13 Ekim 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Dikkat ediyorum da, yazınızın tamamı çalışanların örgütlülüğünün ve de özellikle HAVA-iŞ sendikasının ortadan kaldırılması üzerine olmasına rağmen yapılan yorumlarda bu konuya hiç değinilmemektedir. İşveren Hava-İş e hakim olduğuna göre yorgan gitti kavga bitti. Çalışanların kendi geleceklerine, örgütlülüklerine, sendikalarına sahip çıkması halinde dile getirdiğiniz endişeler, kaygılar bir nebze olsa ortadan kalkacaktır. Ancak Hava-İş'in bu günkü kukla yönetimi ile bunun olamayacağı da aşikar.
  • tüm dünyada değer verilen teknsiyenliğe bu ülkedeki yöneticiyim diyen bazı madrabazlar değer vermiyor ve maddiyat gibi bir sebeb sunuyorlar. oysa şirketin tüm maliyetlerini şeffaça açıklamıyorlar. çünkü açıklasalar kimin nerede ne kadar yediği çıkacak. bunun acısını teknisyen maaşlarıyla ödüyorlar. (yurtdışından gelen pilot teknisyen eğitmen e verilen paralar mesela açıklansın) şirketin gider kalemleri açıklansın..müdür maaşları açıklansın..
  • Habom yer yüzünün SOMAsıdır!!!
  • yazınız için teşekkürler..cok doğru noktalara temas etmişsiniz..kutlarım.. teknisyen yoksa bu sektörde yoktur.. vasıfsız yöneticilerin aldığı kararlar ile teknisyen maaşları düşürülmektedir. bu avrupa amerikadaki eşdeğer meslektaşlarımızla kıyaslandığında değerler çok komiktir. duyulan saygı da cok azdır. Thy gittikçe eridiğinin farkında olmalı...
  • BOSNADAN DA 30 MİLYON DOLAR ZARARLA AYRILDI HESABI SORULDU MU.HAYIR.HESABI ANCAK TEKNİSYENDEN SORARLAR.100 TANE BASİRETSİZ MÜDÜR ATARLAR.VARDİYA EKLEYEREK FATURASINI TEKNİSYENE KESERLER.ARKADAŞLARI TEKNİĞE ALIYORUZ DİYE ALIRLAR BAKMIŞSIN HABOM DA BAŞLAMIŞSIN .PETKİME GİDEN A.R GENÇLERE TEKNİĞİ BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATTI.SONRA NE OLDU AMCASI OLAN IFE DE THY TEKNİK PERSONELİ OLURKEN YANINDAKİ ARKADAŞI YARI MAAŞLA HABOM DA BAŞLADI.ADALET Mİ? ADALET Mİ? ŞİMDİ DE ÇOCUKLARIN 3 SENELERİNİ VE TAZMİNATLARINI YEDİLER.ALLAH BU ÇAKMA MÜSLÜMANLARIN SONUNU BİZE BU DÜNYA DA GÖSTERSİN.
  • TABİİ DİYEMEZSİN 3 DEĞİL 33 SENE ÇALIŞSAN DA DİYEMEZSİN ÇÜNKÜ AİDİYETTEN UZAK GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORSUNDUR DA ONDAN OYSA BENİMSE SEN SADECE BENİM DEĞİL BİZİM DİYEBİLSEN ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI KARDEŞ GÖREBİLSEN BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUNUZU GÖREBİLSEN O ZAMAN BELKİ DİYEBİLİRDİN EĞER EKMEĞİNİ ORADAN KAZANIP EMEKLİ OLUNCAYA KADAR ÇALIŞMAYA NİYETİN VARSA TABİİ. YOK BUNLARI GÖRMEYİP YAŞARSAN TABİİ BİR GÜN İSTEMESEN DE KURBAN EDİLİRSİN.
  • Maalesef ki yuzlerce piril piril gencin, ve yuzlerce eski calisanin (mng den gecirilen) gelecekleri ile oynayarak, zoraki uygulamalarla kendi mantiklarina gore dogru sandiklari seyi 'ben istedim boyle olacak' diyerek havaciliga balta vurmayi basardilar. Mng teknik'in haboma devri sonrasi sirket surekli zarar(!) acikliyorken, thy theknik ve habom birlesmesinde bu kadar misli bir kar orani tutturmak, o haklarini yedikleri ozverili personel sayesinde olacaktir. Bu isin mimari olan kisi - ki kendisi hergun yuzlerce calisanin ahini almaktadir - gercekleri gorur ve yapmaya calistigi sacmaliklardan pisman olur... Yaziniz icin tesekkurler, kaleminize saglik Cetin Bey.. sizin de dediginiz gibi: KRAL CIPLAK...
  • Çetin bey (hocam) çay satıcısı arkadaşı rencide etmek istemiyorum siz bu konulara yorum bile yapmayın, bizim için Sektörden geri durmayın yeter, kaleminize sağlık.
  • Hepimiz bid cati altinda kardesiz sukur herkes isini yapmali dunyanin en prestijli sirketinde calismak herkese nasip olmaz sukredelim. Her sey para degil milliyetci ulke gelisiminde bulunmakta guzel nor duygu tsk
  • olduğu kadar as well as :-P

THY TEKNİK & HABOM. HAMDİ BEYİN PUZZLE OYUNU

Ülkemizde son on yıl içerisinde Sivil Havacılığın büyük ilerlemeler kaydettiği bir gerçek. Tabii ki bu büyümenin öncülüğünü yapan da Türk Hava Yollarımız. Ancak bu büyüme galiba biraz plansız bir şekilde yapıldı ki sistem aynı anda bütünü ile serpilemedi. Bunun en bariz örneği ise Kokpit ve Teknisyen personel temininde yaşanan sıkıntılar. Her ne kadar filoya 100 uçağın alınmasına ilişkin karar Uçuş İşletme ve Teknik üniteye danışılmadan alındı deniyorsa da, bu iki ünitenin başında bulunan iki Genel Müdür Yardımcısının da Uçak Alım Komisyonu üyesi olduğu biliniyor.  Üst makamların talimatı olsa bile bu alımın şekil şartını yerine getirmek için konunun Uçak Alım Komisyonuna getirilmesi ve karar istihsalinin şart olduğunu biliyorum. Ve bu komisyonda hem Teknik hem de Uçuş işletme Genel Müdür Yardımcısı var. Bu iki üst yöneticinin alım kararına muhalefet şerhi koyup koymadıklarını bilemiyorum. Ancak bu resim belirtilen makamların alım konusu ile ilgili olarak bilgilendirilmemiş olduklarına ilişkin beyanın doğru olmadığını ifade etmemi mümkün kılıyor. Akla gelebilecek bir ihtimal ise, bu komisyon üyelerinin, üst yönetimden çekinerek bu adet de uçağın filoya katılarak operasyonun yürütülmesi için THY alt yapısının ( pilot ve teknisyen açısından )  yeterli olmadığını ifade etmemiş olduklarıdır. Buna ilaveten öyle yöneticiler görüyoruz ki “ Siz emredin, biz 500 uçağa bile teknik hizmet veririz” veya aynı kapıya çıkan bir sözün sarf edilmiş olması da beni şaşırtmaz.  Bu durumda aşağıda belirttiğimiz sıkıntıların yaşanması doğal.  Hele hele planlamaya Sendikal konularda THY Yönetiminin görüşlerini gerçekleştirecek hususlarda katıldığı takdirde uygulamanın iyice içinden çıkılmaz bir hal alacağı belliydi. Nitekim öyle de oldu.  Şimdi THY filosunda 47 milletten 500’ün üzerinde yabancı pilot uçuyor. Yarın THY Teknikte de yabancı teknisyende istihdam edilmeğe başlanılırsa şaşırmamak gerek.

HABOM’ un THY Teknik ile yeniden birleştirilmeye çalışılması ise kısa bir süre önce yapılanın hatalı olduğunun bir göstergesi. İki gün önce THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Topçu’ da geçtiğimiz hafta bu birleşmenin gerçekleştirileceğini açıkladı.  Tabii bu beyanatı alan gazeteci  “ iyi de neden ayırdınız, niçin yeniden birleştiriyorsunuz ki “ diye sormadı

THY TEKNİK VE HABOM & HAMDİ BEYİN PUZZLE OYUNU.

Bana göre Teknik Ünite havayolunun kalbi. Teknisyenlerinin mesleki yemin metni var bilirsiniz. Görevin önemini anlamak için bu yemini (http://www.ucakteknisyeni.com/ucak-teknisyeni-yemini.html) dikkatle okumak gerek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hamdi Topçu Hürriyet gazetesi ekonomi Müdürü Vahap Munyar Bey ile bir görüşme yapmışlar ve Türk Hava Yollarımızın büyüklüğünü ve bu gün içinde bulunduğu fevkalade durumu vurgulayan bilgiler yer alıyor söyleşide.. “ 35 futbol sahası büyüklüğünde kapalı alana sahip Habom’a 550 milyon dolar yatırdık. Aynı anda 30 dar, 10 geniş gövdeli uçağa hizmet verebilecek düzeye ulaştık. 2003’ de THY Tekniğin 180 Milyon Dolar cirosu vardı. Şimdi Habom’la birlikte 600 milyon dolar ciroya, 5 bin personele ulaşıldı. 5 yıl sonra uçak bakım ciromuz 1,5 milyar dolara çıkacak.” diyor Türk Hava Yollarının Yönetim Kurulu Başkanı.

 Evet; HABOM “ Yeni iş fırsatları yaratarak büyüyen, rekabetçi anlayışıyla küresel pazarda tercih edilen ve havacılık sektöründe markalaşma yolunda ilerleyen bir firma olmak”  vizyonu ile 2 ayrı hangar bakım merkezinde   ticari uçaklara hat bakım, üs bakım, komponent ve uçak tip eğitimleri hizmetleri vermek amacıyla kuruldu. Savunma Sanayii Müsteşarımız İsmail Demir beyefendi verdikleri bir beyanatta “ Habom’un bir dünya markası olacağını söylüyordu. Rüya kısa sürdü.

TÜRK HAVA YOLLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ, İŞ KOLU DEĞİŞİKLİĞİ ARAYIŞI

Türk Hava Yolları Özelleştirilmesinin paralelinde, Kamu İhale Kanunu kapsamının dışına çekildi. Kurum faaliyetlerinin TBMM komisyonları, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ile Sayıştay tarafından denetlenmesi hususunun ortadan kaldırılması ile havayolumuz yönetimi atayan siyasi gücü de arkasına alarak çok hızlı karar veren bir mekanizma haline dönüştü. Bu bir gerçektir.  

THY A.O yönetiminin Hava-İş’in sistemden tasfiyesi için 2006 yılından beri çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor.  Ancak bu konunun miladı YHY’ nin 26 Mayıs 2006 tarihinde özelleştirilmesidir.  Bu özelleştirmeden bir gün önce THY Teknik’in ikiye bölünerek ÖİB kararı ile Teknik A.Ş adı ile THY’ ye bağlı ikinci bir Ortalık kurulmasına ( her ne kadar A.Ş’ nin % 100’ü THY’ ye ait ise de ) tesadüf gözü ile bakmak iyi niyet ötesi saflığa yakın bir düşüncedir. Sendikal anlamda ilk olarak işkolu değişikliği arayışı ve TSHS’ na yönelik tavır değişikliği net olarak işte o noktada başlamıştır.

THY İşvereni bu bölünme ile birlikte 2006 yılında bu yeni şirket için iş kolu tespiti istedi ise de ilgili Bakanlık müfettişlerinin yaptıkları çalışma işverenin isteği doğrultusunda sonuçlanmadı..

2008 yılının Eylül ayında ise yapılacak 2. dönem Toplu İş Sözleşmesi öncesi THY TEKNİK AŞ de Hak İşe bağlı Çelik iş Sendikası ve THY işvereni tarafından aynı anda ilgili Bakanlığa işkolu itirazında bulunuldu. THY’ nin bu müracaatı adı geçen sendika ile eşgüdümlü olarak yapması konuya yakın kimselere bu günkü gelişmeleri düşündürdü. Bakanlık müfettişlerinin bu kez düzenledikleri rapor THY Tekniğin Hava Taşımacığı İşkolunda THY Teknik A.Ş’ nin ise Metal İşkolunda olduğu yönündeydi. Aslına bakarsanız çok tuhaf bir karardı.

Sendika Yönetimi Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay’ın kararı THY Teknik A.Ş nin de Hava taşımacılığı işkolunda olması gerektiği şeklindeydi. THY İşvereni isteğini yine elde edememişti ama bu 2. nci Dönem THY Teknik A.Ş toplu iş sözleşmesinin 25 ayda sonlandırılabilmesine engel olmadı tabii ki.  İşte HABOM ’un devreye sokulması bu dönemde başladı.

SHY 66 YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK.

Uçak teknisyeni, bakım merkezleri ve teknisyen eğitimi konuları ile ilgili Sivil Havacılık Yönetmelik ve Talimatlarında yapılan değişikliklerin süreci etkilediği görüldü. .Avrupa ülkelerindeki uygulamalara bakınca yapılan değişikliklerin her ne kadar yanlış olmadığı görülmekteyse de bu kararın ve uygulamaların sonuçta THY Teknik ‘ de işe giriş ücretlerinin düşük tutulmasına yol açarak THY işvereninin bu konudaki görüşüne bir anlamda destek olduğunu ifade edebilmek mümkün.  

YAŞANACAK TÜM ZORLUKLAR BİLİNİYORDU.

Kurulduğu andan itibaren THY bu uygulamada ne gibi zorluklarla karşılaşacağını biliyordu. Ancak 2012 yılı 29 Mayıs gününde yaşanan iş bırakma eylemi Sendikanın THY için ne denli önemli bir unsur olduğunu işverene bir kez daha hatırlattı. Sendika mutlak THY yönetiminden yana olmalıydı.  Bilinen gelişmelerden sonra İşveren destekli adaylar seçimi kazandı ve Habom ÇELİK İŞ ‘li oldu. Artık sistemde 2 sendika, 2 iş yeri ve 2 yönetim kadrosu bulunuyordu ki, bu gidere neden katlanıldığını anlamak mümkün değil.  Konu ile ilgili esas sıkıntı ise 6 aylık geçici işçi istihdamının 3 defa ile sınırlı olmasından kaynaklanıyordu.  Bu arada THY Yönetimi amacına ulaşmak için her türlü maliyet ve zorluğa katlanmayı peşinen kabul etmiş bir görünüm veriyordu.

2011 yılında Toplu İş Sözleşmesi uyarınca yeni giren teknisyenlere THY teknisyeni A1 kadro maaşının % 80’ni veriliyordu.  THY yönetimi ise giriş ücretini bu  % 20 düşürerek giriş ücretinin A1 kadrosunun % 60’ına çekmek istedi.  Hava-İş bunu kabul etmeyince bir anlamda Habom’un  fitilini ateşlemiş oldu.. Yukarıda da ifade ettiğim üzere bu operasyonun hazırlığına 2012 Aralık ayında yeni iş kollarının belirlenmesi esnasında başlanmıştı. O sırada Habom’ da işe başlamak üzere beklemeye alınmış personelin hepsinin THY teknik bünyesine alınması gündeme geldi ise de Hava-İş uzun süredir iş başı yapmayı beklemekte olan tüm personelin, ayırım yapılmadan iş başı yapmasının sağlanması halinde buna evet diyeceğini THY’ ye bildirdiğini anımsıyorum. Bu öneri THY işvereni tarafından kabul görmemişti. Tabii ki uzun süre beklemelerine rağmen iş başı yapamayan personel Sendikaya tabii ki kızdılar. Oysaki olaya sendikal pencereden bakınca Hava-İş yönetimi haksız da sayılmazdı. Karşılıklı güven eksikliği anlaşabilme ihtimalini sıfırlamıştı. Hava-İş, THY yönetiminin asıl amacının Teknik Ünitenin Türkiye Sivil Havacılık Sendikası ile ilişkisinin kopartılması ve bir adım öte sendikanın THY’ den dışlanması olduğunu net bir şekilde biliyordu. Bu nedenle uçaklara verilen hizmetin metal iş kolu kapsamında değerlendirilmesi planlanmıştı Ve de öyle de yapıldı. İş Kolu uygulaması mahkemelik oldu. Geçtiğimiz Eylül ( 2014 )  ayında bilirkişi raporları okundu. İki bilirkişi TÜRK HAVA YOLLARI teknik ünitesinin taşımacılık iş kolunda olmasının gerektiğini bir üye ise Metal iş kolunda bulunmasının gerektiği yönünde rapor verdi. Mahkemenin kararı ne doğrultuda vereceğini bilemiyoruz. Ya Çelik İş sendikası bu işyerinde TIS yapabilme hakkını kaybedecek veya Hava-İş Teknik sahneden tamamı ile çekilecek.

Komiktir ama Taşımacılık İşkolunda Demiryollarında çeken ve çekilen tüm araçların bakım onarım işlemlerine yer verilirken, uçan araçların bakım onarımı işlerine aynı işkolunda yer verilmemiştir.  O tarihte bu karara herkesin güldüğünü hatırlıyorum.

Bu gün için Hava-İş Yönetimi TEKNİK AŞ ile yaptığı protokollerle teknisyenlerin işe giriş ücretlerinin düşmesini sağlamış olup bir anlamda HABOM’ un THY Teknikle birleşmesinin ön hazırlığı da tamamlanmış olmuştu ki, uygulamanın gerçekleşeceği duyuruldu.

BUNDAN SONRASI DAHA ZOR

Konunun içinde bulunan kişiler asıl sorunların bundan sonra başlayacağını mutlak düşünüyorlardır.. Kim hangi iş kolunda olursa olsun Teknik çatı altında iş barışının sağlanması artık zordur. İnsanlar gruplaşmış, gruplandırılmış ve birbirlerine geri alınması mümkün olmayan sözler sarf etmiş ve onarılması mümkün olmayan bir şekilde çalışanlar birbirlerine kırılmış ve kırdırılmışlardır..  

Halen sürmekte olan işkolu hukuki süreci belli siyasi yönlendirmelerle şu veya bu şekilde uzatıldığı takdirde, 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sonunda sendikalar arasında mevcut yetki ve çoğunluk kargaşası devam edecek bu durumda yeni bir Toplu İş Sözleşmesinin oluşturulmasında zorlaşacaktır.

İşkolu davasında hukuki süreç uzarsa ve Bakanlıkça yapılması muhtemel bir metal işkolu tespitine Hava-İş süresi içinde itiraz etmez ise ve bu rapor dava dosyasına girerse sonucu nasıl etkileyecektir. Bunu bile maalesef düşünmek gerekir.

Neticeten, izzeti ala ile kurulan ve büyük ümitlerle şekillendirilen açılışı Başbakana yaptırılan HABOM uygulamasından THY Yönetimi vazgeçti. THY veya çalışanlar bu oluşumdan ne kazandı, ne kaybetti bilemiyoruz. Fısıltı gazetesi 2013 yılı zararının 36 milyon dolar olduğunu söyler. Doğruluğunu bilemem. Otuz altı dolar veya Otuz altı milyon dolar. Hesabı sorulur mu? Onu da bilemem.

İYİ DE BU SIKINTI NEDEN YAŞANDI

Evet; başa dönersek iki satırla tüm bunlar, tüm bu sıkıntı ve tüm bu belirsizlikler o dönemdeki Hava-İş Yönetiminin varlığına son verebilmek ve personele işe girişte % 20 fazla ödememek için yaşandı. İnanabilmek çok zor.

Oysaki Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanının Hürriyet gazetesine verdiği beyanatta iftiharla 2003’deki 325 Milyon Dolar’lık ciroyu 600 milyon Dolara çıkarttıklarını ifade ettiği ciro bu personelin çalışması ile kazanılmıştı. Beş yıl sonra kazanılması öngörülen 1,5 milyar Dolarlık ciroda aynı personelin özverisi ile sağlanacak.

2011 yılı ( A 1 )  teknisyen maaşının % 20’nin toplamda kaç para tuttuğunu bilemiyorum. Bildiğim bir şey var ki oda; THY’ nin SENDİKAYI ORTAMDAN SİLMEK İÇİN ORGANİZASYON ŞEKİLLENDİREN VEYA YENİ BİR ŞİRKET KURAN TEK HAVAYOLU “ olduğudur. Bunun dışında işe yeni girecek teknisyenlere  % 20 daha az ödenmesi falan bu HABOM YAP-BOZ oyuncağının yaratılmasının tek başına nedeni değil ve de olamaz.

850CK0002 SAYILI UÇAK BAKIM VE ÇEVRE DOKÜMANI

Uzun seneler sonra,  Uçak Bakım 850CK0002 sayılı Uçak Bakım ve Çevre dokümanındaki şu söz dikkatimi çekti. “Uçak bakımında teknisyenin önemi unutulmamalıdır; Göz, kulak, beyin, duygusal stres, bedensel yorgunluk, dikkat, uyku, beslenme, solunum, öğrenme ve unutma gibi insanı insan yapan özellikleri de mutlak dikkate alınmalıdır.” yazıyor bu kitapçıkta. Umarım Sn. Topçu ve ekibi’ de bu yaklaşımın yer aldığı dokümanı Türk Hava Yollarından ayrıldıktan sonra görmezler.

Acaba, siyaseten sahip olunan güç bu tür YAP-BOZ planlamaları yerine, teknisyen yetiştiren okulların eğitim faaliyetlerinin daha fazla desteklenerek daha vasıflı teknisyen yetiştirilmesi yönünde kullanılsaydı ve bu şekilde ülkemizde mevcut olduğu ifade edilen kalifiye teknisyen açığının kapatılmasına öncü olunsaydı, bu tavır sektörün ağabeyine daha fazla yakışmazımıydı? Biz eski çalışanları olarak bunu yakıştırırdık şirketimize.

THY TEKNİK & HABOM. HAMDİ BEYİN PUZZLE OYUNU

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Dikkat!! ~ 9 yıl önce
Dikkat ediyorum da, yazınızın tamamı çalışanların örgütlülüğünün ve de özellikle HAVA-iŞ sendikasının ortadan kaldırılması üzerine olmasına rağmen yapılan yorumlarda bu konuya hiç değinilmemektedir. İşveren Hava-İş e hakim olduğuna göre yorgan gitti kavga bitti. Çalışanların kendi geleceklerine, örgütlülüklerine, sendikalarına sahip çıkması halinde dile getirdiğiniz endişeler, kaygılar bir nebze olsa ortadan kalkacaktır. Ancak Hava-İş'in bu günkü kukla yönetimi ile bunun olamayacağı da aşikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DİKKAT ~ 9 yıl önce
YORUMLARINA SENDİKA KATMAMALARI DOĞAL DEĞİL Mİ ? SEKTÖRDE İLK KEZ ( SEKTÖRDE )İŞVERENİN YÖNLENDİRDİĞİ SENDİKAYI SEÇEN ÇALIŞANLAR GÖRDÜM. TABİİ İLK KEZ DE SEÇİM DÖNEMİ BİR SENDİKAYI DESTEKLEYEN VE PERSONELİNİ ONA YÖNLENDİREN ( YÖNLENDİRME ÖTESİ ) BİR İŞVEREN GÖRDÜM. YORUM YAZSALAR CEVABI " BEN Mİ SEÇTİM " OLUR. KAYGILARIN BİR ŞEKİLDE ORTADAN KALKACAĞINA İNANIYORUM. BEYLER, KENDİLERİ DE BİR ŞEKİLDE BU GİDİŞATIN DOĞRU OLMADIĞINI HATIRLAYACAK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
maalesef ~ 9 yıl önce
tüm dünyada değer verilen teknsiyenliğe bu ülkedeki yöneticiyim diyen bazı madrabazlar değer vermiyor ve maddiyat gibi bir sebeb sunuyorlar. oysa şirketin tüm maliyetlerini şeffaça açıklamıyorlar. çünkü açıklasalar kimin nerede ne kadar yediği çıkacak. bunun acısını teknisyen maaşlarıyla ödüyorlar. (yurtdışından gelen pilot teknisyen eğitmen e verilen paralar mesela açıklansın) şirketin gider kalemleri açıklansın..müdür maaşları açıklansın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MAALESEF ~ 9 yıl önce
DUA EDİYORUM Kİ BU AKLI EVVELLER MESLEĞİNİZİN ÖNEMİNİ BİR SIKINTI, ÜZÜNTÜ YAŞAMADAN ANLASINLAR. AÇIKLASINLAR VS.. DİYE BOŞUNA KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM. HİÇ BİR ŞEY AÇIKLAMAZLAR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Habom=soma ~ 9 yıl önce
Habom yer yüzünün SOMAsıdır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HABOM-S ~ 9 yıl önce
HAKLISINIZ TOPRAĞIN ÜZERİNDEKİ SOMALAR DİYE BİR YAZI YAZMIŞTIM BU SÜTUNLARA. DİLEYELİM Kİ AYNI ŞEYLER BAŞKA BİR TÜRLÜ YAŞANMASIN. ALLAH KAZADAN BELADAN KORUSUN.
doğru ~ 9 yıl önce
yazınız için teşekkürler..cok doğru noktalara temas etmişsiniz..kutlarım.. teknisyen yoksa bu sektörde yoktur.. vasıfsız yöneticilerin aldığı kararlar ile teknisyen maaşları düşürülmektedir. bu avrupa amerikadaki eşdeğer meslektaşlarımızla kıyaslandığında değerler çok komiktir. duyulan saygı da cok azdır. Thy gittikçe eridiğinin farkında olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRU ~ 9 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU FİLO HAVADA NASIL DURUYORU ÖĞRENMELERİNİ DİLİYORUM. ÜCRET MALUM, SAYGIYA GELİNDE SİZ BANA LÜTFEN SÖYLER MİSİNİZ, TEKNİSYENE SAYGI DUYMUYORLAR DA KİME SAYGI DUYUYORLAR. BANA SAYGI DUYDUKLARI KİMLER VAR ( TABİİ Kİ ŞİRKETTE ) BİR ÖĞRENSEM.
HANGAR ~ 9 yıl önce
BOSNADAN DA 30 MİLYON DOLAR ZARARLA AYRILDI HESABI SORULDU MU.HAYIR.HESABI ANCAK TEKNİSYENDEN SORARLAR.100 TANE BASİRETSİZ MÜDÜR ATARLAR.VARDİYA EKLEYEREK FATURASINI TEKNİSYENE KESERLER.ARKADAŞLARI TEKNİĞE ALIYORUZ DİYE ALIRLAR BAKMIŞSIN HABOM DA BAŞLAMIŞSIN .PETKİME GİDEN A.R GENÇLERE TEKNİĞİ BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATTI.SONRA NE OLDU AMCASI OLAN IFE DE THY TEKNİK PERSONELİ OLURKEN YANINDAKİ ARKADAŞI YARI MAAŞLA HABOM DA BAŞLADI.ADALET Mİ? ADALET Mİ? ŞİMDİ DE ÇOCUKLARIN 3 SENELERİNİ VE TAZMİNATLARINI YEDİLER.ALLAH BU ÇAKMA MÜSLÜMANLARIN SONUNU BİZE BU DÜNYA DA GÖSTERSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HANGAR. ~ 9 yıl önce
MALLESEF HESAP SORACAK DURUMDA DEĞİLİZ. GENEL KURULDA HİSSEDARLAR SORAR MI BİLEMEM. VEYA SORSALAR NE OLUR? TEKNİK KONUSUNDA FAZLA SÖYLEYEBİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. TEMENNİM ADI YÖNETİCİ OLAN BİR TAKIM İNSANLARIN BU MESLEK GRUBUNUN BİR HAVAYOLU İÇİN NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLASINLAR. DERT ETMEYİN.İLAHİ ADALETTE ZAMAN AŞIMI YOK.TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ÇAYCIYA ~ 9 yıl önce
TABİİ DİYEMEZSİN 3 DEĞİL 33 SENE ÇALIŞSAN DA DİYEMEZSİN ÇÜNKÜ AİDİYETTEN UZAK GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORSUNDUR DA ONDAN OYSA BENİMSE SEN SADECE BENİM DEĞİL BİZİM DİYEBİLSEN ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI KARDEŞ GÖREBİLSEN BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUNUZU GÖREBİLSEN O ZAMAN BELKİ DİYEBİLİRDİN EĞER EKMEĞİNİ ORADAN KAZANIP EMEKLİ OLUNCAYA KADAR ÇALIŞMAYA NİYETİN VARSA TABİİ. YOK BUNLARI GÖRMEYİP YAŞARSAN TABİİ BİR GÜN İSTEMESEN DE KURBAN EDİLİRSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇAYCIYA ~ 9 yıl önce
TEMENNİ EDİYORUM Kİ, AİLENİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖREBİLSİNLER VE SEN BEN AYIRIMI OLMAMASININ GEREKTİĞİNE İNANSINLAR. YÖNETİCİLERİ SAYSINLAR AMA ESAS OLAN ŞİRKETİ DE SEVMELERİ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
habobom ~ 9 yıl önce
Maalesef ki yuzlerce piril piril gencin, ve yuzlerce eski calisanin (mng den gecirilen) gelecekleri ile oynayarak, zoraki uygulamalarla kendi mantiklarina gore dogru sandiklari seyi 'ben istedim boyle olacak' diyerek havaciliga balta vurmayi basardilar. Mng teknik'in haboma devri sonrasi sirket surekli zarar(!) acikliyorken, thy theknik ve habom birlesmesinde bu kadar misli bir kar orani tutturmak, o haklarini yedikleri ozverili personel sayesinde olacaktir. Bu isin mimari olan kisi - ki kendisi hergun yuzlerce calisanin ahini almaktadir - gercekleri gorur ve yapmaya calistigi sacmaliklardan pisman olur... Yaziniz icin tesekkurler, kaleminize saglik Cetin Bey.. sizin de dediginiz gibi: KRAL CIPLAK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HABOBOM ~ 9 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAĞOLUN. OLAN OLDU ARTIK .ŞU AN İÇİN YAPACAK FAZLA BİR ŞEY YOK. TEMENNİM TEKNİSYENLİĞİN SİVİL HAVACILIK İÇİN NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLASINLAR. ALLAH KAZA VE BELADAN KORUSUN DİYELİM. GERÇEKLERİ GÖRMELERİ HALİNDE BİR ŞEYLERİN DÜZELECEĞİ MALUM. BELKİ O ZAMAN ÇIPLAK OLAN KRALI HEP BİRLİKTE GİYDİRİRSİNİZ. İYİ GÜNLER OLSUN.
Android ~ 9 yıl önce
Çetin bey (hocam) çay satıcısı arkadaşı rencide etmek istemiyorum siz bu konulara yorum bile yapmayın, bizim için Sektörden geri durmayın yeter, kaleminize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANDROID ~ 9 yıl önce
KİMSE KİMSEYİ DURDUK YERE RENCİDE ETMESİN. EN İYİSİ BU AMA BU TARZ MAALESEF BU DÖNEMDE GEÇERLİ DEĞİL. BU İŞE GİRDİĞİM ZAMAN TENKİTLER DAHİL HER YORUM ( KÜFÜR HAKARET İÇERMEMEK KAYDI İLE ) YAYINLANACAK DEDİĞİM İÇİN BU TÜR YORUMLARDA YER ALIYOR. SEKTÖRDEN GERİ DURMAM SÖZ KONUSU OLMAZ. TAKİBİNİZ VE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
abidin ~ 9 yıl önce
Hepimiz bid cati altinda kardesiz sukur herkes isini yapmali dunyanin en prestijli sirketinde calismak herkese nasip olmaz sukredelim. Her sey para degil milliyetci ulke gelisiminde bulunmakta guzel nor duygu tsk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ABİDİN ~ 9 yıl önce
BÖYLE DÜŞÜNEBİLMEK NE GÜZEL KEŞKE YÖNETİCİLER DAHİL HERKES SİZİN MANTIĞINIZA SAHİP OLSA. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
abidin ~ 9 yıl önce
olduğu kadar as well as :-P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ABİDİN ~ 9 yıl önce
BU YORUMA VERİLECEK BİR CEVAP YOK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000