19 Ağustos 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY yönetiminin taktiksel anlayışı dediğin anayasaya karşı gelerek grev kırıcılığı yapmaktır söylediğim yanlış ise doğrusunu yazda görelim ama bunu yayınlayacak yada cevaplayacak cesaret olacağını sanmıyorum.protesto eden pilotu kim olarak alnından öpüyorsunuz.ondan daha cesurca ve doğru şeyler yaptıysanız söyleyin oda bende gelelim elinizi öpelim yok yapmadıysanız anca onun elini öpersiniz
  • THY TEKNİK GENEL MD. Cematın başında olan kişidir. CEMAT VE KENDİ CIKARLARI DOĞRULTUSUNDA Şirketin paralarını harcıyorlar. Bunun en büyük örneği ABD'd getirip anlaşmaların başına getirdiği kişidir. BÜYÜK MALİYET ANLAŞMALARININ YAPILDIĞI HARCAMALARDA HER ZAMAN Genel Md. Getirdiği kişini olması çıkar ilişkilerinin ne aşamada olduğunu göstermekdedir.
  • neden greve gidemez hak aramak suçmu
  • Tam isabet bir yazi, Ali Bey kaleminize saglik, gonul ister ki Sefa Bey de boyle bilgi tabanli, zeka dolu analitik bir yazma tarzi benimseyebilse...
  • Tam isabet bir yazi, Ali Bey kaleminize saglik, gonul ister ki Sefa Bey de boyle bilgi tabanli, zeka dolu analitik bir yazma tarzi benimseyebilse...
  • SENDİKA MI KALDI UC BES TABURE IKI AFIS (BU ARADA O AFISLERI YIKAYIN ARTIK) ESKIDEN TOP OYNUYAN BEBELER VARDI ONLARDA YOK ARTIK SANIRIM TATIL MODU EMEGIN ONUNE GECTI.
  • Ali Bey,hangi cemaatten bahsediyorsunuz?Cemaat dediginiz grup namaz kilanlar ise cok yaniliyorsunuz,o zaman bu bir yaftadir.Turkiye'de cemaat dediginiz ve sanirim Nurculari kastettiginiz grubun secmen sayisi %3-4 civarindadir.THY'de disardan gelen ve genellikle yonetici kadrosunda olan yurtdisi egitimliler haric calisanlar arasinda o dediginiz insanlardan yok denecek kadar azdir.Hicbir bilimsel veriye dayanmayan ve sadece varsayimdan ibaret bir dusunceyi bilgi olarak sunmaniz da yanlistir.Her gordunugunuz sakalliyi haci amaca sanmak sadece bir onyargi algisidir.Biraz daha ciddi fikirler bekliyoruz sizlerden
  • Bu duyumu cok merak ettim. Cemaatin boyle islerde meraki olmaz. Sendikacilik yapmazlar. Eger boyle bir calisma varsa, muhtemelen bu cemaat degil baska birileridir.
  • ilk defa yazınızı okuyorum ve yazınızın emekten çok sermayeye dayalı olduğunu görüyorum beyfendi.Şayet Türkiye bir yerlere gelecekse bu insana ve emeğe saygıyla olabilir.İki kişinin birbirini istememesi yüzünden arada ezilenlerin hakkını savunacağınıza sadece bugünü düşünüyorsunuz saygılarımla...
  • Köşe yazılarını sadece hva iş sendikasına düşmanlık üzerinden ve popülist yaklaşımla sürdüren sn. Ali Bey...baydınız artık...

THY TEKNİK GREVE GİDEMEZ...

Geçen hafta sizlere seslenemedik, beraber olamadık yazılarımızla gerçekleri haykıramadık. Kısa bir memleket seyahati yaparak enerji depolamak istedik. İşte bu hasretle karşınıza geçtik ve yine kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Yaz sıcağının beyinlere vurduğu şu sıralarda sonbahar esintisine o kadar çok ihtiyacımız varken, Hava-İş Sendikası'nın beynine güneş geçtiği kanısına kapıldım.

THY'deki grevin, THY yönetiminin taktiksel anlayışı ile refüze edilmesinden yenilen dayak akılları başa getirmemiş olacak ki, Hava-İş Sendikası THY Teknik'te de greve gitme kararı almış.

Anlaşılamayan konulara vakıf olmamakla birlikte THY Teknik'in  TİS görüşmelerinde, THY'deki etkisiz grevden güç alarak sendikanın istemlerine kulak tıkadığını düşünüyorum. 16-17 bin çalışanı olan THY'de bin kişilik grevci bulamayan sendikanın 3-5 bin çalışanı olan THY Teknik'te de greve iştirak edecek 3-5 kişi bulamayacağını düşünmüş olabilir.

Bu durum sendikal gelecek için vahimdir. THY çalışanları ve THY'ye bağlı kuruluşlarda çalışan sendikalı personelin Hava-İş Sendikası'na olan güveninin kalmadığının delilidir. Sendika derken sendika yönetimini kastediyorum.

Hava-İş Sendikası'nın anlamadığı şu. THY Teknik, THY gibi değil. THY Teknik'in alternatifi var. THY yönetimi o kadar uyanık ki, bir taş ile iki kuş vuruyor.  MNG Teknik boşu boşuna alınmadı. HABOM gibi dev bir tesis boşu boşuna yapılmıyor.

Bütün bunlar bir plan dahilinde gerçekleşiyor. Farz edelim ki THY Teknik greve gitti. Bütün uçakların bakımı MNG Teknik'e kaydırılacaktır. Yeter mi? "Yetmez ama evet" diye bir olgu var bu ülkede.

Kanımca THY'nin sendikal bir sıkıntısı yok. Sıkıntı yönetimin tavrı, davranışı, sendikal üslubu, sendikal çalışmalarda THY yönetimine küfüre varan söylemleri, aşağılayıcı sözleri.

Sendika THY'deki başarısızlığı THY Teknik'te de yaşamak istemiyorsa TİS için alternatif yollar bulmalı ve kapıyı kapatmamalı. Sendika yönetimi iyice izole olmuş durumda. 305 fiyaskosu, THY grevi fiyaskosu sendika yönetiminin hanesine yazılan en büyük eksilerdir.

Yeni bir fiyasko yaşamamak için THY Teknik için güven tazeleyecek sözleşmeyi imza altına almalıdır. Aksi taktirde Aralık ayında gidilecek olan seçimlerde sendika yönetimi intihar edecektir.

Bir duyumumu paylaşayım. Bahadır Altan'ın geri vites yapacağı iddia ediliyor. Ali Gülçiçek ve Sedat Emanet'in başını çektiği iki ayrı grup seçimlere girmek için hummalı çalışmalar yapıyor.

Çok daha önemli bir duyumu da paylaşmak isterim. Cemaate yakın bir başka oluşumun da gizlice çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Hatta bu grubun Eyüp'te  tarihi restoranda Perşembe günleri toplanıp hem dini sohbetler yaptıkları hem de  sendika seçimleri için çalışma yaptıkları bilgisi mevcut.

Sendika yönetimi gücünü kaybetmenin yanında güvenilirliğini de kaybetmiş durumda.

İşte bu yüzden diyorum ki kafamı kesseniz THY Teknik'te greve gidilse bile çalışanların iştirak edeceklerini düşünmüyorum.

THY'nin kaçırılan pilotları ile ilgili de bir not yazmak isterim. Dünyada her türlü siyasi olay gerçekleşebilir. Ancak bu siyasi ve askeri olayların karşılığını sivil insanlar kaçırarak almak kadar mantıksız ve bir o kadar da canice bir durum olamaz.

THY pilotlarının kaçırılmasını protesto eden THY pilotunu da alnından öpmek gerekir. THY yönetiminin aldığı kararı bir daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Her ne kadar pilotun yaptığı kurumsal olmasa bile bireysel bu tepkiye hoşgörü ile yaklaşmak gerekir.

THY TEKNİK GREVE GİDEMEZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

YAYINLA ~ 11 yıl önce
THY yönetiminin taktiksel anlayışı dediğin anayasaya karşı gelerek grev kırıcılığı yapmaktır söylediğim yanlış ise doğrusunu yazda görelim ama bunu yayınlayacak yada cevaplayacak cesaret olacağını sanmıyorum.protesto eden pilotu kim olarak alnından öpüyorsunuz.ondan daha cesurca ve doğru şeyler yaptıysanız söyleyin oda bende gelelim elinizi öpelim yok yapmadıysanız anca onun elini öpersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
THY TEKNİK GENEL MD. Cematın başında olan kişidir. CEMAT VE KENDİ CIKARLARI DOĞRULTUSUNDA Şirketin paralarını harcıyorlar. Bunun en büyük örneği ABD'd getirip anlaşmaların başına getirdiği kişidir. BÜYÜK MALİYET ANLAŞMALARININ YAPILDIĞI HARCAMALARDA HER ZAMAN Genel Md. Getirdiği kişini olması çıkar ilişkilerinin ne aşamada olduğunu göstermekdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;-) ~ 11 yıl önce
neden greve gidemez hak aramak suçmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
spot,on ~ 11 yıl önce
Tam isabet bir yazi, Ali Bey kaleminize saglik, gonul ister ki Sefa Bey de boyle bilgi tabanli, zeka dolu analitik bir yazma tarzi benimseyebilse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
spot,on ~ 11 yıl önce
Tam isabet bir yazi, Ali Bey kaleminize saglik, gonul ister ki Sefa Bey de boyle bilgi tabanli, zeka dolu analitik bir yazma tarzi benimseyebilse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KUMSAL SENDIKASI ~ 11 yıl önce
SENDİKA MI KALDI UC BES TABURE IKI AFIS (BU ARADA O AFISLERI YIKAYIN ARTIK) ESKIDEN TOP OYNUYAN BEBELER VARDI ONLARDA YOK ARTIK SANIRIM TATIL MODU EMEGIN ONUNE GECTI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi cemaat ~ 11 yıl önce
Ali Bey,hangi cemaatten bahsediyorsunuz?Cemaat dediginiz grup namaz kilanlar ise cok yaniliyorsunuz,o zaman bu bir yaftadir.Turkiye'de cemaat dediginiz ve sanirim Nurculari kastettiginiz grubun secmen sayisi %3-4 civarindadir.THY'de disardan gelen ve genellikle yonetici kadrosunda olan yurtdisi egitimliler haric calisanlar arasinda o dediginiz insanlardan yok denecek kadar azdir.Hicbir bilimsel veriye dayanmayan ve sadece varsayimdan ibaret bir dusunceyi bilgi olarak sunmaniz da yanlistir.Her gordunugunuz sakalliyi haci amaca sanmak sadece bir onyargi algisidir.Biraz daha ciddi fikirler bekliyoruz sizlerden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Bu duyumu cok merak ettim. Cemaatin boyle islerde meraki olmaz. Sendikacilik yapmazlar. Eger boyle bir calisma varsa, muhtemelen bu cemaat degil baska birileridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitsin artık ~ 11 yıl önce
ilk defa yazınızı okuyorum ve yazınızın emekten çok sermayeye dayalı olduğunu görüyorum beyfendi.Şayet Türkiye bir yerlere gelecekse bu insana ve emeğe saygıyla olabilir.İki kişinin birbirini istememesi yüzünden arada ezilenlerin hakkını savunacağınıza sadece bugünü düşünüyorsunuz saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V ~ 11 yıl önce
Köşe yazılarını sadece hva iş sendikasına düşmanlık üzerinden ve popülist yaklaşımla sürdüren sn. Ali Bey...baydınız artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000