17 Haziran 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Arkadaslar konu harici ama bir sey paylasmak isterim;THY; ise alim surecinde turk ve sivil olanlari ise almiyor mu,ya da yerli kaptan mi istemiyor,B-737 kaptani olarak basvurdum,surecler tamamlandi ,hayirli olsun dediler,ama sonra,sureciniz olumsuz sonuclandi diye mail geldi.Ayni sureci yasayan kaptan arkadaslar var acaba merak ettim.
  • greve katılmayan ve hatta şirket yönetimini savunan ve/veya sendikayı suçlu gören arkadaşlarada saygı gösterin lütfen nasıl olsa bu dünyanın ahiretide var...
  • Grevdeki arkadaşlar! Belki biliyorsunuz, grev sadece ve sadece 305 için yapıldı. Duyduğuma göre sendika305 için diretmiş ve diğer haklarla ilgili görüşmeyi reddeden de sendika olmuş. Bir gece öncesinde 305 için protokol imzalamayı teklif eden şirket tarafını reddeden de Ayçin olmuş. Bu greve gitme konusunda bu kadar ısrarcı olmasının sebebi grev Fonu'nu boşaltmak Olabilir.Kasada yılların birikimi varken maaş veremem demek??böyle olmadığını idda ediyorsa sendika herkese en az 3000 maaş vermeli!Hakkınızı sendikada da arayın arkadaşlar!sendika herkesi yem olarak kullanıyor, bu oyunu bozun! istisnasız herkese maaş vermesini sağlayın! yoksa geridönüşlerin arkası kesilmez.Sizi gaza getirenler ne kadar maaş alıyor bakalım? İsteyin blgelesinler! Bu arada ben 305e karşı değilim gönül ister tekrar aramıza dönsünler ama görünen köy kılavuz istemiyor, sendika kendi hatasını bizim sırtımızdan düzeltmeye çalışıyor.dava ertelenir adli tatil devreye girerse o zaman yok yere kredi almalara devam, YAZIK
  • bu kadar kötü niyetli insanlarla hak aramak için yasal hakkım olan greve çıktığıma inanamıyorum gerçekten! daha düne kadar bizler için aramızdaki en çalışkan olup, gecesini gündüzünü greve harcamış olan (üstelik kabin görevlisi ve puser!) şule d. ve sevda u. arkadaşlar bugün kendilerince haklı sebeplerle grevden döndüler. hatta bun dönüşleri için diğer biz grevcilere samimi açıklamalar yaparak gerçekten de üzgün olduklarını gördük. ama buna rağmen bu iki arkadaşın arkasından tıpkı daha önceki grevden çıkanlarda olduğu gibi ağır hakaretler ve küfürler edildi ve ediliyor! bu mu bizim dayanışmamız? bu mu bizim birlikteliğimiz! yazıklar olsun bize! zaten şurada 800 küsur kişi kaldık (ki bundan bile emin değilim sağolsun sendika bir türlü gerçek rakamı vermedi) yapılır mı bu? artık dayanamıyorum ya bir yere yazmak zorundaydım bunları... çünkü facebook'taki gruba grevle ilgili hangi gerçek ve olumsuz düşünce yazılırsa yazılsın ya anında siliniyor yada hemen saçmasapan gaz yorumlarla itiliyor
  • hamdi topcu haksız yere boş günümde beni işimden ettin yuvamı yıktın hayatımı alt üst ettin .bu saltanat sanada kalmaz sayın topcu hakkın rahmetine kavuşurken bile 305 gözünün önünden gitmesin .yaptığın haksızlık sana bir ömür boyu huzur vermesin.
  • Kişi başı ödenen tazminat ne kadar acaba bilen varmı??????
  • Atilay ağa şimdi kına yaksın daha kaç kişiyi daha işinden edecek.Hesap gün geldiğinde sorulacaktır.Atilay ağa uzatmaları oynuyorsun az kaldııııııı.
  • Yanlı bir haber daha...Almazsa almasın sıkıntı yok. Hiçbir zaman ekmek derdine düşüp onurumdan yemedim...Taşı sıktım suyunu içtim. Varsa bir haksızlık karşısındayım. Kafa bulandırmayın işinize bakın.
  • Hersey tikirinda oldugu icin mı eksik ekip uculuyor,er uçuşlarında ka2 kabinmemuru olarak dokuluo!!Sizun icin uçakların kapıların kapatılması yeterli herseyin tikirinda gitmesi bu???Ucan insanlar aglio resmen!!!Benim tuzum kuru degil ama grevime devam edicem bu şartlar altında isterlerse 20 milyar versinler uçulmaz!!!Herseyi cok biliosunuz ya geri donen iki kısının de is akdi fesh edildi onu da biliomusunuz????Siz siyasi haberin Allah'ını yapiosunuz?!!!!
  • Özellikle Hamdi Topçudan ve işten atılmamıza sebep olanlara kul hakkımı helal etmiorum cezası 29 mayısın cezası bu kadar ağır olmamalıydı biz bunu yüce Allahın divanına havale ettik hayat yönümüzü değiştirdiler Allah hepsini bildiği gibi yapsın..İnşallah diğer kardeşlerimize birşey olmaz bu yükü nasıl taşırsınız boynunuzda bilemiyorum..29 Mayıstan sonraki hergün buraya girmediğimiz gün yoktur sanırım birçoğumuzun ama artık unutmak istiyorum kapansın bu sayfa bizi aldırmak için uğraşma işten atıldık ama dönücez edicez diye hyatımıza devam edemedik edemediler bırakın artık bizim üzerimizden iş yapmayı bırakın gidin artık hayatımızdan..

THY TAZMİNAT ÖDEYİP KAPIDAN İÇERİ ALMIYOR

Geçen hafta THY, Yargıtay tarafından verilen işe iade kararlarına, belgeleri THY’ye ulaşan 10 kişinin tazminatları ödenerek nokta konuldu. Yani, dünya tersine dönmezse, Türkiye’de olağanüstü bir durum yaşanmaz ise bu arkadaşlara ilanihaye THY kapısı kapandı.

Biz bunları bir yıldır söylerken sanki bu olayları tasvip ediyormuşuz gibi algılandık. Oysa biz THY yöneticilerinin söylemlerinin satır aralarını okuyorduk.

THY yöneticileri ne diyordu; "THY adalete saygılıdır. THY adaletli davranacaktır”. Bu söylemlerin açılımı şudur; “İşten attığımız 305 kişiyi asla geri almayız. Hukukun çalışana verdiği hak kadar işverene verdiği hak var”. Nedir bu hak? Eğer bir kişiyi işten atarsan ve bu işçi mahkemeye giderse mahkeme de işe iade verir ise, senin yapacağın; tüm yasal ödeneklerini ver, işe alma. Bu karar hukuki bir karardır. Vicdani bir karar elbette değildir.

Şunu bilir ve söylerim. THY, geri kalan 295 kişi için de aynı kararı uygulayacaktır. Tabi bu arada THY yerel mahkemelerin verdiği kararı Yargıtay’ın onamaması için her türlü savunmayı yapacaktır. Bir kişi için bile işe iade kararı aldırmamak THY için kar diye düşünülecek.

Değerli okurlarım,

Gerçekler acıdır. Biz hiçbir çalışanın işini, aşını kaybetmesini arzu etmeyiz. Her çalışanın THY’ye artısı olduğunu da biliyoruz. Tabi geçmişte de yazdığım gibi çakma doktor raporları alıp işten kaytaranlar hariç.

Şimdi asıl düşünülmesi gereken THY’nin açmış olduğu davanın sonucu.

305 kişinin işe iadesini şart koşarak TİS masasına oturan sendikanın isteği karşılanmayınca kaçınılmaz olarak gidilen grevin THY’ye verdiği/veremediği etki ortada. Grev havası var mı? Hayır yok. Her şey tıkırında. Seferler aksamadan devam ediyor. Hatta greve giden personelden de kopmalar olmaya başladı. Bazı kabin memurlarının grevi bırakıp işlerine geri döndükleri bilgisi geliyor.

Asıl kıyamet mahkemenin  “Grev kanunsuzdur” kararı vermesi halinde kopacaktır. Eğer mahkemeden böyle bir karar çıkar ise, THY greve katılan tüm personeli işten çıkartma hakkını elde edecek. Bu arzu edilen bir durum değildir. Umarız THY, “Mahkeme bizi haklı gördü. Greve katılanları işten çıkartacağım ”diye düşünmez.

Böyle bir durumda sendikanın yasal grevine katıldığını düşünerek greve katılanların haklarını THY’nin gözetmesi gerekmektedir. Keza grev yasal hak ise ve bu çalışanlar da sendika üyesi olarak greve gittikleri için iş akitleri feshedilmemeli.

Böyle bir düşünce var ise THY greve giden personele işlerine dönmeleri için süre vermelidir. Sendikayı da masaya çağırıp TİS’i imzalamalıdır.

Tersi olması halinde de yani mahkemenin “Grev kanunlara uygundur” kararı vermesi halinde ise THY bu kararı oturup iyi analiz etmelidir.  Sendikanın THY’nin 305 kişi konusunda karar değiştirmeyeceğini 10 kişiye verilen tazminatları göz önüne alarak davranmalı. 305 kişi konusunda yapılacak hiçbir şeyin olmadığını anlamalı.

Bu arada sosyal paylaşım sitesi facebook’ta çeşitli havacılık grupları var. Bu gruplardan biri de Antalya’da. Bize serzenişte bulundular. Serzenişin sebebi Taksim Gezi Parkı olaylarını Airporthaber’de yayınlamamız. Biz siyasi haberlere yer vermiyoruz.

Gökyüzünüz açık olsun.

THY TAZMİNAT ÖDEYİP KAPIDAN İÇERİ ALMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kokpitistihdam ~ 11 yıl önce
Arkadaslar konu harici ama bir sey paylasmak isterim;THY; ise alim surecinde turk ve sivil olanlari ise almiyor mu,ya da yerli kaptan mi istemiyor,B-737 kaptani olarak basvurdum,surecler tamamlandi ,hayirli olsun dediler,ama sonra,sureciniz olumsuz sonuclandi diye mail geldi.Ayni sureci yasayan kaptan arkadaslar var acaba merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar ~ 11 yıl önce
greve katılmayan ve hatta şirket yönetimini savunan ve/veya sendikayı suçlu gören arkadaşlarada saygı gösterin lütfen nasıl olsa bu dünyanın ahiretide var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevcilere ~ 11 yıl önce
Grevdeki arkadaşlar! Belki biliyorsunuz, grev sadece ve sadece 305 için yapıldı. Duyduğuma göre sendika305 için diretmiş ve diğer haklarla ilgili görüşmeyi reddeden de sendika olmuş. Bir gece öncesinde 305 için protokol imzalamayı teklif eden şirket tarafını reddeden de Ayçin olmuş. Bu greve gitme konusunda bu kadar ısrarcı olmasının sebebi grev Fonu'nu boşaltmak Olabilir.Kasada yılların birikimi varken maaş veremem demek??böyle olmadığını idda ediyorsa sendika herkese en az 3000 maaş vermeli!Hakkınızı sendikada da arayın arkadaşlar!sendika herkesi yem olarak kullanıyor, bu oyunu bozun! istisnasız herkese maaş vermesini sağlayın! yoksa geridönüşlerin arkası kesilmez.Sizi gaza getirenler ne kadar maaş alıyor bakalım? İsteyin blgelesinler! Bu arada ben 305e karşı değilim gönül ister tekrar aramıza dönsünler ama görünen köy kılavuz istemiyor, sendika kendi hatasını bizim sırtımızdan düzeltmeye çalışıyor.dava ertelenir adli tatil devreye girerse o zaman yok yere kredi almalara devam, YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
bu kadar kötü niyetli insanlarla hak aramak için yasal hakkım olan greve çıktığıma inanamıyorum gerçekten! daha düne kadar bizler için aramızdaki en çalışkan olup, gecesini gündüzünü greve harcamış olan (üstelik kabin görevlisi ve puser!) şule d. ve sevda u. arkadaşlar bugün kendilerince haklı sebeplerle grevden döndüler. hatta bun dönüşleri için diğer biz grevcilere samimi açıklamalar yaparak gerçekten de üzgün olduklarını gördük. ama buna rağmen bu iki arkadaşın arkasından tıpkı daha önceki grevden çıkanlarda olduğu gibi ağır hakaretler ve küfürler edildi ve ediliyor! bu mu bizim dayanışmamız? bu mu bizim birlikteliğimiz! yazıklar olsun bize! zaten şurada 800 küsur kişi kaldık (ki bundan bile emin değilim sağolsun sendika bir türlü gerçek rakamı vermedi) yapılır mı bu? artık dayanamıyorum ya bir yere yazmak zorundaydım bunları... çünkü facebook'taki gruba grevle ilgili hangi gerçek ve olumsuz düşünce yazılırsa yazılsın ya anında siliniyor yada hemen saçmasapan gaz yorumlarla itiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
hamdi topcu haksız yere boş günümde beni işimden ettin yuvamı yıktın hayatımı alt üst ettin .bu saltanat sanada kalmaz sayın topcu hakkın rahmetine kavuşurken bile 305 gözünün önünden gitmesin .yaptığın haksızlık sana bir ömür boyu huzur vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat?? ~ 11 yıl önce
Kişi başı ödenen tazminat ne kadar acaba bilen varmı??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM ~ 11 yıl önce
Atilay ağa şimdi kına yaksın daha kaç kişiyi daha işinden edecek.Hesap gün geldiğinde sorulacaktır.Atilay ağa uzatmaları oynuyorsun az kaldııııııı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
Yanlı bir haber daha...Almazsa almasın sıkıntı yok. Hiçbir zaman ekmek derdine düşüp onurumdan yemedim...Taşı sıktım suyunu içtim. Varsa bir haksızlık karşısındayım. Kafa bulandırmayın işinize bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev!!!!! ~ 11 yıl önce
Hersey tikirinda oldugu icin mı eksik ekip uculuyor,er uçuşlarında ka2 kabinmemuru olarak dokuluo!!Sizun icin uçakların kapıların kapatılması yeterli herseyin tikirinda gitmesi bu???Ucan insanlar aglio resmen!!!Benim tuzum kuru degil ama grevime devam edicem bu şartlar altında isterlerse 20 milyar versinler uçulmaz!!!Herseyi cok biliosunuz ya geri donen iki kısının de is akdi fesh edildi onu da biliomusunuz????Siz siyasi haberin Allah'ını yapiosunuz?!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin ~ 11 yıl önce
seni personel bile olduğunu zannetmiyorum.
senin ~ 11 yıl önce
seni personel bile olduğunu zannetmiyorum.
??'ne ~ 11 yıl önce
hadi canım naş naş sendika başkanınız bile bıraktı artık grevi taksim de molotof kokteyli atıyor. Şimdi de duran adam olmuş :) tam ayçiN'lik iş duran adam :)
mami ~ 11 yıl önce
Özellikle Hamdi Topçudan ve işten atılmamıza sebep olanlara kul hakkımı helal etmiorum cezası 29 mayısın cezası bu kadar ağır olmamalıydı biz bunu yüce Allahın divanına havale ettik hayat yönümüzü değiştirdiler Allah hepsini bildiği gibi yapsın..İnşallah diğer kardeşlerimize birşey olmaz bu yükü nasıl taşırsınız boynunuzda bilemiyorum..29 Mayıstan sonraki hergün buraya girmediğimiz gün yoktur sanırım birçoğumuzun ama artık unutmak istiyorum kapansın bu sayfa bizi aldırmak için uğraşma işten atıldık ama dönücez edicez diye hyatımıza devam edemedik edemediler bırakın artık bizim üzerimizden iş yapmayı bırakın gidin artık hayatımızdan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000