29 Temmuz 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yerde calisanlar ile havadakilerin bağlı olduğu kanunlar farkli icuculari koruyan hic bir kanun yok.
  • pilotları hosteslerı diyorsun iyi guzelde teknisyenler neden ayrım yapıyorsun sende mı pilotsun adamın dibisin dicem amaaa...
  • Çapulcuların talepleri daha özgür bir Türkiye , daha demokratik birTürkiye iken bunu görmezden gelip haklara yasalar yoluyla ulaşılmasını hedef gösteren bu yazarın tutumu da kullandığı sözcükler de bölücüdür . Illa bir tarafın ekmeğine bal sürmeden diğer tarafı aşağılamadan konuya eşit,mesafeden bakabildiğimiz an bir şeyleri düzeltmek için yol alacağımıza inanıyorum , yazı tamamen "epik fail " .
  • Teşekkürler Ai bey, en temel konuyu dile getirmişsiniz. İlgili herkes "Havacılık Kanunu'nun" çıkması için mücadele etmelidir. Havacılıkla ilgili dernek ve vakıfların işi arsa- konut pazarlamak değildir. Esas görev ve sorumluluklarını yerine getirsinler. Nokta.
  • Hükümet ne isterse o çıkar bunlar boş laf
  • Evet Ali bey size hak veriyorum bu adı geçen dernekler ve en önemliside sendika hepside cebini doldurmanın peşinde özellikle sendika tam bir kukla olmuş Tis sözleşmelerinde göstermelik birkaç nara sonra çalışana yüzde kaç zam verilirse verilsin umrundamı sendika suya sabuna dokunmadan işini götürür cebini doldurur.
  • Evet Ali bey size hak veriyorum bu adı geçen dernekler ve en önemliside sendika hepside cebini doldurmanın peşinde özellikle sendika tam bir kukla olmuş Tis sözleşmelerinde göstermelik birkaç nara sonra çalışana yüzde kaç zam verilirse verilsin umrundamı sendika suya sabuna dokunmadan işini götürür cebini doldurur.
  • talpa dan ben kendi adıma memnunum kim ne derse desin bu sene işsiz pilotlar için çok büyük iş başardılar. saygılar
  • Her ne hikmetse birileri "çapulcu" ve "gezi parkı" üzerinden yazmaya başladı.Acaba neden? Bizim gibi ülkelerde kanunda olsa bir şey değişmez.Kanunda güçlüyü koruyorsa bizim ne işimiz olacak o kanunla sayın Kıdık? Evet maden işcisinin yasası olabilir ama işçi göçük altında kaldığında yöneticimiz "kader" diyorsa o yasayı ne yapsın millet? Sokağa çıkıp demokratik hakkını kullnadığı için "darbeci" ilan edilen gençler değiştirir ancak bu bozukluğu. Her sendika ve dernek bir ucuyla ikitidara mahkum çünkü sendikalaşma oranı çok düşük yüzde 9 bu ülkede.Yüzde 90 sendikaya üye olsun ve hakkını arasın bakın nasıl düzeliyor her şey...
  • Ali bey niçin Thy'de yapılan usulsuzluklerden bahsetmiyorsunuz? Eger bu grevi basarısız gereksiz olarak görüyorsanız bizim yerimize çalıştırılan elemanlar yuzundendir atılan 305 kişi ile kalkamayan ucaklar sayın Hamdi Topçu'nun tabiri ile 250 hatta bilemedin 500 grevci olmadan neden sekteye ugramadan ucaklar kalkabildi sorarım size???

THY UÇUCU PERSONELE ÇAĞRI

Rüzgar nereye eserse o yöne doğru gidiyoruz. Koyun-çoban misali davranıyoruz. Oysa katılımcı olmak, istemek, sorunu sendika-işveren sorunu olarak görmemek gerekir. Sendikalar kaosla beslenir, grev ile süslenir, TİS anlaşması ile uslanır. Çalışanlar stresi çeker, yorgunluğu çeker, ödeme sorununu çeker, sendika-işveren kavgasının çalışanlara getirdiği zulmü çeker, iş-aile arasında gidip gelmeyi çeker. Velhasıl çalışanlar çeker sendika-işveren çekenler üzerinden çekiştirmeyi seçer.

O halde ben de diyorum ki; özellikle uçucular sizin bir kanunuz var mı? Yok.

Peki, her ay maaşınızdan tıkır tıkır kesilen paralarla orada burada sükse yapanlar, etiket yapanlar ne iş yapar?

Şu derneklerden, vakıflardan bahsediyorum.

TASSA, TALPA, PİLVAK, THYHAVAK, UTED, TALTA ve bunlara sendikayı da ekle. Tabi bu derneklerin yanında irili ufaklı başka dernekler de var.

Bahsettiğim bu dernekler veya sendika her ay maaşınızdan aidat kesiyor mu? Bildiğim kadarıyla evet.

Verdikleri hizmet nedir? Dernekler, arsa satmak, ev pazarlamak, araç reklamı yapmak, sigorta işleri, güzellik merkezlerinden olanaklar, otellerden konaklamalar ve bir dizi sosyal imkanlardan üyelerin indirimli yararlanmalarını sağlamak. Geceler yapmak, sanatçılar davet etmek, çalgı çengi işleri yapmak.  Etiket yapmak, üst düzey yöneticilerle daha kolay görüşmek.

Sendika ne yapar? TİS görüşmelerinde kavga etmek, çalışanla-işveren arasında köprü olmak yerine köprüleri atmak, tehdit etmek, hakaret etmek, yöneticileri itibarsızlaştırma misyonunu üstlenme, bol bol işçi çıkartılmasına sebep olma, kokuşmuş çağdışı anlayışlarla işçi hakları savunduğunu iddia etme gibi bir dolu gereksiz, gerginliğe yol açan üstüne olmayan vazifeleri yürütmek.

İşverenin de, sendikanın da, derneklerin de faydalandığı işçiler (hostesler-pilotlar) ne yapıyor? İşveren için emeğini, gözünün nurunu akıtıyor. Dernek, sendika için ne yapıyor? Cebindeki parayı paylaşıyor.

Peki, işçiler için ne yapılmalı?

Hava-İş Kanunu bir an evvel çıkartılmalı. Hostesler (Kabin memurları) ve pilotlar için yapılması gereken tek ve gerçek iş, kanunu çıkartmaktır. O halde derneğe düşen görev otomobil, arsa, dükkan kiralamak, satmak değil uçucular için iş kanunu peşine düşmek olmalıdır. Burada TASSA'nın geçmiş dönemde yapmış olduğu çalışmaları görmemezlikten gelmiyorum. Ama devamı getirilmiş değil.

Bu misyonu sendika da kendisine görev edinmeli. İşveren ile kavga, gürültü peşinde olmaktansa sendika bu görevin moderatörü olmalı. Şu dernekle kavgalıyız, bu dernek bizimle aynı görüşte değil, TALPA, TASSA, UTED grev için destek vermediler düşüncesi ile değil tek vücutmuş gibi davranıp iktidarı sıkıştırmalı ve bu kanunun geçmesi için toplumsal baskının merkezi olmalıdır.

Sendikanın görevi Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapmak değildir. Sendika binlerce hostesin, pilotun iş yasası ihtiyacını karşılamak için çabalayan bir çalışma içinde olmalıdır. İşte o zaman sendika daha güçlü olur, daha güvenilir olur.

Bakın yerin altına giren maden işçilerinin yasası var. Denizlerde yüzenlerin, deniz altına inenlerin yasası ve koruyucu kollayıcı kanunları var. Ya gökyüzünde canımızı emanet ettiğimiz pilotların, hosteslerin nesi var?

Sendika, dernekler, vakıflar bu amaç uğruna çalışmalıdır. Hostesler, pilotlar "Seni işten atıyorum" denilecek kadar sahipsiz bireyler olmamalılar.

Eğer sendika bu misyonu üstlenirse o zaman güvenilirliği artar ve TİS görüşmelerinde de eli daha güçlenir.

Pilotlar, hostesler borçlar kanununa mahkum edilmemelidir. Hava İş yasası grev dönemlerinde konuşulacak bir konu olmamalı.

Sadece THY'deki uçuculara değil bu çağrım. Bütün uçuculara. Bu yönde derneklerinize, sendikalarınıza baskı yapın. Kanun çıktığı taktirde hayat size çok daha güzel olacak.

Hadi bakalım hayırlı uçuşlar.

THY UÇUCU PERSONELE ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yerde calisanlar ile havadakilerin bağlı olduğu kanunlar farkli icuculari koruyan hic bir kanun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 11 yıl önce
pilotları hosteslerı diyorsun iyi guzelde teknisyenler neden ayrım yapıyorsun sende mı pilotsun adamın dibisin dicem amaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çapulculardanbiri ~ 11 yıl önce
Çapulcuların talepleri daha özgür bir Türkiye , daha demokratik birTürkiye iken bunu görmezden gelip haklara yasalar yoluyla ulaşılmasını hedef gösteren bu yazarın tutumu da kullandığı sözcükler de bölücüdür . Illa bir tarafın ekmeğine bal sürmeden diğer tarafı aşağılamadan konuya eşit,mesafeden bakabildiğimiz an bir şeyleri düzeltmek için yol alacağımıza inanıyorum , yazı tamamen "epik fail " .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SR ~ 11 yıl önce
Çapulcuların talebi geçmişte olduğu gibi halktan ayrı imtiyazlara sahip olmak, ülke imkanlarından ayrıcalıklı yararlanma hakkına sahip olmaktır. Çünkü ülke geliştikçe ve refah arttıkça önceden ayrıcalık olan şeylerden normal vatandaşta yararlanmaya başladı. Artık esnaf Mehmet efendide rahatça uçağa binebiliyor en kötüsü dalganızı geçtiğiniz oğlu bile üniversitede okuyup size rakip haline gelebiliyor. Sizin bütün derdiniz bunu engellemek. İşin komiği rusyada, fransada fakirler ezilmişler devrim yapar. Türkiyede ise burjuvalar isyan ediyor.
Kaptan ~ 11 yıl önce
Teşekkürler Ai bey, en temel konuyu dile getirmişsiniz. İlgili herkes "Havacılık Kanunu'nun" çıkması için mücadele etmelidir. Havacılıkla ilgili dernek ve vakıfların işi arsa- konut pazarlamak değildir. Esas görev ve sorumluluklarını yerine getirsinler. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
Hükümet ne isterse o çıkar bunlar boş laf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Evet Ali bey size hak veriyorum bu adı geçen dernekler ve en önemliside sendika hepside cebini doldurmanın peşinde özellikle sendika tam bir kukla olmuş Tis sözleşmelerinde göstermelik birkaç nara sonra çalışana yüzde kaç zam verilirse verilsin umrundamı sendika suya sabuna dokunmadan işini götürür cebini doldurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Evet Ali bey size hak veriyorum bu adı geçen dernekler ve en önemliside sendika hepside cebini doldurmanın peşinde özellikle sendika tam bir kukla olmuş Tis sözleşmelerinde göstermelik birkaç nara sonra çalışana yüzde kaç zam verilirse verilsin umrundamı sendika suya sabuna dokunmadan işini götürür cebini doldurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler talpa ~ 11 yıl önce
talpa dan ben kendi adıma memnunum kim ne derse desin bu sene işsiz pilotlar için çok büyük iş başardılar. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 11 yıl önce
Her ne hikmetse birileri "çapulcu" ve "gezi parkı" üzerinden yazmaya başladı.Acaba neden? Bizim gibi ülkelerde kanunda olsa bir şey değişmez.Kanunda güçlüyü koruyorsa bizim ne işimiz olacak o kanunla sayın Kıdık? Evet maden işcisinin yasası olabilir ama işçi göçük altında kaldığında yöneticimiz "kader" diyorsa o yasayı ne yapsın millet? Sokağa çıkıp demokratik hakkını kullnadığı için "darbeci" ilan edilen gençler değiştirir ancak bu bozukluğu. Her sendika ve dernek bir ucuyla ikitidara mahkum çünkü sendikalaşma oranı çok düşük yüzde 9 bu ülkede.Yüzde 90 sendikaya üye olsun ve hakkını arasın bakın nasıl düzeliyor her şey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VicdanlıGrevci ~ 11 yıl önce
Ali bey niçin Thy'de yapılan usulsuzluklerden bahsetmiyorsunuz? Eger bu grevi basarısız gereksiz olarak görüyorsanız bizim yerimize çalıştırılan elemanlar yuzundendir atılan 305 kişi ile kalkamayan ucaklar sayın Hamdi Topçu'nun tabiri ile 250 hatta bilemedin 500 grevci olmadan neden sekteye ugramadan ucaklar kalkabildi sorarım size???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000