01 Ekim 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yüzde 25 enflasyon var dendi,reelde yüzde 40-50 civarı en az.Gidipte yüzde 15 zam yaparlarsa oy falan alamazlar.Gerçi Tgs de 1500 lira vericez deseler yinede oyumuz ona diyecek ilkokul mezunu çok vasıfsız var kurunun yanında yaşta yanıyor
  • herşeye zam geldi beze mamaya ekmege gaza suya herseye cok zor günler geciriyoruz aldıgımız maaslar icler acisi gelin görün ki okadar kar yapıyor sirketimiz ama calısanlarına hic bir şey yapmıyor teknik taseronlarının hali icler acisi adamlarin nekadar maas aldıgı bile belli değil kesintiler o bicim şirket tavan yapıyor kımın sayesinde yapıyor calısanlar disini tırnagına takıp gece gündüz calısıyor yeri geliyor yemeğe caya bırakın onu su bile icmiyorlar hep bir kosturmaca ama genede kımse yılmıyor her daim isini iyi yapmaya calısıyor özen gösteriyor cünki ekmek kapısı yapıcak bise yok ama ALLAH ASKINA EL İNSAF BİRAZDA OLSUN SU CALISANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN LÜTFEN 'HAK VAR HUKUK VAR YARIN KARA TOPRAK VAR'KİMSE BU DÜNYADA KALMIYACAK MAZLUMUN YETİMİN HAKKINI YEDİRTMEYİN
  • İnsanların emeğinin karşılığı bu olmamalı, çalışanlar mutlu değil ,ağababası yöneticilerin artık bunları görmesi lazım .
  • TÜİK Başkanı görevden alınmış. Demek enflasyon düşecek
  • Arkadaslar zam konusunda beklentiniz olmasin nasil olsa degerli yoneticilerimiz tek kelime ingilzce bilmeyen,havacilk gecmisi olmayan, orta okul lise mezunu,kendisini turkce bile ifade edemeyen ne kadar koylusu bacanagi kayincosu varsa hepsini sef yapti zaten disarda asgari ucretle bile is bulamayacak bu degerli yoneticilerimiz ve degerli seflerimiz bugun sizin sirtinizdan sizden 5 kat fazla para aliyorlor onun icin beklentiniz olmasin.
  • Bakan Albayrak yüzde 21 enflasyon olacak dedi,emekliye 4 ay önce enflasyon farkı yüzde 10 zam yapıldı,şimdi sabihaya yüzde 8 zam yapılmış,bugün ahl yede yüzde 8 konuşuluyor,Ali bey devlet erkanının bile yasal açıklaması yüzde 21 iken enflasyon iken, bu yüzde 8 hakmı adaletmi? Şimdi yarabbi şükürcüler illaki çıkacaktır.Hiç yapılmasa dahamı iyiydi? Bence daha iyi ,hiç değilse fedakarlık yaptık deriz ! (TK daki ilkokul mezunu,dışarda asgari ücrete dahi çalıştırılamayacaklar,burda reis reis diye yaygara yapmasın lütfen,reis reis diye bağırmakta haklısınız ama,burda kurunun yanında yaşta yanıyor,bari susunda prezantabl insanlar kendi haklarını arasın)
  • Arkadaşlar, kızmayın söyleyeceklerime ama doğruyuda söylemek zorundayım. hayatta kalmaya oyundan çıkmamaya çalışın. üzerinize geliyorlar; hakkınızı vermiyorlar ama fevri davranmayın. realist olun. yanımda dedikleriniz sizi satacaklar. artık piyasa eskisi gibi değil. çok işsiz var. dahada kötü oluyor her geçen gün. imkanı olan yurt dışını değerlendirdi ama sizin öyle bir imkanınız yoksa sakın kendinizi yakmayın. iş, aş, emek diyerek gaza gelmeyin. kutsal olan bu değerleri anlayan bir kitle yok karşınızda. onlar için para, mevki ve güç önemli. birlik olamayacaksınız. içinizde o dirayeti gösteremeyecek onlarca insan var. sizi engel görüp yerinizi almak isteyen bir sürü meslektaşınız var. bunlar yanınızda çalışanlar, arkadaşım dedikleriniz. adamsın, büyüksün, helal olsun iyi adammışsın sözleri cebinize para koymuyor. maalesef parasız adamında sokakta kıymeti yok. sabredin. oyunda kalın. size nacizane tavsiyem. birlik olamıyorsanız ki olamayacaksınız o zaman yakmayın başınızı.
  • Ali bey birçok defa “Tgs ye alım varmı” yazısını bu yorum kısımlarında okumuşsunuzdur.Dünyada bir şirket düşününki yılın 365 günü alım yapıyor.Diyeceksinizki ne güzel işte personel alıyor,alıyor ama personel sayısı yine aynı,sürekli birileri çıkıyor başka birileri geliyor.o yüzden ben ismini Transit Geçiş Servisi (TGS) koydum.işçi,operatör düşününki 2000 küsür lira maaş alsın push back aracı ile 350 milyon dolarlık uçak itme operasyonu emanet edilsin.Degirmen nasıl un ögütüyorsa burasıda insan öğüten makina gibi.Tabiki dışarda havalimanı dendiğinde kulaga çok hoş geliyor,2000 liraya çalışacak birçok kişide geliyor işi öğreniyor ve hemen ilk fırsatta ya thy iga vs firmalara geçiş yapıyor.yani demem oki burası bir geçiş noktası olarak görülüyor,bir işyeri olarak degil.Çalışmak isteyen kişilerde bunları gördükçe huzursuz.istikrar olmayan yerde huzur ve başarı olurmu? Para,zam,maaş bunlar tabiki önemli ama Tgs de daha büyük çözümsüz kronik sorunlar var.yönetim ise 8 yıldır olduğu gibi yine sessiz sadece izliyor...
  • Hislerimize tercüman oldunuz
  • İşçi 1800 maaş almış çocuk bezi 200 TL olmuş 9 kutu çocuk bezine çalışıyoruz :) şef müdür özel sağlık sigortası insan kaynakları yatış muhasebe içler acısı hesaplama sıfır denetim söz konusu dâhi değildir saatler perişan işçi yok şoför yok ama mesaisi biten yönetim sorgusuz evine gider yanıyoruz Fuat abi.

THY Teknik’te yasak dönemi, TGS üvey evlat...!

Yılan hikâyesine dönen THY Teknik çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, işverenin iletişim alanlarını kapatması ile yeni bir boyut kazandı. Hangi çağda yaşadığımızı dahi kavrayamayan bir yönetim anlayışından başarı yerine despotizm tavırlarına devam etmelerini tavsiye ediyorum.

Zira anlayış halen yasakçı zihniyet ise söylenecek fazla söz bulunamıyor. THY Teknik’te çok sevdiğim ve samimi yöneticiler olmasına rağmen, gelinen noktaya anlam veremiyorum. Toplu İş Sözleşmesi adına gelinen noktada henüz bir neticeye ulaşılmış değil.

Yasaklar yerine iş barışının tesis edilmesi gerekirken geçen hafta duyduğum sözlerle şoke oldum. THY Teknik yöneticileri Atatürk Havalimanı’nda bulunan hangara gelerek bir grup teknisyeni toplayıp şu sözleri sarf ediyorlar. “Millet geçim derdinde siz yeni araba alma derdindesiniz”.

Doğru demiş. Türkiye’de yoksulluk sınırı 6 bin TL’yi geçti. Birkaç senelik teknisyen 3-4 bin lira ile maaş ile evini geçindirir, çoluğunu çocuğunu okula gönderir, ev kirası, elektrik-su, gaz parası öder ve üstüne de son model arabaya biner.

Yapmayın Allah aşkına. Zaten yoksulluk sınırının altında maaş alan bu insanlarla alay etmeyin. Taşeron gibi çalıştırdığınız yardımcı teknisyenlerin durumu içler acısı. Lisanslı teknisyenlerin durumu da onlardan farksız. Maaş skalası olarak söylemiyorum ama yaptıkları işin bedelini almalılar. Teknisyeni “Gitmek isteyen gidebilir” şeklinde tehdit etmek de doğru değil.

Bir an önce TİS sonuçlanmalı. Teknisyenin, teknik çalışanlarının durumu iyileştirilmeli. Yasaklarla uğraşmak yerine yaşam tarzları sadece THY olan bu insanların gönlünü hoş etmek gerek.

TGS çalışanları neden üvey evlat muamelesi görür?

Bana diyorlar ki neden hep THY yazıyorsun?

Ne yazayım peki? İkram şirketi THY, yakıt şirketi THY, Teknik THY, handling THY, kargo THY, uçuş akademisi THY,  Geriye ne kalıyor? Yüzde sekseni THY olan havacılığı yüzde yirmisi kalıyor.

TGS’ye gelmek istiyorum. Gerçekten bu sektörün en ağır işçileri yer işletme çalışanları. Bir zamanlar THY tepe yöneticileri onlara pas bilet sözü dahi vermişti.

Ama nerde o sözler! Süreç içinde bir parmak bal çalınır ağızlara sonra nasılsa unutulur. Ama biz unutmayız.

Niye buraya getirdim sözü biliyor musunuz? THY Teknik yöneticisi demiş ya “millet geçim derdinde siz araba değiştirme derdindesiniz” diye. Hah işte bu sebeple. THY’nin yüzde 50 iştiraki olan TGS’de maaşlar yerlerde sürünüyor. TGS çalışanları en zor şartlarda tıpkı Çelebi, Havaş çalışanları gibi en ağır ve sorumluluğu yüksek işlerin üstesinden geliyorlar.

Mesela bir harekât memuru ne kadar maaş alıyor dersiniz? 2500-3000 tl arası. Hayır, hayır euro veya dolar değil bildiğiniz Türk lirası. Yoksulluk sınırının oldukça üstünde. Bir elleri yağda bir elleri balda. Vallahi masa başı beyaz yakalı olsalar “amenna” derim. Ama bu adamlar bildiğiniz hamal, bildiğiniz çöl işçisi.

Eğer THY’de tüm çalışanlara defaaten zam yapıyorsan THY iştiraklerini göz ardı edemezsin. Edersen huzursuzluk başlar, işi savsaklama başlar, ihanet başlar velhasıl iş barışı olmaz. THY ne ise iştirakleri de o olmalı. Üvey evlat muamelesi yapamazsınız.

Biz yazalım üzerimizden yükü atalım. Yöneticiler yaptıkları hatalar, haksız yere işten atarak omuzlarına aldıkları veballeri ile yaşayacaklar. Ücret konusundaki ayrımcılıkları da vebal hanesine yazılacak.

İstanbul Airshow için bir şeyler yazmazsam kahrolurdum.

Gelin beni idam sehpasına oturtun ama yine de doğruları söylemezsem en adi alçağım. Geçmişte cemaatçi iseniz işleriniz yürürdü şimdi damatçı iseniz işleriniz yürür. Bir sene içinde havacılık ile ilgili üç ayrı şov yapılan tek ülke bizimki olsa gerek.

Antalya’da Eurasia, yeni havalimanından teknofest ve Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Airshow. Biri Cumhurbaşkanlığı himayesinde diğeri damadın himayesinde en sonuncusu da gerçekten gönüllülük esasında.

İstanbul Airshow yokluk içinde var edilen, çıkarılan zorlukların içinden çıkan ve Türkiye’nin en eski havacılık fuarı.

Son fuar oldu mu? Oldu. Ama Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay açılış yapmasa idi belki bu kadar bile gündeme gelmeyecekti. Allah’tan Fuat Oktay’ın havacılık geçmişi var da bir nebze haber oldu bir nebze hareketli geçti.

Benim söyleyeceğim şu. Biz hepimiz bu vatanın evlatlarız. Bakış açımız, inancımız farklı olsa dahi birbirimize ayrımcılık yapmayalım. Her yapılan işe eşit mesafede yaklaşalım.

Saygılarımla…

THY Teknik’te yasak dönemi, TGS üvey evlat...!

Yorumlar Tüm Yorumlar (160)

Zam ! ~ 5 yıl önce
Yüzde 25 enflasyon var dendi,reelde yüzde 40-50 civarı en az.Gidipte yüzde 15 zam yaparlarsa oy falan alamazlar.Gerçi Tgs de 1500 lira vericez deseler yinede oyumuz ona diyecek ilkokul mezunu çok vasıfsız var kurunun yanında yaşta yanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY TEKNİK ~ 5 yıl önce
herşeye zam geldi beze mamaya ekmege gaza suya herseye cok zor günler geciriyoruz aldıgımız maaslar icler acisi gelin görün ki okadar kar yapıyor sirketimiz ama calısanlarına hic bir şey yapmıyor teknik taseronlarının hali icler acisi adamlarin nekadar maas aldıgı bile belli değil kesintiler o bicim şirket tavan yapıyor kımın sayesinde yapıyor calısanlar disini tırnagına takıp gece gündüz calısıyor yeri geliyor yemeğe caya bırakın onu su bile icmiyorlar hep bir kosturmaca ama genede kımse yılmıyor her daim isini iyi yapmaya calısıyor özen gösteriyor cünki ekmek kapısı yapıcak bise yok ama ALLAH ASKINA EL İNSAF BİRAZDA OLSUN SU CALISANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN LÜTFEN 'HAK VAR HUKUK VAR YARIN KARA TOPRAK VAR'KİMSE BU DÜNYADA KALMIYACAK MAZLUMUN YETİMİN HAKKINI YEDİRTMEYİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 5 yıl önce
İnsanların emeğinin karşılığı bu olmamalı, çalışanlar mutlu değil ,ağababası yöneticilerin artık bunları görmesi lazım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 yıl önce
TÜİK Başkanı görevden alınmış. Demek enflasyon düşecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs zammi? ~ 5 yıl önce
Arkadaslar zam konusunda beklentiniz olmasin nasil olsa degerli yoneticilerimiz tek kelime ingilzce bilmeyen,havacilk gecmisi olmayan, orta okul lise mezunu,kendisini turkce bile ifade edemeyen ne kadar koylusu bacanagi kayincosu varsa hepsini sef yapti zaten disarda asgari ucretle bile is bulamayacak bu degerli yoneticilerimiz ve degerli seflerimiz bugun sizin sirtinizdan sizden 5 kat fazla para aliyorlor onun icin beklentiniz olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzde 8 ! ~ 5 yıl önce
Bakan Albayrak yüzde 21 enflasyon olacak dedi,emekliye 4 ay önce enflasyon farkı yüzde 10 zam yapıldı,şimdi sabihaya yüzde 8 zam yapılmış,bugün ahl yede yüzde 8 konuşuluyor,Ali bey devlet erkanının bile yasal açıklaması yüzde 21 iken enflasyon iken, bu yüzde 8 hakmı adaletmi? Şimdi yarabbi şükürcüler illaki çıkacaktır.Hiç yapılmasa dahamı iyiydi? Bence daha iyi ,hiç değilse fedakarlık yaptık deriz ! (TK daki ilkokul mezunu,dışarda asgari ücrete dahi çalıştırılamayacaklar,burda reis reis diye yaygara yapmasın lütfen,reis reis diye bağırmakta haklısınız ama,burda kurunun yanında yaşta yanıyor,bari susunda prezantabl insanlar kendi haklarını arasın)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ssk ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar, kızmayın söyleyeceklerime ama doğruyuda söylemek zorundayım. hayatta kalmaya oyundan çıkmamaya çalışın. üzerinize geliyorlar; hakkınızı vermiyorlar ama fevri davranmayın. realist olun. yanımda dedikleriniz sizi satacaklar. artık piyasa eskisi gibi değil. çok işsiz var. dahada kötü oluyor her geçen gün. imkanı olan yurt dışını değerlendirdi ama sizin öyle bir imkanınız yoksa sakın kendinizi yakmayın. iş, aş, emek diyerek gaza gelmeyin. kutsal olan bu değerleri anlayan bir kitle yok karşınızda. onlar için para, mevki ve güç önemli. birlik olamayacaksınız. içinizde o dirayeti gösteremeyecek onlarca insan var. sizi engel görüp yerinizi almak isteyen bir sürü meslektaşınız var. bunlar yanınızda çalışanlar, arkadaşım dedikleriniz. adamsın, büyüksün, helal olsun iyi adammışsın sözleri cebinize para koymuyor. maalesef parasız adamında sokakta kıymeti yok. sabredin. oyunda kalın. size nacizane tavsiyem. birlik olamıyorsanız ki olamayacaksınız o zaman yakmayın başınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ye alım varmı ? ~ 5 yıl önce
Ali bey birçok defa “Tgs ye alım varmı” yazısını bu yorum kısımlarında okumuşsunuzdur.Dünyada bir şirket düşününki yılın 365 günü alım yapıyor.Diyeceksinizki ne güzel işte personel alıyor,alıyor ama personel sayısı yine aynı,sürekli birileri çıkıyor başka birileri geliyor.o yüzden ben ismini Transit Geçiş Servisi (TGS) koydum.işçi,operatör düşününki 2000 küsür lira maaş alsın push back aracı ile 350 milyon dolarlık uçak itme operasyonu emanet edilsin.Degirmen nasıl un ögütüyorsa burasıda insan öğüten makina gibi.Tabiki dışarda havalimanı dendiğinde kulaga çok hoş geliyor,2000 liraya çalışacak birçok kişide geliyor işi öğreniyor ve hemen ilk fırsatta ya thy iga vs firmalara geçiş yapıyor.yani demem oki burası bir geçiş noktası olarak görülüyor,bir işyeri olarak degil.Çalışmak isteyen kişilerde bunları gördükçe huzursuz.istikrar olmayan yerde huzur ve başarı olurmu? Para,zam,maaş bunlar tabiki önemli ama Tgs de daha büyük çözümsüz kronik sorunlar var.yönetim ise 8 yıldır olduğu gibi yine sessiz sadece izliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 5 yıl önce
Hislerimize tercüman oldunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 5 yıl önce
İşçi 1800 maaş almış çocuk bezi 200 TL olmuş 9 kutu çocuk bezine çalışıyoruz :) şef müdür özel sağlık sigortası insan kaynakları yatış muhasebe içler acısı hesaplama sıfır denetim söz konusu dâhi değildir saatler perişan işçi yok şoför yok ama mesaisi biten yönetim sorgusuz evine gider yanıyoruz Fuat abi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000