18 Ocak 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 3 ay oldu ambulansci pilotlara doktorlara maaş yok. Bakanlığa dilekçe verdik kasım aralik maaslarimizi hakedislerinden kesip ödeyin diye. Beyler rahatsız olmuş iki aylık maaşları keserseniz zor durumda kalırız demişler. İnsanlar ev kirasını kredilerini ödeyemez halde .sen koca kurum olarak zor duruma dusuyorsunda 3aydir maaş vermediginiz biz çalışanlar ne yapalım? Bu kadarda pişkinlik pes arkadaş. Yapamayacaksaniiz battiysaniz kendinize de biz çalışanlara da işkence etmeyin, bakanlığa ihaleyi iade edin.yapacak biri bulunur nasılsa.
  • Kurbanda deri toplasınlar kurtulsunlar krizden...
  • Bu tamamıyla profesyonellikten uzak bir şey olur. Tabiki tüm öğrenciler, oradan ekmek yiyenler isteyecek ki THY onları alsın. Ama bu yapılırsa bu kadar hatanın faturasını sadece THY öder. Yapılanlar bazılarının yanına kar kalır.
  • Devlet bu zülme kayyum atayarak son vermeli artık. BEnim aklımda Kocaeli SHYO'nun efsane yönetimi var. Onların yönetim kısmını direk yollayın .Okula rektör olarak erhan hocayı-satılmış hocayı da bölüm başkanı olarak , haluk hocayı da ileride açacağınız typ lerin başına icra kurulu başkanı olarak atarsınız. Bakın bakalım okul 6 ayda nasıl düzlüğe çıkıyo.
  • Ali Bey böyle bir teşvik yazısı kaleme aldığınız için öncelikle Thk üni. öğrencisi olarak ben çok teşekkür ederim. Adı geçen üniversitede okuyorum. Ve yerden göğe kadar vatansever milliyetçi bir gencim. Okulun idari kısmında birtakım sıkıntılar olabilir lakin bu öğrencilerin ne eğitim öğretim kısmına nede ruhsal duygusal durumuna asla yansıtılmıyor. Bütün hocalarımız Türkiye'deki hemen hemen en iyi üniversitelerde egitim alıp bize hocalık yapmaktalar. Iyi bir eğitim aldığımı gereken donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Ama gelin görün ki yaklaşık iki ay önce Türk Hava Yollarının kabin memurluğu için başvurduğum pozisyondan olumsuz dönüş aldım. Üstelik bütün kriterleri taşıdığıma inanıyorken. Ah afedersiniz Thy'nin her koridorunda bahsi geçen devletin üst kademelerinden olması gereken meşhur torpilim yoktu. Ne yazık ki iyi bir üniversite yıllarca alınan özel dil eğitimi.. işe girmeniz için yeterli olmuyor.. benim ve Üni arkadaşlarmn sizden ricasi bu konuda da bir yazı kaleme almanız...
  • Dakanları ve rektörlüğü tek bir kişi tarafından vekaletle götürülen, iddia olunan göre "UZMANLIK ÜNİVERSİTESİ"... Neyin uzmanı olduğunuzu yazmak bile istemiyorum. Boş vaatler ve gerçekleştirilemeyecek iş garantisi ile alına lisans öğrencileri Mayıs ayında mezun olacaklar... Yalanlarınızla oluşan umutlara sarılmış paralarını ve ömürlerinden en değerli dört yıllarını aldığınız o gençlerin ve ebeveynlerinin yüzüne? O törene şimdiki başkan, rektör/dekan vekilinin yanına eski başkanı, rektörleri ve dekanları da oturtmalı, hatta diplomaları bizzat onlar vermeli öğrenci ve veliye. Yazık ki, ne yazık.
  • Herkes Kürşat a yükleniyor ama bu üniversitenin Rektörü yok mu. Bu adamın sesi neden çıkmıyor hiç ? Sadece imza için mi oda da tutuyorlar bu adamı ? Ne kadar gereksiz ve beceriksiz biriymiş
  • THK'nın asıl sorunu kapasitesinin çok üstünde öğrenci kaydetmesi. Nedeni basit. Kayıt yaparken parayı alıyorsun ondan sonra öğrencinin yüzüne bakmıyorsun. Rica minnet, binbir eziyetle 2 senede yakasını kurtaran seviniyor. Birde modüler sistemi keşfetti Abdülrezzak Freewanderer isimli arkadaş. Ayda birkaç gün uçur, derslerinde yarısını sınıfta yarısını uzaktan yalapşap ver, al sana mis gibi sistem.Kaç öğrencin var ne kadar zamanda mezun edebileceksin önemli değil. Üniversitenin 60 pilotaj öğrencisi vardı, sonra kontenjanı artırdılar diye biliyorum. 60 öğrenciyi uçuramayan adamlar (çünkü elde bu kadar öğrenciye yetecek uçak ve öğretmen yok) kontenan artırdı, üstüne THY'den öğrenci aldı, işler iyice arapsaçına döndü. Ne diyeyim, öğrenci arkadaşlarımı tez vakitte Allah kurtarsın !
  • Madem kaliteden ödün vermiyorsun buyur THY ile uç zorla bindiren yok:) ama eminimi sende cebi delik kalite diye takılan tiplerdensin. 1 saatlik uçuşta 3 kuruş verip 5 yıldız konfor beklersin :)) yok öle bi dünya. Arkadaşlar kimse pgs ye binin diye söylemiyor ama emin olun Türkiye'nin en kaliteli pilotları pgs de buna şüpheniz olmasın.
  • BENCE PEGASUS HAVACILIKTA KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR. UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR.

THY, THK Üniversitesi'ni almalı...

Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu. Türk milliyetçiliği egom ile yazmıyorum bu yazıyı. Ülke çıkarları açısından değerlendirerek yazıp, bir öneri şeklinde algılanmasını umuyorum. Ve diyorum ki; THY, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni almalı.

Yanlışta da, doğruda da sözümü esirgemediğimi bilirsiniz. Bazıları gibi lafı eveleyip, gevelemem. Lakin her doğrunun her zaman, her yerde söylenmeyeceğini de bilirim. Yeri geldiğinde yapıştırırım.

Bu görüşümü değişik platformlarda da söylemişimdir. Türk Hava Kurumu'nun bugün içine düştüğü bataklığın tek sorumlusu Osman Yıldırım'dır. Aynı Osman Yıldırım'ın, Türk Hava Kurumu için yaptığı en doğru iş ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi'dir.

Ama gelin görün ki, ne üniversitenin ne de Türk Hava Kurumu'nun diğer bölümlerinin yaşayacak nefesi kalmamıştır. Bir can suyu gerek, bir nefes gerek, bir sihirli dokunuş gerek.

Yıllardır yazıyorum, yazmaya devam edeceğim. Türk Hava Kurumu, bugüne kadar kurulmuş ve kurulacak olan havacılık üniversitelerinin en şanslısıdır, en donanımlısıdır, en iyi alt yapıya sahip olanıdır. Teknik anlamda olmayan şey bulamazsınız. Yağı var,unu var, şekeri var. Yapılacak olan tek şey helvadır.

Bazılarına ütopik gelebilir ama Türk Hava Yolları'na bir önerim olacak. Türk Hava Kurumu Üniversitesi tam teşekküllü bir üniversite. THY'nin de hem eğitimli personele hem de pilota ihtiyacı var.

Gelin bu üniversite üzerine kafa yoralım. Bizim eğitimli insanlara ihtiyacımız yok mu? Aradığımız o diyorsanız THK Üniversitesi tam da o ihtiyacı karşılayacak bir eğitim merkezidir. İyi bir yönetim ve maddi destek ile bir kaç sene içinde ayaklarının üzerinde de durur,  THY'ye de eğitimli personel sağlar.

Osman Yıldırım'ın, THK mallarını ipotek ederek aldığı kredilerden kımıldayamaz hale gelen başta THK, üniversiteye de kaynak aktaramaz hale geldi. Hatta üniversitenin kaynaklarını da zaman zaman kurum için harcamak zorunda kalmaktadır.

Türk Hava Yolları özellikle pilot ihtiyacını karşılamak için çok büyük zorluklar çekiyor. THK Üniversitesi ise eğittiği pilot adaylarını uçuracak imkana sahip değil.

Gelin güçbirliği yapın. THK Üniversitesi'nde eğitimini tamamlamış 240'a yakın pilot adayı var. Bu adaylar maalesef THK'nın içinden çıkılamaz maddi imkansızlıklar sebebiyle, uçaklara yakıt alacak para olmamasından dolayı uçamaz durumdalar.

Alın size hazır, dört yıllık eğitimli pilotlar. Tek yapacağınız oturup başbaşa neler yapabileceğinizi konuşmaktır. Benim görüşüm THY'nin, THK Üniversitesi'ne ortak olması yönündedir.

THK Üniversitesi ne kadar doğru bir proje ise eğitilen öğrencileri uçurma kapasitesinin THK'da olmaması bir o kadar şansızlıktır.

Ankara'da THK'nın öğrenci uçurması olanaksıza yakındır. Her taraf notamlı. Kısıtlı imkanlar var. Antalya Karain bir o kadar sorunlu ve uçulamaz bir konumdadır. Selçuk'taki meydan ise yeterli bir alt yapıya sahip değildir.

Oysa THY, Aydın Çıldır'da konuşlanmış durumdadır. Aydın'ın tek sorunu iyi yönetilememedir ve öğrencileri konaklatacak doğru tesisleşme olmayışıdır.

Güçbirliği yapılabilecek bir proje olarak görüyorum.

Yolunu yordamını bilmiyorum ama iki kurumun bir an önce bu öneriyi dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. THK ve THK Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan bu konuda adım atmalı. THY de kendi geleceğini eğitimli personelle şekillendirecek ise bu görüşe destek vermeli.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de THK Üniversitesi'nin rektörü olmalı. Allah şahit ki bu görüşlerimi ne THY'den biri ile paylaştım ne de THK'dan birileri ile. Temel Kotil bu iş için tam bir dinamo olabilir.

İşemek 1 lira kaka 2 lira!

Ali Sabancı yaptı yine yapacağını. Low cost anlayışına hayranım Sabancı'nın. Taşı sıkıp suyundan çorba, posasından da yemek yapabilecek fikirlere sahip.

Pegasus'ta neler ücretli?

İş aramak ücretli.

Çağrı merkezini aramak ücretli.

Koltuk seçmek ücretli.

Sandviç ücretli.

Su ücretli.

Check in ücretli.

Sıra tuvalete geldi.

Benim de bir önerim var Ali Sabancı'ya.

Bir tane pisuvar yaptırmalı uçağa.

Çişini yapandan ayrı, kakasını yapandan ayrı ücretlendirme yapmalı.

Bu arada Pegasus uçaklarında acil durumlarda da can yeleği için jeton atılması fikrini de Ali Sabancı yabana atmamalı...

THY, THK Üniversitesi'ni almalı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
3 ay oldu ambulansci pilotlara doktorlara maaş yok. Bakanlığa dilekçe verdik kasım aralik maaslarimizi hakedislerinden kesip ödeyin diye. Beyler rahatsız olmuş iki aylık maaşları keserseniz zor durumda kalırız demişler. İnsanlar ev kirasını kredilerini ödeyemez halde .sen koca kurum olarak zor duruma dusuyorsunda 3aydir maaş vermediginiz biz çalışanlar ne yapalım? Bu kadarda pişkinlik pes arkadaş. Yapamayacaksaniiz battiysaniz kendinize de biz çalışanlara da işkence etmeyin, bakanlığa ihaleyi iade edin.yapacak biri bulunur nasılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şakir ~ 8 yıl önce
Kurbanda deri toplasınlar kurtulsunlar krizden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AU ~ 8 yıl önce
Bu tamamıyla profesyonellikten uzak bir şey olur. Tabiki tüm öğrenciler, oradan ekmek yiyenler isteyecek ki THY onları alsın. Ama bu yapılırsa bu kadar hatanın faturasını sadece THY öder. Yapılanlar bazılarının yanına kar kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayyum ~ 8 yıl önce
Devlet bu zülme kayyum atayarak son vermeli artık. BEnim aklımda Kocaeli SHYO'nun efsane yönetimi var. Onların yönetim kısmını direk yollayın .Okula rektör olarak erhan hocayı-satılmış hocayı da bölüm başkanı olarak , haluk hocayı da ileride açacağınız typ lerin başına icra kurulu başkanı olarak atarsınız. Bakın bakalım okul 6 ayda nasıl düzlüğe çıkıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THKÜ öğrencisi ~ 8 yıl önce
Ali Bey böyle bir teşvik yazısı kaleme aldığınız için öncelikle Thk üni. öğrencisi olarak ben çok teşekkür ederim. Adı geçen üniversitede okuyorum. Ve yerden göğe kadar vatansever milliyetçi bir gencim. Okulun idari kısmında birtakım sıkıntılar olabilir lakin bu öğrencilerin ne eğitim öğretim kısmına nede ruhsal duygusal durumuna asla yansıtılmıyor. Bütün hocalarımız Türkiye'deki hemen hemen en iyi üniversitelerde egitim alıp bize hocalık yapmaktalar. Iyi bir eğitim aldığımı gereken donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Ama gelin görün ki yaklaşık iki ay önce Türk Hava Yollarının kabin memurluğu için başvurduğum pozisyondan olumsuz dönüş aldım. Üstelik bütün kriterleri taşıdığıma inanıyorken. Ah afedersiniz Thy'nin her koridorunda bahsi geçen devletin üst kademelerinden olması gereken meşhur torpilim yoktu. Ne yazık ki iyi bir üniversite yıllarca alınan özel dil eğitimi.. işe girmeniz için yeterli olmuyor.. benim ve Üni arkadaşlarmn sizden ricasi bu konuda da bir yazı kaleme almanız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok yazik ~ 8 yıl önce
Dakanları ve rektörlüğü tek bir kişi tarafından vekaletle götürülen, iddia olunan göre "UZMANLIK ÜNİVERSİTESİ"... Neyin uzmanı olduğunuzu yazmak bile istemiyorum. Boş vaatler ve gerçekleştirilemeyecek iş garantisi ile alına lisans öğrencileri Mayıs ayında mezun olacaklar... Yalanlarınızla oluşan umutlara sarılmış paralarını ve ömürlerinden en değerli dört yıllarını aldığınız o gençlerin ve ebeveynlerinin yüzüne? O törene şimdiki başkan, rektör/dekan vekilinin yanına eski başkanı, rektörleri ve dekanları da oturtmalı, hatta diplomaları bizzat onlar vermeli öğrenci ve veliye. Yazık ki, ne yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetemiyorsunuz ~ 8 yıl önce
Herkes Kürşat a yükleniyor ama bu üniversitenin Rektörü yok mu. Bu adamın sesi neden çıkmıyor hiç ? Sadece imza için mi oda da tutuyorlar bu adamı ? Ne kadar gereksiz ve beceriksiz biriymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk pişmanlıktır ~ 8 yıl önce
THK'nın asıl sorunu kapasitesinin çok üstünde öğrenci kaydetmesi. Nedeni basit. Kayıt yaparken parayı alıyorsun ondan sonra öğrencinin yüzüne bakmıyorsun. Rica minnet, binbir eziyetle 2 senede yakasını kurtaran seviniyor. Birde modüler sistemi keşfetti Abdülrezzak Freewanderer isimli arkadaş. Ayda birkaç gün uçur, derslerinde yarısını sınıfta yarısını uzaktan yalapşap ver, al sana mis gibi sistem.Kaç öğrencin var ne kadar zamanda mezun edebileceksin önemli değil. Üniversitenin 60 pilotaj öğrencisi vardı, sonra kontenjanı artırdılar diye biliyorum. 60 öğrenciyi uçuramayan adamlar (çünkü elde bu kadar öğrenciye yetecek uçak ve öğretmen yok) kontenan artırdı, üstüne THY'den öğrenci aldı, işler iyice arapsaçına döndü. Ne diyeyim, öğrenci arkadaşlarımı tez vakitte Allah kurtarsın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ye cevap ~ 8 yıl önce
Madem kaliteden ödün vermiyorsun buyur THY ile uç zorla bindiren yok:) ama eminimi sende cebi delik kalite diye takılan tiplerdensin. 1 saatlik uçuşta 3 kuruş verip 5 yıldız konfor beklersin :)) yok öle bi dünya. Arkadaşlar kimse pgs ye binin diye söylemiyor ama emin olun Türkiye'nin en kaliteli pilotları pgs de buna şüpheniz olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KALİTE ~ 8 yıl önce
BENCE PEGASUS HAVACILIKTA KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR. UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000