11 Aralık 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • KİT lerde çalışanlarında kadroya geçirilmesi mecliste görüşüldü. Ve nerdeyse tüm Milletvekilleri destek verdi. Kesinlikle onlarda kadroya geçecek. Peki nasıl olurda THY taşerona kadro vermez. Reis taşeron bitecek diyor THY yönetimi bunu kâle almıyor öylemi! Vayyyy beeeee. Demek ki THY yönetiminde hala gizli fetö cüler cirit atıyor. Devletimizin bu konuya acil el atması gerekiyor.
  • Artık kimse bu olup bitenleri başka şekilde tevil etmesin. Taşeron işçiyi Ayrım yaparak musalla taşına koymak ve son dualarını yapmak istiyorlar. Taşeron işçinin bütün hak ve menfaatlerinin ötesinde bekasını yok eden müjdeler, belirsiz ortaya atılan nabız yoklamalari !! Sadece vicdanlar kaldı, akıl başka iklimlerde, ruhlar pörsümüş, idealler atalet halindedir. Bir emeğin köleye nasıl dönüştürüldüğüne de şahitlik ediyoruz. Şimdi taşeron işçi çocuk oyuncağına dönüştürüldü. Bu hareketin önünü tıkayanlar ,yozlaştıranlar , ayıranlar, sadece bu dünya da değil yarın mahkeme-i kübrada da bunun hesabını vermek zorunda kalacaklardır ..Gelin bu yanlıştan dönün...
  • Aynı Masada aynı işi Yap aynı eğitimi al aynı servisi kullan işi öğret imza yetkin aynı olsun aynı saatlerde gel git TK li akşama kadar sahibinden.comdan ev arsa baksın ets turdan acaba hangi otele tatile gitsem diye düşünsün dursun bizde acaba doğalgaz faturası nasıl öderiz diye düşünüp duralım böyle taşeronluk olmaz aynı işi yapan taşeron olmaz kardeşim bunun hesabı elbet ahirette sorulur dünya gelip geçici orada torpil olmayacak orada memleket olmayacak orada dayı olmayacak hz peygamber efendimizin hz ali'ye dediği gibi ey ali dünya onların ahiret bizim olsun hak ve adalet Allah'ındır.
  • Devlete en cok hizmet eden dhmi ozel Güvenlik kadro olmicak vaybe dunya tersine gidiyor
  • THY yönetimi kardan pay verecekmiş sağolsun eminimki benim gibi olan taşeron kardeşlerim bu parayı istemeyecektir.Neden....? Bizler taşeron şierket denilen keneden isilikten kölelikten kurtulmak istiyoruz bizler aynı şartlarla THY kadrosunda istihdam edilmek istiyoruz.Binlira beşbinlira diye para peşinde değiliz bizler sol kol hizasında THY arması taşımak istiyoruz.Ayrıca THY çalıştırdığı her taşeron işçi için şirkete para ödüyor aynı şartlarla alınacaksak thy kar edecek neden almasın ki. Ve bugün 170 i aradım ve bana kadroya alınacak kurumların listesi daha yayımlanmadı denildi.Meclisten geçtikten sonra açıklanacakmış.Bekleyin bakalım kardeşlerim neler olacak görecez.Bir haber sitesinde THY kamu işletmesi olarak tanımlanıyor DDY gibi belki olur ALLAH büyük cimere bimere bolca yazın.Elimizden geleni yapalım takdir ALLAH cc hazretlerine aittir.
  • Bizi thy ye kusturdur duler guvendigimiz hükümete de eyerki bu Taşören düzenlemesinde burda bize hakkımızı vermezler se bir dahada burdan bişey olmaz 1500 tl dışarda da iş var arkadaşlar insanın zorunagidiyo biz bu vatan için bu bayrak için can almaya can vermeye herzaman hazırız ama insanın zorunagidiyo hakkımızda haram olsun bizi bu duruma düşürenlere.
  • Teknikte çalışan SAF TAŞERON İşçileride unutmamak lazım arkadaşlaR...
  • Guvenlige de kesinlikle kadro gelmeli sayginlik artmali. Uluslarası ticaretin döndüğü bi kurumda bunu şart olarak görüyorum.
  • Kitle ne alakamiz var milleti kandıriyorlar Dhmi guvenlik 5 000 lira maas alıp yatıyor özel güvenlik cefayı cekiyor kadro delan istemiyoruz bize hakkımızı versinler (yıpranma. radrasyon tazmintı 1500 tl olan komik maas yerine adalet) kadrovonların olsun elbet hesap gunu gelecek ozaman biz onlara kit diyecegiz
  • Thy yi geçtim taşeron da bile torpil geçiyo arkadaşlar. Torpilliler bi bölümde torpilsizler bi bölümde. Bi kesim sıcak ofiste otururken bi kesim Ambarda apronda kosturuyo. Daha torpilliside 9 5 te. Vardiya primleri yükseltilse eminim 9 5 ten vardiyaya geçmek isteyen olur. Kimse 200 lira için sıcak ofisi bırakıp operasyona geçmek istemiyo. Tk şartlarında vardiya primi olması şart. Pazar günleri calisiyoruz pazar mesaisi şart. Ambarda kaza geçirebiliriz özel sağlık sigortası şart. Yani kadro şart

THY ve DHMİ taşeronları…

Bu hafta umutların yeşertildiği bir konuya değinelim. Taşeron konusu. Öyle ya DHMİ’de de, THY’de de taşeron var. Sayıları da oldukça fazla. Her birinin aklı da fikri de iktidardan gelecek güzel haberde idi. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşeronlarla ilgili açıklama yaptı. Evet taşeronlar kadroya alınacak. Peki, ya DHMİ’deki taşeronlar veya THY’deki taşeronlar…

İşte orada umutlar yerini hüzne bırakacak.

Açıklanan taşeron sistemi KİT ve buna benzer kurumları kapsamıyor.

Sık sık değişik şehirlere gidiyorum. Bu şehirlerin havalimanlarında karşılaştığım DHMİ çalışanlarının (taşeron) sordukları tek soru “Taşeronların kadroya alınması bizi kapsayacak mı” şeklinde.

Ben bu soruya cevap veremezken “umudunuzu yitirmeyin” diyerek cevap vermek zorunda kaldım.

Lakin gerçekler öyle değil.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde 6506 kişi taşeron. Bunun çoğunu güvenlik personeli kapsıyor. Hepsi de devletin garantisi altına girmek için siyasilerin ağzından çıkacak söze bakıyor idi. Ama maalesef olmadı. Olabilir mi? Olmaması için sebep yok.

Taşeronları; belediyede çalışıyor, hastanelerde çalışıyor, bakanlıklarda çalışıyor şeklinde ayırt etmemek gerekir.

DHMİ de bir devlet kurumu, diğer KİT’ler de birer devlet kurumu. Hepsi 657 kapsamında değil mi? Belediyede çalışan ile DHMİ’de çalışan arasında ayrım yaparsanız burada adaletli olduğunuzu kimse söyleyemez.

Vakti zamanında DHMİ güvenlik personeli DHMİ’nin kendi personeli idi. Lakin bu hizmet özelleştirilince DHMİ güvenlik konusunu taşerona devretti. Bunun hem iyi yanı var hem de kötü yanı. İyi yanı devlete fazla yük getirmemesi kötü yanı ise kim olduğu belli olmayan suistimale açık personel yapısı.

Demem o ki DHMİ’nin özellikle taşra havalimanlarında görev yapan güvenlik personeli kadroya dahil olmak istiyorlar. Bizden söylemesi. Sadece elçiyiz. Adil olmak gerekirse taşeron sistemi ya toptan kaldırılmalı ya da belli kurumlara ayrıcalıklı olmamalı.

Gelelim THY’ye.

Evet, THY başlı başına bir sorun yumağı. Taşeron konusu her açıldıkça bizim ne telefonumuz susar ne de maillerimiz boş kalır.

Diyeceksiniz ki ne alaka? Doğru ne alaka! THY devlet kurumu değil ki!

Devletle de alakası yok. Tıpkı Pegasus gibi, Onur Air gibi Atlasglobal gibi kendi yönetimleri var. Başlı başına özel bir kurum. Hatta Varlık Fonu’na da bağlı değiller. Yöneticiler de siyasiler tarafından şekillendirilmiyor.

Güldünüz değil mi?

“Adalet” diyoruz ya. Bulmak mümkün değil. THY’de çalışan taşeronlar hiç umutlanmasınlar. Öyle kadroya falan dahil olacaklarını düşünmesinler.

Çünkü devlet baba onların ne şartlarda çalıştığını ne gibi zorluklarla ev geçindirdiğini bilemez. THY giderleri minimize etmek için taşerondan faydalanmak zorunda. E nasıl olsa onların sendikası da yok. Evde ekmek bekleyen çocuklar varken, ödenecek kira ve diğer faturalar varken nasıl çalışmasın ki taşeronlar.

THY korunmada devlet, savunmada özel şirket olduğu, bir başka deyişle verirken devlet alırken özel olduğu sürece daha çok taşeron çalışır.

Taşeron işçilerin yapması gereken şey Varlık Fonu’nun kapısına dayanmaktır.

Adalet arıyorsak siyasal beklenti olmayan kurumlardaki çalışanlarla hemhal olmak gerek.

Sağlıcakla kalın. 

THY ve DHMİ taşeronları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

Taşeronnnnn ~ 6 yıl önce
KİT lerde çalışanlarında kadroya geçirilmesi mecliste görüşüldü. Ve nerdeyse tüm Milletvekilleri destek verdi. Kesinlikle onlarda kadroya geçecek. Peki nasıl olurda THY taşerona kadro vermez. Reis taşeron bitecek diyor THY yönetimi bunu kâle almıyor öylemi! Vayyyy beeeee. Demek ki THY yönetiminde hala gizli fetö cüler cirit atıyor. Devletimizin bu konuya acil el atması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron emek hirsizligidir ~ 6 yıl önce
Artık kimse bu olup bitenleri başka şekilde tevil etmesin. Taşeron işçiyi Ayrım yaparak musalla taşına koymak ve son dualarını yapmak istiyorlar. Taşeron işçinin bütün hak ve menfaatlerinin ötesinde bekasını yok eden müjdeler, belirsiz ortaya atılan nabız yoklamalari !! Sadece vicdanlar kaldı, akıl başka iklimlerde, ruhlar pörsümüş, idealler atalet halindedir. Bir emeğin köleye nasıl dönüştürüldüğüne de şahitlik ediyoruz. Şimdi taşeron işçi çocuk oyuncağına dönüştürüldü. Bu hareketin önünü tıkayanlar ,yozlaştıranlar , ayıranlar, sadece bu dünya da değil yarın mahkeme-i kübrada da bunun hesabını vermek zorunda kalacaklardır ..Gelin bu yanlıştan dönün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron? ~ 6 yıl önce
Aynı Masada aynı işi Yap aynı eğitimi al aynı servisi kullan işi öğret imza yetkin aynı olsun aynı saatlerde gel git TK li akşama kadar sahibinden.comdan ev arsa baksın ets turdan acaba hangi otele tatile gitsem diye düşünsün dursun bizde acaba doğalgaz faturası nasıl öderiz diye düşünüp duralım böyle taşeronluk olmaz aynı işi yapan taşeron olmaz kardeşim bunun hesabı elbet ahirette sorulur dünya gelip geçici orada torpil olmayacak orada memleket olmayacak orada dayı olmayacak hz peygamber efendimizin hz ali'ye dediği gibi ey ali dünya onların ahiret bizim olsun hak ve adalet Allah'ındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reber ~ 6 yıl önce
Devlete en cok hizmet eden dhmi ozel Güvenlik kadro olmicak vaybe dunya tersine gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 6 yıl önce
THY yönetimi kardan pay verecekmiş sağolsun eminimki benim gibi olan taşeron kardeşlerim bu parayı istemeyecektir.Neden....? Bizler taşeron şierket denilen keneden isilikten kölelikten kurtulmak istiyoruz bizler aynı şartlarla THY kadrosunda istihdam edilmek istiyoruz.Binlira beşbinlira diye para peşinde değiliz bizler sol kol hizasında THY arması taşımak istiyoruz.Ayrıca THY çalıştırdığı her taşeron işçi için şirkete para ödüyor aynı şartlarla alınacaksak thy kar edecek neden almasın ki. Ve bugün 170 i aradım ve bana kadroya alınacak kurumların listesi daha yayımlanmadı denildi.Meclisten geçtikten sonra açıklanacakmış.Bekleyin bakalım kardeşlerim neler olacak görecez.Bir haber sitesinde THY kamu işletmesi olarak tanımlanıyor DDY gibi belki olur ALLAH büyük cimere bimere bolca yazın.Elimizden geleni yapalım takdir ALLAH cc hazretlerine aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşaron ~ 6 yıl önce
Bizi thy ye kusturdur duler guvendigimiz hükümete de eyerki bu Taşören düzenlemesinde burda bize hakkımızı vermezler se bir dahada burdan bişey olmaz 1500 tl dışarda da iş var arkadaşlar insanın zorunagidiyo biz bu vatan için bu bayrak için can almaya can vermeye herzaman hazırız ama insanın zorunagidiyo hakkımızda haram olsun bizi bu duruma düşürenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK TAŞERON ~ 6 yıl önce
Teknikte çalışan SAF TAŞERON İşçileride unutmamak lazım arkadaşlaR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo Guvenlik ~ 6 yıl önce
Guvenlige de kesinlikle kadro gelmeli sayginlik artmali. Uluslarası ticaretin döndüğü bi kurumda bunu şart olarak görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboga guvenlik ~ 6 yıl önce
Kitle ne alakamiz var milleti kandıriyorlar Dhmi guvenlik 5 000 lira maas alıp yatıyor özel güvenlik cefayı cekiyor kadro delan istemiyoruz bize hakkımızı versinler (yıpranma. radrasyon tazmintı 1500 tl olan komik maas yerine adalet) kadrovonların olsun elbet hesap gunu gelecek ozaman biz onlara kit diyecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli kargo ~ 6 yıl önce
Thy yi geçtim taşeron da bile torpil geçiyo arkadaşlar. Torpilliler bi bölümde torpilsizler bi bölümde. Bi kesim sıcak ofiste otururken bi kesim Ambarda apronda kosturuyo. Daha torpilliside 9 5 te. Vardiya primleri yükseltilse eminim 9 5 ten vardiyaya geçmek isteyen olur. Kimse 200 lira için sıcak ofisi bırakıp operasyona geçmek istemiyo. Tk şartlarında vardiya primi olması şart. Pazar günleri calisiyoruz pazar mesaisi şart. Ambarda kaza geçirebiliriz özel sağlık sigortası şart. Yani kadro şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 6 yıl önce
Kargoda taşeron iken torpille thy'ye sözleşmeli memur olanlardan hesap sormaya başlayın...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000