29 Haziran 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hava-iş yetkili iken niye dava açtı çelik iş niye çomak soktu dönen çarka ? Burda çıban başı çelik iş tir ve burada yeri yoktur. Sn Ali bey sizide bir taraf olarak görüyorum,lütfen çizginizi bozmayın....
  • Kardeşlerim şu anda benim gördüğüm ; sevgili yöneticilerimiz Çelik-iş tarafındaki muhataplarını o kadar sevmişler o kadar memnun kalmışlar ki, bu sevgi onların gözlerini kör etmiş olsa gerek, araya başka bir sendika girmesin diye ne gerekirse yapacaklar gibi duruyor...çalışanı üzecek (daha önce üzmüş idi) yöneticileri fazla üzmeyecek bi sendika seçilsin diye bu baskıları yapanlar kendini biliyor; lütfen sizlerden ricam birgün biryerde HDP için aleyhte bir şey söylemeyin çünkü aynı kafadasınız, onlar da doğu da demokrasiyi zorlayarak barajı aştılar muhtemelen siz de aynı yöntemle istediğiniz sendika ile çalışma imkanına kavuşacaksınız, ne güzel değilmi.....Yasa diyor ki çalışan özgürce kendini temsil edecek sendikayı seçmede özgürdür...sen diyorsun ki yasa da kim.. sonra da oylar aşağıya doğru gidiyor...daha da gider bu saltanat da siz den gider.. kardeşim başka hangi ahmak böyle hükümet dahi kurulamamış iken anayasal suç işleyip bir topluluğun seçme özgürlüğüne ipotek koyar..Ancak SEN
  • bu yorumun kaynağı Nihat Yurdakul isimli bir sendikacı ve seçim öncesi pkk'nın bir bildirisinden çıkmış. pkk için değil de Nihat Yurdakul isimli şahıs için 30 sn'lik bir google araması fikir edinebilmeniz için yeterli olur bence...
  • BEKLENEN LER OLMAYA BAŞLADI İST2 DE BUGUN SAAT 18:00 CİVARINDA MOTOR ATELYESİNDEN GÖKHAN ARKADAŞIMIZIN İŞİNE SON VERİLMİŞTİR GEREKCE OLARAKTA YÖNETİM KURULU KARARI DENMİŞ. AMA HERKEZ COK İYİ BİLİYORKİ SADECE VE SADECE ÇELİK İŞ SENDİKASINI İSTEMEDİĞİ İÇİN BUNLAR YAŞANDI.. BU NASIL Bİ KORKU YÖNETİMİDİR VE SAYIN BAŞ ''YALAK'' LARIMIZDAN CAN ŞAŞMAZ BEY DİYORKİ BU DAHA BİR BAŞLANGIÇ PAZARTESİYE KADAR BİR KAÇ KİŞİ DAHA İŞİNDEN OLUCAKTIR...... YAZIKLAR OLSUN.....
  • Thy teknikte bugun ust duzey yoneticiler beyaz yakalilari toplayip aksama kadar celik-is e gecin diye telkinde bulunup, gecmeyenlerinde 300-500 kisi dahi olsa isten cikartilacagi yonunde tehtid de bulunmustur. buna ne diyeceksiniz Ali bey!!!!!
  • Yukardakiler Diskten korktugu icin baskilarini artirdi Celik iş e gecilmesini istiyorlar.Işten atma boyutunda tehtid varmis.Disk harekete gec
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • şirkette ki üst düzey yetkili zatlar, çelik-işe geçmek için baskı yapmaya başlamıştır. hayırlı olsun
  • Arkadaslar sagciyim deyipte calmadiklari sey kalmadi bu seferde devrimciler olsun.en azindan hakkini savunur
  • AO YA BAGLANMA FALAN YOK YONETICILER DE HICBIRSEY DEMIYOR!! Simdi burada iskembe-i kubradan atmayin. Ramazan ramazan adamlarin gunahini almayin yahi, yoneticiler kadar tas dussun basiniza, kimse gormuyor istedigini sec ve sprite ic!

THY Teknik'te sendika savaşları: Çekin elinizi THY Teknik'in üzerinden...

Leş kargaları gibisiniz... Hepinizin derdi 'duygusal'. Bazılarınız da durumdan vazife çıkartmak için "Bende buradayım" diye fink atıyor. Yok olan itibarı "Nasıl kurtarırım?" derdine düşmüş. Bazılarının aklı havada idi. Şimdi bakıyorsun THY Teknik davasının sahibi olmuşlar. "Hadi oradan" derler adama.

Kim ne derse desin ve neresinden bakarsanız bakın bu davanın sahibi Çelik İş'tir. Aklınıza hemen "Airporthaber Çelik İş tarafını tutuyor" diye gelecek ama gelsin, sizin aklınız zaten başka şeye çalışmaz. Kötülüklerin ebesi, kaosun sahibisiniz sizler.

Hemen söyleyeyim. Biz sadece ve sadece THY çalışanlarının yanındayız. Nokta.

Şimdi gelelim THY Teknik çalışanlarının sahipsizliğine.

Arkadaşlar; bu dava THY Teknik çalışanlarının taşımacılık iş kolunda mı yoksa metal iş kolunda mı olması gerektiğinin davasıdır.

Dolayısıyla her ne kadar geri dönülmez bir karar alındı ise bile olmayacak, dönülmeyecek bir karar yoktur. Bu durumu bir kenara koyduktan sonra, gelelim davanın gidişatına.

Hak İş'e bağlı Çelik İş Sendikası bu davayı açtığı vakit, sonucun bu şekilde olacağını ne Türk İş'e bağlı Türk Metal Sendikası ne de DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası öngörebiliyordu.

Yargının, sonucu bu şekilde tayin etmesinden sonra, teknik çalışanlarının üzerinde ne kadar emel besleyen var ise birden ortaya çıkıverdi.

Önce bir iki söz söylemem gereken dernekler var.

"Aidat dernekleri" diyebilirim bunlara. Bir başka deyişle teknisyenin cebindeki parada istihkak peşinde olan "gereksiz işler derneği".

Neden böyle söyledim biliyor musunuz değerli teknisyenler.

Her ne kadar Hava İş Sendikası'nın yöneticilerini eleştiriyorsam da sezarın hakkını sezara verecek kadar da adil olduğumu yazmama bile gerek yok.

Ey TALTA, ey UTED bu dava görülürken nerede idiniz?

Neden Hava İş'in yanında bu davaları takip etmediniz? Neden bir açıklama yapmadınız? Sendika sizin için çalışmıyor ise neden o zaman konuşmadınız da şimdi meydanı boş bulunca konuşma yarışına girdiniz?

Aklınız neredeydi?

Yetmezmiş gibi durumdan vazife çıkaranlar da türedi. İtibarsızlar şimdi "devrimci" oluvermişler. Sen bugüne kadar hiçbir şey olamamışsın ki bundan sonra birşey olasın!

Üç sendika THY teknik için savaşacak. Her sendika kendi argümanları ile sizin önünüze gelecek. Bu bir seçimdir. Ama öyle bir kaç sene içinde değiştireceğiniz bir seçim değildir. Bu seçim sizin maaşınızdan çalıştığınız sürece bir kesik alacak bir seçimdir. "Ah elim kırılsaydı" demeyeceğiniz bir seçim yapmalısınız. İster Çelik İş Sendikası, ister Birleşik Metal İşçileri Sendikası ve isterseniz Türk Metal Sendikası'nı seçin. Ama asla leş kargalarının sizi kullanmasına izin vermeyin.

Havacılığın gerçek kahramanları teknisyenler.

Size öğüt vermek haddime değil. Ama müsaade ederseniz bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

Ağzı pis, üslubu kirli, sözü yalan, kafası sarhoş, yolu bozuk, dostluğu çıkarcılık olan insanlardan uzak durun.

Bugüne kadar UTED sendikal mücadeleniz ve çalışma şartlarınızın zorluklarının giderilmesi için ne gibi çaba sarf etti. Onu düşünerek UTED'in önerilerine kulak verin.

Bugüne kadar TALTA hangi derdiniz ile hemhal oldu bunu düşünün. Ona göre TALTA'nın görüşlerine itibar edin.

Unutmayın; hiç kimse sizin kara kaşınız kara gözünüz için çaba sarfetmez. Sendikalar ve dernekler kendi kasalarını doldurmak için çaba harcarlar. Siz, size bir tık daha fazla faydası olacak sendikayı seçin.

Geçmişinde THY'de hasbelkader çalışmış kişilerin gazı ile yol almayın. Kendi vicdanınızın sesi ile hareket edin. Bakın şimdiki Hava İş yönetimine. Tamamen işveren güdümü ile seçim kazanmadı mı? Ne faydası var size? Mevcut edinimlerinizi bile kaybettirdiler size.

Şimdi sadece kendiniz olun. Kendi mantığınızla hareket edin.

Kazanan siz olun.

Bir not: Değerli okurlar; farklı sosyal medya hesaplarından bizi sendikal kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Ama biz o kirli hesapların ve şerefsiz oyunların içinde olmayacağız. Bu hesapları takip edenler ve onlara cevap verenler de o hesabın sahibi olduklarını bildiğimizin farkındalar.

Yazımı; Schopenhauer'in bir sözü ile bitirmek isterim. "Unutma, insanların çıkarları değiştiğinde zihniyetleri ve davranışları çabuk değişir".

Değerli dostlar; zamana göre karakter değiştirenleri iyi bilirsiniz. Çıkarı için takla atanları da iyi bilirsiniz.

Karaktersizlerle olmayın.

THY Teknik'te sendika savaşları: Çekin elinizi THY Teknik'in üzerinden...

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Thy ~ 9 yıl önce
Hava-iş yetkili iken niye dava açtı çelik iş niye çomak soktu dönen çarka ? Burda çıban başı çelik iş tir ve burada yeri yoktur. Sn Ali bey sizide bir taraf olarak görüyorum,lütfen çizginizi bozmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ancak Sen ~ 9 yıl önce
Kardeşlerim şu anda benim gördüğüm ; sevgili yöneticilerimiz Çelik-iş tarafındaki muhataplarını o kadar sevmişler o kadar memnun kalmışlar ki, bu sevgi onların gözlerini kör etmiş olsa gerek, araya başka bir sendika girmesin diye ne gerekirse yapacaklar gibi duruyor...çalışanı üzecek (daha önce üzmüş idi) yöneticileri fazla üzmeyecek bi sendika seçilsin diye bu baskıları yapanlar kendini biliyor; lütfen sizlerden ricam birgün biryerde HDP için aleyhte bir şey söylemeyin çünkü aynı kafadasınız, onlar da doğu da demokrasiyi zorlayarak barajı aştılar muhtemelen siz de aynı yöntemle istediğiniz sendika ile çalışma imkanına kavuşacaksınız, ne güzel değilmi.....Yasa diyor ki çalışan özgürce kendini temsil edecek sendikayı seçmede özgürdür...sen diyorsun ki yasa da kim.. sonra da oylar aşağıya doğru gidiyor...daha da gider bu saltanat da siz den gider.. kardeşim başka hangi ahmak böyle hükümet dahi kurulamamış iken anayasal suç işleyip bir topluluğun seçme özgürlüğüne ipotek koyar..Ancak SEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
disk=pkk? ~ 9 yıl önce
bu yorumun kaynağı Nihat Yurdakul isimli bir sendikacı ve seçim öncesi pkk'nın bir bildirisinden çıkmış. pkk için değil de Nihat Yurdakul isimli şahıs için 30 sn'lik bir google araması fikir edinebilmeniz için yeterli olur bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZİK TEKNİSYEN ~ 9 yıl önce
BEKLENEN LER OLMAYA BAŞLADI İST2 DE BUGUN SAAT 18:00 CİVARINDA MOTOR ATELYESİNDEN GÖKHAN ARKADAŞIMIZIN İŞİNE SON VERİLMİŞTİR GEREKCE OLARAKTA YÖNETİM KURULU KARARI DENMİŞ. AMA HERKEZ COK İYİ BİLİYORKİ SADECE VE SADECE ÇELİK İŞ SENDİKASINI İSTEMEDİĞİ İÇİN BUNLAR YAŞANDI.. BU NASIL Bİ KORKU YÖNETİMİDİR VE SAYIN BAŞ ''YALAK'' LARIMIZDAN CAN ŞAŞMAZ BEY DİYORKİ BU DAHA BİR BAŞLANGIÇ PAZARTESİYE KADAR BİR KAÇ KİŞİ DAHA İŞİNDEN OLUCAKTIR...... YAZIKLAR OLSUN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahkeme ~ 9 yıl önce
3 kişi sahit ile mahkemeye başvuru gerçekleştiği zaman ilgili yöneticiye 6 ay dan 2 yıl a kadar hapis var arkadaşlar. darısı bizim yöneticilere
Mayday ~ 9 yıl önce
Thy teknikte bugun ust duzey yoneticiler beyaz yakalilari toplayip aksama kadar celik-is e gecin diye telkinde bulunup, gecmeyenlerinde 300-500 kisi dahi olsa isten cikartilacagi yonunde tehtid de bulunmustur. buna ne diyeceksiniz Ali bey!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat ~ 9 yıl önce
Yukardakiler Diskten korktugu icin baskilarini artirdi Celik iş e gecilmesini istiyorlar.Işten atma boyutunda tehtid varmis.Disk harekete gec

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZİK TEKNİSYEN ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 9 yıl önce
şirkette ki üst düzey yetkili zatlar, çelik-işe geçmek için baskı yapmaya başlamıştır. hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar sagciyim deyipte calmadiklari sey kalmadi bu seferde devrimciler olsun.en azindan hakkini savunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmayin iskembeden ~ 9 yıl önce
AO YA BAGLANMA FALAN YOK YONETICILER DE HICBIRSEY DEMIYOR!! Simdi burada iskembe-i kubradan atmayin. Ramazan ramazan adamlarin gunahini almayin yahi, yoneticiler kadar tas dussun basiniza, kimse gormuyor istedigini sec ve sprite ic!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000