01 Kasım 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • son yakın gecme olayı tip müdürü tarafından kendısıne olayin aninda ıletıldıgını bir türlü hatırlayamayan IÇ kaptan koltuk nedeniyle hafıza kaybına uğramıştır.hayatında ogretmenlık yapmamıstır ıngılızce ıse evlere senlık yonetim kimlere kaldi,,,hayirli olsun
  • ARKADAŞIN ENGİN TECRUBESİ YABANCI DİLİ VE DURUSTLUGU MEVZU OLUNCA GOZLERİM YAŞARDI BİRDEN BİDE OGRETMENLİGİ HANGİ TİPDE OGRETMENLİK YAPMIŞ YADA HAYATINDA OGRETMENLİK PAYESİ ALABİLMİŞMİ? ANCA ZAVALLI SAF YURDUM İNSANI ZENGİN KONFEKSİYONCULARI TAVLAYIP DAMDAN DUSME YONETİCİ OLMUŞ SONRADA AHKAM KESMEYE BAŞLAMIŞ. DURUSTLUGUNE GELİNCE İŞİNE GELMEYEN ADAMIN ARKASINDAN ETMEDİGİ İTHAM VE İFTİRA OLMADIGINA BEN 2 DEFA RASTLADIM
  • çeliktaş kaptan gerek filolarda gerekse havayollarında yıllardır engin bilgisi, kaliteli arkadaşları tecrubeli ögretmenligi mükemmel yabancı dili ve dürüstlügüyle öne çıkmiştır. bugun onu çekemeyenler onun genel müdürle olan yakınlığından THY ye gelecek faydaları önlemeye çalışıyorlar.
  • Üyelik sistemi olursa,yorum yazan kişilerin açık hedef haline getirir , üyelik olsun diyenler aslında şu yazanların kim olduğunu görelim biz onlara gösterriz uçuşta gibi bir nevi örtülü baskı sağlayacaklar.Gelelim durumun kendisine son zamanlarda bir pilotun başına bişey geliyor ya kuyruk sürtmesi yada trafik kazası, fakat tasvip etmek mümkün değil milletin içi kin dolmuş oh olsun dergibi yorumlar bu ne nefret bu ne kin , kusuyorlar resmen. İnsanlar sağduyusunu kaybetmiş, fakat bunun sebebide birkaç Kaptanın şimdiye kadar olan ayrım ezme muameleleri yüzünden bu imaj herkese yapışmış halbuki öyledeğil bunu düzeltmek lazım, bir huzursuzluk ve birikmiş bişeyler var,biraz empati yapmakta yarar var .Bu durumu düzeltecekte sizlersiniz.
  • tarikat kuspesi yonetici kaptan I.C 340 lara yunanli ogretmen pilot transferini gerceklestirmek icin var gucuyle calismaktadir,itiraz eden kaptanlarla odasinda kavga eden I.C turk kaptanlari suclayarak onlari rahat birakin sizleri egitsinler diyerek mukemmel bir CRM sergilemektedir,yakinda turk yunan kavgasi ve 340 larda kaza kirim gelirse sasirtici olmayacak,I.C tarikatiyla bu kadar olur uyanin beylerrrr
  • Lütfen üyelik sistemini başlatın.Yoksa bu sitenin boş yorumları ile vakit harcayacağız. Terzi bile ILS yaklaşmasına yorum yapıyor. Sayın Ali KIDIK'ın karnı neden bu kadar ağrıyor anlamıyorum.Vur yansın pilotlara. Bir gün sayın Ali KIDIK ile CAT-III alçalması yapmayı çok isterdim.Masa başından göründüğü gibi olmadığını anlaması için.Gerçekten görmeyi çok isterdim. Özellikle Ali beyin yüz rengini..
  • Bir F/O olarak gözümde , kaptanın sivil yada asker kökenli olması bir kıstas oluşturmuyor. Aynı kokpiti paylaştığı kişiyi bilerek ve isteyerek ezmeye çalışmayan, iyi niyetli bir kaptan tercihimdir.
  • Yazık pilot arkadaşlarım bu yorumlar açılan tuzak haberlere sizler düşmekteyseniz. Eğer bu kadar sığ düşünmekte ve kin beslemekteyseniz nasıl kader birliği yaparak kalbinizdeki duyguları saklayarak aynı kokpitin sorumluluğunu taşıyacaksızın? Yazık bu tuzaklara düşüp eğer doğruysa bu yüz kızartıcı sataşmalarla harcadığınız zamana... Ucuz haber malzemesi olmayı şovalye ruhlu arkadaşlarımız nasıl hazmederler. Temennimiz bu tür tuzak haberlere düşmek yerine bilgilerinizi sistemle paylaşıp olgunlaşmanızdır.
  • Sayın Kıdık, siteniz son günlerde tam bir televole mantığı ile idare ediliyor, yazarlarınız buna çanak tutyor, okuyucular da garip yorumşarda bulunuyorlar, açıkçası sitenizde ciddiyet kalmadı, magazin oldu herşey. Ben THY'de uçmuyorum, bir charter firmasında F/O'yum ve asker kökenliyim, her seferinde THY'yi haksız yere eleştimenizden sıkıldım, ayrıca şu asker-sivil pilot kavgasından da, tek sorun THY değil, biraz da charterdaki haksızlıkları konu alın, patron düzenine ve yaşanan garipliklree....
  • "Nesi Garip?" yorumunu yazan arkadaşa bakarsanız, sanırsınız ki 2 yıl F/O'lık görevi yapmış asker kökenli pilotların, askeriyedeki uçuşları da dahil olmak üzere toplam uçuşları 7-8 yıl F/O olarak uçmuş sivil kökenli pilotlardan fazladır. İşi bilmeyenler de bunları doğru sanır. Oysa isterse 20 yıllık askeri uçuşu olsun, sivil 2 yıl uçmuş F/O'ların toplam uçuş saati, genellikle, 7-8 yıl F/O olarak uçmuş sivil kökenlilerden oldukça düşük kalmaktadır. Aradaki fark, askeri uçuşlar 2 ile çarpılır ve sonra küpü alınır gibi abuk formullerle giderilmeye çalışılmaktadır ve bu uygulamanın hiçbir gelişmiş ülkede benzeri yoktur.

THY PİLOTLARININ İÇ SAVAŞI...

THY pilotlarının kuyruk vurma vak’alarının AirportHaber’de yayınlanmasının ardından geçmiş yıllarda yaşadığım bir anı geldi aklıma.  Yanılmıyorsam 2006 yılı idi. SKY Havayolları da tıpkı Türk Hava Yolları gibi Antalya Havalimanı’ndan kalkış yaptığı sırada kuyruk vurmuştu. O dönemde şirketin genel müdürü Tahir Görgülü göreve yeni başlamıştı. Bende haberci tepkisiyle arayıp “Ne oluyor SKY’da sürekli kuyruk vuruyorsunuz” şeklinde bir soru sormuştum.  Bu soru Tahir Görgülü ile aramızda sözlü kavgaya kadar uzanmıştı. Tabi yıllar geçti Tahir Görgülü daha olgunlaştı, bizde kendinisini daha yakından tanıma fırsatı bulduk.
 
Şimdi gelelim geçen haftalarda yaşanan kuyruk vurma olaylarının medyaya yansımasına…
 
Yedi düvel bilir ki; Airporthaber bu sektörün nabzını tutan, yazdıkları ve yaptıkları ile gündem yaratan, kaynak belirtmeseler bile ulusal ve uluslar arası medyanın haber havuzudur. Bugüne kadar yüzlerce haberimiz emeğe saygı gösterenlerce kaynak gösterilerek, emek hırsızı ve fikir fakirlerince araklanarak  haberleştirilmiştir. 
 
Türk Hava Yolları uçaklarının kuyruk vurma olayları Haber Koordinatörümüz Murat Herdem tarafından takip ediliyordu. Geçen hafta içi AirportHaber’de THY’nin kuyruk vurma olaylarını haberleştirdik. 
 
Bu haberimiz bütün gazetelerde ve televizyonlarda gündemin birinci maddesine oturdu. Haberin ayrıntılarını bir kez daha yazmanın anlamı yok. 
 
Asıl yazmak istediğim bu haberden sonra yapılan yorumlar ve asker pilot sivil pilot savaşına dönen yorum trafiğine dikkat çekmek.
 
Dışarıdan baktığınızda kokpitte oturan pilotların çok elit, uzanıpta tutulamayacak bir meslek grubunun insanları olduklarını düşünürüz. Geçen haftaki pilot hatalarından kaynaklanan haberin yorumları gösterdi ki, çok düzeysiz ve meslek etiğine yakışmayacak insanlar grubu barınıyor Türk Hava Yolları’nda.
 
Aynı çatı altında çalışan bu insanların birbirine karşı hasmane tutum içinde olduklarını düşünebiliyor muydunuz? 
 
Önce Hasan Biriz kaptan ardından Süleyman Özdamar kaptanın başına gelen talihsizlikler THY’de çalışanların birbirine saygısı olmadığını gösterdi. Gelen yorumlara bakıldığında bu durum açıkça belli oluyor. 
 
Kendi öz eleştirimizi de yaparak değerlendirmek istiyorum yazılan bu yorumları. Yorumların seviyesizleşmesine belki de biz çanak tutuyoruz. Ama sizi temin ediyorum ki yayınlanan yorumlar gelen yorumların en masumlarıdır. Defalarca yazmamıza ve uyarmamıza rağmen yorumcuların seviye düzeyleri değişmedi. Ancak internet iletişiminin en kötü yönlerinden biri olan bu sistemi değiştirmekte zor görünüyor.
 
Türk Hava Yolları pilotlarının içinde iç savaş mı var? Yoksa bu yorumlar şişirilmiş yorumlar mıdır? Açıkçası dünya markası haline gelen Türk Hava Yolları’nın kokpit ekibi arasında yaşanan bu çirkinlikleri seviyesiz buluyorum.
 
Seviyesiz bulduğum bir başka nokta ise medyanın hala haber araklama sevdasından vazgeçmemesi. Airporthaber olarak arkadaşlarımız gece gündüz demeden haber arayışı içinde. Bize gelen her türlü ihbar en ince noktasına kadar titiz bir şekilde araştırılıp doğruluk derecesi kesinleştikten sonra haberleştiriliyor. 
 
İşte geçen hafta haberleştirdiğimiz bu haberin ardından bütün gazeteler haberimizi takla attırma yarışına girdi. Ben bütün gazetelere şu tavsiyede bulunuyorum. Havalimanında çalışan haberciler(!) mesleklerine uygun çalışmalar yapacağına haber araklama yolunu tercih edip haketmedikleri maaşları alıyorlar. Aslına bakarsanız tüm gazetelere ve televizyonlara biz bilabedel hizmet vermeye razıyız. Zaten öyle de yapmıyor muyuz? Haberimizi araklayanlar bedava haber sahibi oluyorlar. Biz bunu gönüllü olarak yapmaya razıyız. Yeter ki emeğimize saygı gösterip ismimizi kullansınlar. Vatan Gazetesi’nin tenzih ediyorum. AirportHaber’in adını kullanan tek gazete oldu.
 
Ha bu arada havacılık uzmanı olduğunu söyleyen bir ajans yöneticisine telefon açıp haberimizin araklandığını, çalındığını söyledim. “O haber biliniyordu” şeklinde cevap verdi. Ben bir gazeteci olarak “Bilinen haberi neden yazmadınız” diye soruyorum. Kabul edin araklanan haberin savunması bu olamaz. Bir özür herşeyi çözer. Yeter ki özür dilemeye yüzünüz olsun. Yüzünüz yoksa benimde söyleyecek bir sözüm olmaz...
THY PİLOTLARININ İÇ SAVAŞI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 13 yıl önce
son yakın gecme olayı tip müdürü tarafından kendısıne olayin aninda ıletıldıgını bir türlü hatırlayamayan IÇ kaptan koltuk nedeniyle hafıza kaybına uğramıştır.hayatında ogretmenlık yapmamıstır ıngılızce ıse evlere senlık yonetim kimlere kaldi,,,hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞIN ENGİN TECRUBESİ YABANCI DİLİ VE DURUSTLUGU MEVZU OLUNCA GOZLERİM YAŞARDI BİRDEN BİDE OGRETMENLİGİ HANGİ TİPDE OGRETMENLİK YAPMIŞ YADA HAYATINDA OGRETMENLİK PAYESİ ALABİLMİŞMİ? ANCA ZAVALLI SAF YURDUM İNSANI ZENGİN KONFEKSİYONCULARI TAVLAYIP DAMDAN DUSME YONETİCİ OLMUŞ SONRADA AHKAM KESMEYE BAŞLAMIŞ. DURUSTLUGUNE GELİNCE İŞİNE GELMEYEN ADAMIN ARKASINDAN ETMEDİGİ İTHAM VE İFTİRA OLMADIGINA BEN 2 DEFA RASTLADIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çeliktaş kaptan gerek filolarda gerekse havayollarında yıllardır engin bilgisi, kaliteli arkadaşları tecrubeli ögretmenligi mükemmel yabancı dili ve dürüstlügüyle öne çıkmiştır. bugun onu çekemeyenler onun genel müdürle olan yakınlığından THY ye gelecek faydaları önlemeye çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Üyelik sistemi olursa,yorum yazan kişilerin açık hedef haline getirir , üyelik olsun diyenler aslında şu yazanların kim olduğunu görelim biz onlara gösterriz uçuşta gibi bir nevi örtülü baskı sağlayacaklar.Gelelim durumun kendisine son zamanlarda bir pilotun başına bişey geliyor ya kuyruk sürtmesi yada trafik kazası, fakat tasvip etmek mümkün değil milletin içi kin dolmuş oh olsun dergibi yorumlar bu ne nefret bu ne kin , kusuyorlar resmen. İnsanlar sağduyusunu kaybetmiş, fakat bunun sebebide birkaç Kaptanın şimdiye kadar olan ayrım ezme muameleleri yüzünden bu imaj herkese yapışmış halbuki öyledeğil bunu düzeltmek lazım, bir huzursuzluk ve birikmiş bişeyler var,biraz empati yapmakta yarar var .Bu durumu düzeltecekte sizlersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tarikat kuspesi yonetici kaptan I.C 340 lara yunanli ogretmen pilot transferini gerceklestirmek icin var gucuyle calismaktadir,itiraz eden kaptanlarla odasinda kavga eden I.C turk kaptanlari suclayarak onlari rahat birakin sizleri egitsinler diyerek mukemmel bir CRM sergilemektedir,yakinda turk yunan kavgasi ve 340 larda kaza kirim gelirse sasirtici olmayacak,I.C tarikatiyla bu kadar olur uyanin beylerrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen üyelik sistemini başlatın.Yoksa bu sitenin boş yorumları ile vakit harcayacağız. Terzi bile ILS yaklaşmasına yorum yapıyor. Sayın Ali KIDIK'ın karnı neden bu kadar ağrıyor anlamıyorum.Vur yansın pilotlara. Bir gün sayın Ali KIDIK ile CAT-III alçalması yapmayı çok isterdim.Masa başından göründüğü gibi olmadığını anlaması için.Gerçekten görmeyi çok isterdim. Özellikle Ali beyin yüz rengini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir F/O olarak gözümde , kaptanın sivil yada asker kökenli olması bir kıstas oluşturmuyor. Aynı kokpiti paylaştığı kişiyi bilerek ve isteyerek ezmeye çalışmayan, iyi niyetli bir kaptan tercihimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazık pilot arkadaşlarım bu yorumlar açılan tuzak haberlere sizler düşmekteyseniz. Eğer bu kadar sığ düşünmekte ve kin beslemekteyseniz nasıl kader birliği yaparak kalbinizdeki duyguları saklayarak aynı kokpitin sorumluluğunu taşıyacaksızın? Yazık bu tuzaklara düşüp eğer doğruysa bu yüz kızartıcı sataşmalarla harcadığınız zamana... Ucuz haber malzemesi olmayı şovalye ruhlu arkadaşlarımız nasıl hazmederler. Temennimiz bu tür tuzak haberlere düşmek yerine bilgilerinizi sistemle paylaşıp olgunlaşmanızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Kıdık, siteniz son günlerde tam bir televole mantığı ile idare ediliyor, yazarlarınız buna çanak tutyor, okuyucular da garip yorumşarda bulunuyorlar, açıkçası sitenizde ciddiyet kalmadı, magazin oldu herşey. Ben THY'de uçmuyorum, bir charter firmasında F/O'yum ve asker kökenliyim, her seferinde THY'yi haksız yere eleştimenizden sıkıldım, ayrıca şu asker-sivil pilot kavgasından da, tek sorun THY değil, biraz da charterdaki haksızlıkları konu alın, patron düzenine ve yaşanan garipliklree....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Nesi Garip?" yorumunu yazan arkadaşa bakarsanız, sanırsınız ki 2 yıl F/O'lık görevi yapmış asker kökenli pilotların, askeriyedeki uçuşları da dahil olmak üzere toplam uçuşları 7-8 yıl F/O olarak uçmuş sivil kökenli pilotlardan fazladır. İşi bilmeyenler de bunları doğru sanır. Oysa isterse 20 yıllık askeri uçuşu olsun, sivil 2 yıl uçmuş F/O'ların toplam uçuş saati, genellikle, 7-8 yıl F/O olarak uçmuş sivil kökenlilerden oldukça düşük kalmaktadır. Aradaki fark, askeri uçuşlar 2 ile çarpılır ve sonra küpü alınır gibi abuk formullerle giderilmeye çalışılmaktadır ve bu uygulamanın hiçbir gelişmiş ülkede benzeri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000