11 Haziran 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • KALEMINE SAGLIK.. sendika konusunda yerden goge kadar haklısınız..
  • ali bey yazınızda güçlüden yana olduğunuzu net bir şekilde vurgulamışsınız.sizin haksızın,mağdurun yanında olmanızı beklerdik.ama siz maalesef böyle yapmamışsınız.THY den yıllardır sudan sebeplerle binlerce personel işten atılarak yerlerine eş,dost ve ahbaplar işe alınmaktadır.en son çıkarılanlar hakkını aradığı için işten çıkarıldı.bunu yapmamış olsalardı da yine bir bahanesi bulunarak daha öncekiler gibi çıkarılacaklardı zaten bir şekilde kılıfına uydurularak.sürekli adam ata ata işi bilen deneyimli eleman çok yakında kalmayacak ve şirket büyük bir çöküşe doğru sürüklenecek.küçük detaylarla uğraşıp bunlarda boğulmak yerine olaylara geniş perspektiften bakarak büyük resmi gözden kaçırmamak gerekir.
  • 1600 tlye yeni kabinciler geliyor. bugün protestoya katıldı diye atılanlar, yarın sen çok kilo aldın diye atılacaktı. aynı şey tekniktede var, orada da habom var. 1500 tlye sözde uçakçılar yetişiyor. teknik kapatılacak zaten. bunlar büyük projelerin önemlli adımları. buradan şuna varırız, büyük resmi görebilmek önemlidir sayın ali kıdık. saygılar...
  • Sadece THY de mi zalimlik ve adaletsizlik var ? TGS ondan beter. Sonuçta memleketliler.. Al birini vur ötekine... Büyük ve kurumsal şirketlerde yöneticilik yapmamışlar sonuçta.. THY gibi 500 kişiden fazla çalışanı olan bir şirket ağır kaçıyor. İdare etmek her babayiğidin harcı mı?
  • İLK KEZ ALİ BEYİ OKUDUM AMA TEK KELİME İLE SÜPER OLMUŞ TAŞI GEDİĞİNE KOYMUŞ HELLA OLSUN.
  • Bir önceki yorumumda uygunsuz hiç bir kelime yoktu. Buna rağmen neden yayınlamadığınızı çok iyi biliyorum. .Yine de daha düzgün anlatayım belki bu sefer yayınlarsınız. Bu ''' Ekmek veren yere bu yapılır mı''' mantıgı kabak tadı verdi. Kimse bize bedavadan ekmek vermiyor. 3 arkadaşım genç yaşında kanserle mücadele ediyor. 5 tanesini Diyarbakır ve Amsterdam kazalarında kaybettim. Bu ekmek hiç de kolay kazanılmıyor. Amcam öldü, yılda 7 gün yasal mazeret izni hakkım olmasına rağmen 1 gününü kullanıp cenazesine gidemedim. Emine Lim dedi ki sadece 1. dereceden akrabalarım ölürse mazeret izni kullanabilirmişim. Birinin bana ekmek vermesi beni sömürebileceği anlamına gelmez. Derebeyleri kölelerine, toprak ağaları da marabalarına ekmek veriyordu. hadi onları da savunun. İşçiyi köleden ayıran şey emeğine değer biçebilmesidir. Daha söyleyecek çok sözüm var ama sansüre takılmak istemiyorum.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • havacılık dışında çalışın bakalım diğer sektörlerde, kim ne kadar maaşlarla ne kadar saat mesai yapıyor...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

THY ÜZERİNDEN POPÜLİZM...

Neredeyse 15 gündür Türk Hava Yolları'ndaki eylemle yatıp eylemle kalkar hale geldik. Her ne kadar şimdilik sonucu kanunla belirlenmiş olsa bile eylemler cılız bir şekilde de olsa devam ediyor.  Bundan sonra işten çıkartılanlara mahkeme yolu görünüyor.

İşten çıkartılan arkadaşların üzerine akbabalar çullanmış durumda. Herkes bu kaos ortamından faydalanarak kendine çıkar sağlama derdinde. Matbuu mahkeme dilekçeleri ile mahkeme kazanıp mağdur insanların alacaklarına göz dikenlere dikkat etmek gerekir. Geçen haftaki yazımda da belirttim "Bana gel bana gel" diyenlere aldanmayın.  Ölü seviciler sizi değil ceplerini düşünür.

Bu uyarıyı yaptıktan sonra biraz popülizm yapayım.

THY yanlış yaptı, çalışanları mağdur etti. Bu hakkaniyetli değil.

Çalışanların mazeretlerine bakılmaksızın insafsızca işten kovuldular.

İzinli izinsiz, yatılı yatısız, uçuşlu uçuşsuz, görevli görevsiz herkesin görevine son verildi.

Uzun uçuşlarda olmalarına rağmen işten çıkartıldıklarını öğrendiler, üniformaları zorla çıkartıldı.

Türk Hava Yolları binasına girmelerini sağlayan şifreleri iptal edildi, cüzzamlı hasta muamelesi gördüler. Kimse ile görüşme imkanı verilmedi.

Başta kendi amirleri Emine Lim olmak üzere kimseye ulaşma imkanı bulamadılar.

Emine Lim ekibine sahip çıkamadı onları savaşta cephe terk eden komutan gibi terk etti.

Gerçek raporlarla sahte raporlar birbirine karıştı. Kuru ile yaş aynı anda yandı.

Sendikanın gazına geldiler, oysa THY'nin gazı adam öldüren polis gazından daha sertti ve daha çok kişinin gözünü yaşartacağını düşünemediler.

THY'nin "işten çıkartırız" uyarısını blöf sandılar.

Sendikanın işten çıkartılanlardan 2 bin TL civarında avukatlık parası isteyeceğini,üstüne üstlük kazanılacak paradan yüzde 10 pay alacağını geçmiş örneklere rağmen idrak edemediler.

Her daim uçakta hürmet ettikleri besleme kalemlerin kendilerine sahip çıkmayacağını akıllarından bile geçiremediler.

Öyle ki o besleme kalemin bu konuda bir kelam dahi sarf edemeyeceğini kavrayamadılar.

Sendikanın köhnemiş üslubunu devam ettireceğini, aslında çalışanların yanında değil kendi popülizmleri ile gündemde kalmak istediklerini kestiremediler.

Bu kadar popülizm yeter birazda itici olalım.

İşten çıkartılan hostesler hastaneye kadar gidip rapor almaya gücünüz var ise işinizin başına gelip durumunuzu anlatmaya neden gücünüz yoktu?

Gece yarısı sendikadan gelen mesajla hastanelere koşarken aklınıza ekmek yediğiniz yer neden gelmedi?

Önce kendinize rapor almaya gidip ardından hastanelerle anlaşıp çocuğunuzu hastanelere yatırmak ve o sabinin üzerinden oyun oynamak hangi vicdan sahibinin yapacağı iştir? Hiç utanma sıkılma yok mu sizlerde?

Plansız, programsız çat kapı eylem yapılmayacağını hangi aklınıza güvenerek yaptınız?

Sendika muhaliflerinin bile eyleminize gelmediğini, gelmeyeceğini aslında herkesin geçiminin sizin üzerinizden olduğunu düşünmediniz.

İşten çıkartılırsak "nasıl olsa sendika bizi yeniden işe aldırır" diye düşünürken, "Hamdi Topçu, Temel Kotil bizi yeniden işe alırsa o şirketi bir daha yönetemezler. Böyle büyük kurumlarda hiçbir yönetici tükürdüğünü yalamaz" diye düşünemediniz.

Son söz.
Bunların hiçbirinin olması gerekmiyordu. Fatih Altaylı "Ne zaman adam oluruz" diye sorar ya? Bende diyorum ki "Ne zaman işimize odaklanırsak o zaman"

THY ÜZERİNDEN POPÜLİZM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

mısafır ~ 12 yıl önce
KALEMINE SAGLIK.. sendika konusunda yerden goge kadar haklısınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
ali bey yazınızda güçlüden yana olduğunuzu net bir şekilde vurgulamışsınız.sizin haksızın,mağdurun yanında olmanızı beklerdik.ama siz maalesef böyle yapmamışsınız.THY den yıllardır sudan sebeplerle binlerce personel işten atılarak yerlerine eş,dost ve ahbaplar işe alınmaktadır.en son çıkarılanlar hakkını aradığı için işten çıkarıldı.bunu yapmamış olsalardı da yine bir bahanesi bulunarak daha öncekiler gibi çıkarılacaklardı zaten bir şekilde kılıfına uydurularak.sürekli adam ata ata işi bilen deneyimli eleman çok yakında kalmayacak ve şirket büyük bir çöküşe doğru sürüklenecek.küçük detaylarla uğraşıp bunlarda boğulmak yerine olaylara geniş perspektiften bakarak büyük resmi gözden kaçırmamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçiniz ~ 12 yıl önce
1600 tlye yeni kabinciler geliyor. bugün protestoya katıldı diye atılanlar, yarın sen çok kilo aldın diye atılacaktı. aynı şey tekniktede var, orada da habom var. 1500 tlye sözde uçakçılar yetişiyor. teknik kapatılacak zaten. bunlar büyük projelerin önemlli adımları. buradan şuna varırız, büyük resmi görebilmek önemlidir sayın ali kıdık. saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynıyerden ~ 12 yıl önce
Sadece THY de mi zalimlik ve adaletsizlik var ? TGS ondan beter. Sonuçta memleketliler.. Al birini vur ötekine... Büyük ve kurumsal şirketlerde yöneticilik yapmamışlar sonuçta.. THY gibi 500 kişiden fazla çalışanı olan bir şirket ağır kaçıyor. İdare etmek her babayiğidin harcı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN ~ 12 yıl önce
İLK KEZ ALİ BEYİ OKUDUM AMA TEK KELİME İLE SÜPER OLMUŞ TAŞI GEDİĞİNE KOYMUŞ HELLA OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekmek Yediğim Yer ~ 12 yıl önce
Bir önceki yorumumda uygunsuz hiç bir kelime yoktu. Buna rağmen neden yayınlamadığınızı çok iyi biliyorum. .Yine de daha düzgün anlatayım belki bu sefer yayınlarsınız. Bu ''' Ekmek veren yere bu yapılır mı''' mantıgı kabak tadı verdi. Kimse bize bedavadan ekmek vermiyor. 3 arkadaşım genç yaşında kanserle mücadele ediyor. 5 tanesini Diyarbakır ve Amsterdam kazalarında kaybettim. Bu ekmek hiç de kolay kazanılmıyor. Amcam öldü, yılda 7 gün yasal mazeret izni hakkım olmasına rağmen 1 gününü kullanıp cenazesine gidemedim. Emine Lim dedi ki sadece 1. dereceden akrabalarım ölürse mazeret izni kullanabilirmişim. Birinin bana ekmek vermesi beni sömürebileceği anlamına gelmez. Derebeyleri kölelerine, toprak ağaları da marabalarına ekmek veriyordu. hadi onları da savunun. İşçiyi köleden ayıran şey emeğine değer biçebilmesidir. Daha söyleyecek çok sözüm var ama sansüre takılmak istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cocon ~ 12 yıl önce
havacılık dışında çalışın bakalım diğer sektörlerde, kim ne kadar maaşlarla ne kadar saat mesai yapıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekmek Veren Yer ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekmek Yedigim Yer ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000