI BANA GORE EN ETKEN OLUCAK OLANIDA CHARTER SIRKETLERINE BUNLARIN TATBIK EDILMESIDIR CUNKU O KADAR COK DEGISIK MEYDANLARA UCULUYORKI ORADA OTURAN INSANLAR HAFTA SONLARINI GECILERINI HAVAALANLARINA GELIP RESIM CEKEREK GECIRIYORLAR .
  • FİKİR GÜZEL, ANCAK SALT İSTANBUL DEĞİL, TÜM TÜRKİYE' MİZİ TANITICI FOTOĞRAFLAR OLMASI DAHA İLGİ ÇEKİCİ OLMAZ MI???
  • Ali Kidik bey hakikaten iyi bir elestiri ve öneri yazmis.Sizin düsüncenizi uygulamaya koyacak üst yönetici bu ülkede maalesef yok.Bizde her basa gelen ben bu isi en iyi bilenim deyip koltuga kurulmaktadir.Hepsi dahil,uygulamayi bizzat yasayanin yasadiklari gercekleri maalesef ögrenemedikleri gibi,alt kademeden degilde bir müfettis beyin belki bir önerisini belki nazari itibare almaktalar.Bu raporlar da karara baglanincaya kadar bir hayli süre gecmektedir.Ayni noktaya bakinca herkes ayni seyi göremez ve algilayamaz.Onun icin heyete kurulmaktadir.Onlarda isi bilenler olursa problemlöeri cözmek kolay olur.

THY ve tüm şirketlere tarihi çağrı

Havayolu şirketlerimize başta Türk Hava Yolları olmak üzere Onur Air, AtlasJet, Pegasus, Sunexpress, SKY, Corendon, İzAir ve diğer tüm şirketlerimize önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Bu yazıyı neden yazma gereği hissettim. İsterseniz önce onu açıklayayım. Hatırlayacağınız gibi Güneydoğu’da yaşanan terör saldırıları sonucu Türkiye tek yürek olmuş bazı televizyonlarda da Mehmetçiğe yardım kampanyası başlatılmıştı. Bu kampanyaya havayolu şirketlerinin de katılması gerektiğini AirportHaber olarak vurgulamıştık. Havayolu şirketlerinden bazıları bu çağrımıza destek vererek gerekli girişimleri sağlamışlardı.

Geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’ndan giriş yapan ve domuz gribi olduğu tespit edilen bir yolcunun hastaneye yatırılmasının ardından tüm medya domuz gribi Türkiye’de nüksetmiş gibi canlı yayınlara başladı. Oysa gribin geldiği noktaya dikkat çeken pek olmadı.

Nereden gelmişti domuz gribi? Amerika’dan uçağa binen ve Hollanda’nın Schiphol Havalimanı’ndan geçiş yaparak Türkiye’ye gelmişti. Oysa bu olayı hiç medyaya yansıtmamak gerekirdi. Bu konuda başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm yetkililerin yanlış yaptığını düşünüyorum. Bu tür spekülasyonlara açık olan olayların sessiz bir şekilde çözülmesi gerektiğine inanıyorum.

Bütün medya “Domuz Gribi” manşetleri atarken bu manşetleri fırsat bilen Hollanda’nın Schiphol Havalimanı’nda şu yazı ekranları süslüyordu. “Türkiye’de domuz gribi var. Sakın Türkiye’ye gitmeyin” 

En küçük bir haberi devleştiren Avrupa, kendi tespit edemediği domuz gribini bizim üzerimize yıkmaya çalışırken Hollanda kendi beceriksizliğini örtbas ederek turizm sezonunun başladığı bu günlerde Türk Turizmi’ni baltalayıcı girişimlerde bulunuyordu. Oysa domuz gribinin geçtiği yer Hollanda, domuz gribini taşıyan havayolu şirketi de Hollanda şirketi olan KLM’di. Sözün özü hepimiz dikkatli olmalıyız.

Peki, Hollanda kendi hatasından kaynaklanan bir olayı bize yıkmaya çalışırken bizim için çok önemli bir tanıtım ve kültürel zenginliğimizin anlatılmasına olanak sağlayacak olan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti için havayolu şirketlerimiz ne yapıyor? Şu anda hiçbirinin İstanbul 2010 ile ilgili bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Bu konuda bir çalışması olan varsa açıklasınlar ki bilelim.

Havayolu şirketlerimizden Pegasus Havayolları uçakların üzerine değişik ürünlerin reklâmlarını alarak kazanç sağlıyor. İstanbul 2010 için Avrupa’ya uçan bir veya daha fazla uçağının üzerine İstanbul kültürünü yansıtan figürler yerleştirebilir. Neden öncelikle Pegasus örneği verdim. Bu konuda en başarılı uygulama onlara ait o yüzden. Ama bu konuda en büyük görev milli havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’na düşüyor. THY dünyanın her noktasına uçuyor. Bir uçağın üzerine boğaz manzarası, diğerine Ayasofya, bir başkasına Sultan Ahmet Camii gibi İstanbul’u resmeden afişler yapabilir.

Diğer şirketlerimizde bu sorumluluktan kaçmamalı. Yazımın başında saydığımız tüm şirketlerimiz bu önerimi bir sorumluluk anlayışı ile değerlendirmeleri gerekir.

Şirketlerimize bunu önerirken Turizm Bakanlığımıza da aynı öneride bulunuyorum. İstanbul 2010 için dünyanın her yerinde çuval çuval para harcanırken uçakların üzerine koyulmasını önerdiğim bu tanıtım reklamları için gerekirse havayolu şirketlerine de para ödenmeli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de havayolu şirketlerini bir an önce düşünmeli.

Biz önerdik, dikkate alıp almamak başta havayolu şirketleri olmak üzere tüm ilgililerin sorumluluğundadır.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

İŞTE İSTANBUL'UN TANITIMI BÖYLE OLMALI;

RESİMLERİ BÜYÜK BOYUTTA GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

AtlasJet

Onur Air

SunExpress

Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları

THY ve tüm şirketlere tarihi çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Bey artık yeter. Halkını hor gören yöneticilere. Dostunu düşman eden düzene, herşeye. Müşterisine yamuk yapan tüccara. Herşeye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hem bu kendini bilmez sozde -avrupalı- lara iyi bir cevap olur,hem de gercekten cok hos duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
COK GÜZEL VE AKILLICA BİR CALISMA. TANITIM EN ONEMLI UNSUR.HELE BİZİM ÜLKEMİZ İÇİN. BU UYGULAMA YAPILIRSA COGU YANLIS TABULAR KIRILABILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE LÜZUM VARMI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Abicim kaleme aldığın özgün haberlerle ufkumuzu genişletiyorsun. Hele de uçuş sektörüyle ilgili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Abicim kaleme aldığın özgün yazılarınla, ufuk açan noktaları gündeme getirmenle yazılarını kaçırmaz oldum. Yiğidi öldür ama hakını yeme demişler ya. Devam et abi arkandayız ve seni izlemeye devam ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok güzel bir proje tebrik etmekgerekir. Ne varki yaz dönemine girdiğimiz günlerde bir saatten daha az yerde kalan uçaklara imkansız gibi görünsede hiçbir özel havayolu şirketi maliyetinden dolayı bunu yapmayacaktır. Bir ödenek verilirse belki ancak yinede vakit olmayacaktır. Birkaç ay önce uygulanması gereken bu proje için yine geç kalınmış olmaz ancak sıkıntılı olabilir düşüncesindeyim. Kendi çıkarları için ses çıkaran TÖSHİD ülke çıkarı içinde bu öneriyi gerekli yerlere iletmelidir ve birazcık da olsa fedakarlık hep bana dememil işin ucundan tutmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GERCEKTEN COK GUZEL DUSUNULMUS BIR PROJE BENCE BU HAYIR DIYECEK BIR YONETICI TANIMIYORUM CUNKU BU DENLI BIR REKLAMIN HIC BIR HAVAYOLUNA ZARARI OLAZM BILHAKIS DEGER KATAR AYRICA BURDAKI BANA GORE EN ETKEN OLUCAK OLANIDA CHARTER SIRKETLERINE BUNLARIN TATBIK EDILMESIDIR CUNKU O KADAR COK DEGISIK MEYDANLARA UCULUYORKI ORADA OTURAN INSANLAR HAFTA SONLARINI GECILERINI HAVAALANLARINA GELIP RESIM CEKEREK GECIRIYORLAR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FİKİR GÜZEL, ANCAK SALT İSTANBUL DEĞİL, TÜM TÜRKİYE' MİZİ TANITICI FOTOĞRAFLAR OLMASI DAHA İLGİ ÇEKİCİ OLMAZ MI???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Kidik bey hakikaten iyi bir elestiri ve öneri yazmis.Sizin düsüncenizi uygulamaya koyacak üst yönetici bu ülkede maalesef yok.Bizde her basa gelen ben bu isi en iyi bilenim deyip koltuga kurulmaktadir.Hepsi dahil,uygulamayi bizzat yasayanin yasadiklari gercekleri maalesef ögrenemedikleri gibi,alt kademeden degilde bir müfettis beyin belki bir önerisini belki nazari itibare almaktalar.Bu raporlar da karara baglanincaya kadar bir hayli süre gecmektedir.Ayni noktaya bakinca herkes ayni seyi göremez ve algilayamaz.Onun icin heyete kurulmaktadir.Onlarda isi bilenler olursa problemlöeri cözmek kolay olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000