08 Eylül 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • DEĞERLİ ALİ BEY ÇOK GÜZEL YAZMIŞSSINIZ BEN BUNA BİR İLAVE YAPAYIM 100 ÜN ÜZERİNDE PARELELCİ DİYE NİTELENDİRİLEN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖNDERİLECEK BU NET.GELELİM ATILMALARA MAHKEMELERİ TAKİP ETMİYORSUNUZ ASLINDA O MAHKEMELERDENDE HABER VERSENİZ ÇOK HOŞ OLUR,ATILMALARDA OYNANA OYUNLAR İMZALATILAN MUKAVELELER OZAMAN İNSANLAR NE OLDUĞUNU ANLAR ,ŞİMDİYE KADAR YAPILAN MAHKEMELERİ AZ VEYA ÇOK KAYBETTİLER BU ARKADAŞLAR ŞİMDİ SONUCU BEKLİYORLAR AMA İLK OLACAK BAZICAK BU MAHKEMELERİN SONUCUNDA .ŞİMDİ BU ARKADAŞLARA DOLAYLI YOLDAN ÇALIŞMA TEKLİFİ GELİYOR ONLAR BERABER HAREKET EDİYORLAR VE DAVALARININ SONUCU GELMEDEN KESİNLİKLE HİC BİR TEKLİFE SICAK BAKMIYORLAR.DÜN ADAMLARI MESAİ YE BIRAKIP SIRTINDAN YARARLANDIKLARINI VERİMSİZ DİYE ATTILAR AYRICA BİR ARKADAŞIN MAHKEMESİNDE 2012 YILINDA VERİMSİZSİN DİYE RAPOR SUNMUŞLAR GEÇERSİZ DEDİLER ŞEF VE MÜDÜR İŞ VEREN ŞAHİDİ YAZILDI GELMEDİLER VE TAM 3 MAHKEME ATTILAR YİNEDE GELMEDİLER GELSELERDİ BU ARKADAŞIN LEHİNE ŞAHİTLİK YAPACAKLARDI SORULAR VARDI.
  • Ayda 4 cumartesi çalışacağınız günlerde gelecek. Bu memlekette, deveye diken, insana... Yaranıyor malesef.. İcraatlara gel, giriş ücretleri %70 den %27 ye çekildi, pas biletler kaldırılıyor, haftalık ve aylık çalışma saarleri uzadı. İş kolu mahkemesi kaybediliyor vsvs. VsVs. Bu gün maaş diyebileceğin bir para alıyorsanız eski sendikaka sayesindedir. Balık kafalılar sizi..
  • http://www.airport-technology.com/news/newsfraport-acquires-75-stake-in-slovenias-ljubljana-airport-4364854
  • Raporun sahtesınıde şoyle havaya bakaldırıp ışıkta bakınca içinde Ataturku gormezlerse yada tel yoksa mı anlıyor kabın hız bşk da ınsanların iş akdi iptaline onay veriyor? Raporu yargılamak size düşmez sayın Çolak? Varsa bir şüpheniz verırsınız mahkemeye üst heyet bakar verır kararını ondan sonra sahte kelimesı kullanılır. Siz kimsiniz ki sahte mi değil mi karar verıp insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz?. kabin aptal mı boyle bır durumda yok uludağa, reınaya,bodruma birde passını alıp gıdecek.Tutki aldı kullandı istırahatınde istedığı yere gıder bu bıle sıze gore sahtecılık değil mi? Dersen ki performansı, ozamanda demezler mi sızın performansınız nedır? Nekadar uçuyorsunuz, uçtunuz? Neden yazılanlar gıbı kadronuzu sabıt yere çevirdiniz? Geldığınızden berı grevci, 305 çi yada yeni katılanların hakları için ne yaptınız eğitıme sıkca gelip dagıtılan SERTIFIKALARIarı tekrar dagıtmaktan başka? Nedir yeni projelriniz kabin için? Bu habere ne olacak tepkiniz? Makam bunu gerektırır
  • Sevgili genel md Yrd ki bu kızınıda şirkete, oradan da Kadıköy bilet satışa evinin dibine aldıran Gnl md Yrd dır. Onun kızınında şuan saglık nedenlerı nedenıyle üctetsız izinde olduğu konusulmakta. acaba bu fesihler pıyango olarak vurur mu? Nede olsa saglık raporlusu?
  • Thy habom zulmü bu şirkette herkesi vurduğu zaman ve unutmayın ki Allah ın sopası vardır sıra en son da bütün bu işleri yapan müdür, yönetici ve torpillilere sıra geldiği zaman elimizde PUROmuz bacak bacak üstüne atmış şekilde komedi filmi izliyor olacağız. Ne de olsa erken kalkan yol alır. İmza: Licenced A320 expert.
  • makamını hak etmeden gelen, yani kendisine lütfedilen bir başkandan ne bekliyorsunuz ki, tabii üstlerinin sözünden çıkamaz.
  • Sendika yönetimi gelir gelmez grevi bitirdi,305 kişiyi işealdırdı ,teknik aş 1999 girişli kıdem intibak haklarını aldırdı,gördüğümüz kadarıyla canlabaşla çalışıyorlar.Birde ayçin ağanın 24 yılda yapamadığını 10 ay gibi bir sürede yaptı.Ayrıca sendika yöneticilerimiz sendikayı boş kasayla aldı,birde 3 trilyon borçla devir aldılar.Biz üyeler bunun hesabının sorulmasını istiyoruz.Ayrıca mali tablonun paylaşılmasını istiyoruz.Bizler sendikamızın arkasındayız,yeterki bizim haklarımızı korusunlar.
  • THY HABOM da THY TECHNIC te yetkili sendikayi beklemeden vardiya
  • Gecirdigim ameliyat sebebiyle rapor aldim, sirket bunu bahane ederek isime son verdi ne bir uyari ne bir savunma talebi..performansim da ortalama bir kabin memurunun cok uzerinde, hakkimi helal etmiyorum ne beni ekmegimden edenlere ne de ilgiyle dinliyomus gibi yapip size donus yapicaz diyip de yapmayan sendika calisanlarina. Bir bu dunyada bir de oteki dunyada mahkeme var ikisinde de hesaplasicaz.

THY RAPOR ALANLARI İŞTEN ÇIKARMA HAREKATINA BAŞLADI

Baştan söyleyeyim. Umarım duyduklarım yalandır. Çok vahim çalışma yapılıyor THY'de. Geçmiş yıllarda örneğine çok rastlamıştık. Hatta bazı yazılarımda uyardığım için THY çalışanlarından negatif yorumlar almıştım. Ama sonunda benim söylediklerimin ve yazdıklarımın gerçekleşiyor olması yine beni üzüyor.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bir günlük eylemini hepimiz hatırlıyoruz. Meşhur 29 Mayıs eyleminde 305 çalışan işsiz kalmıştı. Bu 305 kişi arasında bazıları kolpa raporlar alarak kendini garantiye alma hamlesi yapmış olmalarına rağmen işten çıkartılmaktan kurtulamamıştı.

Bir dolu eylemlere rağmen 305 konusunda, sendika yönetiminin değişimine kadar herhangi bir olumlu gelişme yaşanmamıştı. THY'nin desteğindeki ekip iş başına gelince 305 için formüller üretilmiş ve bazı çalışanlar işlerine yeniden dönmüştü.

Şimdi duyduklarınıza inanamayacaksınız. Türk Hava Yolları, eski personelden, kendine göre işten atılması gereken birçok personelin isim listesini yapmış durumda. Emin ve güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre THY, iş akdini feshetmek istediği kişilerin sağlık raporu alıp almadığını araştırmaya başladı.

Anlaşılan o ki; rapor alanlara kısa bir süre sonra performans düşüklüğü ve işverimi düşük bahaneleri ile sarı zarf verecek. Yani sizinle çalışmak istemiyoruz denilecek.

Yine edindiğim bilgilere göre rapor alıp almadıkları arıştırılan bu personelden bazılarının hiç rapor almadıkları, işlerini aksatmadıkları anlaşılınca "Nasıl ya, mutlaka bir açığını bulup işten atalım" tarzında konuşmalar geçtiği de söyleniyor.

THY'nin çalışanlarını bu tür yaklaşımlarla işten çıkarma girişimini etik bulmuyorum. Hatta insanlık adına, çalışma ahlakı adına da ayıplıyorum.

THY'nin çalışma koşullarını dizayn etme gibi bir niyetimiz olmamakla birlikte, sahte rapor alarak işini aksatanları elbette THY ailesinden çıkartmak gerekir. Lakin, gözüne kestirdiği ve işten atmak için "mutlaka bir açığını bulalım" düşüncesinin zikredilmesini, uygulamaya konulmasını vicdan yoksunluğuna bağlıyorum.

Burada iş sendikaya düşmekle beraber, sendikanın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, THY çalışanlarının iş garantörü olması beklenirken, Hava-İş yönetiminin başka şeylerle meşgul olduğunu duymak kadar üzücü bir durum olmasa gerek.

Sendikanın şu sıralarda derneklerin, vakıfların yaptığı işlere soyunması ya sendikacılığı bilmemek ya da 'iş yapıyor' görüntüsü vermekten başka birşey olmadığını düşünüyorum. Hava-İş  sendikasının indirim anlaşması peşinde olduğunu duyuyorum. Sendikanın meşguliyeti şu; İngilizce kursları, kreş ve restaurant gibi yerlerden personele indirim alma çalışması yürütülüyor. Şimdi soruyorum sizlere; sendikanın bu tür küçük işlerle mi uğraşması gerekiyor?

THY'nin 17-18 bine ulaşan çalışanına verilmesi gereken sendikal anlayış bu olmamalı. THY'nin de çalışanlarını işten çıkarılacaklar, bizim uşaklar gibi iki gruba ayırmaması gerekir. Hepsi bizim uşaklar, hepsi bizim abilerimiz, kardeşlerimiz, ablalarımız, kız kardeşlerimiz olarak görülmeli.

Havacılık sektörünün bir bakanlığa ihtiyacı olduğunu, bir havacılık bakanlığı kurulması gerektiğini yazıyorum iki haftadır. Bu demek değildir ki, ulaştırma bakanlarımız havacılık bağlamında başarısızlar. Bunu asla kastetmiyorum. Lakin, ulaştırma bakanlığına ne kadar çok kurum bağlı olduğunu düşünün. Trenden gemiye, kamyondan münibüse, asfalttan viyadüğe, uzaydan telekoma, havalimanlarından uçağa ve daha birçok alan. Toplamda yirmi tane genel müdürlüğü var bu bakanlığın. Düşünün her genel müdürlüğe ayda bir gün ayırsanız ay sonu geliyor.

İşte bu yüzden havacılık bakanlığı ayrı olmalı diyorum. Başlı başına farklı bir alan.

En basitinden havacılık çalışanlarının doğru dürüst bir kanunu bile yok. Pilotların iş tanımı yok. O kadar çok sorun var ki, bir ulaştırma bakanının havacılığa verecek zamanı olamaz.

Sözün özü: THY, çalışanlarıyla yollarını ayırmak isteyince etik olmayan yolları gerekçe göstermemeli, Havacılık Bakanlığı da şart. İster beğenin ister beğenmeyin. Ben böyle düşünüyorum...

THY RAPOR ALANLARI İŞTEN ÇIKARMA HAREKATINA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

HAVACI ~ 10 yıl önce
DEĞERLİ ALİ BEY ÇOK GÜZEL YAZMIŞSSINIZ BEN BUNA BİR İLAVE YAPAYIM 100 ÜN ÜZERİNDE PARELELCİ DİYE NİTELENDİRİLEN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖNDERİLECEK BU NET.GELELİM ATILMALARA MAHKEMELERİ TAKİP ETMİYORSUNUZ ASLINDA O MAHKEMELERDENDE HABER VERSENİZ ÇOK HOŞ OLUR,ATILMALARDA OYNANA OYUNLAR İMZALATILAN MUKAVELELER OZAMAN İNSANLAR NE OLDUĞUNU ANLAR ,ŞİMDİYE KADAR YAPILAN MAHKEMELERİ AZ VEYA ÇOK KAYBETTİLER BU ARKADAŞLAR ŞİMDİ SONUCU BEKLİYORLAR AMA İLK OLACAK BAZICAK BU MAHKEMELERİN SONUCUNDA .ŞİMDİ BU ARKADAŞLARA DOLAYLI YOLDAN ÇALIŞMA TEKLİFİ GELİYOR ONLAR BERABER HAREKET EDİYORLAR VE DAVALARININ SONUCU GELMEDEN KESİNLİKLE HİC BİR TEKLİFE SICAK BAKMIYORLAR.DÜN ADAMLARI MESAİ YE BIRAKIP SIRTINDAN YARARLANDIKLARINI VERİMSİZ DİYE ATTILAR AYRICA BİR ARKADAŞIN MAHKEMESİNDE 2012 YILINDA VERİMSİZSİN DİYE RAPOR SUNMUŞLAR GEÇERSİZ DEDİLER ŞEF VE MÜDÜR İŞ VEREN ŞAHİDİ YAZILDI GELMEDİLER VE TAM 3 MAHKEME ATTILAR YİNEDE GELMEDİLER GELSELERDİ BU ARKADAŞIN LEHİNE ŞAHİTLİK YAPACAKLARDI SORULAR VARDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birde savunyrlar ~ 10 yıl önce
Ayda 4 cumartesi çalışacağınız günlerde gelecek. Bu memlekette, deveye diken, insana... Yaranıyor malesef.. İcraatlara gel, giriş ücretleri %70 den %27 ye çekildi, pas biletler kaldırılıyor, haftalık ve aylık çalışma saarleri uzadı. İş kolu mahkemesi kaybediliyor vsvs. VsVs. Bu gün maaş diyebileceğin bir para alıyorsanız eski sendikaka sayesindedir. Balık kafalılar sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
http://www.airport-technology.com/news/newsfraport-acquires-75-stake-in-slovenias-ljubljana-airport-4364854

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahte? ~ 10 yıl önce
Raporun sahtesınıde şoyle havaya bakaldırıp ışıkta bakınca içinde Ataturku gormezlerse yada tel yoksa mı anlıyor kabın hız bşk da ınsanların iş akdi iptaline onay veriyor? Raporu yargılamak size düşmez sayın Çolak? Varsa bir şüpheniz verırsınız mahkemeye üst heyet bakar verır kararını ondan sonra sahte kelimesı kullanılır. Siz kimsiniz ki sahte mi değil mi karar verıp insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz?. kabin aptal mı boyle bır durumda yok uludağa, reınaya,bodruma birde passını alıp gıdecek.Tutki aldı kullandı istırahatınde istedığı yere gıder bu bıle sıze gore sahtecılık değil mi? Dersen ki performansı, ozamanda demezler mi sızın performansınız nedır? Nekadar uçuyorsunuz, uçtunuz? Neden yazılanlar gıbı kadronuzu sabıt yere çevirdiniz? Geldığınızden berı grevci, 305 çi yada yeni katılanların hakları için ne yaptınız eğitıme sıkca gelip dagıtılan SERTIFIKALARIarı tekrar dagıtmaktan başka? Nedir yeni projelriniz kabin için? Bu habere ne olacak tepkiniz? Makam bunu gerektırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASAFım bozuk! ~ 10 yıl önce
Sevgili genel md Yrd ki bu kızınıda şirkete, oradan da Kadıköy bilet satışa evinin dibine aldıran Gnl md Yrd dır. Onun kızınında şuan saglık nedenlerı nedenıyle üctetsız izinde olduğu konusulmakta. acaba bu fesihler pıyango olarak vurur mu? Nede olsa saglık raporlusu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy habom zulmü bu şirkette herkesi vurduğu zaman ve unutmayın ki Allah ın sopası vardır sıra en son da bütün bu işleri yapan müdür, yönetici ve torpillilere sıra geldiği zaman elimizde PUROmuz bacak bacak üstüne atmış şekilde komedi filmi izliyor olacağız. Ne de olsa erken kalkan yol alır. İmza: Licenced A320 expert.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevin ~ 10 yıl önce
makamını hak etmeden gelen, yani kendisine lütfedilen bir başkandan ne bekliyorsunuz ki, tabii üstlerinin sözünden çıkamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ka ~ 10 yıl önce
Sendika yönetimi gelir gelmez grevi bitirdi,305 kişiyi işealdırdı ,teknik aş 1999 girişli kıdem intibak haklarını aldırdı,gördüğümüz kadarıyla canlabaşla çalışıyorlar.Birde ayçin ağanın 24 yılda yapamadığını 10 ay gibi bir sürede yaptı.Ayrıca sendika yöneticilerimiz sendikayı boş kasayla aldı,birde 3 trilyon borçla devir aldılar.Biz üyeler bunun hesabının sorulmasını istiyoruz.Ayrıca mali tablonun paylaşılmasını istiyoruz.Bizler sendikamızın arkasındayız,yeterki bizim haklarımızı korusunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cumali ~ 10 yıl önce
THY HABOM da THY TECHNIC te yetkili sendikayi beklemeden vardiya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YC ~ 10 yıl önce
Gecirdigim ameliyat sebebiyle rapor aldim, sirket bunu bahane ederek isime son verdi ne bir uyari ne bir savunma talebi..performansim da ortalama bir kabin memurunun cok uzerinde, hakkimi helal etmiyorum ne beni ekmegimden edenlere ne de ilgiyle dinliyomus gibi yapip size donus yapicaz diyip de yapmayan sendika calisanlarina. Bir bu dunyada bir de oteki dunyada mahkeme var ikisinde de hesaplasicaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 10 yıl önce
troll. madem atıldın ismini açıkla da gerçekten öyle mi görelim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000